SACCSIV – blog ortodox

Klaus Iohannis a primit premiul Kalergi

Posted in KLAUS JOHANNIS by saccsiv on martie 6, 2020

EURACTIV: Donald Tusk: I-am propus lui Klaus Iohannis să fie președintele Consiliului European, a refuzat

Președintele PPE, Donald Tusk, fost președinte al Consiliului European, a declarat miercuri, la ceremonia în care președintele român a primit premiul „Coudenhove-Kalergi”, că anul trecut i-a propus lui Klaus Iohannis să-i fie succesor, dar refuzat.

Donald Tusk a declarat la Palatul Cotroceni că i-a propus anul trecut lui Klaus Iohannis să fie președintele Consiliului European.

„Îi spun cu mare convingere că ar fi un nemaipomenit președinte al Consiliului European. Președintele Iohannis zâmbește cordial, îmi mulțumește pentru această propunere și după o vreme adaugă: «Știi ceva, Donald, eu mai am ceva treabă de făcut în România, așa că, te rog, nu lua în considerație candidatura mea»”, a declarat Donald Tusk.

Informația că președintele Klaus Iohannis este luat în calcul la Bruxelles pentru a prelua șefia Consiliului European a fost publicată pe 2 martie 2018 de jurnalistul Dan Tăpălagă.

BACKGROUND

Klaus Iohannis a primit miercuri Premiul European „Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020, în cadrul unei ceremonii la Palatul Cotroceni. Premiul a fost acordat de către Alteța Sa Serenisimă, Prințul Nikolaus von Liechtenstein, președintele Societății Europene Coudenhove-Kalergi.

Decizia de acordare a Premiului European „Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020 președintelui României a fost adoptată de membrii Societății Europene Coudenhove-Kalergi pentru „meritele sale deosebite de politician care, prin dedicarea pentru valorile europene, contribuie decisiv la consolidarea integrării României în comunitatea statelor europene”, apreciindu-se, totodată, că „acțiunea sa politică are un rol exemplar într-o Europă care a fost divizată în trecut”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Premiul European „Coudenhove-Kalergi” e decernat de către Societatea Europeană Coudenhove-Kalergi, înființată în 1978 în memoria „marelui vizionar european” Richard von Coudenhove-Kalergi.

Contele Richard von Coudenhove-Kalergi (1894-1972) a dezvoltat ideea unei Europe unite la scurt timp după Primul Război Mondial, ca o contrapondere la ideile totalitare ale fascismului, național-socialismului și comunismului.

În 1998, Emil Constantinescu a primit această distincție.

Probabil ca doua dintre motivele pentru care Emil Constantinescu a primit premiul au fost Serbia si Ucraina.

Iata ce putem citi la Cum a intrat România în NATO: Ce sacrificiu a făcut Constantinescu în favoarea lui Iliescu de pe Radio Europa Libera Romania:

Prezent în legislativ, fostul președinte Emil Constantinescu, altădată invitat și el să vorbească în astfel de momente, a reamintit în discuțiile cu jurnaliștii cât de greu a fost pentru România să iasă din zona gri și să intre în grațiile americanilor. În 1997, la summit-ul NATO de la Madrid, Statele Unite și Marea Britanie s-au opus clar aderării României, care la acea vreme avusese sprijinul Franței. Apoi, în 1999, când NATO a decis să intervină în Iugoslavia pentru a pune punct Războiului din Kosovo, România a decis să pună la dispoziţie spaţiul aerian pentru survolul avioanelor Alianței și să interzică accesul forțelor aeriene rusești. Decizia din Parlament s-a luat greu și fostul președinte Constantinescu sugerează că i-ar fi promis lui Ion Iliescu, președintele de atunci al PSD, într-o convorbire între patru ochi, că nu mai candidează pentru un mandat, în schimbul abținerii PSD de la votul în care li se permitea forțelor Aliate să folosească spațiul românesc aerian. Era perioada în care social-democrații nu aveau neapărat tendințe pro-atlantiste, iar Ion Iliescu aspira la un nou mandat, pe care l-a și câștigat, la alegerile din 2000, unde Emil Constantinescu s-a ținut de cuvânt și nu a mai candidat.

In 1997, la cererea NATO, teritoriile romanesti AU RAMAS ALE UCRAINEI

Negocierile pentru tratatul bilateral incheiat in 1997 intre Romania si Ucraina au inceput pe vremea guvernarii Vacaroiu, cand ministru de externe era Teodor Melescanu, si au fost finalizate de executivul CDR, condus de Victor Ciorbea, presedinte pe atunci fiind Emil Constantinescu, iar ministru de externe – Adrian Severin, intre timp europarlamentar PSD:

TRASEUL TRADARII: In 1991 Parlamentul Romaniei declara ca TERITORIILE ROMANESTI DIN UCRAINA sunt de drept ale Romaniei. In 1997, la cererea NATO, teritoriile romanesti AU RAMAS ALE UCRAINEI. In 2014 Traian Basescu declara ca NU VA RECUNOASTE UN REFERENDUM al ROMANILOR din UCRAINA…

Care-i treaba cu Kalergi?

In cartea sa Praktischer Idealismus, Richard Coudenhove-Kalergi scria:

„Omul viitorului va fi de rasă mixtă. Actualele rase și clase vor dispărea treptat din cauza dispariției spațiului, timpului și prejudecatilor. Rasa viitorului euroasiato – negroida, similara la infatisare cu anticii egipteni, va inlocui diversitatea popoarelor cu diversitatea indivizilor.”

Cititi va rog mai multe la:

KALERGI a fondat PANEUROPA cu banii evreilor ROTHSCHILD si WARBURG. Cum zice el ca va arata rasa europeana si cine o va conduce?

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. paul said, on martie 7, 2020 at 12:15 am

  Adică se pregătește ca România sa primeasca cei mai multi emigranti expulzați de Turcia?

  Apreciază

 2. vlad tepes said, on martie 7, 2020 at 1:57 am

  Pt ca tacamul sa fie complet, negustorul de copii romani mai trebuie sa primeasca premiul Karl Marx pt neomarxismul de care da dovada, premiul Lenin pt promovarea corectitudinii politice, iar daca se implica si promulga vaccinarea obligatorie, merita sa primeasca si premiul Mengele! Probabil ca va colectiona astfel de premii, precum casele!

  Apreciază

 3. rasa albă și creștină said, on martie 8, 2020 at 6:25 am

  Rasa albă și creștină să dispară din Europa prin migrații succesive din interior spre exterior și din exterior spre interior. Popoarele europene,și deci și cel român să fie înlocuite cu o rasă a viitorului „euroasiatico – negroidă”. Într-adevăr președintele Iohannis mai are treabă în România.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: