SACCSIV – blog ortodox

In secret si ascunsi, precum tradatorii de neam – Legea VACCINARII OBLIGATORII a ADULTILOR si COPIILOR a primit aviz FAVORABIL in Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor / S-AU AFLAT PUTINE lucruri din sedinta, dar sunt TERIFIANTE / Urmeaza votul in Camera Deputatilor dar nici aceasta nu se stie cand…

Posted in CAMERA DEPUTATILOR, VACCINARE OBLIGATORIE by saccsiv on martie 2, 2020

Proiectul Legii Vaccinării Obligatorii a fost adoptat de Senat în octombrie 2017, in forma sa diabolica:

DIABOLIC. Iata Proiectul LEGII VACCINARII OBLIGATORII. Asa ceva nici Ceausescu n-a indraznit… BAGA IN PUSCARIE PARINTII ce nu-si vaccineaza copiii si ii DECADE DIN DREPTURILE PARINTESTI / NU PRIMESTE IN SCOLI copiii nevaccinati / Le ia dreptul de libera practica MEDICILOR ANTIVACCIN

N-a ajuns insa mai departe, fiind blocat de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Intre timp insa, Liviu Dragnea a ajuns la puscarie, iar PSD-ul a renuntat la orice urma de actiune sau macar minima declaratie anti-sistem. Si nu doar ca a renuntat, ba chiar a devenit varf de lance in implementarea unor puncte din agenda papusarilor. Asa se face ca la sfarsitul lui ianuarie PSD informa opinia publica:

“In procedura de urgenta, legea vaccinarii obligatorii sa treaca prin Senat, CU TOATA OPOZITIA UNORA SAU ALTORA.”

Alaturandu-se astfel marii unitati in diversitate:

PSD dar si USR si PNL vor VACCINARE OBLIGATORIE si pentru ADULTI, inclusiv impotriva VIRUSULUI DIN CHINA?

Iar astazi a avut loc sedinta de discutare a acestui proiect in Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor. A fost insa tinuta secret, extrem de greu o mica parte a cetatenilor a aflat despre ea, si nici macar parlamentarii care depusesera amendamente la acest proiect n-au fost invitati.

Ba mai mult, secretul a fost atat de important pentru organizatori, incat sedinta nici macar nu s-a desfasurat in sala obisnuita, ci intr-o oarece camaruta ferita de privirile indiscrete, dupa cum ne-au informat Ani Cretu si Gheorghe Piperea, invitati in aceasta dupa amiaza la Antena 3. Pentru cei ce nu stiu, Ani Cretu a fost crunt lovita de vaccinare:

STRIGATUL DISPERAT al actritei ANI CRETU: “Totul a scapat de sub control dupa VACCIN”

Declaratia actritei ANI CRETU (al carui copil a fost distrus de vaccinuri) catre premierul MIHAI TUDOSE: “Vă decad EU din funcția de Premier al țării MELE!”

Tot ea a mai oferit o informatie pretioasa in respectiva emisiune, anume, ca exista o intelegere pe tema vaccinarii obligatorii intre PSD si Klaus Iohannis.

Deputatul Matei Dobrovie (PNL), singurul parlamentar care a votat împotriva adoptării legii vaccinării obligatorii în Comisia pentru Sănătate a Camerei, a povestit felul în care s-a pus la cale ședința în care s-a dat aviz favorabil acestui proiect de act normativ. Conform articolului Deputatul Matei Dobrovie, despre ședința secretă în care Comisia de Sănătate a Camerei a avizat favorabil Legea Vaccinării obligatorii: Raportul cu amendamente admise și respinse fusese deja redactat înainte de ședință de pe Active News:

Acesta a spus că ședința a fost ținută secretă de președintele acestei comisii, Florin Buicu, nici măcar, el, în calitate de deputat care a depus amendamente, nu a fost chemat să le susțină.

Deși până la urmă a fost admis la ședință, Dobrovie a constatat că raportul cu amendamentele admise și respinse fusese întocmit înainte de începerea discuțiilor!

„Ziua ca hoții! Astăzi la Comisia de sănătate din Camera Deputaților a avut loc o ședință secretă în care s-a dat raport favorabil legii vaccinării obligatorii. Ordinea de zi a comisiei nu a fost afișată pe siteul Camerei, iar eu ca autor a mai multor amendamente la textul legii NU am fost invitat să le susțin. Nu am fost nici măcar anunțat că va fi ședința cu acest subiect. Nici presa nu a avut acces. S-a procedat în mare secret pentru a trimite raportul în plen chiar a doua zi, după ce doi ani de zile proiectul a stat la sertar. Mare grabă!

Am cerut explicații pentru lipsa de transparență, iar președintele Comisiei, Florin Buicu de la PSD, mi-a spus că s-a cerut aprobare de la BP, că este o ședință tehnică, să fiu mulțumit că nu votează membrii Comisiei ca să fiu dat afară. Tipic! Până la urmă am cerut să înlocuiesc un coleg absent pentru a putea vota.

Abuzurile au continuat. Raportul cu amendamente admise și respinse fusese deja redactat înainte de ședință și nu s-au discutat decât cele pe care voiau să le admită. Nu am fost lăsat să-mi susțin amendamentele respinse, ci au fost picate în bloc.

Este un lucru bun că s-a ajuns la eliminarea unor prevederi extreme și abuzive precum neglijarea medicală, acordul prezumat și decăderea din drepturi a părinților, însă din păcate au rămas obligativitatea și amenzile.

Personal consider că informarea privind eventualele riscuri și efecte adverse este foarte importantă. Vaccinurile sunt și trebuie să rămână o procedură medicală opțională, pe care cetățeanul o accesează dacă dorește”, a declarat deputatul PNL, Matei Dobrovie.

Proiectul de lege trebuie să primească votul plenului Camerei Deputaţilor, care este decizională. Deputatul Matei Dobrovie se bucura ca in Comisie s-a renuntat la decăderea din drepturi a părinților, insa, din pacate, lucrurile se pot suci in sedinta Camerei:

http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=introcd1-i

La aceeasi emisiune a Antenei 3 a vorbit prin telefon si o membra a Comisiei pentru Sănătate a Camerei, care s-a abtinut la vot, si care a comunicat ca legea va fi obligatorie si pentru adulti, cheltuielile cu achizitionarea vaccinurilor intrand in sarcina angajatorilor.

In cadrul aceleiasi emisiuni Gheorghe Piperea ne-a informat ca in lege vaccinul este considerat a fi medicament, ceea ce este extrem de grav, caci vaccinul si medicamentul sunt doua produse fundamental diferite. Medicamentul se administreaza dupa ce te-ai imbolnavit, pe cand vaccinul este cu totul altceva:

Vaccinurile inseamna boli introduse in om pentru declansarea raspunsului imun. Virusii acelor boli sunt crescuti pe linii celulare de maimute, pe linia canceroasa nemuritoare HeLa sau pe tesuturi de fetusi avortati. Iar ei ne spun sa stam linistiti, ca e totul bine…

Acelasi Gheorghe Piperea a mai explicat de ce lozinca “vaccinarea trebuie sa fie obligatorie caci altfel copiii vaccinati se vor imbolnavi de la copiii nevaccinati” este o tampenie si a intrebat-o pe doamna de la Comisie ce parerea are. Iar doamna a confirmat…

Iata si ce a declarat dupa sedinta acel Florin Buicu, preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, conform articolului Deputații din comisia pentru sănătate au votat astăzi ca vaccinarea să devină obligatorie. Decizia finală, luată în plen de pe Active News:

„Încă nu am terminat raportul, am terminat şedinţa comisiei în care am dezbătut Legea vaccinării. Dacă până acum mergeam pe acest concept unanim, al obligativităţii informării, de astăzi putem vorbi şi despre o obligativitate a vaccinării. Dar nu vorbim despre un consimţământ prezumat, aşa cum el era trecut iniţial în proiectul de lege, acest punct a fost scos din lege, celelalte obligaţii rămânând incluse în lege, începând de la nivelul medicilor, la nivelul Ministerului Sănătăţii, Caselor de asigurări şi aşa mai departe. Consimţământul prezumat ar fi însemnat că de la naştere oricine ar fi considerat că îşi dă consimţământul pentru a fi vaccinat. Nu, acest consimţământ trebuie obţinut”.

„Cea mai mare amendă este, din câte ştiu eu, de până la 10.000 de lei. Părinţii care nu vor să vaccineze un copil pot să aibă un motiv. Dacă există un motiv de nevaccinare, şi anume o contraindicaţie definitivă sau temporară, ei au posibilitatea, fără niciun fel de problemă, să refuze vaccinarea. Există nişte mecanisme prin care o dată la 3-4 luni li se va prezenta părinţilor care este situaţia, se va discuta cu ei, li se va spune despre toate beneficiile legate de vaccinare”.

Asta este cu adevarat terifiant. In traducere din romana in romana, inseamna: te obligam sa fi de acord. Ca la Pitesti…

Revenind la emisiunea de pe Antena 3, respectiva membra a Comisiei ne-a mai comunicat faptul ca legea nu indica si care anume vaccinuri vor fi obligatorii. Lista va fi stabilita de catre Guvern. Asta inseamna ca daca legea intra in vigoare acum, obligatoriu va fi mai apoi orice vrea muschiul Guvernului, deci inclusiv viitorul vaccin impotriva … coronavirusului, atat pentru copii cat si pentru adulti.

Cand va avea loc votul in Camera Deputatilor nu se stie. Unii spun ca maine, altii ca saptamana viitoare…

 

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. dante said, on martie 2, 2020 at 9:56 pm

  Sa le dea Dumnezeu la acesti pro vaccinisti, puzderia de „beneficii” obtinute prin vaccinare dupa sloganul „Vrem spitale nu catedrale! Consider ca in forma finala legea se va referi strict la vaccinarea copiilor, pentru ca daca ii vor baga in discutie si pe adulti, lucrurile se vor complica foarte mult mergind pina la ineficienta legii. Caci una este sa obligi niste parinti spalati pe creierele feibuciste sa accepte aceste beneficii vacciniste pentru copii lor si alta e sa o obligi pe tata Floarea si pe nea Ion sa se vaccineze la 60 – 70 ani. Chiar si dintre cei care sint parinti si accepta vaccinarea propriilor copii vor fi impotriva cind va veni vorba ca ei insisi sa fie intepati.

  Apreciază

 2. Riko said, on martie 2, 2020 at 10:50 pm

  Eu nu inteleg cum este posibil asa ceva avand in vedere ca se incalca drepturile omului si constitutia. Dar curtea constitutionala ce face?
  Uneori, din ce in ce mai des in ultimi ani, ma bucur ca traim intr-o tara corupta si plina de incopetenti, pentru ca macar asa nu avanseaza repede planurile antihristilor. Nu vor avea vaccinuri pentru toata populatia. Oricum, ce se pregateste e mult mai rau, asa ca nu vom ajunge in situatia de a fi obligati sa ne vaccinam.

  Apreciat de 1 persoană

  • Grigore said, on martie 3, 2020 at 9:47 am

   Eu nu inteleg cum este posibil asa ceva avand in vedere ca se incalca drepturile omului si constitutia. Dar curtea constitutionala ce face?

   Se invoca sanatatea publica si siguranta nationala. E acelasi scenariu mereu, si la pesta porcina, gripa aviara si altele. Mereu sanatatea publica si siguranta nationala.

   Romanii L-au tradat pe Dumnezeu!
   Tradatori nu sunt doar santajabilii pusi sa conduca tara asta, tradatori sunt si romanii de rand. Sa nu uitam Referendumul Pentru Familie.
   Toata lumea ia la san poporul roman, dar nici poporul n-a fost prea cuminte.

   Apreciază

   • Riko said, on martie 3, 2020 at 4:59 pm

    Stiu foarte bine ca drepturile omului sunt incalcate pe fata in toata lumea. Dar conform lor, oricine are dreptul sa refuze un tratament medical chiar si preventiv si chiar daca pui in pericol viata altor persoane. De asemenea ai dreptul sa refuzi pana si o examinare medical. Cel putin eu cand am citit drepturile omului asa scria.
    Mai avem si lege drepturilor pacientului care ne da dreptul sa refuzam orice tratament medical si constitutia

    Apreciază

   • Grigore said, on martie 5, 2020 at 2:28 pm

    @Riko
    Total de acord cu tine, eu am zis ce invoca astia.

    Saccsiv te rog poti publica lista numelor tuturor celor din Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor care au participat la acest act de tradare?

    Apreciază

   • saccsiv said, on martie 5, 2020 at 2:30 pm

    Grigore

    Nu stiu de unde s-o iau.

    Apreciază

 3. acelas said, on martie 2, 2020 at 11:24 pm

  o denumire mai de impact si mai realista este Legea vaccinarii „cu forta” ! obligativitatea suna ceva „dragut”, adica cum? nu vrei sa te faci bine, obligatoriu? Pai cum sa nu! ar raspunde marea masa a populatiei. Guvernul nostru e dragut, vrea sa ne faca bine si obligatoriu, pai cum sa nu vrei? daca mai e si gratis, sa fie! #hailavaccin! o sa fie sloganul ..

  dar legea vaccinarii „cu forta” suna mai diferit, se aprind niste beculete

  Apreciază

 4. Domnul K said, on martie 2, 2020 at 11:54 pm

  Turcia si Siria stau pe un butoi cu pulbere, dupa ce aseara 19 soldati sirieni au fost ucisi intr-un atac cu drone din partea turca, in orasul Idlib. De asemenea, saptamana trecuta, cel putin 33 de soldati turci au fost omorati intr-un atac aerian, in acelasi oras, iar specialistii in geopolitica avertizeaza ca tensiunea este imensa si totul poate escalada pana la interventia Rusiei, aliatul principal Siriei, in Turcia.

  Apreciază

 5. vlad tepes said, on martie 3, 2020 at 12:42 am

  Daca nenorocitii astia ne vor impune cu forta, aceasta obligativitate de tip nazist, fara a avea o opozitie clara din partea romanilor, atunci turma va fi pregatita imediat si pt cipuire! 

  Apreciază

 6. bedo4756 said, on martie 3, 2020 at 3:15 am

  Ciolacu și susținătorii săi, au dorit să ia fața în corul lingăilor, pentru a se face cunoscut , în speranța câștigării bunăvoinței Bruxellului, dar jucând barbut cu sănătatea românilor ‼

  Apreciază

 7. ava said, on martie 3, 2020 at 3:43 am

  Incepe eutanasierea in masa a poporului roman.amin

  Apreciat de 1 persoană

 8. mircea.v said, on martie 3, 2020 at 8:59 am

  Ce va declara bor:

  „Noi sustinem dreptul la sanatate si vaccinarea obligatorie”
  „Dar, trebuie respectata libera alegere”

  Iata inca o sansa pt bor, adica preoti, calugari, ierarhi sa zica si ei ceva pe tema asta in apararea poporului.
  Daca nici acum sinodul nu zice ceva clar si bine, eu ii trec in categoria satanizati, si imi asum lucrul asta.

  Chiar daca acum vaccinul este asimiltat cu medicament, tot nu e ok.

  Problema este ca un german sau francez a ajuns la CEDO pe tema asta, si CEDO a zis nu. Asta e pr.

  Ei zic asa:”da, trataemtul medical nu este obligatoriu atata timp cat tu nu pui in pericol pe ceilalti.”
  Si aici incepe nebunia: „Cum ii pun eu in pericol pe ceilalti, sanatos fiind?”
  „Pai te poti inbolnavi, si atunci nu te vaccinam obligatoriu”.

  Aici e smecheria, si poate juristii ne pot lamuri:
  In baza unei posibiliati, in baza unui „daca”, se poate dispune de un ceva obligatoriu???

  Adica, este posibil ca in viata ta sa devii criminal, si atunci noi te bagam obligatoriu la puscarie de la 6 ani.
  In practica juridica este posibil asa ceva???

  E dementa pura, dar uite ce am ajuns sa discutam.

  Nu ma vorbim si de problemele tehnice ref la vaccinuri, dar in cazul ca vom da statul in judecata, vor fi si astea pe lista.

  Apreciat de 1 persoană

 9. mircea.v said, on martie 3, 2020 at 9:05 am

  „… sI atunci noi te vaccinam obligatoriu”

  Apreciază

 10. VioletaB said, on martie 3, 2020 at 10:44 am

  Saptamana viitoare se va vota, se pare.
  Momentan, am inteles ca sambata se va face un nou protest impotriva antivaccinarii obligatorii, sper ca de data asta sa ne strangem mult mai multi si sa ne facem auziti.

  Apreciază

 11. stef said, on martie 3, 2020 at 10:48 am

  Oamenii care au venit la protest si foarte multi din toata Romania DORESC sa dea in judecata Statul pentru aceasta Lege si sa determine suspendarea sau modificarea – Toate asociatiile implicate sa faca un demers comun si campanie de strangere de Semnaturi si Fonduri pentru acest Proces – vom fi alaturi de reprezentanti – Sunt cel putin cateva zeci de mii de romani care vor sutine acest demers ! Stiu ca exista niste dosare pregatite in acest sens…

  Apreciat de 1 persoană

 12. Marius L. said, on martie 3, 2020 at 11:38 am

  Ia uitati-va ce spune Cornel Buicu, despre care este scopul principal al legii vaccinarii obligatorii, de la 8:15 pana la 9:12 :

  Deci rolul primordial al obligativitatii vaccinarii, nu este de a preveni prin vaccinare epidemii cauzate de diverse boli, nu este de a proteja sanatatea copiilor, ci este de a stabili obligatii fata de diverse structuri ale statului, de a urmari circuitul banului public si altele asemenea. Este ca si cum ai uita pentru ce e legea! E pentru vaccinare! Vaccinarea pentru ce e in primul rand?!
  El analizeaza doar termenul „obligativitate”, uitand ca obligativitatea in acest caz este legata de vaccinare.

  Apreciază

  • stef said, on martie 3, 2020 at 1:24 pm

   Acum fiind intr-un moment de atentie publica si focalizare, Scroafa cu creasta de la PSD cauta sa evite raspunsurile concrete … Acesti slugoi trebuie sa tina minte ca ceea ce fac acum si daca legea va permite abuzuri , aplicare discretionara totul se va intoarce impotriva lor.
   Nu inteleg CUM poate argumenta sistemul ca vaccinul este sigur atat timp cat prospectul prezinta cele 3 categorii de reactii , iar unele vaccinuri au caracter experimental, fiind marcate discret cu un triunghi negru (probabil vor ascunde acest marcaj in curand).
   De ce medicul nu prezinta prospectul asa cum suntem toti avertizati sa-l citim la celelalte medicamente? – atentie – e bine sa salvati acum variantele mai vechi de prospect pentru ca ele probabil vor fi modificate !

   Va rog nu mai cenzurati.

   Apreciază

 13. Elena Dominte said, on martie 3, 2020 at 1:21 pm

  Legea vaccinării obligatorii, pe masa comisiei de sănătate, după doi ani de aşteptare: “Se va readuce în discuţie la prima şedinţă” 27/01/2020,


  Cu alte cuvinte, legea vaccinării nu a putut merge mai departe în Parlament întrucât un vaccin nu este încă văzut ca și act medical. În plus, un articol din legea drepturilor pacientului (art. 13 din Legea nr. 46/2003) prevede următoarele:
  „Pacientul are dreptul sa refuze sau sa opreasca o interventie medicala asumandu-si, in scris, raspunderea pentru decizia sa; consecintele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.”


  Dintre cei 19 membri ai comisiei pentru sănătate și familie, 10 sunt de la PSD, 4 de la PNL, 2 de la USR, 1 de la UDMR, 1 de la PMP și încă 1 neafiliat.

  La nivelul UE, din cele 28 state membre, în 11 vaccinarea este obligatorie, iar admiterea copilului într-o unitate de învățământ sau colectivitate este condiționată de prezentarea dovezii de vaccinare.
  Țările din UE unde schema națională de vaccinare este obligatorie sunt: Belgia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Franța, Grecia, Polonia, Letonia, Slovacia, Slovenia și Malta

  Legea nr. 46/2003 – Legea drepturilor pacientului

  Apreciază

 14. stef said, on martie 3, 2020 at 1:32 pm

  Mai apare o situatie – Din cauza contextului creat de Legea Terorii ,natalitatea si asa la un minim istoric va scadea probabil spre zero…

  Apreciat de 1 persoană

 15. Lia said, on martie 3, 2020 at 8:29 pm

  Au creat o lege pe gustul lor și au impus-o în mod necinstit. Merita sesizat DNA pentru asta. Afaceri, afaceri, afaceri! Cu sănătatea noastră. Dacă nu ar scoate profit considerabil din asta, ar asculta argumentele aduse, ar lua în seamă petițiile și memoriile. Dar așa, alungă ursul de la oaie, dacă poți!

  Apreciază

 16. Tell said, on martie 3, 2020 at 9:20 pm

  Cum sa nu vaccinezi un copil ? NU inteleg ce minte au cei care sint impotriva ?Pe vremea cind eram copil ne-au vaccinat cu zeci de vaccinuri si n-a avut nici unul nimic ! Pai , tocmai vaccinurile te intaresc, nicidecum sa-ti distruga viata !

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 3, 2020 at 9:50 pm

   Tell

   Cati ani ai?

   Apreciază

  • stef said, on martie 3, 2020 at 10:35 pm

   🙂 :)) :))))) :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

   Tell , imi pare rau dar nu pot avea alta reactie … Opinia ta e din categoria „raritatilor”…

   Apreciază

  • Adam said, on august 9, 2020 at 9:26 pm

   Datorita vaccinurilor am capatat o boala numita Fibromialgie, ani de zile am umblat prin doctori care mi-au refuzat dreptul la diagnostic!
   Sufar de dureri articulare de 20ani, noapte de noapte fac ca in sarpe in pat de durere!
   Nu exista tratament! Mercurul din vaccinuri mi-a distrus invelisul nervilor din maduva spinarii!
   Cine e sadic nu are decat sa faca vaccinuri,
   Dar eu nu vreau decat sa mor decat sa mai sufar.

   Apreciază

 17. mircea.v said, on martie 3, 2020 at 10:36 pm

  Virgil Maxim este arestat in calitate de membru al tineretului legionar – Fratiile de Cruce (era elev de liceu), si ajunge in decembrie 1942 la inchisoarea Aiud. In cartea sa „Imn pentru crucea purtata” spune:

  „Ni s-au luat datele autobiografice, amprentele digitale şi ni s-au dat numere de încarcerare. Eram 3203. ”

  Acum sistemul stie aproape totul despre noi, avem cnp, santem amprentati. Inchisoarea e alta.

  (Incepand de azi, voi posta acest mesaj in fiecare zi. Si asta, pentru ca sistemul lucreaza zi de zi in sensul celor de mai jos, adica, in fiecare zi sistemul amprenteaza oameni.)

  Temeiul Biblic pentru faptul ca nu trebuie sa acceptam sa fim amprentati, sa ni se preleveze ADN, si altele asemenea:

  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
  Cap. 6
  19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
  20. Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

  Matei 22:
  15. Atunci s-au dus fariseii şi au ţinut sfat ca să-L prindă pe El în cuvânt.
  16. Şi au trimis la El pe ucenicii lor, împreună cu irodianii, zicând: Învăţătorule, ştim că eşti omul adevărului şi întru adevăr înveţi calea lui Dumnezeu şi nu-Ţi pasă de nimeni, pentru că nu cauţi la faţa oamenilor.
  17. Spune-ne deci nouă: Ce Ţi se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu?
  18. Iar Iisus, cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce Mă ispitiţi, făţarnicilor?
  19. Arătaţi-Mi banul de dajdie. Iar ei I-au adus un dinar.
  20. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta şi inscripţia de pe el?
  21. Răspuns-au ei: Ale Cezarului. Atunci a zis lor: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.
  22. Auzind aceasta, s-au minunat şi, lăsându-L, s-au dus.

  Sfantul Ioan Gura de Aur spune in Omilii la Matei:

  „Cînd i-a întrebat: „Al cui este chipul de pe ea?” şi ei I-au răspuns: ”Al cezarului!“, Domnul le-a spus: „Daţi cezarului cele ce sînt ale cezarului“.
  Nu e vorba deci de un simplu dat, ci de o RESTITUIRE. Lucrul acesta îl arată şi chipul şi scrierea de pe ban. Apoi, ca să nu spună fariseii: „Ne porunceşte să ne supunem oamenilor”, Hristos a adăugat: „Şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu“. Se cade, dar, să dăm oamenilor cele ale oamenilor şi să dăm lui Dumnezeu cele ce datorăm lui Dumnezeu. De aceea şi Pavel zice: „Daţi tuturor cele datorate: celui cu darea, dare; celui cu vama, vamă; celui cu frica, frică”.
  Cînd auzi pe Hristos spunînd: „Dă cele ale cezarului cezarului”, află că îţi spune să dai cezarului numai acelea care nu vatămă cu nimic credinţa; altfel n-ar mai fi o dajdie şi o vamă dată cezarului, ci diavolului.”

  Sfantul Justin Popovici:

  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.” Iată ce fel de coexistenţă a Bisericii şi statului a fost stabilită şi prescrisă de Atotştiutorul Domnul nostru şi Mântuitorul Hristos (Matei 22, 21).
  De aceea ea rămâne în veci obligatorie şi nestrămutată pentru Biserică. Cezarului – moneda, banii, cu efigia cezarului.
  Lui Dumnezeu? – şi sufletul şi trupul: căci pe trup şi în suflet este întipărit chipul lui Dumnezeu. Chipul lui Dumnezeu se află şi pe trup şi în trup, pentru că trupul trăieşte prin sufletul asemănător lui Dumnezeu. Deci, şi unul şi altul aparţin lui Dumnezeu – veşniciei, vieţii veşnice, Adevărului veşnic, Dreptăţii veşnice, Raţiunii veşnice. Prin urmare, cele ce aparţin lui Dumnezeu nu pot fi jertfite de dragul cezarului, şi aici întâietatea îi revine totdeauna lui Dumnezeu.
  În Dumnezeu – Omul, în lucrarea şi trupul Lui – Biserica, Dumnezeu totdeauna se află pe primul loc, iar omul – pe-al doilea; Dumnezeu totdeauna hotărăşte totul, şi nu omul. Acestea sunt atotvaloarea şi măsura a toate în Biserica universală. Iată de ce ea se apleacă asupra oricărei probleme „cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste.”…
  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”- acesta este principiul coexistenţei dintre Biserică şi stat. Nu colaborare, ci coexistenţă între Biserică şi stat. Nu colaborare, cu atât mai mult atunci când „cezarul” prigoneşte toate cele ce sunt ale lui Dumnezeu şi nu vrea să ştie nimic din cele ce sunt ale lui Dumnezeu, ci ţinteşte doar să nimicească tot ce este al lui Dumnezeu. Aici lipsesc condiţiile principale pentru colaborare.
  Sau coexistenţa egală în drepturi a aşezămintelor, şi a persoanelor umane, sau calvarul Bisericii cauzat de către prigonitorii, chinuitorii, cotropitorii, care tăgăduiesc şi prigonesc pe Dumnezeu şi cele ale lui Dumnezeu.Iar prin dictatură impun pe potrivnicul lui Dumnezeu şi cele potrivnice lui Dumnezeu. În acest caz Biserica şi statul se despart, se separă fiecare cu ale sale. Nimeni să nu îndrăznească să se amestece în treburile lăuntrice ale Bisericii, să nu se atingă de sfintele şi veşnicele ei îndatoriri şi drepturi evanghelice.
  Este limpede că Biserica sub orice regim, chiar şi cel ateist, trebuie să-şi găsească un mod de a convieţui (modus vivendi), dar întotdeauna în duhul şi limitele principiului evanghelic de convieţuire: „cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”, şi asta sub controlul suprem al Atot-Evangheliei: „să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni”.
  Dacă însă acest lucru este cu neputinţă, nu-i rămâne Bisericii ca „modus vivendi”, decât principiul evanghelic: să pătimească pentru Domnul Hristos, să rabde, să sufere, luptând astfel pentru drepturile fundamentale ale credinţei, conştiinţei şi ale sufletului”.

  Esti proprietar pe ceea ce faci tu, si ai drepturi doar asupra a ceea ce faci tu. Nu statul ne-a facut, nu statul a luat atomi si a facut corpul nostru si ne-a dat viata, ci Dumnezeu ne-a facut, si doar El are drept asupra noastra. Nici macar noi nu avem drept asupra noastra, pentru ca nu noi ne-am facut.
  Amprente, ADN, retina, imagine faciala… sant ale lui Dumnezeu, nu sant ale noastre, cu atat mai putin nu sant ale cezarului/sistemului. Asa ca, nu avem ce restitui cezarului in cele ce tin de trupul si sufletul nostru.
  De aici rezulta ca nici imaginea faciala nu ar fi trebuit sa o dam sistemului, dar sa zicem ca am inghitit galusca asta asa cum am inghitit si galusca cnp-ului, si ca ne oprim aici.

  Refuzand amprentare, prelevare de ADN…, nu facem altceva decat sa respectam cuvantul lui Dumnezeu.

  Argumentatia de mai sus este valabila si in cazul vaccinarii obligatorii. Ai dreptul sa vaccinezi obligatoriu ceea ce ai facut tu, nu ceea ce a facut Dumnezeu.
  Asa ca, statul poate sa vaccineze obligatoriu diverse cladiri, strazi, canalizari, banii ce sant in circulatie, semafoare… Nu poate vaccina obligatoriu omul.

  Apreciază

 18. dante said, on martie 4, 2020 at 7:38 am

  @ Tell
  Ei, uite, eu sint unul dintre cei vaccinati cu vaccinurile de dinainte de 1990 si sint beneficiarul unei boli autoimune datorate acestora, asa ca daca nu stii mai bine taci din gura ca vorbesti numai prostii. Vaccineaza-ti tu copii tai si fii fericita, dar asta hotaraste tu pentru tine nu hotari tu pentru mine.

  Apreciază

 19. […] In secret si ascunsi, precum tradatorii de neam – Legea VACCINARII OBLIGATORII a ADULTILOR si COPI… […]

  Apreciază

 20. Matei said, on martie 5, 2020 at 3:47 am

  Consider, după părerea mea, că răbdarea românilor este foarte aproape de final.
  A obliga poporul Român fie vaccinat , este crimă împotriva umanității!
  Pe de altă parte, interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile proprii ale oamenilor de la țară, deja întrece orice imaginație!
  Avem de-aface aici cu satanele din UE mai precis Germania nazistă, Franța, Olanda (cățeaua germaniei).
  Țineți minte ce vă spun :
  Concernele farmaceutice naziste din Germania I.G. Farben, BASF, nu au murit!
  Astăzi aceste concerne criminale care au sponsorizat cele două războaie mondiale sunt în viață sub altă identitate !
  Nici nazismul nu a murit.
  UE este continuitatea celui de-al treilea Reich!
  Informați-vă și veți afla adevăruri greu de descris.
  În curând, și nu o spun „după ureche”, cred că „tonul” la cea mai mare revoltă populară îl va da poporul Român!
  Noi suntem aici și trebuie să ne apărăm Țara, familia, tradițiile și valorile noastre naționale, istoria și cultura noastră!

  Apreciază

  • VioletaB said, on martie 7, 2020 at 10:06 am

   Vasile, am 2 comentarii lungi nepublicate, poti sa verifici te rog? unul la acest articol, cu numerele de telefon ale deputatilor, pt cei care vor sa le dea si sms de protest impotriva vaccinarii obligatorii.

   Apreciază

   • saccsiv said, on martie 7, 2020 at 10:42 am

    VioletaB

    Ti-am gasit doar un comentariu, cel cu telefoanele, insa nu-mi vine sa-i dau drumul caci nu stiu cat sunt de publice in mod real si nu vreau sa facem mai mult rau decat bine.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: