SACCSIV – blog ortodox

Ati auzit de “PROBLEMA CELOR TREI CORPURI”?

Posted in GEOCENTRISM, Luna, SOARE by saccsiv on februarie 22, 2020

Iata comentariul fratelui tataia:

Scuze de off-topic dar oare cum ne-a putut scapa asta pina acum? Cel putin din cite imi aduc eu aminte, pe acest blog nu s-a discutat niciodata de problema celor trei corpuri. Problema celor trei corpuri este cea mai veche problema din astrofizica careia nu i-a fost gasita o solutie satisfacatoare nici pina in ziua de azi, caci problema nu are o unica solutie iar in ziua de azi este nevoie de metode numerice si de supercomputere care sa calculaze toate evolutiile posibile ale sistemului in functie de conditiile initiale.

Dar despre ce vorbim noi aici? Problema celor trei corpuri isi are originea in incercarile nereusite ale lui Isaac Newton si ale altor invatati care i-au urmat, de a modela un sistem heliocentric format din DOAR trei corpuri ceresti Soarele, Pamintul si Luna, sistem in care Pamintul orbiteaza in jurul Soarelui si luna in jurul Pamintul pe orbite circulare/eliptice si stabile in timp. Ei bine … pina in ziua de azi nu s-a gasit setul de conditii initiale, pozitii relative si viteze initiale pentru care sistemul de trei corpuri ramine stabil in timp. Si vorbim de o problema simplificata in care avem doar trei corpuri ceresti… Ei ne mint ca sint de fapt mult mai multe … vreo 7-8-9 „planete” sau nu mai stiu cite … plus soarele si eventual plus cite „luni” or mai avea alte „planete”. Iar daca nici cu supercomputerele si metodele numerice actuale nu s-a putut gasi solutia de stabilitate nici macar pentru trei corpuri asta inseamna ca … modelul heliocentric are foarte serioase probleme:

https://wiki.tfes.org/Three_Body_Problem

Nu sint afiliat in nici un fel cu „flat earth society” care pare a fi tot o societate de tip masonic, nu sustin ca adevar absolut tot ceea ce afirma acestia pe respectivul site. Linkul a fost dat doar pentru ca cititorii sa inteleaga care este problema matematica a celor trei corpuri care se misca doar sub actiunea gravitatiei, gravitatie care este doar o teorie, iar nu un fapt stiintific demonstrabil si de ce aceasta problema este o dovada ca sistemul heliocentric propus de Copernic are mari probleme…

 

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. abc said, on februarie 22, 2020 at 5:40 pm

  O explicatie ar fi asta:
  Masa Soarelui este enormă, atât de mare că toate celelalte obiecte cosmice însumează abia 0,2% din masa sistemului solar. Masa Soarelui este de 332.946 de ori masa Pământului iar fata de luna este de 27.068.510 mai mare.
  E ca si cum in jurul unui munte se invarte o musca si un tantar.
  Logic ca nu-l afecteaza pe munte cu nimic.
  Eu cred caci cam asta ar fi explicatia, diferenta infinita de masa a celor 3 corpuri.
  Asta, daca exista un astfel de sistem heliocentric.

  Apreciază

  • mircea.v said, on februarie 22, 2020 at 9:19 pm

   abc,

   de unde se stie masa soarelui???
   Nu se stie exact cum si ce ref la campul magnetic al pamantului, da’ stim masa soarelui…. 🙂
   Vezi cometa Lovejoy, ref la ce se „stie” despre soare si univers in general.

   Apreciază

   • saccsiv said, on februarie 22, 2020 at 9:47 pm

    VIDEO: De ce COMETA de gheata LOVEJOY a trecut prin ATMOSFERA SOARELUI (temperaturi de 1 000 000 de grade) si A SUPRAVIETUIT? De ce coada ei se manifesta altfel decat am invatat la scoala?
    https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/14/video-de-ce-cometa-de-gheata-lovejoy-a-trecut-prin-atmosfera-soarelui-temperaturi-de-1-000-000-de-grade-si-a-supravietuit-de-ce-coada-ei-se-manifesta-altfel-decat-am-invatat-la-scoala/

    Apreciază

   • Aristide said, on februarie 23, 2020 at 9:22 am

    „De ce COMETA de gheata LOVEJOY a trecut prin ATMOSFERA SOARELUI (temperaturi de 1 000 000 de grade) si A SUPRAVIETUIT? ”

    Pentru că în interiorul soarelui nu este nimic. Toate fenomenele au loc în coroana solară. Sonda Parker a confirmat recent că interiorul solar este mult mai rece decât coroana, fapt inexplicabil. Deci pretinsa fuziune nucleară nu există. Cei de la NASA au comunicat că vor reveni cu detalii în următorii ani după ce sonda se va apropia și mai mult de soare.
    Conform lui Dollard, soarele nu e o stea ci un convertor de energie, un transformator.

    Sistemul cu trei corpuri este unul matematic ireal, imaginar. În sistemul real cu 9 planete nu există echilibru, decât dacă adaugi încă o planetă, momentan fictivă pe aceeași orbită ca a Pământului însă opus, pe cealaltă parte a soarelui.
    Culmea e că teoria aparține unui matematician român de pribn anii 70, nu-mi amintesc numele, însă la vremea respectivă a stârnit senzație.

    Apreciază

   • tataia said, on februarie 23, 2020 at 1:51 pm

    Nu exista nici o sonda, in mod sigur acea cometa nu era facuta din gheata si nici nu avem de unde sa stim daca a trecut de-adevaratelea prin soare sau nu. Asa ni se spune dar in materie de astronomie absolut nimic din ceea ce ni se spune nu este adevarat.

    Subiectul de fata insa este mult mai simplu de atit! Este vorba doar de a demonstra matematic o data pentru totdeauna daca sistemul heliocentric propus de Copernic functioneaza sau nu. Evident cu datele pe care ni le ofera „ei” Zic ca atita e masa soarelui? Ok..o luam de buna. Ei oricum sustin ca le stiu pe toate…Masa pamintului, a lunii? La fel. Vitezele? Traiectoriile? Ok..ei zic ca le stiu. Luam de bun ce zic ei. Iese problema? Ma indoeiesc. Daca pina acum nu le-a iesit nici cu supercomputere….Deci se pare ca un sistem heliocentric asa cum zic ei nu este posibil.

    Daca ati fi citit articolul pe care l-am dat in link, dar desigur nimeni nu se mai oboseste in ziua de azi cu operatiuni atiti de banale si de plictisitoare ati fi vazut ca insasi Isaac Newton, atunci cind a observat ca nu ii iese problema a sustinut ca este posibil ca stabilitatea traiectoriilor sa fie mentinuta prin interventii divine atunci cind este cazul. Pai teoria helicentrica a fost propusa la inceput tocmai pentru a elimina Divinul din functionarea universului…ei insisi propun un model care sa Il elimine pe Dumnezeu dar apoi, cind nu le iese, invoca tot interventia divina. pai si-au dat cu stingul in dreptul….iar daca tot intervine o divinitate atunci de ce nu au lasat universul creat de Dumnezeu asa cum a fost la inceput..geocentric si cu pamint plat…ca era mai ok asa.

    @abc..nu ai ciit articolul de la link….dar este o moda in ziua de azi sa iti dai cu parerea depre oricine si despre orice subiect fara sa iti fi facut temele mai intii. Modelul pe care il propui tu, si anume soare cu masa extrem de mare in comparatie cu „planetele” care au masa neglijabila in comparatie cu acesta ramine stabil in timp doar daca intre „planete” nu ar exista gravitatie…ci doar intre fiecare din acestea si soare. Teoria gravitatiei insa ne spune ca exista atractie gravitationala intre oricare doua corpuri cu masa, ceea ce inseamna ca in momentele in care „planetele” vor trece una mai aproape de cealalta gravitatiile acestora le vor schimba traiectoriile si in cele din urma tot sistemul va ajunge la colaps. Iar daca vrei sa invoci interventia divina…pai aia a facut si Newton….ori scopul lor era sa demonstreze ca nu exista Dumnezeu. Caci daca nu aveau acest scop mai bine ramineau la geocentrism si pamint plat…ca asa era mai cinstit.

    Apreciază

   • abc said, on februarie 23, 2020 at 3:31 pm

    @tataia
    Fps=K*Mp*Ms/R^2, forta de atractie dintre pamant si soare
    R=150 mil km
    Fmp=K*Mp*Mm/R1^2, forta de atractie dintre Mercur si Pamant
    R1=80 ,il km

    Daca toate planetele la un loc au 0,2 % masa sistem solar, adica soarele are M=99,8 % din masa sistemuluik solar, atunci ghici cam care este raportul dintre forta cu care te atrage soarele comparatriv cu forta cu care te atrege Mercur ?
    ZERO.
    Nesemnificativ.
    Nu exista nicxi ce-a mai mica perturbatie in sistem

    Apreciază

 2. Cata said, on februarie 22, 2020 at 6:47 pm

  Otroc daca ati auzit de el, un tanar din Rusia cu darul inainte vederii vorbeste ceva despre cum este facut pamantul. De vazut filmul „Inger rus „

  Apreciază

 3. Vali said, on februarie 22, 2020 at 7:10 pm

  Isaac Newton era alchimist si a fost considerat de unii ultimul mare magician. Poate ca…incercarile lui de a explica miscarea planetelor nu au fost nereusite, ci doar orientate… Nu stiu….zic si eu…
  Off topic…poate „tataia” sau altcineva, sa ne explice de ce vedem doar o singura fata a lunii?

  Apreciază

  • tataia said, on februarie 23, 2020 at 3:55 pm

   Sa explic eu de ce vedem o singura fata a lunii? Pai vorba cuiva…..ezista doua esplicatii. De ce doua? Pentru ca pe prima nu o vei crede. Sau cel putin asa era bancul. dar lasind gluma la o parte vrei sa auzi explicatia oficiala sau alte explicatii neoficiale?

   Explicatia oficiala are un foarte mare avantaj. Acela ca e simpla. Dar are si un mare dezavantaj. Acela ca e greu de crezut. Explicatia oficiala consta in faptul ca perioada de rotatie a lunii in jurul propriei sale axe este IDENTICA cu perioada de revoutie in jurul pamintului. Care erau sanse sa fie atit de indentica incit timp de mii de ani sa nu observam nici cea mai mica rotatie aparenta a lunii sa nu ni se dezvaluie in plus nici macar o felie de citeva grade a lunii? Explicatiile neoficiale vin in mare parte de la comunitatea activistilor pamintului plat si acestea sint mai multe…Luna nu e sfera ci e disc..luna nu este formata din materie solida ci gaz..luna este doar o proiectie pe cer..etc.

   Apreciază

   • Vali said, on februarie 23, 2020 at 4:54 pm

    @tataia
    Multumesc pt raspuns 🙂
    explicatia oficiala o stiu, dar are lacune totusi…

    Apreciază

 4. nimenescu said, on februarie 22, 2020 at 10:03 pm

  „Problema celor 3 corpuri” e o problemă doar prntru cei care cred că sistemul solar are miliarde de ani vechime, și că s-a format singur.

  Cum mai spunea cineva, are mare importanță și faptul că soarele este MULT mai mare decât Pământul.

  În afară de asta, sistemul nu e chiar 100% stabil, luna se îndepărtează încetișor de noi, deci evident că această structură nu are cum fi existat de miliarde de ani.

  Apreciază

 5. Duhul Căpitanului said, on februarie 23, 2020 at 3:24 pm

  Pământul este plat, fix și este mult mai mare decât soarele și luna. Soarele și luna au dimensiuni aproximativ egale și se învârt în jurul pământului. Ele sunt discuri, soarele da lumina galbena, calda, iar luna, Alba, rece. Soarele și luna se comporta ca niște condensatori.

  Apreciat de 1 persoană

  • AlinBaiatFin said, on februarie 24, 2020 at 8:09 am

   voila,mon frere! simplu si la obiect

   Apreciază

   • AcelasiAlinBaiatFin said, on februarie 24, 2020 at 8:14 am

    ps-pour le coneseori:la umbra soarelui este racoare,la umbra lunii este cald,adicatelea cum zice la carte:luminatorul de zi cu lumina lui si cel de noapte cu a lui….restu’ e cancan;pam-pam!o zi buna domnilor

    Apreciază

  • tataia said, on februarie 24, 2020 at 8:57 am

   Hotarit lucru soare nu da lumina galbena ci alba! Temperatura de culoare a luminii solare este 5500K si asta o poate atesta orice fotograf sau cameraman profesionist…asa a fost dintotdeauna. Iar 5500 K este destul de alba. Cit despre lumina calda/rece deocamdata sa lasam la o parte faptul ca in ziua de azi si becurile economice/LED sint etichetate in acest fel cu toate ca este o stupizenie. Becurile LED/economice nu au cum sa dea lumina calda deoarece nu emit infrarosii. Este eventual o lumina fals calda. Soarele in schimb da lumina calda caci emite si infrarosii. De aia ne incalzeste soarele. Dar lumina soarelui nu e galbena, este alba toata ziua. Iar luna s-ar putea sa dea o lumina rece deoarece nu emite infrarosii.

   Adica cu alte cuvinte lumina soarelui este real cada, dar asta nu inseamna ca e galbena. Becurile economice sau cu LED care cum are o lumina mai galbuie sint etichetate ca fiind cu „lumina calda” ceea ce este o idiotenie! Si probabil de acolo tota lumea considera in ziua de azi ca ceea ce este lumina calda trebuie musai sa fie si galbena. Soarele da lumina calda toata ziua….dar cit se poate de alba. Precum flama de sudura….asa este soarele. La fel de alb si la fel de fierbinte. Lasati deoaparte becurile cu nuanta galbuie pe care scrie ca sint „calde” desi nu sint.

   Apreciază

 6. kifa7 said, on februarie 24, 2020 at 10:24 am

  Cui ii mai pasa, ca pana in secolul IVX, Biserica credea in geocentrism ? apoi a venit un neopagan, promovat de Vatican, cu a lui „Revolutie a corpurilor ceresti”, si a inceput sa vrajeasca pana azi, generatii dupa generatii, in religia lui Lucifer, Heliocentrismul. Toata stiinta heliocentrismului se bazeaza pe teorii/minciuni argumentate cu formule si calcule unde constant numarul 666 apare ca marca a controlului satanic asupra mintilor oamenilor! Heliocentrismul instaleaza disonanta cognitiva impotriva perceptiei naturale umane, respectiv, pamantul plan, nemiscat, soarele si luna sunt locale, prezenta firmamentului descris literal de Geneza, pe care Nasa si restul agentiilor fac eforturi sa-l ascunda. Nasa se contrazice in declaratii, in incercarea de a-si pastra credibilitatea, si bugetul imens, cu a ei penibila inscenare a aselinizarii. Forma pamantului este importanta deoarece este confirmata literal de Geneza, respectiv pamantul plan, care este Protoevanghelia pentru omul de rand, pamantul este mosternirea de la Tatal ceresc, al carui Tron se afla chiar dupa Firmament ! Pamantul Plan descris de Biblie distruge cortinele satanice cu care mintea omului este tinuta in intuneric. Totul este hipnoza sociala, inginerie sociala, ceea ce Biblia descrie ca fiind de fapt vrajitorie! inclusiv ingineria cu virusul Corona, care este un Smart Austwitz. Undeva cineva injecteaza/spreiaza Ziklon C corona, si maestri pregatiti culeg masele le pun in carantina si cramare, ca in China !

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: