SACCSIV – blog ortodox

Vânzările de arme de foc „explodează“ în SUA, din cauza epidemiei de coronavirus

Posted in SUA, virus by Vali on martie 18, 2020

Sursa:  https://adevarul.ro/international/statele-unite/vanzarile-arme-foc-explodeaza-sua-cauza-epidemiei-coronavirus-1_5e6faf295163ec4271f9f40b/index.html

Numeroşi americani au hotărât să iasă la cumpărături, de teamă ca Guvernul federal să nu restrângă vânzarea de arme de foc şi de muniţie după proclamarea stării de urgenţă, iar pastele făinoase şi hărtia igienică nu sunt singurele mărfuri asupra cărora se dezlănţuie consumatorii anxioşi în Statele Unite, unde vânzătorii de armament şi-au văzut vânzările ”explodând” odată cu cazurile de covid-19.

Potrivit The Los Angeles Times, scrie Le Figaro, vânzările de armament au crescut mai ales în statele cu cele mai multe cazuri de contaminare cu noul coronavirus – California, statul Washington şi New York.
Creşterea este însă notabilă în alte zone, mai puţin afectate, în care numeroşi consumatori îşi achiziţionează pentru prima oară arme de foc.
În afară îngrijorarea faţă de creşterea criminalităţii care ar putea decurge din criza sanitară, mulţi americani s-au hotărât să-şi facă cumpărăturile de teamă că Guvernul federal ar putea restrânge vânzarea de arme de foc şi de muniţie din cauza proclamării stării de urgenţă vineri de către Donald Trump.
Din acelaşi motiv, unii cumpără pachete de macaroane, iar alţii îşi fac stocuri de 9 mm.
”Am vândut 12 pistoale în doar două ore”, declară pentru Fox News Gabriel Vaughn, proprietarul unui magazin de armament de la Petaluma, în California, care estimeaază că vânzările de arme de foc şi muniţie sunt de cinci ori mai mari decât de obicei.
”De fiecare dată când oamenii se tem cu privire la viitor, vânzările cresc, iar ei vor mereu acelaţi lucru: armament şi muniţie”.
”Atunci când spun că vânzările explodează, este un eufemism”, subliniază, în Los Angeles Times, proprietarul unui magazin de armament din Tulsa, în Oklahoma.
Potrivit unui comunicat publicat de site-ul de vânzare de armament Ammo.com, vânzările de muniţie au crescut cu 68% în perioada 23 februarie-4 martie, faţă de cele 11 zile precedente.
”Ştiam că instabilitatea politică şi economică au un impact asupra vânzărilor, dar este prima oară când vedem un virus cauzând o asemenea creştere”, declară directorul de marketing al site-ului, Alex Horsman.
”Clienţii noştri vor să fie pregătiţi şi nu doar cu măşti. Ei vor să ştie că, orice s-ar întâmpla, se vor putea proteja pe ei şi familiile lor”.
Donald Trump Jr, unul dintre fii locatarului Casei Albe, şi-a ironizat sâmbătă, pe Twittter, ”prietenii democraţi” care îi cer sfaturi despre ce tip de armă de foc să cumpere ”pentru orice eventualitate” şi care se interesează mai ales de puştile de asalt – o categorie de arme aflată în colimatorul susţinătorilor unei reglementări mai stricte.
”Aha, sunt de acord cu al Doilea Amendament acum?”.
Presa americană scrie că americanii de origine asiatică ar fi fost primii care au achiziţionat masiv arme de foc, de teama unor represalii rasiste, după apariţia noului coronavirus în China. Acest sentiment de teamă s-ar fi răspândit apoi în întreaga populaţie.
”Acum toată lumea vrea arme”, a declarat pentru Los Angeles Times proprietarul unui magazin de armament din California, care şi-a epuizat stocul şi nu se poate reaproviziona la furnizori. ”Nu doar în California, în întreaga ţară se devalizează, ca hârtia igienică”, spune el. Mişcarea
Everytown, care luptă pentru o reglementare a armelor de foc, i-a avertizat pe Twitter pe apărătorii armelor de foc izolaţi împreună cu copiii, în vederea unei diminuări a răspândirii virusului, cu privire la riscul unor accidente.
”Părinţi, fiţi inteligenţi, depozitaţi-vă armele blocate, descărcate şi separat de muniţie”.

Tagged with: , ,

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Un om said, on martie 18, 2020 at 9:52 pm

  OFFTOPIC dar FOARTE IMPORTANT!
  În aceste vremuri apocaliptice se încearcă tot felul de mârșăvii prin vaccinuri și 5G.
  Dar cum rămâne cu implanturile medicale, care au scopul de a trata un pacient?
  De exemplu, implanturile dentare. Presupun că nu reprezintă o problemă, acestea nefiind electronice.
  Dar cum rămâne cu implanturile cohleare, care sunt electronice și oferă un auz de proastă calitate?
  Dar cu pacemakerele, care sunt tot electronice, dar de care depinde viața pacientului?
  Trebuie și noi să știm care sunt în regulă și care nu, pentru a ști ce să facem!
  Menționez că eu personal nu am nevoie de niciun implant.

  Apreciază

 2. Un om said, on martie 18, 2020 at 10:53 pm

  An armed citizenry is the first defense, the best defense, and the final defense against tyranny.
  A patriot must always be ready to defend his country against his government.
  https://ortodoxinfo.ro/2017/09/22/citatul-zilei-edward-abbey-cetatenii-inarmati-sunt-prima-linie-de-aparare-cea-mai-buna-dar-si-ultima-impotriva-tiraniei/

  Apreciază

 3. Marius L. said, on martie 18, 2020 at 11:00 pm

  Off topic
  Trei senatori PNL, Alina Gorghiu, Iulia Scântei și Daniel Fenechiu, vor depune la Senat un proiect care prevede închisoare între 3 și 10 ani pentru cei care infectează cu boli contagioase două sau mai multe persoane și între 5 și 15 ani de închisoare, dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei.
  https://www.bugetul.ro/proiect-de-lege-inchisoare-pana-la-10-ani-pentru-cei-care-raspandesc-intentionat-boli-contagioase/

  Apreciază

  • carla said, on martie 19, 2020 at 10:46 am

   Mi se pare interesant…Probabil în închisoare vor dispune de camere single, că deținuții stau cam mulți în camere, sau poate senatorii să emită vreo lege prin care să-i eutanasieze direct.
   Nu-i cam cinic să responsabilizezi oameni de rând, fiecare cu nivelul lui de înțelegere?
   Nu ar fi mai logic să asigure factorii de răspundere acele elemente de igienă minimă : măști, mânuși, echipamente de protecție, desinfectanți, teste.
   Măcar pentru cei obligați să fie în linia 1.
   Ar fi culmea acum să le mai și deschidă dosare medicilor, farmaciștilor și tuturor care nu-și pot înceta activitatea, pe motiv că „au răspândit virusul”.
   Măsurile nu înseamnă să se delege răspunderea în contul celor fără putere, ca să nu isterizeze în plus oamenii și așa foarte îngrijorați.

   Apreciază

 4. Radu Humor said, on martie 18, 2020 at 11:19 pm

  O analiză mai altfel….
  Manipulare psihologizant-globalista a pandemiei de coronavirus: Specificul de egoism si irational al Globalismului, imputat si extrapolat Natiunilor!

  De la o trompeta a Globalismului nu poti avea niciodata asteptari de sunete ca scoborand din sfere ceresti. Ta-ta-urile acestei clase de ierihonisme propagandistice vin din registrul vibratiilor joase, care starnesc emotii inferioare, incluzand frica, vinovatia, agresiunea. Cu ele se hraneste Globalismul. Alteori, goarnele lui aduc in prima linie valori ale culturii si civilizatiei Natiunilor. Valori in care Globalismul nicicand nu crede. Dimpotriva, in ascuns primitivismul sau le ia in deradere si le batjocoreste. Cand le invoca, o face fals si speculativ, cu scop viclean, de “reduta” si “scut”, pentru a descumpani si lovi Natiunile. De o mostra s-a aflat ieri. Cu siguranta nu va fi ultima. Din istoria recenta un caz elocvent a fost al lui Obama. In timp ce ai sai drapelisti negri faceau prapad in Siria si Irak, uneori si incursiuni teroriste in Europa, fostul titular al Casei Albe vorbea de “umanitate”. Dar o facea stangaci, ca un afon pus sa cante la pian.

  O analiza CNN incearca sa creeze pentru Globalism un spatiu de refugiu si siguranta. Globalismul e vinovat de raspandirea globala a coronavirusului. Cel putin prin ruperea liberalista a frontierelor si coercitia ideologica prin “corectitudinea” politica, ambele menite sa-i asigure expansiunea. Lasam la o parte cauza misterioasa si infectarea majora in doua epicentre succesive, China si Europa. Aceste medii sunt dintre cele mai competitive, iar aceasta pare sa fie cauza determinanta pentru care se incearca, prin mijloace lipsite de orice scrupul, sa fie scoase din competitia mondiala cu SUA. Desi, in geopolitica nu exista coincidente, ci doar premeditare. Analiza CNN sugereaza ca pandemia de coronavirus ar risca sa scoata la suprafata ce e mai rau in natura umana. O asemenea grosolanie de tendentiozitate geo/politica este de neconceput si de necrezut. Se vede cu ochiul liber ca ceea ce a scos la suprafata pandemia sunt solidaritatea, coeziunea, compasiunea. L-am vazut pe papa plimbandu-se pe strazile pustii ale Romei si rugandu-se pentru izbavirea Lumii de plaga pandemiei. Unii o numesc “a unsprezecea plaga”, trimitand aluziv la a zecea plaga biblica, din istoria antica a civilizatiei egiptene, care a fost provocata de mana omeneasca.

  Am vazut aplauzele pentru medicii-eroi, cantecele din balcoane in semn de unitate si incredere, care s-au inaltat precum muntii in mentalul Natiunilor, in razboiul popular impotriva pandemiei de coronavirus. Ele sunt expresii ale culturii si civilizatiei milenare, din care Globalismul s-a infruptat parazitar, fara sa produca si sa compenseze. Acest unilateralism al Globalismului, pe spinarea multilateralismului, a facut din el Marele Obez si Marele Bolnav. Al aproape a doua jumatati de veac, din cel precedent si din cel actual. Exemplele cu femeia din Australia care intr-un supermarket a scos cuțitul în fața unui bărbat la raftul de hârtie igienică, într-o confruntare pe viață și pe moarte pentru ultimul pachet, si al unui student din Singapore, de etnie chineză, care a fost bătut pe străzile din Londra până când i-a fost fracturat craniul, apartin unor spatii ale culturii violentei, la care se recurge pentru orice miza, oricat de mica. Viata nu are niciun pret pentru Globalism, lucru demonstrat de nenumaratele sale razboaie de jefuire a resurselor Natiunilor, cu care isi intretine maladiva supraponderabilitate. Culmea reactiilor instinctualiste din lumea Globalismului, care este jungla pentru unii si lagar pentru altii, fata de pandemia de coronavirus a fost explozia vanzarilor de arme individuale din SUA! Despre cei pe care ii eticheteaza drept “populisti” si “extremisti”, autorii, care au facut ideologie din psihologie (cativa din acest soi sunt si la noi) spun ca “arata din nou cu degetul”. De fapt, sunt aratate acuzator varfurile Globalismului. Oricat de prosti ar fi cei din aceasta mica banda, ii tine impreuna instinctul animalic de a avea tot ce nu le apartine. De a vedea totul ca pe o prada. Vizand probabilitatea analizei sale, CNN risca o retorica desueta, legata de constructia teoretica darwinista, cu probabilitatea in declin: “Egoismul si irationalitatea, transmise evolutionar?” Ei, da!, daca e vorba despre Elita Globalismului, care de secole isi transmite ereditar privilegiile si pozitiile de putere, parazitand generatie dupa generatie Natiunile.

  Apreciază

 5. vlad tepes said, on martie 19, 2020 at 1:02 am

  Cand poporul nu-i acasa, joaca soarecii securisti pe masa!

  https://www.bugetul.ro/cine-pune-monopolul-pe-medicamente-in-plina-criza-pe-fondul-noului-coronavirus/

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: