SACCSIV – blog ortodox

BNR: E o prostie să faci provizii, dacă vine o molimă. O singură provizie e de făcut: de card. Banii cash sunt cei mai periculoși, când e vorba de răspândirea unei epidemii

Posted in ADRIAN VASILESCU, Banca Nationala, BANI CASH, BANI LICHIZI, BNR, CARD DE CREDIT, carduri, cash, virus by saccsiv on martie 9, 2020

DIGI 24: Adrian Vasilescu, BNR: Banii cash sunt murdari la propriu, sunt cei mai periculoși când e vorba de răspândirea unei epidemii

Consilierul de strategie al guvernatorului Băncii Naționale a României, Adrian Vasilescu, spune că este o prostie ca oamenii să își facă provizii în eventualitatea izbucnirii unei epidemii de COVID-19 și avertizează că banii cash sunt o metodă de transmitere a virusului.

„E o prostie să faci provizii, dacă vine o molimă și dacă ar fi să se întindă, pe cât timp poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?!”, a spus consilierul BNR la Digi 24.

Adrian Vasilescu spune că singura „provizie” pe care și-a făcut-o el în această perioadă a fost să renunțe la folosirea banilor cash. „O singură provizie am făcut: de card. Pentru că nu mai umblu cu bani în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși, când e vorba de răspândirea unei epidemii”, a arătat Adrian Vasilescu în emisiunea „În fața ta”.

Banii sunt – la propriu –  murdari, a explicat consilierul BNR.

România are un avantaj din acest punct de vedere, pentru că avem bani din plastic și aceștia pot fi spălați, așa cum au procedat și autoritățile din China. „Banii de plastic au două caracteristici: în primul rând, sunt foarte greu de falsificat și pot fi spălați, la propriu”, a spus consilierul.

Întrebat unde se face această operațiune și dacă se face în România, Vasilescu a răspuns: „Păi se spală, cu săpun și cu apă”. Întrebat dacă aceasta este o operațiune pe care o poate face fiecare dintre noi, acasă, sau există un loc special, instituționalizat, el a precizat: „Nu există niciun loc”.

În schimb, la Banca Națională există un centru pe unde trece toată masa monetară din România în mod constant. „Există o mașină imensă, perfecționată, care face următoarele operațiuni – banii care vin seara la Banca Națională trec prin acest ‘purgatoriu’ și acolo se fac următoarele operațiuni: în primul rând, se caută banii falși, le-a găsit mașina (bancnotele – n.r.), le dă la o parte și au un drum sigur, către Poliție; în al doilea rând, bancnotele care se deteriorează, se rup, se scot și ele deoparte; și pe urmă se împart bancnotele pe categorii și intră în depozitele de bani. Dar nu se spală”, a explicat Adrian Vasilescu.

Ce te izbește în primul rând când intri în acea cameră este mirosul infernal, efectiv ca într-o groapă de gunoi. Învârtindu-se prin roțile acelei mașini, bancnotele degajă toate acele mirosuri, iar personalul care lucrează acolo este bine echipat și protejat, poartă măști de protecție și are un spor de toxicitate, pe bună dreptate, a confirmat Adrian Vasilescu.

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Grigore said, on martie 9, 2020 at 8:06 am

  Si atunci nu era mai bine sa fie bani de argint, cum era inainte? Ca argintul are proprietati antibacteriene.
  La ce bun sa ne spuna ca banii se pot spala daca nu se spala niciodata?
  Oare cate infectii majore au dat banii in Romania? Ca se folosesc banii din plastic de 20 de ani nu?

  Apreciază

 2. vlad tepes said, on martie 9, 2020 at 10:00 am

  Ia te uite ce ne spune si fosila asta globalist-masonica: cica banii cash sunt purtatori de virusi, dar cardul nu! Se vede si din avion, ca fosila a primit ordinul pe unitate, de eliminare a cash-ului! Si ,din pacate sunt destui compatrioti care-l cred

  Apreciază

 3. R said, on martie 9, 2020 at 10:46 am

  E o prostie să nu te gândești la Judecata lui Dumnezeu la orice vârstă, dar mai ales după o anumită vârstă. Ori cu carduri cu cipuri, inclusiv biometrice, ori cu Dumnezeu. Mai bine să-i fie clar acest lucru de acum, decât atunci când va fi prea târziu.

  Apreciază

 4. stef said, on martie 9, 2020 at 1:27 pm

  Parazitul ăsta e ca si Isărescu – Nu mai crapă… Vad ca are parabolice tot mai mari cu care capteaza instructiunile..

  Apreciază

 5. Cosmin said, on martie 9, 2020 at 7:53 pm

  Agaricii astia nu au in cap se pare, sub nici o forma scenariul in care curentul electric poate sa dispara asa peste noapte.

  Il intreb pe venerabil, ce o sa faca cu cardul asa dupa o saptamana de pana prelungita de curent si cu sperante de revenire la un moment nedeterminat ?

  Apreciază

 6. Duhul Căpitanului said, on martie 9, 2020 at 8:35 pm

  Seamănă cu Anthony Hopkins din „Tăcerea mieilor”….

  Apreciază

 7. […] BNR: E o prostie să faci provizii, dacă vine o molimă. O singură provizie e de făcut: de card. … […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: