SACCSIV – blog ortodox

Șefa FMI, despre impactul epidemiei de coronavirus în economia globală: „Incertitudinea devine noul normal”

Posted in STIRI, virus by Vali on februarie 24, 2020

Sursa: https://romania.europalibera.org/a/sefa-fmi-impactul-epidemiei-de-coronavirus-economia-globala-incertitudinea-devine-noul-normal-/30448926.html?fbclid=IwAR0zl0iCz2_F48P4UgGlWXGF5lJL1k-y9lymDVplZU_y-bkPlMvj-iYBQyk

Bulgăroaica Kristalina Georgieva este șefa Fondului Monetar Internațional.

 

Epidemia de coronavirus, care continuă să se răspândească, ar putea șterge 0,1% din creșterea economică globală și ar putea duce la o scădere a economiei Chinei la 5,6%, a declarat sâmbătă, directoarea generală a Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva.

Șefa FMI a prezentat aceste analize șefilor băncilor centrale și miniștrilor de finanțe din cele mai mari 20 de economii ale lumii, care s-au întâlnit la Riyadh, Arabia Saudită, relatează Reuters. Ea a mai spus că FMI continuă să analizeze și scenarii mai sumbre.

China a raportat o scădere a numărului de morți și a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul Covid-19, acronimul medical pentru coronavirus, dar specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății au avertizat că este prea devreme pentru a face predicții despre sfârșitul epidemiei de coronavirus, deoarece noi oameni infectați continuă să apară în alte țări. Temerile sunt justificate, mai cu seamă că perioada de incubație ar putea să fie mai mare de 14 de zile, potrivit unor oficiali ai provinciei chineze Hubei, citați de Reuters.

„În scenariul nostru de bază, politicile sunt implementate și economia Chinei se va reîntoarce la normal în al doilea trimestru. Ca rezultat, impactul asupra economiei globale va fi mic și de scurtă durată”, a spus șefa FMI.

Dar chiar luând în calcul cele mai bune scenarii, rata estimată de creștere la nivel global este modestă în multe zone din lume.

Kristalina Georgieva a mai precizat că FMI se uită și la scenarii mai sumbre în care virusul continuă să se răspândească pentru o perioadă mai lungă de timp și în tot mai multe țări, iar consecințele asupra creșterii globale vor fi prelungite.

„Economia globală este departe de a se afla pe baze solide. În timp ce unele incertitudini au dispărut, altele noi și-au făcut apariția. Adevărul este că incertitudinea devine noul normal”, a scris șefa FMI într-o postare pe site-ul FMI.

Kristalina Georgieva subliniază că cea mai „apăsătoare incertitudine este coronavirusul: o urgență globală legată de sănătate pe care nu am anticipat-o în ianuarie. Este un mod de a ne reaminti cum o revenire fragilă ar putea să fie amenințată de evenimente neprevăzute”, subliniind că unele incertitudini, precum epidemiile, „nu pot fi controlate” de aceea „nu trebuie create noi incertitudini acolo unde acestea pot fi evitate”.

În cazul în care epidemia se răspândește și mai mult în China, dar și în restul lumii, scăderea economică a Chinei va fi mai accentuată. Impactul global va fi amplificat prin întreruperi ale lanțului de aprovizionare, restricții de călătorie și o scădere accentuată a încrederii investitorilor.

La rândul său, comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a spus recent că, din cauza răspândirii coronavirusului, revenirea economiilor Italiei, Germaniei și Franței, cele mai mari din zona euro, a devenit incertă.

În Europa, temerile legate de răspândirea coronavirusului sunt în creștere, mai ales după ce Italia a raportat, sâmbătă, a doua persoană decedată din cauza coronavirusului. Circa 30 de cazuri de îmbolnăviri au fost raportate în regiunea de nord a Italiei, Lombardia, unde zece localități au fost izolate, potrivit AFP.

Organizația Mondială a Sănătății a cerut mobilizarea împotriva unei boli care a afectat deja 77.000 de persoane la nivel global. În afara Chinei continentale, fără Hong Kong și Macao, au fost înregistrate mai bine de 1.300 de contaminări, cele mai multe în Coreea de Sud și Japonia.

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Magda said, on februarie 24, 2020 at 1:23 pm

  Vesti putin ingrijoratoare la inceput. Apoi … un pic mai grave samd.

  Pas cu pas spre … NWO

  Apreciază

 2. mariusga said, on februarie 24, 2020 at 4:22 pm

  In caz ca nu era clar de ce avem nevoie de noua gaselnita
  https://www.breakingisraelnews.com/145633/cure-for-coronavirus-building-the-third-temple-rabbi-says/

  Apreciază

 3. mircea.v said, on februarie 24, 2020 at 7:40 pm

  Virgil Maxim este arestat in calitate de membru al tineretului legionar – Fratiile de Cruce (era elev de liceu), si ajunge in decembrie 1942 la inchisoarea Aiud. In cartea sa „Imn pentru crucea purtata” spune:

  „Ni s-au luat datele autobiografice, amprentele digitale şi ni s-au dat numere de încarcerare. Eram 3203. ”

  Acum sistemul stie aproape totul despre noi, avem cnp, santem amprentati. Inchisoarea e alta.

  (Incepand de azi, voi posta acest mesaj in fiecare zi. Si asta, pentru ca sistemul lucreaza zi de zi in sensul celor de mai jos, adica, in fiecare zi sistemul amprenteaza oameni.)

  Temeiul Biblic pentru faptul ca nu trebuie sa acceptam sa fim amprentati, sa ni se preleveze ADN, si altele asemenea:

  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
  Cap. 6
  19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
  20. Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

  Matei 22:
  15. Atunci s-au dus fariseii şi au ţinut sfat ca să-L prindă pe El în cuvânt.
  16. Şi au trimis la El pe ucenicii lor, împreună cu irodianii, zicând: Învăţătorule, ştim că eşti omul adevărului şi întru adevăr înveţi calea lui Dumnezeu şi nu-Ţi pasă de nimeni, pentru că nu cauţi la faţa oamenilor.
  17. Spune-ne deci nouă: Ce Ţi se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu?
  18. Iar Iisus, cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce Mă ispitiţi, făţarnicilor?
  19. Arătaţi-Mi banul de dajdie. Iar ei I-au adus un dinar.
  20. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta şi inscripţia de pe el?
  21. Răspuns-au ei: Ale Cezarului. Atunci a zis lor: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.
  22. Auzind aceasta, s-au minunat şi, lăsându-L, s-au dus.

  Sfantul Ioan Gura de Aur spune in Omilii la Matei:

  „Cînd i-a întrebat: „Al cui este chipul de pe ea?” şi ei I-au răspuns: ”Al cezarului!“, Domnul le-a spus: „Daţi cezarului cele ce sînt ale cezarului“.
  Nu e vorba deci de un simplu dat, ci de o RESTITUIRE. Lucrul acesta îl arată şi chipul şi scrierea de pe ban. Apoi, ca să nu spună fariseii: „Ne porunceşte să ne supunem oamenilor”, Hristos a adăugat: „Şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu“. Se cade, dar, să dăm oamenilor cele ale oamenilor şi să dăm lui Dumnezeu cele ce datorăm lui Dumnezeu. De aceea şi Pavel zice: „Daţi tuturor cele datorate: celui cu darea, dare; celui cu vama, vamă; celui cu frica, frică”.
  Cînd auzi pe Hristos spunînd: „Dă cele ale cezarului cezarului”, află că îţi spune să dai cezarului numai acelea care nu vatămă cu nimic credinţa; altfel n-ar mai fi o dajdie şi o vamă dată cezarului, ci diavolului.”

  Sfantul Justin Popovici:

  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.” Iată ce fel de coexistenţă a Bisericii şi statului a fost stabilită şi prescrisă de Atotştiutorul Domnul nostru şi Mântuitorul Hristos (Matei 22, 21).
  De aceea ea rămâne în veci obligatorie şi nestrămutată pentru Biserică. Cezarului – moneda, banii, cu efigia cezarului.
  Lui Dumnezeu? – şi sufletul şi trupul: căci pe trup şi în suflet este întipărit chipul lui Dumnezeu. Chipul lui Dumnezeu se află şi pe trup şi în trup, pentru că trupul trăieşte prin sufletul asemănător lui Dumnezeu. Deci, şi unul şi altul aparţin lui Dumnezeu – veşniciei, vieţii veşnice, Adevărului veşnic, Dreptăţii veşnice, Raţiunii veşnice. Prin urmare, cele ce aparţin lui Dumnezeu nu pot fi jertfite de dragul cezarului, şi aici întâietatea îi revine totdeauna lui Dumnezeu.
  În Dumnezeu – Omul, în lucrarea şi trupul Lui – Biserica, Dumnezeu totdeauna se află pe primul loc, iar omul – pe-al doilea; Dumnezeu totdeauna hotărăşte totul, şi nu omul. Acestea sunt atotvaloarea şi măsura a toate în Biserica universală. Iată de ce ea se apleacă asupra oricărei probleme „cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste.”…
  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”- acesta este principiul coexistenţei dintre Biserică şi stat. Nu colaborare, ci coexistenţă între Biserică şi stat. Nu colaborare, cu atât mai mult atunci când „cezarul” prigoneşte toate cele ce sunt ale lui Dumnezeu şi nu vrea să ştie nimic din cele ce sunt ale lui Dumnezeu, ci ţinteşte doar să nimicească tot ce este al lui Dumnezeu. Aici lipsesc condiţiile principale pentru colaborare.
  Sau coexistenţa egală în drepturi a aşezămintelor, şi a persoanelor umane, sau calvarul Bisericii cauzat de către prigonitorii, chinuitorii, cotropitorii, care tăgăduiesc şi prigonesc pe Dumnezeu şi cele ale lui Dumnezeu.Iar prin dictatură impun pe potrivnicul lui Dumnezeu şi cele potrivnice lui Dumnezeu. În acest caz Biserica şi statul se despart, se separă fiecare cu ale sale. Nimeni să nu îndrăznească să se amestece în treburile lăuntrice ale Bisericii, să nu se atingă de sfintele şi veşnicele ei îndatoriri şi drepturi evanghelice.
  Este limpede că Biserica sub orice regim, chiar şi cel ateist, trebuie să-şi găsească un mod de a convieţui (modus vivendi), dar întotdeauna în duhul şi limitele principiului evanghelic de convieţuire: „cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”, şi asta sub controlul suprem al Atot-Evangheliei: „să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni”.
  Dacă însă acest lucru este cu neputinţă, nu-i rămâne Bisericii ca „modus vivendi”, decât principiul evanghelic: să pătimească pentru Domnul Hristos, să rabde, să sufere, luptând astfel pentru drepturile fundamentale ale credinţei, conştiinţei şi ale sufletului”.

  Esti proprietar pe ceea ce faci tu, si ai drepturi doar asupra a ceea ce faci tu. Nu statul ne-a facut, nu statul a luat atomi si a facut corpul nostru si ne-a dat viata, ci Dumnezeu ne-a facut, si doar El are drept asupra noastra. Nici macar noi nu avem drept asupra noastra, pentru ca nu noi ne-am facut.
  Amprente, ADN, retina, imagine faciala… sant ale lui Dumnezeu, nu sant ale noastre, cu atat mai putin nu sant ale cezarului/sistemului. Asa ca, nu avem ce restitui cezarului in cele ce tin de trupul si sufletul nostru.
  De aici rezulta ca nici imaginea faciala nu ar fi trebuit sa o dam sistemului, dar sa zicem ca am inghitit galusca asta asa cum am inghitit si galusca cnp-ului, si ca ne oprim aici.

  Refuzand amprentare, prelevare de ADN…, nu facem altceva decat sa respectam cuvantul lui Dumnezeu.

  Argumentatia de mai sus este valabila si in cazul vaccinarii obligatorii. Ai dreptul sa vaccinezi obligatoriu ceea ce ai facut tu, nu ceea ce a facut Dumnezeu.
  Asa ca, statul poate sa vaccineze obligatoriu diverse cladiri, strazi, canalizari, banii ce sant in circulatie, semafoare… Nu poate vaccina obligatoriu omul.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: