SACCSIV – blog ortodox

Feministele vor organiza de Ziua Femeii o “liturghie feminista” in fata Patriarhiei

Posted in 8 MARTIE, feminismul, HOMOSEXUALITATE, HULA, lesbiene, PATRIARHIA ROMÂNA, Romania, STIRI by Vali on martie 4, 2020

Noi stim ca ziua femeii este în Duminica Sfintelor Femei Mironosițe si ca Maicuta Domnului este cea mai pretuita si iubita printre crestini.

După cum spune Sfîntul Grigorie Palama, faptul că Hristos S-a arătat mai întîi femeilor mironosițe are un profund înțeles teologic. Sfîntul Grigorie învață că Învierea lui Hristos este înnoirea și învierea firii omenești, rezidirea și reîntoarcerea la viața fără de moarte pe care a avut-o primul Adam. După facerea sa, primul Adam a fost văzut mai întîi de femeie, care a fost zidită imediat după Adam, pentru că în acel ceas nu mai era nimeni altcineva care să îl vadă. În egală măsură, pe noul Adam nu L-a văzut nimeni atunci cînd a ieșit din mormînt, dar mai tîrziu, prima dată a fost văzut de femei.

Așadar, mironosițele au devenit evangheliste ale Evangheliștilor și apostoli ai Apostolilor. Acest fapt are o deosebită însemnătate. Eva a fost aceea care a adus lui Adam vestea căderii, iar acum, tot femeia este cea care aduce Apostolilor vestea Învierii. În acest fel s-a făcut reașezarea firii femeiești pe locul avut înainte de păcat. Nimeni nu o mai poate învinui acum pe femeie de încălcarea poruncii și de cădere.

„Ortodoxia spune că nu există absolut nicio diferenţă ontologică între bărbat şi femeie (Galateni 3, 28). Dumnezeu a făcut bărbatul şi femeia cu aceeași fire umană veşnică şi cu acelaşi scop. Diferenţa dintre sexe nu presupune inferioritate, ci completarea reciprocă a bărbatului şi femeii, pentru înveşnicirea speciei. Chiar creştinismul cuprinde în el o formă superbă de feminism, căci Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este „fără de asemănare mai mărită decât Serafimii” şi temelia Cerurilor. Ea este mai presus decât toţi bărbaţii, deţinând primul loc după Dumnezeul Treimic.
Dar şi multe alte femei sfinte s-au remarcat şi au fost înălţate mai presus decât bărbaţii. Poate că multe din cele pe care vi le spun acum nu le-aţi luat în seamă. Dacă doriţi, cercetaţi ce spune creştinismul şi veţi vedea că sunteţi aşezate mai presus decât bărbaţii. Numai cei care au interpretat creştinismul cu rea-credinţă susţin contrariul, adică ereticii, ateii. Trebuie să înţelegeţi că istoria este făcută de femei.
Dragile mele tinere, găsiţi-vă locul în societate şi în familie şi veţi putea face minuni… Dezvoltaţi-vă corect, deoarece aveţi pe lume o misiune deosebită. ”
(Părintele Timotei Kilifis)

 

Organizatia „Feminism Romania” care, printre altele, sustine educatia sexuala in scoli, avortul, „egalitatea” intre sexe si genuri, miscarea LGBTQ etc, organizeaza pe 8 martie la Bucuresti, o manifestare in fata Patriarhiei, pe care au intitulat-o in bataie de joc „liturghie feminista”.

„Liturghie Feministă de 8 Martie
Public · Organizat de Feminism Romania si 3 altele
duminica 14:00 la 14:30
la Catedrala Mântuirii Neamului
Pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, manifestăm împotriva unei instituții misogine, homofobe și lacome!*

Vino duminică, de la ora 14:00, în fața Catedralei Mântuirii Neamului la #liturghiafeminista să-ți arăți și tu revolta față de discriminările promovate de BOR și față de alocarea de fonduri din bugetele publice către Biserică, în detrimentul finanțării serviciilor de asistență și protecție socială.

Femeile sunt egale cu bărbații, în toate domeniile, spune legea. Dar Biserica pune în plan superior bărbatul și în plan secundar femeia, în familie, în spațiul public și în propria ierarhie internă.

Toți cetățenii sunt egali în fața legii, scrie în Constituție. Dar Biserica neagă dreptul persoanelor de același sex de a forma un cuplu prin parteneriat civil sau de a se căsători.

Tinerii au dreptul la educație privind sănătatea reproductivă și sexuală, dar Biserica se opune vehement introducerii orelor de educația sexuală în școli, accesului tinerilor la informații despre corpurile lor, și afirmă că numărul mare de sarcini la adolescente este doar problema fetelor rome care fac prea mulți copii.

Femeile, indiferent de clasa, etnia, religia sau zona geografică din care provin, au dreptul la întrerupere de sarcină în siguranță, gratuit și accesibil, dar Biserica spune că avortul este o crimă și descurajează utilizarea contraceptivelor. Patriarhul a oferit medalii unor medici ginecologi care refuză accesul femeilor la întreruperi de sarcină în spitale publice.

Femeile au dreptul la o viață în familie fără violență, dar unele fețe bisericești spun că „rufele se spală în familie”, „femeia să-și poarte crucea” și să „dea ascultare bărbatului”. Acest tip de mesaje sunt un obstacol în calea eliberării femeilor din relații abuzive.

România este printre cele mai sărace țări din UE, cu milioane de oameni care au emigrat pentru salarii decente în alte țări, dar Biserica nu se sfiește să ceară bani de la persoanele sărace și de la Stat pentru a construi o Catedrală care a înghițit sute de milioane de euro.

Parlamentul, Ministerul Educației, unele primării și instituții publice au fost complice la acțiunile Bisericii care contravin drepturilor și libertăților cetățenești.

Ajunge!

Nu mai tolerăm! Protestăm!

Luptăm, luptăm, drepturile ni le apărăm!

DETALII ORGANIZATORICE

Punctul de întâlnire este Catedrala Mântuirii Neamului, squar-ul dinspre Hotelul Marriott.

În cadrul evenimentului vom citi o „rugăciune feministă” și o reinterpretare simbolică a Crezului. Acesta din urmă va fi recitat de una dintre noi, apoi fiecare vers repetat de noi toate în cor.

*DISCLAIMER
Credem în libertatea de gândire, conștiință și religie, ca drept fundamental al creștin-ortodocșilor și al tuturor persoanelor care aleg sau nu să își exprime convingerile.
Prin această manifestație nu dorim decât să criticăm acțiunile instituției Bisericii Ortodoxe Române, care încalcă principiile statului de drept, drepturile și libertățile fundamentale ale femeilor și ale persoanelor LGBTQ+ și care pune propriile interese mai presus de nevoile persoanelor marginalizate și sărace.

#8martie
#cadeunacademtoate
#MulțumescPentruFlori
#sexismulucide
#niunamenos
#nonunadimeno
#yositecreo
#credetine””


https://www.feminism-romania.ro/?fbclid=IwAR0_Z8EOyMfgkY-evmfm_fK0GakOblUe4sgLVsf1BERP7DuQ_Eo977ScnJY

Religia socialista fundamentalista a lovit si pe 1 martie cand au lansat campania „Violatorul ești tu” din fața Ministerului Afacerilor Interne, campanie care a avut loc DOAR in Romania, in nici un caz nu este vorba despre o campanie mondiala.

„În semn de solidaritate cu surorile noastre din toată lumea, am ales să organizăm şi în România flashmob-ul „Violatorul ești TU”, tocmai pentru a arăta, încă o dată, că sexismul şi violenţa împotriva femeilor sunt normalizate în toate societățile patriarhale atât din Est cât și din Vest, NU sunt doar o excepție românească sau un semn de “necivilizație”. Evenimentul s-a desfășurat inclusiv în limba Romani pentru a atrage atenția că femeile rome din România se confruntă atât cu sexismul cât și cu rasismul autorităților și ale societății.”

Aceasta campanie a fost lansata de un grupuscul de extrema-stanga :

The rapist is YOU / O violatori san TU


Grup creat de cativa est-europeni:

Editors & contributors

Scopul lor declarat ar fi „de a furniza analize și comentarii competente cu privire la situația din fostul bloc estic, precum și de a oferi opinii interesante, non-standard, cu privire la cele mai importante procese și evenimente globale.”

Acelasi grupuscul de extrema-stanga a pregatit si o procesiune religioasa de 8 martie.

 

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. vlad tepes said, on martie 4, 2020 at 3:55 pm

  Prostanacelor astea, oamenii lui Soros le-au dat lista cu ceea ce trebuie strigat(cererile lor sunt aceleasi anormalitati pe care le stim de ani de zile), iar ele, dupa cat le duce capul, se ocupa cu circul!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Gabi said, on martie 4, 2020 at 4:13 pm

  Este un demers anticreștin ,anti familie ,încărcat de ura ,satanist de a dreptul !!

  Apreciat de 2 persoane

 3. VioletaB said, on martie 4, 2020 at 4:34 pm

  procesiune „religioasa”.
  Vasile, te rog sa pui ghilimelele de rigoare si in text.
  îndrăcite de tot aceste feministe care organizează asemenea blasfemie! Groaznic, dezgustător

  Apreciat de 2 persoane

  • paul said, on martie 4, 2020 at 7:44 pm

   Nici noi nu trebuia sa rămânem mai prejos decât celelale tari. S-a ocupat taica Soros de indesat bani în buzunarele lor.

   Apreciat de 1 persoană

 4. Magda said, on martie 4, 2020 at 7:01 pm

  Și când te gândești că au părinți, că au sau au avut bunici pe la țară, mătuși, unchi, nași…de botez și/sau cununie….oare cine le-a crescut pe fetele/femeile-astea AȘA?!
  Să dai vina numai pe ele, este o ipocrizie!
  Sunt nebune, fără de minte…dar oare familia n-are nimic de spus/răspuns la chestia asta?
  Ele nu sunt oglinda părinților lor?
  Sunt botezate dar ATEE/PĂGÂNE în sufletul lor pentru că n-a avut grijă NIMENI din familia lor ȘI de sufletul lor, ci numai de trupul lor!
  Le-a educat (ca și pe băieți, viitori bărbați) strada, școala, televizorul, tableta, telefonul!

  Apreciază

  • Maria said, on martie 7, 2020 at 9:55 pm

   Dar numai familia are vina? Ele trăiesc în bula de aer? Ce mai faci voi indicatii dar cand e vb de gandit logic o dati in bara. Feministe devine o femeie în primul rând violată sau asta nu se pune la socoteala? Stiti sa judecati pe altii dar buruienile voastre nu le vedeti.

   Apreciază

 5. Magda said, on martie 4, 2020 at 7:15 pm

  Iar organizațiile-astea ”feministe”, DE CE nu se duc în parlament să propună pedepse ASPRE pentru cei care practică violența fizică, psihică, afectiv-emoțională asupra femeilor și copiilor?
  De ce nu propun legi aspre și pensie suplimentară, DE ÎNTREȚINERE obligatorie pentru femeia lăsată/părăsită ,agățată cu unul sau mai mulți copii de gâtul ei?
  Faptul că-i purtătoare de om, RESPONSABILITATEA nașterii/creșterii/întreținerii copiilor trebuie să apese numai pe umerii ei pentru că bărbatul nu (mai) poate suporta responsabilitatea, efortul de zi cu zi, femeia ne-având altă posibilitate decât să se întoarcă ca un câine bătut la ușa părinților ei?!
  DE CE nu se militează pentru acoperiș deasupra capului, mâncare, îmbrăcăminte și SCUTIRE de la plata utilităților pentru femeile aflate ÎN NECAZ?
  Nu, sunt făcute curve, proaste luându-se DISTANȚĂ față de asemenea ”creaturi” ținând de mână altele, mai mici, în miniatură care se țin strâns de fustele sau de pantalonii lor!

  Apreciat de 1 persoană

  • tataia said, on martie 4, 2020 at 8:10 pm

   Magda, esti cam femnista. Si cam socialista! NU e bine. Ar trebui sa li se asigure fetelor care au ramas gravide acoperis deasupra capului, alimente, scutire de la plata utilitatilor? Doamne fereste! Chestie mai feminsita si mai socialista nu am auzit! Pai da’ a cui este vina ca a ramas gravida? A violat-o cineva? Evident ca trebuie sa se intoarca cu coada intre picioare la tatal ei si sa ii ceara iertare ca nu a facut ascultare de el.

   Spui ca trebuie sa luam atitudine fata de violenta impotriva femeilor? Violenta este un lucru foarte urit, dar este la fel de urita indiferent impotriva cui este indreptata. Exista violenta impotriva femeilor, violenta impotriva barbatilor, impotriva copiilor, etc NU este una mai rea decit alta, intelegi? Toate sint egal de rele.

   Apoi mai spui ca lumea este condusa de barbati si uite ce bine este condusa. Nu stiu ce sex au cei care conduc lumea. Dar sa presupunem ca ar fi barbati asa cum spui tu. Cu toate acestea faci o confuzie grava aici! Conducerea lumii este conducerea lumii (adica elitele) iar oamenii de rind sint oameni de rind, victime la rindul lor, si nu au absolut nici o posibilitate de a trece vreodata in „casta” elitelor. Elitele conduc prost..pentru ca asa vor..ca acesta este telul lor, acela de a subjuga si stapini omenirea, ca nimeni sa nu poata cirti impotriva lor. Iar acest lucru este infaptuit indiferent de ce sex ar avea membri acestor „elite”. Iar oamenii de rind sint cei condusi, sint victime ale modului cum este condusa aceasta lume indiferent de faptul ca sint barbati sau femei. In mometul in care incerci sa dai vina pe barbati pentru modul cum este condusa lumea, pentru sarcinile nedorite, pentru violenta impotriva femeilor, esti feminista. Iar noi pe aici sintem anti-feminism. Femeia este inferioara barbatului deci trebuie sa faca ascultare. Adolescenta trebuie sa faca ascultare de tatal ei, sa se marite cu sotul pe care i-l alege tatal ei si apioi sa faca ascultare de sotul ei. In felul acesta ar fi elimintate toate problemele…dar tu nu. Poate numai bunul Dumnezeu sa le mai scota din cap, femeilor, ideile feministe.

   Apreciat de 1 persoană

   • Ioana said, on martie 5, 2020 at 12:06 am

    Parintele Arsenie Papacioc:
    „– Daca femeia sau barbatul, de exemplu, are o casatorie care a fost ratata – femeia este batuta de barbat -, cum se poate rezolva problema ei, sau ce sfat poti sa-i dai, in conditiile in care ea este sfasiata?

    – Singurul lucru, mai intai de toate, ii spui: „Ma, nebunule! De ce iti bati nevasta? Unde se spune sa faci lucrul acesta?” Pentru ca se pot si desparti pentru asa ceva. In loc sa fie iubirea desa­varsita, acolo este ura desavarsita? Crezi ca ea te mai iubeste cand tu o plesnesti? Vin foarte multe cazuri pe la noi cu femei gonite si nu stiu nici eu ce sa le mai spun! Si eu le spun: „Desparte-te!”
    ” Femeia inseamna “imparateasa daruitoare”. Femeia, daca zici ca-i slaba, totusi, din momentul in care te-ai angajat sa te numesti sot, nu te poti numi sot, decat langa o sotie. Trebuie sa o pui pe tron, cu orice chip! Sa nu se mai vada in femeie numai un scop meschin sau un lucru de cazna.”
    „S-a facut o constatare: intrucat femeia a fost roaba mii de ani, si cu ocazia Edictului de la Milan, Sfantul Constantin cel Mare a dat libertate si femeii, ca sa nu mai fie omorata fara judecata – s-a transmis atavic, adica a trecut peste veacuri teama femeii de barbat, si a ramas femeia cu spaimele acestea atavic transmise. Nu este permis acest lucru.”
    „Barbatul este cap femeii in sensul unei armonii care trebuie sa existe, respectandu-se indeletnicirea fiecaruia. Cand se spune ca femeia este grozav de valoroasa in creatia lui Dumnezeu, asta nu insemna ca barbatul nu este nimic. Pentru ca supunerea, in sine, inseamna mantuirea in sine.

    Femeia nu se supune pentru ca este miloaga, ci se supune pentru ca sa intregeasca armonia lucrurilor. Ea este cea care face efortul cel mai mare pentru ca barbatul sa-i fie cap, din momentul in care il iubeste.”
    „Am cununat odata pe cineva si, cand am ajuns la rugaciunea unde preotul spune: “Iar femeia sa asculte de barbat!“, toata lumea s-a uitat la mireasa si mireasa a plecat capul. Mie nu mi-a convenit acest moment. Dar am tacut pana mi-a venit vremea la predica si i-am spus: “Am constatat ca lumea n-a fost atenta la cuvintele de mai inainte care spuneau ca barbatul este dator sa-si iubeasca sotia. Draga mireasa, daca nu te iubeste, sa nu-l asculti! Draga mireasa…” Sa nu ne jucam cu cuvintele! Fata nu e numai o jucarie de pat sau o jucarie de bucatarie. Femeia, cu gingasia ei: “ésprit de finesse“, e libera si nu o sa asculte la infinit de un nepasator. Ca femeia buna nu e nimic mai bun, si ca femeia rea nu e nimic mai rau. Deci trebuie cu orice chip sa o faci buna.”

    Apreciat de 2 persoane

   • Ioana said, on martie 5, 2020 at 12:39 am

    Sfantul Cuvios Paisoe Aghioritul
    „Ceea ce constituie însă o mare problemă duhovnicească în viaţa de familie a creştinilor este faptul că aceştia interpretează în mod eronat şi egoist cuvintele Domnului. Şi astfel bărbatul se umple de sine şi dă frâu liber bărbăţiei sale, supunându-şi soţia unei autorităţi exagerate doar pentru că el consideră că aceasta trebuie să i se supună, călcând în picioare respectul şi iubirea pe care ar trebui să le aibă pentru ea. Unele femei ripostează şi ele acestei legi duhovniceşti, nedorind să se supună, alergând după drepturi egale între ele şi bărbaţi.”

    ” Oamenii se depărtează de armonia lui Dumnezeu, neînţelegând ceea ce spune Evanghelia. Şi astfel bărbatul, interpretând greşit cele pe care le spune Evanghelia, îi spune femeii sale: „Trebuie să te temi de mine“. Dar dacă s-ar fi temut de tine, nu te-ar fi luat în căsătorie.”
    „Oameni din lume şi fac lucrare duhovnicească. Iar voi aici sunteţi ca nişte prinţese. Ia gândeşte-te la o mamă care are patru copii, unul întârziat mintal, altul bolnav psihic, altul anemic, iar al patrulea care umblă nopţile pe drumuri. Iar cu soţul ei – cine ştie ce fel de om o mai fi şi acela – să aibă, sărmana, alte necazuri. Şi să suporte atâtea şi atâtea fără să cârtească sau să răbufnească şi fără să aibă cui să-şi spună durerea sa, căci unele lucruri din familie nu se pot spune oriunde. Se poate, de pildă, ca bărbatul să plece de acasă şi să nu-i lase nici mâncare. Să nu aibă, sărmana, nici bani să plătească chiria şi să vrea să o scoată din casă. Să fie nevoită să lucreze oriunde, să întâmpine primejdii, apoi să vină să-ţi spună: “Fă rugăciune să mă păzească Dumnezeu cel puţin de aceste primejdii!”. Sau, bărbatul ei să fie beţiv, să nu lucreze, ci să meargă numai la cafenea şi ea să fie nevoită să spele scările blocurilor. Iar acela să vină beat la miezul nopţii, să o bată şi să-i ceară banii pe care i-a câştigat ea, sau să meargă el însuşi să-i ia de la cei la care a lucrat femeia lui. Aceasta este adevărată mucenicie.”

    In familie unul trebuie să se smerească înaintea celuilalt, să-i imite virtuţile, dar să-i suporte şi caprici­ile. Pentru o astfel de înfruntare a lucrurilor, foarte mult îl ajută pe cineva atunci când se gândeşte că Hristos S-a jertfit pentru păcatele noastre şi ne rabdă pe toţi, miliarde de oameni, deşi este fără de păcat, în timp ce noi, atunci când suntem chinuiţi de capriciile altora, ne plătim păcatele. Bunul Dumnezeu le rân­duieşte astfel încât unul, cu harisma cu care este înzestrat, să-l ajute pe celălalt şi, prin cusurul pe care îl are, să se smerească înaintea aceluia. Pentru că fiecare om are harismele sale, dar are şi câteva cusu­ruri pe care trebuie să se nevoiască să le taie.”

    Odată a venit la Colibă cineva care mi-a spus că are probleme cu femeia lui. Ajunsese la divorţ. Nu voiau să se vadă unul cu altul. Amândoi erau învăţători şi aveau doi copii. Nu mâncau niciodată acasă. După ce terminau serviciul unul mânca la un restaurant, celălalt la altul, apoi luau câteva sandwich-uri pentru copii. Iar sărmanii copii, atunci când se întorceau părinţii lor acasă, se duceau şi căutau prin buzunare şi prin genţi să vadă ce le-au adus să mănânce. Sufereau o mare dramă. Bărbatul ei era şi cântăreţ la o biserică. La o biserică mergea femeia lui, la alta cânta el. Până acolo au ajuns.

    “Părinte, ce să fac? îmi spuse acela. Duc o cruce mare, foarte mare. în fiecare zi avem cer­turi în casă”. “Ai fost la duhovnic?” l-am întrebat. “Da, am fost şi mi-a spus să fac răbdare, căci duc o cruce grea”, îmi răspunse. “Ia să văd, cine duce o cruce mare, îi spun. Să luăm lucrurile de la început. Atunci când v-aţi căsătorit, vă certaţi ca şi acum?”. “Nu, îmi spune. Opt ani am avut multă dragoste între noi. O adoram pe femeia mea mai mult decât pe Dumnezeu. După o vreme însă, ea s-a schimbat. A devenit cârtitoare, capricioasă…”. Auzi! S-o adore mai mult decât pe Dum­nezeu! “Ia vino-ncoace. Ai spus că ai adorat-o pe femeia ta mai mult decât pe Dumnezeu. Dar oare cine este de vină că aţi ajuns în această situaţie, tu sau femeia ta? Tu, căci din pricina ta Dumnezeu şi-a retras harul Său de la femeia ta. Şi acum ce te gândeşti să faci?” îl întreb. “Cred că o să ne despărţim” îmi spune. “Nu cumva te-ai încurcat cu alta?”. “Da, mă gândesc la una”. “Măi omule, nu înţelegi că tu eşti vinovatul? Să ceri iertare de la Dumnezeu, deoarece ai adorat pe femeia ta mai mult decât pe El. Apoi să te duci să ceri Iertare şi de la femeia ta şi să-i spui: «Iartă-mă, căci eu am fost pricina creării acestei situaţii în casă şi a chinuirii copiilor noştri!». După aceea să te duci să te spovedeşti şi să adori pe Dumnezeu ca pe Dumnezeu, iar pe femeia ta s-o iubeşti ca pe femeia ta şi vei vedea că lucrurile vor merge bine. L-am zguduit bine. A început să plângă. Apoi mi-a făgăduit că o să mă asculte. După puţină vreme a venit din nou la mine şi mi-a spus bucuros: “Îţi mulţumesc, Părinte! M-ai mân­tuit. Suntem foarte bine şi noi şi copiii noştri”. Vedeţi? Să fie el vinovatul şi să creadă că duce o cruce grea.”

    Apreciază

   • Ioana said, on martie 5, 2020 at 12:44 am

    @Tataia
    Unde ai vazut tu in Sfanta Scriptura sau in Sfanta Traditie ca femeie este inferioara barbatului?
    Tu zici ca fata trebuie sa ia de barbat pe cel pe care il vrea tatal ei, fara cartire.
    Ce spune Parintele Ilie Cleopa despre randuiala casatoriei:
    „A doua conditie canonica a nuntii ortodoxe este sa se invoiasca tinerii; sa se placa mirele si mireasa, baiatul si fata. Mare pacat si mare greseala fac parintii care dau fata dupa cine nu-i place, sau obliga pe fecior sa ia cutare fata, pentru ca are avere multa, sau ca-i frumoasa, sau cine stie ce alte conditii.

    Acesti parinti care indeamna copiii sa se casatoreasca impotriva vointei lor, sunt niste ucigasi care-i baga in ispita, ca ei numai de rusinea parintilor se iau, la staruinta lor si apoi nu se plac si se despart. Si toate pacatele care urmeaza din aceasta despartire se datoreaza parintilor care i-au indemnat si cad pe umerii lor. Odata ce s-au invoit tinerii, este de la Dumnezeu.”

    Apreciat de 1 persoană

   • Magda said, on martie 5, 2020 at 7:26 am

    E de-a dreptul halucinant mesajul tău!
    Și VICLEAN pe deasupra!
    Cică, ”nu știu ce sex au cei care conduc lumea”…or fi hermafrodiți, mai știi?
    Îmi dă un amic mai jos, exemple de ”femei” care-au condus (NU ca președinți…atenție!) restrângând toată armata de bărbați ante/posterior nebunelor ălora, care-a condus lumea de-a lungul miilor de ani 🙂

    Buuun…dacă-s feministă și puțin socialistă….ÎN CE ȚARĂ AI TRĂIT/TRĂIEȘTI, TATAIE?

    Lucrurile de bun-simț pe care le-am spus, se leagă de DRAGOSTEA APROAPELUI….adică, după tine, femeia nu ar fi aproapele tău, din moment ce NU trebuie/NU are voie să dea vina pe nimeni pentru tot ceea ce i se întâmplă: bătăi și un eventual viol…apoi afirmi/confirmi că dacă a fost proastă, credulă și înșelată, rămasă cu burta la gură, să se întoarcă rușinată la tac-su, nicidecum la ăla care-a lăsat-o gravidă, nu?

    Măi TATAIE, tu ești copia fidelă a lui ION, din ”Blestemul pământului, blestemul iubirii…” care, după ce a lăsat-o pe Ana grea, întoarsă la tac-su (după cum sugerezi ca ”lege”) , a luat bătaie până n-a mai putut…și așa aruncată, umilită, înjosită pentru PĂCATUL de-a fi iubit o javră materialistă, s-a sinucis! Frumosss…
    Femeia NU este inferioară bărbatului, ci ajutorul lui, COMPLETAREA LUI, NU sclava lui…d-aia, va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia lui și vor fi UN TRUP…”creștine”!

    Apropos…altă PROSTIE: TU TE-AI ÎNSURA(T) CU UNA ALEASĂ DE PĂRINȚI? Recte…capul familiei? Ce ești nene, arab, țigan, asiatic? Îți vinzi fata? Vezi că silirea fetei din ”n” motive spre căsătorie din partea părinților, pentru avere, nume/renume și alte considerente în afară de IUBIRE, este PĂCAT!
    Înapoi la Sf.Părinți că ești repetent la faza asta!

    Apreciază

   • gabimdi said, on martie 5, 2020 at 10:37 am

    @Tataia,
    să mă iertați, dar eu nu as lăsa să pună mâna pe mine un barbat pe care nu îl iubesc, darămite să mă mai și mărit cu el…. chiar recomandat de tata! Si dacă tot m-as mărita obligată de tata, ar fi o căsătorie in castitate! Adică un dezastru.

    Apreciază

   • tataia said, on martie 5, 2020 at 2:23 pm

    @Magda Halucinant mesajul meu? Hm….Viclean in nici un caz nu este. Cind afirmi ca lumea este condusa prost pentru ca cei care o conduc sint barbati….oare ce alte dovezi am mai avea nevoie ca esti o feminista care, la fel ca toate feministele considera ca femeile ar face treaba mai buna decit barbatii in functii de conducere. Cu riscul de a ma repeta…cei care conduc lumea pe de o parte si cei care formeaza lumea (cei condusi) sint clase complet diferite care nu au nici o tangenta una cu alta. Lumea merge rau pentru simolul motiv ca cei care conduc lumea vor sa le mearga rau celor condusi (oamenilor de rind). Iar asta nu pentru ca sint barbati….ci pentru a minimiza sansele de revolta….In fine….nu intru in detalii aici. Ma repet..lumea merge prost deoarece puterea este concentrata in mina citorva indivizi avizi de putere. In momentul in care afirmi ca merge rau pentru ca sint barbati….no comment!

    Si mai este ceva….chiar daca cei de la cirma lumiii sint niste barbati insetati de putere, mare majoritate a barbatilor de rind nu asint asa. Si oricum intre oamenii de rind cam femeile conduc in ziua de azi. Cind un cuplu vrea sa cumpere o casa, femeia ia decizia finala, cind un cuplu doreste sa achizitioneze o masina, femeia ia decizia finala. In fine, asta nu mai este foarte important in ziua de azi caci fiecare paote avea masina lui si atunci nu isi mai baga nasul nici unul din ei la masina celuilalt…Dar daca lumea este condusa de babrati tine cont ca de obicei cuplurile de oameni de rind sint conduse de femei. Si nu e bine.

    Mesajul tau este viclean cind spui ca eu consider femeia a nu fi aproapele meu, cind afirmi ca femeia nu are voie sa dea vina pe nimeni daca a fost batuta sau violata, etc. Iar eu nu vorbeam aici de batai si violuri! Doar tu vorbesti de asta. Este argumentul suprem al feministelor. Femeia este victima caci este batuta si violata deci trebuie facut ceva in privinta asta. Desi cazurile de genul sint destul de rare. Maera majoritate a barbatilor normali la cap stiu sa respecte femeia de linga ei. Eu vorbeam de cazul adolescentei tipice careia ii place sa iasa cu baieti, DESI TATAL SAU I-A INTERZIS CU DESAVIRSIRE ACEST LUCRU. Dar ea iese in continuare cu baieti…cu cit mai derbedei cu atit mai bine…caci pina la urma ce se poate intimpla nu? Tatal nu are voie sa o bata ca indata intervine protectia copilului….Si intr-o zi ramine gravida. Si pentru respectiva trebuiesc cheltuiti bani publici pentru a putea trai decent fara a mai fi nevoie sa dea vreodata ochii cu tatal sau, nu? Ei bine nu! Trebuie sa se intoarca la tatal sau, sa ii ceara iertare in genunchi pentru neascultare, iar tatal…..dupa ce nu va vrea sa vorbeasca cu ea 2 zile….o va ajuta sa isi creasca si copliul…ca de aia sint parintii parinti. Isi iarta odraslele oricit de mari greseli ar face.

    Eu imi respect sotia si nu am considerat-o niciodata sclava. Comparatia cu Ion din romanul lui Rebreanu este complet deplasata. Nu am zis ca femeia este inferioara in sensul ca ar trebui sa fie sclava cuiva. Poate nu m-am exprimat corect….poate cuvintul „inferioara” a fost gresit utilizat….femeia pur si simplu are o capacitate mai scazuta decit barbatul de a lua decizii foarte importante, mai ales de viata si de moarte in situatii de stres ridicat. Si de aceea ar trebui scutita de aceasta munca, nu e datoria ei sa ia decizii importante, care pot afecta viata cuplului pe termen lung. Aceasta este datoria barbatului. De aceea femeia nu este buna in functii de conducere. Nimic mai mult de atit!

    Eu nu m-am casatorit cu fata pe care a ales-o tatal meu pentru mine caci in lumea in care traim tatal meu pur si simplu nu si-a asumat acest rol. Dar mi-as fi dorit….m-ar fi scutit de cel putin 2-3 relatii nereusite in care mi s-a dat cu flit, ceea ce a insemnat ani lungi si grei de suferinta. Acu’ ai inteles?

    Apreciază

   • tataia said, on martie 5, 2020 at 3:26 pm

    @gabimdi Hm….Nu stiu ce virsta ai..dar pari cam tinara. As zice sub 30 de ani. Daca am ghicit sau nu ramine de vazut…Fara suparare dar faci confuzie intre termeni. Cred ca tu confunzi atractia sexuala cu iubirea. Femeile de obicei ajung la maturitatea emotionala destul de tirziu…..dupa 30 de ani si nici atunci pe de-a-ntregul. Intr-un cuplu trebuie sa existe RESPECT RECIPROC, IUBIRE, ATRACTIE SEXUALA. In lumea apostata de azi atractia sexuala este denumita :”chimie” in argou. Eu am scris aceste trei ingrediente ale unui cuplu reusit exact in ordinea importantei si in ordinea in care ar trebui sa apara aceste trei elemente.

    Dar vai..nu mai este la moda….ce respect…respect ai doar fata de batrini, nu e asa? Sotul meu vreau sa fie tinar….de ce sa il respect, de respectat il respect pe bunicul. Iar dragostea = atractie sexuala pentru multe femei zvapaiate…De fapt, iubirea sau dragostea sint acele sentimente care te determina sa crezi ca nici un sacrificiu nu este prea mare pentru pentru peroasna iubita. Inclusiv sacrificiul suprem. Exemplificare. Eu vad ca sotia mea sta in mijlocul drumului si vine o masina in viteza catre ea. Fug si o imping din fata masinii primind in schimb eu lovitura si in acest fel murind pentru ca ea sa traiasca. Si sa aiba in continuare grija de copii, etc. Deci cu alte cuvinte mi-am sacrificat propria viata pentru a o salva pe a ei. Acesta este sacrificiul suprem cea mai buna dovada de iubire. Nu exista alta mai buna….Iar apoi atractia sexuala…nu este cazul sa explic eu. Dar multe fete cred ca iubesc atunci cind de fapt sint atrase sexual…Esti in stare sa faci orice sacrificiu pentru persoana iubita? In caz contrar nu iubesti!

    Daca intr-un cuplu normal aceste elemente apar in ordinea fireasca , mai intii respectul, dupa aceea iubirea si dupa aceea atractia sexuala acel cuplu va dainui zeci de ani…de obicei „pina ce moartea ii va desparti”. Cind este sa dispara aceste elemente dispar in ordinea inversa aparitiei….Mai intii atractia sexuala, dupa aceea iubirea….si chiar si cind au disparut astea doua tot ramine respectul reciproc! Acel cuplu are sansele sa prinda si virsta de 90 de ani! Dar daca incepem cu atractia sexuala, asa cum este moda in ziua de azi….cind aceasta dispare, ce ramine? Nimic. De fapt unde nu a existat iubire niciodata, tot ceea ce ramine este URA!

    De ce spun ca fetele in mod frecvent confunda iubirea cu atractia sexuala? Sa stiti ca nu imi place sa dau exemple din familia mea si as prefera sa nu imi „spal rufele murdare in public” sau sa ma expun in acest fel…Dar daca scopul este unul nobil…An auzit pe vremuri o discutie intre sora-mea (adolescenta) si mama mea. As fi preferat sa nu o fi auzit…Dar in fine:cica „Mama, dar cum stii cind esti indragostita de un baiat?”. ” Pai esti indragostita atunci cind iti este atit de drag incit iti vine sa sari pe el!” q.e.d. Daca o femeie matura trecuta de 40 de ani vine cu astfel de teze..ce putem cere de la fetele de 16 ani? NU..indragostiti esti atunci cind esti in stare sa sari in fata trenului pentru a-l da pe celalalt din fata acestuia.

    In secolul XIX erau frecvente casatoriile aranjate de parinti. Si culmea cuplurile erau mult mai durabile. Pe orice femeie daca o intrebai daca a fost indragostita de la bun inceput de sotul ei…cum s-a descurcat sa il atinga etc…toate ziceau la fel. „Initial nu am fost indragostita. La inceput simteam doar respect. Dar cu timpul am invatat sa il iubesc!” Deci se poate! Fetele din ziua de azi cred ca nu ar putea niciodata deoarece vor sa inceapa direct cu atractia sexuala..Si cind a disparut altul la rind….altul..etc.

    Apreciază

 6. Magda said, on martie 4, 2020 at 7:19 pm

  Greșește!
  ISTORIA NU E FĂCUTĂ DE FEMEI!
  CONDUCĂTORII DEMENȚI AI ISTORIEI N-AU FOST FEMEI, CI BĂRBAȚI!
  Și-acum, CINE conduce lumea?
  Femeile? Io zic că bărbații!
  Și se vede cât de bine o fac…

  Apreciază

  • Alin Razvan said, on martie 4, 2020 at 7:55 pm

   Lumea o conduce diavolul prin evrei, care sunt barbati! Femeia trebuie sa asculte de barbat, nu sa stea sa conduca lumea, dar diavolul le-a strunit bine cu conducerea barbatilor, in timp ce si-au lasat copiii de izbeliste si astfel le vezi pe tampitele astea la astfel de proteste.

   Voi, femeile care cereti egalitate, sunteti fara de minte, daca eu barbatul sunt egal cu tine, asta inseamna ca folosim amandoi ce avem si concuram, adica, eu te bat, te violez si te slugaresc toata viata. DAR, noi, barbati ortodocsi normali la cap, respectam femeia, o iubim si o apreciem, ca pe o femeie, mai slaba si cu responsabilitatile ei, nu ca pe o stapana. EGALITATEA CERE-O DUPA MOARTE, acolo sufletul e fara sex, deci, spor la fapte bune –printre care si ascultarea de sot– si la sfintire, si cu adevarat poti sa o iei inaintea multor barbati.

   Apreciază

   • Magda said, on martie 4, 2020 at 8:28 pm

    :)))
    Dacă ”lumea o conduce diavolul prin evrei care sunt BĂRBAȚI”, înseamnă că am avut dreptate…adică evrei/ne-evrei, tot BĂRBAȚII sunt, nu?
    BAȘCA și demonizați 🙂
    Atunci, ne mai mirăm, CE fel de urmași se concep și se nasc?
    Iar faptul că NUMAI evreii-bărbați ar conduce-o, spune-mi te rog, raportat la România, în afară de alogeni, CINE conduce țara!
    După ce-mi răspunzi, fă-ți mea culpa pentru spălatul mâinilor precum Pilat din Pont, mai ales pentru:
    1. GENERALIZARE că toate femeile CER egalitate…când tocmai EGALITATEA le-a omorât! D-aia nu mai vor copii, familie, pentru că TRAG mai mult ca bărbatul, adică nu sunt nicidecum ”EGALE”…în răspunderi, responsabilități și SARCINI…multiple, venite și de la ăl de la serviciu, și de la ăl de-acasă care e stăpân doar pe telecomandă și pe sticla de bere!
    2. Așa -zisa ÎNDREPTĂȚIRE pe baza EGALITĂȚII…în a o pedepsi prin bătaie, viol…ceea ce e năucitor pentru un om normal, darmite”creștin” să gândească așa!
    Parcă-ai fi imigrant-musulman…numai ăia tratează femeia AȘA!
    Adicătelea…ca-n cântecul ăla: ”țac-pac, treci la PAT, până mâine PRAF te fac! Și ca să-ți arăt că ”te iubesc”, AM SĂ TE COTONOGESC!”

    Apreciază

   • Ioana said, on martie 4, 2020 at 11:32 pm

    @Alin Razvan
    Nu sunt o feminista, dar:
    Ascultarea femeii fata de barbat nu se intelege oricum, ci doar dupa rânduiala Sfintei Taine a Cununiei (unde mai intai i se cere barbatului sa o iubeasca cum iubeste Hristos Biserica- si asta inseamna foarte mult, inseamna dragoste jertfelnica, nu „dragoste” mai mult trupeasca/patimasa de stapanitor egoist-, iar ascultarea femeii se face atunci cand barbatul are drept cap pe Hristos, nu altfel) si se aplica in cadrul familiei exclusiv. Adica nu se extinde la a spune ca oricare femeie trebuie sa asculte de oricare barbat/ toate femeile asculta de barbati. Femeile mature care nu sunt casatorite nu au aceasta datorie (de supunere/teamă) fata de niciun barbat.
    Egalitatea sufletelor barbatilor si femeilor ESTE INCA DIN LUMEA ASTA( nu numai dupa moarte). Sfintele femei nu sunt cu nimic mai prejos decat Sfintii barbati: nici in virtuti, nici in intelepciune, nici in lucrare, nici in harisme. Li se acorda aceeasi cinstire. Cat despre cinstirea femeii ca pe o stapana, gandeste-te la cum este numita Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Mai slaba femeia este doar trupeste(ca forta fizica mai mult), dar nici in cazul asta in anumite situatii ( femeile rabda mai usor bolile si suferintele, atat fizice, cat si psihice), iar la minte si la suflet nu sunt mai putin inzestrate decat barbatii.
    Din Materic (apoftegma asta se gaseste si in Patericul egiptean):
    <>
    Sunt destui barbati crestini-ortodocsi zeloti pe linia asta, care repetă intr-una ca femeia este din barbat si nu invers, ca femeia trebuie sa se teama de barbat, ca femeia este slava barbatului, ca intaiul zidit a fost Adam si nu Eva, ca Eva a cazut prima in pacat si a ascultat de necuratul si prin ea a venit moartea, ca femeia a fost facuta pentru a-i fi ajutor barbatului si nu invers etc. toate acestea spunandu-le in literă și nu în duh. La iubirea jertfelnica pe care o datoreaza ca soți nu se gândesc, sau și-o inchipuie îndeplinită prin faptul că muncesc pentru familie. Acestia nu se scârbesc de bărbatii care injosesc si ocarasc pe femeile lor, ca doar „sigur are si ea o parte din vina, plus ca e femeie si trebuie sa fie ascultatoare, altfel nu i-ar fi facut barbatul nimic.” Asa se îndreptățesc. Unii ca acestia atat au inteles din Sfanta Taina a Cununiei, ei cu greu isi închipuie sa-si poata cere iertare de la femeie.
    Foarte bine vorbesc Sfintii despre viata de familie. A se citi (atat de catre femei, cat si de barbati) Sfantul Ioan Gura de Aur, Sfantul Paisie Aghioritul, din viata Sfantului Silian Atonitul, cuvintele Parintelui Arsenie Papacioc etc
    Nu ar fi fost feminismul asa acerb si asa de atragator pentru femei daca dracul nu ar fi reusit sa-i faca pe barbati niste tirani in familiile lor, instituind astfel mentalitatea misogina a multor barbati de ieri si de azi de a se crede superiori si indrepatiti in a se comporta abject (atat prin jingniri cat si prin batai si violuri) cu nevestele lor daca acestea le fac greseli, părute sau nu, voite sau intentionate, mici sau mari. Prin acestea le-a ispitit si pe multe femei sa se razvrateasca impotriva barbatilor, vazand abuzurile din familii. Aceste nenorociri s-au transmis din generatie in generatie. Baietii si-au vazut de mici mamele asuprite, jignite sau bătute de tații lor, la inceput au fost foarte tulburati, n-au vazut că tații si-ar cere iertare, darămite ar căuta să se indrepte, iar mai apoi au acceptat si ei acest comportament ca obișnuit si folositor pentru dobandirea de putere, pentru afirmarea lor in fata părții feminine. Iar fetițele, unele, au cazut intr-o amăgire diabolica de a se crede niste nimicuri, de a-i crede pe barbati dumnezei, de a accepta patologic tirania/mojicia/dobitocenia/nesimtirea barbatilor ca pe un fel normal/indreptatit de a fi al acestora in postura de soți si nu numai, de a se crede niste roabe care merita sa se supuna(executiv) si sa se teama( in sensul de a se inspaimanta) de barbati. Insă multe fetițe au acumulat ură și dorința de razbunare. Si asa s-a stropit apă pe sămânța feminismului si dracul si-a batut joc de familii.
    Intr-adevar, feminismul este o miscare diabolica, dar care s-a hrănit mult din extrema cealalta, din sutele de ani in care femeia nu era nimic mai mult decat slugă buna de luat bataie daca facea vreo greseala, un instrument al barbatilor spre satisfacerea poftelor, capabila (si datoare) numai sa nasca si sa creasca copii.
    PS. Vreau sa insist ca nu sunt o sustinatoare a feminismului, in aceeasi masura in care nu pot sa accept misoginia.
    Doamne-ajuta tuturor!

    Apreciat de 2 persoane

   • Ioana said, on martie 4, 2020 at 11:44 pm

    Din Materic:
    Alta data au venit la Amma Sarra doi Batrani, vestiti anahoreți din parțile Pelusionului. Cand s-au apropiat, si-au spus unul altuia: „Sa o smerim pe Batrana aceasta!” Si intrand, i-au spus in timp ce o salutau: ” Ia aminte sa nu se înalțe cugetul tău și sa zici : „Iată, la mine vin asceții, deși sunt femeie!” ” „Sunt femeie prin fire, dar nu și prin cuget”, le-a raspuns ea.

    Apreciat de 2 persoane

   • tataia said, on martie 5, 2020 at 3:53 am

    @Magda. Femeile nu cer egalitate. Feminismul s-a promovat pe baza ideii de egalitate intre sexe, dar este doar o minciuna la fel ca multe altele. Feministele care urla egalitate de fapt vor sa fie favorizate. Drepturi superioare drepturilor barbatului. Chiar daca femeia este cea care se face vinovata de adulter la divort tot ea se alege cu copiii, casa, masina, etc. Sau drepturi egale cind raspunderile nu sint egale. Salarii egale cind in mod evident femeile nu pot munci la fel ca barbatii. Macar in lumea musulmana lucrurile sint mai drepte. Femeile nu urla egalitate caci stiu ca nici nu vor asa ceva. Nu vor sa conduca masina, vor sa aiba sofer personal. Nu vor sa mearga la serviciu, vor sa stea acasa si pina si de treburile casei nu se ocupa singure ci au o armata de servitori, bone, menajere, bucatarese, majordomi etc. Revenind la lumea occidentala, daca ar fi vorba de egalitate in fata legii, as fi 100% de acord. Dar in mod sigur asta nu vor femeile. Un barbat a furat, ia 2 ani. O femeie a furat ia le fel. Nu suspendare, nu amenda penala, nu alte tertipuri doar pentru ca este femeie. Face pirnaie si copiii ramin cu tatal. A omorit, ia aceeasi pedeapsa cu un barbat. Dar desigur asta nu vor femeile…vor sa munceasca dupa puterea lor dar sa ia bani ca si barbatul, VOr ca in caz de divort ele sa ia totul si legea sa le favorizeze. Vor ca tutela copiilor sa le revina numai si numai lor, cu alte cuvinte vor sa aiba toate drepturile fara a-si asuma aceleasi raspunderi cu barbatii.

    Si ma amuza (in felul rau) indeosebi cum in ziua de azi femeile (dar si barbatii) de cariera iau zilnic servieta, se duc la serviciu grabiti cu metroul, fac proiecte, au „meetinguri”, „deadline-uri”, etc, iar ei nici macar nu isi pun problema cum s-a ridicat cladirea in care lucreaza ei. Cred ca munca lor este importanta iar un muncitor care lucreaza in constructii este ultimul om care merita doar dispret, desi daca acela nu exista ei nu aveau unde sa isi desfasoare activitatea. Si in final le-ar sta mai bine amindorura sa lase servieta si sa puna mina – femeia pe un biberon si barbatul pe un topor (pentru a taia lemne in mod evident, doar nu va gindeati la altceva!) Sa mearga cu masina cu nu metroul, sa stea la tara, nu la oras, etc. Asta este viata crestineasca asa cum ne-o dorim noi.

    Apreciat de 1 persoană

   • tataia said, on martie 6, 2020 at 4:05 pm

    @Magda. Imi „place” cum feminstele isi promoveaza ideile DIN NOU, prin generalizari. Care nu sint adevarate. Si mai ales nu sint adevarate acuzatiile pe care mi le aduci mie personal! Propaganda LGBT sustine printre altele ca „familia traditionala” ortodoxa formata dintr-un barbat si o femeie este un focar de alcoolism si violenta in familie si drept urmare sint mult mai bune „familiile” homosexuale. Vezi? Cam asa faci si tu….generalizezi, ma acuzi pe mine ca pedepsesc cu bataia, etc. Asta fac feminstele. Eu nu am auzit de prea multi barbati crestini care sa isi bata nevestele. De fapt nu am auzit de nici unul. Am auzit de citiva care erau alcoolici, dar chiar si asa nu am auzit sa fi fost cazul de violenta in familie. Iar acea familie a trecut la sectanti caci aia au reusit sa ii potoleasca barbatului setea de alcool. Ortodocsii nu reusisera. Deh ce sa-i faci…atunci cind te da de partea diavoluluii pe fata (treci la sectanti) acesta nu te mai munceste cu ispite grele.

    Daca exista cazuri de violenta in familie cei care se fac vinovati de asa ceva trebuie sa raspunda in fata legii. NU cred ca am sustinut altceva. Dar a porni de la unele cazuri de violenta in familie si a le generaliza pentru a se potrivi agendei feministe este un lucru mirsav. Uite-te si tu nu mai departe de articolul acela cu „tu esti violatorul”. Cum poti sa promovezi asa ceva? Cum poate cineva manifesta in acest fel? Doar pentru ca au existat cazuri de violenta in familie ici si colo sint cumva TOTI BARBATII RASPUNZATORI? Este halucinant. Eu nu sint violator. Eu REFUZ SA MA SIMT RESPONSABIL pentru femeile violate. NU sint raspunzator in nici un fel, intelegi? NU imi veni cu asta….ca „saracele femei violate”…si apoi „Toti barbatii sint la fel, sint o apa si un pamint”:. NU este asa si nu voi accepta niciodata asa ceva. Este le fel cu dictonul acela….”Tu mergi cu masina deci tu faci poluarea!” Eu insa merg cu masina si nu ma simt raspunzator de poluare. De ce? Pentru ca cei care ne acuza sint aceia care arunca mii de tone de chemtrails din cer.

    Cred ca tu ai uitat ca aici vorbesti cu barbati crestini care nu au indraznit niciodata sa dea nici macar o palma nevestei. Dar in acelasi timp si femeia crestina trebuie sa inteleaga ca deciziile importante le ia barbatul!. Ok…se poate sfatui cu femeia nimeni nu interizice acest lucru, dar ultimul cuvint il are barbatul, pentru ca asa a rinduit insusi Dumnezeu. Femeile din ziua de azi insa nu mai vor sa faca ascultare de barbat, sint rebele, se cred mai destepte (nu sint) si de aici a pornit toata nenorocirea asta feminista….De fapt pe ele le deranja ca trebuie sa faca ascultare de barbat….si de aici se leaga de tot felul de tertipuri pentru a obtine ceea ce vor ele…sa poata divorta oricind si sa ii ia barbatului copiii si toata averea…asta este cel mai important.

    Tertipul numarul 1. Vrem egalitte. Fals, feminstele nu vor egalitate vor sa fie favorizate. Tertipul numarul 2. Femaia este batuta, violata, este o victima trebuie facut ceva. Fals. Femeile nu sint batute nu sint violate, iar in cazul in care unele din ele au nesansa de a trece prin asa ceva, acele cazuri trebuiesc rezolvate punctual pe cale legala. NU este valabil pentru marea majoritate si oricum generalizarile nu sint bune.

    De fapt pe femeie o deranja ca barbatul alege casa pe care o vrea el….acum femeia are toata puterea legala din lume sa il forteze sa aleaga ce vrea ea. „Daca nu imi faci pe plac, imi fac bagajele, iau copiii, plec la mama si iti intentez divort”:. Si fraierul ce sa faca? Tace si face pe placul nevestei…asta e problema.

    Iar pentru ca ma faci imigrant musulman..no comment. Ma doare sufletul cind vad biserici vandalizate de imigranti…dar pentru mine este clar ca acei imigranti au o agenda…aceea de a crea haos, anarhie, dezbinare, etc. Eu nu sint insa atit de lipsit de minte sa generalizez la modul: „Toti musulmanii sint la fel, sint ticalosi, sint dusmanii crestinismului” deoarece ar fi o afirmatie falsa! Musulmanii care stau bine merci acasa la ei sint oameni cumsecade care nu au nimic impotriva crestinilor si care isi vad linisitit de familia….aaaa…pardon haremul lor. Oricum internetul este o unealta formidabila…caci daca nu l-am fi avut eram nevoiti sa credem minciunile oficiale de la televizor….cum ca femeia este oprimata in islam si vai saraca de ea prin ce trebuie sa treaca in tarile care nu au auzit de nenorocirea numita „emanciparea femeii”. In realitate poti gasi pe youtube (si alte retele de socializare) comentarii de la musulmance care sustin ca nu le-a facut niciodata nimeni nci un rau…ca sint tinute pe palme, ca au tot ceea ce isi doresc. Deci….

    Apreciază

  • kunta kinte said, on martie 4, 2020 at 8:38 pm

   @magda
   Ana Pauker, Ceauseasca, Veorica Dancila, PipiBalena( pippidi), etc

   Apreciază

 7. Duhul Căpitanului said, on martie 4, 2020 at 8:58 pm

  Pai, la cât de ecumenista este „Patriarhia”…. se mai întâmplă și dintr-astea…

  Apreciază

 8. Cosmin said, on martie 4, 2020 at 11:01 pm

  Intr-o tara cu peste 20 de milioane de avorturi, este inadmisibil sa fie lasate astfel de manifestatii.

  Cu riscul de a ma repeta fata de unii dintre cititori, am mai spus-o, daca comunismul ar fi fost incriminat in 90 precum nazismul, la ora asta nu respira in Romania vreo ideologie sau conceptie de stanga.

  Aveam o viata linistita si un popor de o moralitate exemplara.

  Apreciat de 2 persoane

 9. Nimic nu sunt fără Dumnezeu said, on martie 5, 2020 at 12:43 am

  Acum lumea o conduc păcatul, necuratul și slugile lui. O conduc extrem de prost.

  Fără Dumnezeu sunt neputincioși atât femeile, cât și bărbații. Dacă barbații conduc lumea fără Dumnezeu, o conduc prost. Dacă femeile vor să conducă lumea fără Dumnezeu, o conduc de asemenea prost.

  Ca femeie, poți face politică așa cum a făcut mama lui Stefan cel Mare. Naști copii, îi educi să fie buni creștini și buni patrioți. Poți să fii soție devotată a unui politician. În plus, femeile ortodoxe pot fi preotese, adică soții de preot. Maica Domnului trebuie să fie modelul. Dacă femeile vor să fie mai mult ca Maica Domnului, au soarta lui Lucifer. Se fac de râs în fața îngerilor. Oare Maica Domnului n-ar fi putut să scrie tot ce știa despre Iisus? Oare nu are ea putere mai multă decât toate femeile din lume?

  Dumnezeu a lăsat rânduială în toate. Femeia nu trebuie să se îmbrace în pantaloni și nu trebuie să sfideze rânduiala pe care ne-a lăsat-o Dumnezeu. Ea poate avea, în schimb, bărbăție duhovnicească în fața ispitelor de tot felul. Dacă vrea putere, o poate obține de la Dumnezeu, prin Duhul Sfânt. Aici Dumnezeu chiar nu face niciun fel de discriminare, întrucât, în calendarul ortodox avem atât sfinți, cât și sfinte. Această putere se obține cu rugăciune, cu post, cu luptă împotriva păcatului de tot felul. Cel care a devenit împărat peste patimi este un om puternic. Oamenii pătimași sunt mereu șantajabili, mereu la dispoziția celor care le cunosc slăbiciunile.

  Așadar, feministele pot merge la Patriarhie….la SPOVEDIT! E Postul Mare și pentru ele. Și pentru ele există pocăință, ca și pentru bărbați. Dumnezeu să le ajute să renunțe la rătăcirea lor! Să se rușineze de chipul Maicii Domnului toate femeile care vor să fie mai mult ca Ea!

  Desigur, și bărbatul trebuie să fie capul unei familii creștine… S-a ajuns la situația aceasta din cauza promovării păcatului de către bărbați și de către femei. Și ne ajunge mânia lui Dumnezeu pentru asta!

  Apreciat de 4 persoane

  • Ioana said, on martie 5, 2020 at 1:26 pm

   Sfanta Imparateasa Teodora, Sfanta Imparateasa Elena, Sfanta Imparateasa Pulheria- aparatoarea Ortodoxiei, Sfanta Imparateasa Mucenita Alexandra, Sfanta Sofia- printesa de Slutk, Sfanta Imparateasa Olga-cea intocmai cu Apostolii au fost femei sfinte care au facut politica pentru raspandirea si apararea Ortodoxiei.

   Apreciat de 2 persoane

   • Ioana said, on martie 6, 2020 at 9:31 pm

    As adauga ceva si despre Sfanta Mare Mucenita Ketevan
    Din Patericul georgian:
    Sfânta mare muceniţă Ketevan,
    această podoabă strălucitoare a Bisericii şi a tronului Georgiei, se trăgea din neamul împărătesc al Bagrationilor. Era fiica lui Asotan şi nepoata împăratului Kartalei, Constantin al III-lea (1469–1505).
    În anii copilăriei şi ai tinereţii s-a ocupat cu studiul Sfintelor Scripturi. Evlavioşii ei părinţi o creşteau creştineşte întru învăţătura şi certarea Domnului (Efeseni 6, 4), şi astfel creşterea ei trupească era însoţită de sporirea duhovnicească. Curăţia şi cuminţenia, înţelepciunea şi cumpătarea erau principalele ei însuşiri. Buzele sale blânde zi şi noapte Îl lăudau şi-L slăveau pe Dumnezeu. Îi mângâia pe cei întristaţi, îi slujea pe neputincioşi, îi ajuta pe săraci.
    Când a ajuns la vârsta maturităţii, părinţii au dat-o de soţie lui David, succesor al împăratului Kahetei, Alexandru al II-lea (1577–1605). Şi acesta îşi avea obârşia în neamul Bagrationilor. Era falnic şi viteaz, dar iute la mânie, iubitor de putere şi aspru. Căsătoria s-a sărbătorit cu mare fală, aşa cum se cuvine feţelor împărăteşti. Dumnezeu le-a dăruit un copil, pe Teimuraz, care mai târziu, ca împărat al Kahetei, a zdrobit jugul perşilor, a redeschis bisericile şi s-a distins ca orator şi poet.
    Ambiţiosul David a vrut să urce prea devreme pe tronul tatălui său.
    Exploatând ura pe care o nutreau căpeteniile împotriva tatălui său, din pricina
    felului despotic cu care conducea ţara, i-a îndemnat să-l întemniţeze şi să-l urce pe tron chiar pe el. David însă nu avea calităţi de conducător. De aceea împărăţia era cârmuită cu înţelepciune de cinstita Ketevan. Aceasta, într-un timp foarte scurt, a adus pacea şi ordinea în împărăţie, a zidit biserici, a întemeiat spitale, a organizat cantine pentru săraci şi a întărit ţara împotriva duşmanilor din exterior.

    Iata deci un barbat care nu era bun conducator, fiind aspru, avid de putere si manios, si o femeie imparateasa care a gestionat foarte bine ordinea in imparatie intr-un timp scurt. Adica ea nu s-a multumit a fi doar sotia din spatele imparatului, s-a implicat direct in politica in conditiile in care barbatul ei nu avea reusite. Bineinteles, Sfanta Ketevan a facut politica pentru folosul Bisericii si al oamenilor in nevoi, nu asa pentru a se semeti pe sine, vazandu-se in putere, ci pentru a orandui imparatia pe placul
    Domnului.

    P.S. nu vreau sa fac lobby pentru „egalitatea femeilor in politica” de azi, pentru ca oricum ar fi, barbati sau femei, cei pe care noi ii vedem in politica nu sunt decat pe post de slugi, hățurile le are cine trebuie, adica cei care-l vor inscauna pe Antihrist. Vocile care fac neprefacut nota discordanta sunt ascunse sau ostracizate si inlaturate. Spunea Sf. Parinte Iustin Parvu: „Solutii omenesti nu sunt”
    Doamne-ajuta!

    Apreciază

 10. vlad tepes said, on martie 5, 2020 at 1:31 pm

  In orice familie crestin-ortodoxa, barbatul trebuie sa capul familiei, iar femeia, gatul! Daca privim din acest punct de vedere familia crestina, ea ar trebui sa fie indestructibila, caci nu se poate nici gat fara cap, dar nici cap fara gat!

  Apreciază

 11. Nona said, on martie 5, 2020 at 8:22 pm

  Fratilor rogu-va sa-l pomeniti pe fratele Adrian Dirnescu, patriot adevarat, care a decedat in urma unui soc electric intr-un blestemat accident facandu-si meseria. Familia va face si cont de donatii, o sa va tin la curent. Cei care sunt din Sibiu si imprejurimi pot ajuta direct.
  Dumnezeu sa-l ierte.

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on martie 5, 2020 at 8:26 pm

   Nona

   Sa-l ierte bunul Dumnezeu!
   Fratele electrician care uneori mai desena?

   Apreciat de 2 persoane

   • Nona said, on martie 5, 2020 at 8:37 pm

    Da. Mi s-a rupt sufletul cand am fost instiintata de un frate cu care tinea legatura zilnic. Dumnezeu a avut alte planuri cu sufletul lui bun!

    Apreciază

   • adriandirnescu said, on martie 6, 2020 at 5:31 pm

    Frate, e posibil sa fie altă persoana. Ori cineva sa.mi fi falsificat conturi pe retele de socializare.
    Sa ne rugăm unii pentru altii, sa avem pace, liniste si voie bună!
    Dumnezeu sa va tină tari pe toti!

    Apreciază

  • guti flo said, on martie 6, 2020 at 8:12 am

   Trist…Dumnezeu sa-l odihneasca.

   Apreciat de 1 persoană

  • adriandirnescu said, on martie 6, 2020 at 5:28 pm

   Incă n.am murit! Nu fac apel la donatii, nici familia nu va face. Totusi, rugati.va si pentru mine pacatosul!
   Bunul Dumnezeu, dupa mare mila Sa!

   Apreciază

   • saccsiv said, on martie 6, 2020 at 6:23 pm

    adriandirnescu

    Doamne ajuta!
    Frate drag, direct la tine m-am gandit.

    Apreciat de 1 persoană

   • guti flo said, on martie 6, 2020 at 7:33 pm

    Si eu la fel…
    Tecem de la o stare la alta 🙂
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  • adriandirnescu said, on martie 6, 2020 at 5:44 pm

   E posibil sa fie o confuzie?
   Poate mai este si altcineva cu numele acesta.
   Pe mine ma puteti pomeni incă la vii.
   Dumnezeu sa ne tină , sa ne mântuim!

   Apreciază

 12. Miki said, on martie 9, 2020 at 6:28 pm

  Homosexualitatea este promovata pentru ca persoanele de acest tip sa nu mai nasca copii! Sa se stinga neamul

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: