SACCSIV – blog ortodox

Cancelaria Sfântului Sinod: SLUJBE doar în AER LIBER (inclusiv la manastiri), cu participarea a MAXIM 100 de persoane

Posted in prigoana, stare de urgenta, virus by saccsiv on martie 18, 2020

BASILICA: Îndrumări actualizate pentru parohii și mănăstiri, în contextul noilor măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus

În contextul epidemiei cu noul Coronavirus (COVID-19), Cancelaria Sfântului Sinod a transmis miercuri, 18 martie 2020, îndrumări actualizate pentru parohii și mănăstiri:

Respectarea măsurilor dispuse de autoritățile publice și cooperarea cu acestea, asigurându-se totodată libertatea religioasă a credincioşilor de a participa la viaţa liturgică a Bisericii şi de a primi asistență religioasă;

Desfășurarea slujbelor religioase doar în aer liber, de regulă lângă lăcașul de cult (altar de vară sau pridvor), cu participarea a maximum 100 de persoane, păstrând distanța de minimum un metru între participanți.

Cancelaria Sfântului Sinod

E, de fapt, in contextul deciziei MAI:

Ministerul de Interne a decis SUSPENDAREA TUTUTOR ACTIVITATILOR RELIGIOASE in spatii inchise si interzice evenimente cu peste 100 de participanti in spatii deschise. Ce inseamna asta? Slujbe afara cu maxim 100 de enoriasi?

Si daca vine si crestinul 101, ce se va intampla? Va fi alungat?

Apoi, unde se vor tine slujbele in cazul bisericilor precum cele din fotografia de mai sus?

Pe de alta parte, este limpede ca autoritatile nu se vor opri aici. Patriarhia cand va zice stop?

Sau poate ca este mai bine ca Biserica sa reintre de pe acum in catacombe, precum in primele secole de prigoana.

Cititi va rog si:

ANTIHRISTUL este deja pe Pamant si se foloseste de CORONAVIRUS pentru a se arata? Asta ar explica atacul fara precedent impotriva Sfintei Liturghii

STAREA DE URGENTA va suprima LIBERTATEA DE EXPRIMARE. Ca atare, copiati masiv informatiile de pe bloguri ca acesta, cat inca mai este timp

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Un om said, on martie 18, 2020 at 2:33 pm

  Rușine Patriarhiei Române!

  Apreciază

 2. R said, on martie 18, 2020 at 2:48 pm

  Adică după ce cineva numără cu atenție oamenii din curtea bisericii și măsoară cu și mai multă atenție să fie 1m distanță între fiecare, dacă ești al 101-lea care vrei să intri în curtea bisericii pentru Sf. Liturghie, ești dat afară. Și în noaptea de Înviere la fel? Și ei spun că au rezolvat situația?

  Apreciază

 3. Ioan said, on martie 18, 2020 at 4:09 pm

  Daniel Ciobotea este un mare eretic impreuna cu urmaritorii lui. Nu era de ajuns apostazia lor si a poporului dupa Creta. Acum au aratat ca sunt goi de harul dumnezeiesc.

  Auzi, un crestin sa ii fie teama sa intre in Casa Domnului din cauza unui virus! Adica dupa mintea lor cea stricata covid-19 este mai puternic decat Hristos, Cel ce a facut lumea. Oamenii au innebunit. Traim vremurile proorocite de Sfantul Antonie cel Mare. Asa ceva nu s-a intamplat niciodata. Oamenii alergau la biserici sa scape de boli nu fugeau de biserici. Slava lui Dumnezeu ca prin acest lucru s-a aratat fata cea adevarata a acestor antihristi imbracati in haine aurite cu sufletul negru!

  Apreciază

  • binecuvantari pana la a cincea generatie... said, on martie 18, 2020 at 6:23 pm

   Si fratilor intru Domnul, cu rugamintea de iertare ca materialul de mai jos nu are chiar legatura directa cu problema discutata aici, insa daca cele spuse de tanti in inregistrarea cu pricina chiar sunt reale, atunci nici macar nu avem de-a face cu vreun asa-zis agent infectios ”virus” ci cu o sursa a afectiunii de cu totul alta natura. Si atunci noi de ce ne mai facem ca ne ferim si ne-ascundem? si dezinfectam cu zor icoanele si sfintele obiecte liturgice cu spirt? Si sa fi fost vorba pe bune de un virus si tot era de ordinul beznei totale a mintii si a duhului, daramite asa?! Asa ca, in conditiile astea sa spui ca te doare inima e doar o picatura dintr-un ocean…

   Apreciază

  • pcmouse said, on martie 18, 2020 at 8:29 pm

   Eretic si nevrednic este papa daniel!

   Apreciază

 4. vlad tepes said, on martie 18, 2020 at 8:23 pm

  Ierarhii BOR ar trebui sa arunce anatema asupra acestor dracovenii, pe care le numim autoritati, insa ei prefera sa le faca pe plac acestora, supunandu-se masurilor antihristice pe care le iau aceste Iude ale neamului romanesc!

  Apreciază

 5. mircea.v said, on martie 18, 2020 at 10:19 pm

  bor e mort din 2009. A mai murit o data in 2016. Asa ca, ce pretentii sa ai de la un mort?

  Ei se supun statului, asculta mai mult de stat decat de Dumnezeu. Si statul sterge pe jos cu ei.
  De la Cuza incoace, au mers din compromis in compromis. si:

  “Plecăciunea” (închinarea, cedarea, capitularea imediată) iscă – de data aceasta fără greş – alt rezultat: măreşte pretenţiile adversarului, îi dă acestuia un surplus de energie, de neruşinare, de tupeu. Totodată ea semnifică pasul dintâi pe calea unei înrobiri din ce în ce mai perfecte. O lege inexorabilă se aplică în toate cazurile de cedare: neluptătorului i se va cere mereu altceva, va fi exploatat cu predilecţie, departe de a-şi fi asigurat liniştea va ajunge, ca şi consumatorul de stupefiante, la o stare de totală dependenţă şi-şi va sfârşi mizerabila viaţă ca sclav al unui gangster obraznic şi nesăţios, la consolidarea puterii căruia va fi contribuit şi el, victima.” – Parintele Nicolae Steinhardt

  Asta, ca sa nu zic ca sant tradatori de Dumnezeu, atei, si prin roadele/faptele lor sant slujitori ai satanei cu acte in regula.

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Virgil Maxim este arestat in calitate de membru al tineretului legionar – Fratiile de Cruce (era elev de liceu), si ajunge in decembrie 1942 la inchisoarea Aiud. In cartea sa „Imn pentru crucea purtata” spune:

  „Ni s-au luat datele autobiografice, amprentele digitale şi ni s-au dat numere de încarcerare. Eram 3203. ”

  Acum sistemul stie aproape totul despre noi, avem cnp, santem amprentati. Inchisoarea e alta.

  (Incepand de azi, voi posta acest mesaj in fiecare zi. Si asta, pentru ca sistemul lucreaza zi de zi in sensul celor de mai jos, adica, in fiecare zi sistemul amprenteaza oameni.)

  Temeiul Biblic pentru faptul ca nu trebuie sa acceptam sa fim amprentati, sa ni se preleveze ADN, si altele asemenea:

  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
  Cap. 6
  19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
  20. Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

  Matei 22:
  15. Atunci s-au dus fariseii şi au ţinut sfat ca să-L prindă pe El în cuvânt.
  16. Şi au trimis la El pe ucenicii lor, împreună cu irodianii, zicând: Învăţătorule, ştim că eşti omul adevărului şi întru adevăr înveţi calea lui Dumnezeu şi nu-Ţi pasă de nimeni, pentru că nu cauţi la faţa oamenilor.
  17. Spune-ne deci nouă: Ce Ţi se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu?
  18. Iar Iisus, cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce Mă ispitiţi, făţarnicilor?
  19. Arătaţi-Mi banul de dajdie. Iar ei I-au adus un dinar.
  20. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta şi inscripţia de pe el?
  21. Răspuns-au ei: Ale Cezarului. Atunci a zis lor: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.
  22. Auzind aceasta, s-au minunat şi, lăsându-L, s-au dus.

  Sfantul Ioan Gura de Aur spune in Omilii la Matei:

  „Cînd i-a întrebat: „Al cui este chipul de pe ea?” şi ei I-au răspuns: ”Al cezarului!“, Domnul le-a spus: „Daţi cezarului cele ce sînt ale cezarului“.
  Nu e vorba deci de un simplu dat, ci de o RESTITUIRE. Lucrul acesta îl arată şi chipul şi scrierea de pe ban. Apoi, ca să nu spună fariseii: „Ne porunceşte să ne supunem oamenilor”, Hristos a adăugat: „Şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu“. Se cade, dar, să dăm oamenilor cele ale oamenilor şi să dăm lui Dumnezeu cele ce datorăm lui Dumnezeu. De aceea şi Pavel zice: „Daţi tuturor cele datorate: celui cu darea, dare; celui cu vama, vamă; celui cu frica, frică”.
  Cînd auzi pe Hristos spunînd: „Dă cele ale cezarului cezarului”, află că îţi spune să dai cezarului numai acelea care nu vatămă cu nimic credinţa; altfel n-ar mai fi o dajdie şi o vamă dată cezarului, ci diavolului.”

  Sfantul Justin Popovici:

  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.” Iată ce fel de coexistenţă a Bisericii şi statului a fost stabilită şi prescrisă de Atotştiutorul Domnul nostru şi Mântuitorul Hristos (Matei 22, 21).
  De aceea ea rămâne în veci obligatorie şi nestrămutată pentru Biserică. Cezarului – moneda, banii, cu efigia cezarului.
  Lui Dumnezeu? – şi sufletul şi trupul: căci pe trup şi în suflet este întipărit chipul lui Dumnezeu. Chipul lui Dumnezeu se află şi pe trup şi în trup, pentru că trupul trăieşte prin sufletul asemănător lui Dumnezeu. Deci, şi unul şi altul aparţin lui Dumnezeu – veşniciei, vieţii veşnice, Adevărului veşnic, Dreptăţii veşnice, Raţiunii veşnice. Prin urmare, cele ce aparţin lui Dumnezeu nu pot fi jertfite de dragul cezarului, şi aici întâietatea îi revine totdeauna lui Dumnezeu.
  În Dumnezeu – Omul, în lucrarea şi trupul Lui – Biserica, Dumnezeu totdeauna se află pe primul loc, iar omul – pe-al doilea; Dumnezeu totdeauna hotărăşte totul, şi nu omul. Acestea sunt atotvaloarea şi măsura a toate în Biserica universală. Iată de ce ea se apleacă asupra oricărei probleme „cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste.”…
  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”- acesta este principiul coexistenţei dintre Biserică şi stat. Nu colaborare, ci coexistenţă între Biserică şi stat. Nu colaborare, cu atât mai mult atunci când „cezarul” prigoneşte toate cele ce sunt ale lui Dumnezeu şi nu vrea să ştie nimic din cele ce sunt ale lui Dumnezeu, ci ţinteşte doar să nimicească tot ce este al lui Dumnezeu. Aici lipsesc condiţiile principale pentru colaborare.
  Sau coexistenţa egală în drepturi a aşezămintelor, şi a persoanelor umane, sau calvarul Bisericii cauzat de către prigonitorii, chinuitorii, cotropitorii, care tăgăduiesc şi prigonesc pe Dumnezeu şi cele ale lui Dumnezeu.Iar prin dictatură impun pe potrivnicul lui Dumnezeu şi cele potrivnice lui Dumnezeu. În acest caz Biserica şi statul se despart, se separă fiecare cu ale sale. Nimeni să nu îndrăznească să se amestece în treburile lăuntrice ale Bisericii, să nu se atingă de sfintele şi veşnicele ei îndatoriri şi drepturi evanghelice.
  Este limpede că Biserica sub orice regim, chiar şi cel ateist, trebuie să-şi găsească un mod de a convieţui (modus vivendi), dar întotdeauna în duhul şi limitele principiului evanghelic de convieţuire: „cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”, şi asta sub controlul suprem al Atot-Evangheliei: „să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni”.
  Dacă însă acest lucru este cu neputinţă, nu-i rămâne Bisericii ca „modus vivendi”, decât principiul evanghelic: să pătimească pentru Domnul Hristos, să rabde, să sufere, luptând astfel pentru drepturile fundamentale ale credinţei, conştiinţei şi ale sufletului”.

  Esti proprietar pe ceea ce faci tu, si ai drepturi doar asupra a ceea ce faci tu. Nu statul ne-a facut, nu statul a luat atomi si a facut corpul nostru si ne-a dat viata, ci Dumnezeu ne-a facut, si doar El are drept asupra noastra. Nici macar noi nu avem drept asupra noastra, pentru ca nu noi ne-am facut.
  Amprente, ADN, retina, imagine faciala… sant ale lui Dumnezeu, nu sant ale noastre, cu atat mai putin nu sant ale cezarului/sistemului. Asa ca, nu avem ce restitui cezarului in cele ce tin de trupul si sufletul nostru.
  De aici rezulta ca nici imaginea faciala nu ar fi trebuit sa o dam sistemului, dar sa zicem ca am inghitit galusca asta asa cum am inghitit si galusca cnp-ului, si ca ne oprim aici.

  Refuzand amprentare, prelevare de ADN…, nu facem altceva decat sa respectam cuvantul lui Dumnezeu.

  Argumentatia de mai sus este valabila si in cazul vaccinarii obligatorii. Ai dreptul sa vaccinezi obligatoriu ceea ce ai facut tu, nu ceea ce a facut Dumnezeu.
  Asa ca, statul poate sa vaccineze obligatoriu diverse cladiri, strazi, canalizari, banii ce sant in circulatie, semafoare… Nu poate vaccina obligatoriu omul.

  Apreciază

 6. mircea.v said, on martie 18, 2020 at 10:24 pm

  saccsiv,

  pai exista o Biserica din catacombe, din 2016.
  Si avem modele si mai noi, de ex Biserica din catacombe a Rusiei, – „Sfintii catacombelor Rusiei”

  Apreciază

 7. nenimenea said, on martie 19, 2020 at 11:27 am

  Rușine lui Daniel si celorlalți care-l urmează,nu Patriarhiei Bor,ca instituție.Dacă or mai fi ierarhi adevărați în BOR,ar trebui să-l demită de urgență pe acest Daniel,dar asta e un vis frumos!

  Apreciază

  • Nume said, on martie 20, 2020 at 11:53 am

   Si uite asa, dintr-o data, ortodoxia a fost predata-tradata fara lupta in mainile lui AH, de catre generalii-la figurat dar mai ales, la propriu- care trebuiau sa o ghideze in lupta cu fortele vrasmasului. Tradarea, infaptuita pe mai multe decenii, a fost pecetluita la Creta.
   Ierarhilor le e mai frica de Faraon decat de Dumnezeu-Hristos si de raspunderea in fata Hristosului pentru turma-trupele – ce le-au avut sub comanda.
   Daca episcopilor din catacombe le era asa de frica precum ăstora din merțane, nu mai aveam astăzi Ortodoxie.
   Domnul Dumnezeu Iisus Hristos sa ne păzeasca sub dreapta Sa pe toți cei care mai nadajduim în El !!!!!

   Apreciază

   • GHEORGHE said, on martie 20, 2020 at 2:32 pm

    Daca POPULIMEA ar fi mers la votul confirmarii familiei biblice ADAM SI EVA, azi DUMNEZEU ar fi salvat natia romana ortodoxa si CLERICII ei !
    Dar 80%dintre prostimea trecuta prin CRISTELNITA ORTODOXA au stat ACASA, findd cica „” votul drganea „iar CLERICII au tacut!
    Asa ca AZI STAM ACASA TOTI pentru ca dracii – extraterestrii au cistigat si SFINTA YREIME LE-A PERMIS, si au coborint in EUROPA PE PAMINTURILE EI sub forma de” SOLDATI AMETICANI” care misuna peste tot in 20de tari.
    Cica „Defender” 2020″!
    ADICA FENTA DRACILOR EXTRATERESTRII care nu suporta SFINTA SI DUMNEZEIASCA LITURGHIE SI TRASUL CLOPOTELOR pentru ca ii arde la propriu .
    Cineva mi-a spus ca a vazut ieri cu totul intimplator ziua in amiaza mare DOI INSI SPILCUITI, FOARTE INALTI, BRUNETI, CU PAR CA PANA CORBULUI coborind dintr-o masina dichisita, cu o valiza in miini, studiind un stilp de curent electric aflat pe o proprietate particulara ramasa de putin timp pustie…..
    Totul se leaga!
    De ce ne-au bagat PE TOTI IN CASE?

    Apreciază

 8. asa said, on martie 19, 2020 at 4:24 pm

  La manastirea Bistrita din judetul Valcea s-a restrictionat programul slujbelor. Maicile au fost obligate sa semneze ca sunt deacord. Si au semnat.

  Apreciază

 9. GHEORGHE said, on martie 20, 2020 at 4:20 pm

  SI MAI ALES CUM DE asa zisii soldati americani bintuie in HAITE peste tot pe strazile EUROPEI fara MASTI si FARA sa se sinchiseasca de CORONAVIRUS.
  CEVA E PUTRED !
  Pentru ca nu exista ANTITOT, macar la nivel declarativ !
  Ei cum de nu se INFECTEAZA?
  Doar daca sint draci-extrayerestrii … DEDUCTIBIL.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: