SACCSIV – blog ortodox

Premierul britanic Boris Johnson, decis să folosească armata împotriva amenințării coronavirusului

Posted in STIRI, virus by Vali on martie 4, 2020

Sursa: https://romanialibera.ro/international/premierul-britanic-boris-johnson-decis-sa-foloseasca-armata-impotriva-amenintarii-coronaviruslui-821253

Premierul Boris Johnson a dezvăluit planul de acțiune guvernamentală
în prezența medicului șef Chris Whitty și a consilierul științific Sir Patrick Vallance

 

Armata britanică ar putea fi dislocată în marile aglomerări urbane, în cadrul unui efort integrat de combatere a coronavirusului, ca parte a unei strategii de criză asumate de premierul Boris Johnson.

 

Conform noilor planuri guvernamentale, soldații ar putea fi dislocați pe străzi pentru a păzi instituțiile publice vitale, astfel încât măsura să faciliteze misiunea forțelor de poliție de a face față unor posibile tulburări publice.

Primul ministru a declarat că este „foarte probabil” ca Marea Britanie să se confrunte în viitorul apropiat cu un număr tot mai mare de cazuri de coronavirus, subliniind în același timp faptul că, pentru marea majoritate a populației, este foarte important ca intervenția în caz de pandemie să nu paralizeze activitatea administrației și funcționalitatea instituțiilor statului.

Măsurile drastice ce sunt prevăzute în planul de acțiune imediată în caz de epidemie ar putea include închiderea școlilor, interzicerea adunărilor în masă și încurajarea oamenilor să lucreze de acasă.

Chiar dacă, în prezent, conform datelor guvernamentale, doar 39 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus au fost confirmate în țară, Marea Britanie este pregătită să pună în aplicare planul de criză în ipoteza în care 80% din populația britanică ar putea contacta virusul, iar peste un sfert dintre persoanele angajate în câmpul muncii nu și-ar mai putea desfășura activitatea.

Conform Profesorului Christopher John MacRae, epidemiologul britanic care deține funcțiile de ofițer medical principal pentru Anglia și consilier medical șef al guvernului britanic, rata de deces a persoanelor infectate cu coronavirus în Marea Britanie ar putea ajunge până la 1% din totalul celor care au contactat Covid – 19, graficul fiind totuși unul variabil, în funcție de grupele de vârstă afectate.

Cele 28 de pagini ale planului de acțiune guvernamentală au fost convenite la prima ședință de urgență ”Cobra”, prezidată de premier.

Premierul britanic a făcut un apel la calm și la evitarea panicii, precizând că ”pentru marea majoritate a persoanelor care contractează virusul, afecțiunea se va manifesta ca o boală ușoară din care se vor recupera rapid și pe deplin așa cum am văzut deja.”

”Am înțeles, însă, pe deplin, îngrijorarea publică cu privire la răspândirea globală a virusului și este foarte probabil să vedem un număr tot mai mare de cazuri și în Marea Britanie. De aceea, păstrarea țării în siguranță este prioritatea imperativă a guvernului, iar planul nostru înseamnă că ne angajăm să facem tot posibilul, pe baza sfaturilor experților noștri științifici de renume mondial, pentru a fi pregătiți pentru orice eventualitate”, a mai precizat șeful administrației britanice.

 

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. un nimeni said, on martie 4, 2020 at 6:19 pm

  Voi de ce creadeti ca s-a dat drumul la vaccinarea obligatorie in Romania?

  Exact asta…armata pe strada si vaccinarea obligatorie a populatiei. Totul legal.

  Daca nu stiti pana acum , astia demo(no)cratici au nevoie de legi, in ultima faza a planurilor lor.

  Asa lucreaza stapanii cozilor de topor.

  Apreciază

  • Mk said, on martie 4, 2020 at 9:48 pm

   Daca citim 1 psaltire pe zi ( 3 ore dim. si 3 ore seara, spovedanie impartasanie si Doamne Iisuse? Numai iese nici armata, crapa si coronavirusul, da strechea-n ei si uita de vaccinare, ard dracii de nu se vad? Si daca n-o sa fie chiar asa? Si mai bagam o psaltire…. si ne mai bucuram, si mai arde un drac si tot asa pina la sfarsit, nu pina la prasit. Amin!

   Apreciază

 2. Mk said, on martie 4, 2020 at 9:59 pm

  E bine sa stim ce fac, ca sa stim ce ne doare. Dar numai postul si rugaciunea ne scapa fratilor. Trebuie sa atragem mila lui Dumnezeu pentru milioanele de avorturi care sau făcut. Post si rugaciune!!! Foame, genunchi topiti,lacrimi, chin al inimii ptr. pacate. Făra PSALTIRE , DOAMNE IISUSE si post nu facem decat sa măcăim ca rațele înainte de tăiere. Cei care citesc o psaltire pe zi , la pomelnicul de la sfârșit să spună: Scapă-ne doamne de vaccinarea obligatorie de toți dușmanii văzuți și nevăzuți.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: