SACCSIV – blog ortodox

Epidemiolog: noul coronavirus poate contamina peste 60 la sută din populaţia lumii. Ce măsură propune pentru contracararea răspândirii epidemiei

Posted in STIRI by Vali on februarie 12, 2020

Sursa: https://adevarul.ro/international/in-lume/epidemiolog-noul-coronavirus-contamina-60-suta-populatia-lumii-masura-propune-contracararea-raspandirii-epidemiei-1_5e428df95163ec4271fc6864/index.html

Noul coronavirus poate contamina aproape două treimi din populaţia lumii dacă nu este ţinut sub control, avertizează un renumit epidemiolog din Hong Kong.

Pe fondul creşterii îngrijorărilor în legătură cu posibilitatea accelerării răspândirii coronavirusului 2019-nCoV în afara Chinei, mai ales după cazul din Alpii francezi, unde un britanic contaminat cu acest virus fatal fără să fi pus vreodată piciorul în teritoriul chinez a infectat mai multe persoane, profesorul Gabriel Leung, de la Universitatea din Hong Kong, atrage atenţia că oamenii sunt destul de expuşi la noua epidemie.

Aflat în drum spre o reuniune a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), profesorul Leung a făcut o estimare de reţinut într-un interviu acordat cotidianului britanic „The Guardian“. Potrivit lui, noul coronavirus poate acapara peste 60% din populaţia lumii dacă nu este ţinut sub control, subliniind că o persoană infectată îl poate transmite la altele două-trei. În scopul prevenirii răspândirii epidemiei, el propune extinderea măsurilor de izolare luate de China şi la celelalte ţări.

Bilanţul deceselor din cauza 2019-nCoV a depăşit pragul de 1.000. Potrivit OMS, 1.016 persoane au murit din cauza noului coronavirus, în timp ce altele peste 42.000 sunt contaminate. În afara Chinei, 400 de persoane sunt contaminate cu 2019-nCoV în 30 de ţări.

Un scenariu nedorit s-a concretizat: un britanic s-a contamninat cu noul coronavirus fără să fi fost vreodată în China. El a contractat virusul ucigaş în Singapore. De acolo s-a dus apoi într-o staţiune din Alpii francezi şi a contaminat alte 11 persoane înainte de a fi diagnosticat în Marea Britanie. Cinci dintre ele sunt internate în Marea Britanie, altele cinci în Franţa şi una în Spania.

„Detectarea acestui număr mic de cazuri ar putea fi o scânteie care să provoace un incendiu mai mare“ din punct de vedere epidemic, a declarat, îngrijorat, directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Deocamdată este doar o scânteie. Obiectivul nostru principal rămâne izolarea (surselor de contaminare, n. red.). Solicităm tuturor ţărilor să folosească fereastra de lansare actuală pentru a preveni un incendiu mai mare“, a insistat el.

Marţi, în faţa a peste 400 de experţi, directorul general al OMS a avertizat că epidemia de coronavirus reprezintă „o ameninţare foarte gravă pentru restul lumii“.

Multe întrebări rămân în continuare fără răspuns, mai ales în privinţa originii virusului, care a trecut de bariera dintre specii după ce a apărut într-o piaţă de animale sălbatice şi s-a răspândit apoi de la om la om prin tuse şi strănut.

„Sperăm ca unul dintre rezultatele acestei întruniri să fie o foaie de parcurs agreată pentru domeniul cercetărilor medicale, la care să se alinieze oameni de ştiinţă şi donator“, a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Ideea principală este solidaritate, solidaritate, solidaritate. Este un aspect adevărat mai ales în ceea ce priveşte partajarea mostrelor virale şi a secvenţelor genetice. Pentru a învinge această epidemie, trebuie să avem o platformă deschisă de partajare, creată pe baza principiilor de obiectivitate şi echitate“, a mai spus el, citat de Reuters.

Luni, Guvernul britanic a clasat noul coronavirus drept „o ameninţare gravă şi iminentă pentru sănătatea publică“, autorizând mai ales punerea persoanelor contaminate în carantină forţată.

Miniştrii europeni ai Sănătăţii se vor reuni de urgenţă joi, la Bruxelles, pentru discutarea unor măsuri comune şi coordonate împotriva epidemiei.

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Madalina said, on februarie 12, 2020 at 8:33 pm

  Dumnezeu stie ce se va intampla mai departe insa virusul asta este un excelent catalizator al globalizarii. Nevoia de izolare intr-o prima etapa creeaza mari disfunctionalitati la nivelul oricarei entitati locale / regionale / statale / continentale. Oamenii isi dau astfel seama cat de interdependenta a ajuns viata lor de a celorlalti. Revenirea la autosuficienta este imposibila si singura cale ce pare accesibila este cea a unei mai bune colaborari care se va structura apoi pentru diminuarea efectelor crizei ceea ce inseamna de fapt o perfectionare a arhitecturii Imparatiei Omului de pe pamant care, da, este o copie caricaturala a Imparatiei lui Dumnezeu din ceruri.

  Apreciază

 2. mircea.v said, on februarie 12, 2020 at 9:38 pm

  Pai si pe britanic l-au externat dupa mai putin de 2 saptamani, complet vindecat. Si fara prea mare tratament. Asa ca, e asa de mortal cum se spune?

  Dar, ca sa nu vorbesc prostii, voi studia un pic cazul britanicului.

  Apreciază

 3. mircea.v said, on februarie 12, 2020 at 9:40 pm

  Virgil Maxim este arestat in calitate de membru al tineretului legionar – Fratiile de Cruce (era elev de liceu), si ajunge in decembrie 1942 la inchisoarea Aiud. In cartea sa „Imn pentru crucea purtata” spune:

  „Ni s-au luat datele autobiografice, amprentele digitale şi ni s-au dat numere de încarcerare. Eram 3203. ”

  Acum sistemul stie aproape totul despre noi, avem cnp, santem amprentati. Inchisoarea e alta.

  (Incepand de azi, voi posta acest mesaj in fiecare zi. Si asta, pentru ca sistemul lucreaza zi de zi in sensul celor de mai jos, adica, in fiecare zi sistemul amprenteaza oameni.)

  Temeiul Biblic pentru faptul ca nu trebuie sa acceptam sa fim amprentati, sa ni se preleveze ADN, si altele asemenea:

  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
  Cap. 6
  19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
  20. Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

  Matei 22:
  15. Atunci s-au dus fariseii şi au ţinut sfat ca să-L prindă pe El în cuvânt.
  16. Şi au trimis la El pe ucenicii lor, împreună cu irodianii, zicând: Învăţătorule, ştim că eşti omul adevărului şi întru adevăr înveţi calea lui Dumnezeu şi nu-Ţi pasă de nimeni, pentru că nu cauţi la faţa oamenilor.
  17. Spune-ne deci nouă: Ce Ţi se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu?
  18. Iar Iisus, cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce Mă ispitiţi, făţarnicilor?
  19. Arătaţi-Mi banul de dajdie. Iar ei I-au adus un dinar.
  20. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta şi inscripţia de pe el?
  21. Răspuns-au ei: Ale Cezarului. Atunci a zis lor: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.
  22. Auzind aceasta, s-au minunat şi, lăsându-L, s-au dus.

  Sfantul Ioan Gura de Aur spune in Omilii la Matei:

  „Cînd i-a întrebat: „Al cui este chipul de pe ea?” şi ei I-au răspuns: ”Al cezarului!“, Domnul le-a spus: „Daţi cezarului cele ce sînt ale cezarului“.
  Nu e vorba deci de un simplu dat, ci de o RESTITUIRE. Lucrul acesta îl arată şi chipul şi scrierea de pe ban. Apoi, ca să nu spună fariseii: „Ne porunceşte să ne supunem oamenilor”, Hristos a adăugat: „Şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu“. Se cade, dar, să dăm oamenilor cele ale oamenilor şi să dăm lui Dumnezeu cele ce datorăm lui Dumnezeu. De aceea şi Pavel zice: „Daţi tuturor cele datorate: celui cu darea, dare; celui cu vama, vamă; celui cu frica, frică”.
  Cînd auzi pe Hristos spunînd: „Dă cele ale cezarului cezarului”, află că îţi spune să dai cezarului numai acelea care nu vatămă cu nimic credinţa; altfel n-ar mai fi o dajdie şi o vamă dată cezarului, ci diavolului.”

  Sfantul Justin Popovici:

  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.” Iată ce fel de coexistenţă a Bisericii şi statului a fost stabilită şi prescrisă de Atotştiutorul Domnul nostru şi Mântuitorul Hristos (Matei 22, 21).
  De aceea ea rămâne în veci obligatorie şi nestrămutată pentru Biserică. Cezarului – moneda, banii, cu efigia cezarului.
  Lui Dumnezeu? – şi sufletul şi trupul: căci pe trup şi în suflet este întipărit chipul lui Dumnezeu. Chipul lui Dumnezeu se află şi pe trup şi în trup, pentru că trupul trăieşte prin sufletul asemănător lui Dumnezeu. Deci, şi unul şi altul aparţin lui Dumnezeu – veşniciei, vieţii veşnice, Adevărului veşnic, Dreptăţii veşnice, Raţiunii veşnice. Prin urmare, cele ce aparţin lui Dumnezeu nu pot fi jertfite de dragul cezarului, şi aici întâietatea îi revine totdeauna lui Dumnezeu.
  În Dumnezeu – Omul, în lucrarea şi trupul Lui – Biserica, Dumnezeu totdeauna se află pe primul loc, iar omul – pe-al doilea; Dumnezeu totdeauna hotărăşte totul, şi nu omul. Acestea sunt atotvaloarea şi măsura a toate în Biserica universală. Iată de ce ea se apleacă asupra oricărei probleme „cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste.”…
  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”- acesta este principiul coexistenţei dintre Biserică şi stat. Nu colaborare, ci coexistenţă între Biserică şi stat. Nu colaborare, cu atât mai mult atunci când „cezarul” prigoneşte toate cele ce sunt ale lui Dumnezeu şi nu vrea să ştie nimic din cele ce sunt ale lui Dumnezeu, ci ţinteşte doar să nimicească tot ce este al lui Dumnezeu. Aici lipsesc condiţiile principale pentru colaborare.
  Sau coexistenţa egală în drepturi a aşezămintelor, şi a persoanelor umane, sau calvarul Bisericii cauzat de către prigonitorii, chinuitorii, cotropitorii, care tăgăduiesc şi prigonesc pe Dumnezeu şi cele ale lui Dumnezeu.Iar prin dictatură impun pe potrivnicul lui Dumnezeu şi cele potrivnice lui Dumnezeu. În acest caz Biserica şi statul se despart, se separă fiecare cu ale sale. Nimeni să nu îndrăznească să se amestece în treburile lăuntrice ale Bisericii, să nu se atingă de sfintele şi veşnicele ei îndatoriri şi drepturi evanghelice.
  Este limpede că Biserica sub orice regim, chiar şi cel ateist, trebuie să-şi găsească un mod de a convieţui (modus vivendi), dar întotdeauna în duhul şi limitele principiului evanghelic de convieţuire: „cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”, şi asta sub controlul suprem al Atot-Evangheliei: „să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni”.
  Dacă însă acest lucru este cu neputinţă, nu-i rămâne Bisericii ca „modus vivendi”, decât principiul evanghelic: să pătimească pentru Domnul Hristos, să rabde, să sufere, luptând astfel pentru drepturile fundamentale ale credinţei, conştiinţei şi ale sufletului”.

  Esti proprietar pe ceea ce faci tu, si ai drepturi doar asupra a ceea ce faci tu. Nu statul ne-a facut, nu statul a luat atomi si a facut corpul nostru si ne-a dat viata, ci Dumnezeu ne-a facut, si doar El are drept asupra noastra. Nici macar noi nu avem drept asupra noastra, pentru ca nu noi ne-am facut.
  Amprente, ADN, retina, imagine faciala… sant ale lui Dumnezeu, nu sant ale noastre, cu atat mai putin nu sant ale cezarului/sistemului. Asa ca, nu avem ce restitui cezarului in cele ce tin de trupul si sufletul nostru.
  De aici rezulta ca nici imaginea faciala nu ar fi trebuit sa o dam sistemului, dar sa zicem ca am inghitit galusca asta asa cum am inghitit si galusca cnp-ului, si ca ne oprim aici.

  Refuzand amprentare, prelevare de ADN…, nu facem altceva decat sa respectam cuvantul lui Dumnezeu.

  Argumentatia de mai sus este valabila si in cazul vaccinarii obligatorii. Ai dreptul sa vaccinezi obligatoriu ceea ce ai facut tu, nu ceea ce a facut Dumnezeu.
  Asa ca, statul poate sa vaccineze obligatoriu diverse cladiri, strazi, canalizari, banii ce sant in circulatie, semafoare… Nu poate vaccina obligatoriu omul.

  Apreciază

 4. Alexandru TM said, on februarie 12, 2020 at 10:23 pm

  Doamne ajuta,

  Va sa zica este in Timisoara am auzit , cel putin o persoana a fost infectata, si este in carantina la institutul de boli infectiaose Vitor Babes i, e venita din germania. Acum o parete din personalul medical local este expus.

  O fi n-o fi

  Cu Dumnezeu inainte.

  Mantuire

  Apreciază

 5. mircea.v said, on februarie 13, 2020 at 12:28 am

  Coronavirus: man linked to UK outbreak released from hospital

  https://www.theguardian.com/world/2020/feb/12/nine-schools-east-sussex-testing-staff-pupils-coronavirus-brighton

  Apreciază

 6. sherlock_holmes said, on februarie 13, 2020 at 7:09 am

  Una din bucuriile iesirii din comunism si intrarii in UE a fost si libertatea de miscare,posibilitatea de a calatori si a vizita locuri deosebite,de a cunoaste oameni,culturi,civilizatii diferite,etc.
  Cu teroarea ” global warmingului si Gretei Thunberg ” se preconizeaza si abolirea acestui drept printre multe altele. Carantina de acum poate fi considerata si o incalzire ( warming ) pentru ce va urma,fara a fi nevoie de virusi mortali.

  Daca ne punem intrebarea : Cui foloseste acest virus ?… ( economia Chinei a pierdut 25% ,cererea de petrol a scazut considerabil ( biata Rusie ),multe companii pleaca din China…)…raspunsul nu poate fi decit unul singur: Lumii inchegate a lui antihrist ( SUA/Israel/UE/Japonia/Australia…)

  Acesta poate fi considerat si un act de razboi,in acest caz. Mare mirare daca nu vor aparea virusi la fel de contagiosi,in replica in Lumea lui antihrist,dupa care in Rusia. Apoi ba o centrala electrica cade in oricare din aceste 3 lumi, ba un submarin sau vas scufundat,ba explozii pe la centrale chimice,orice. Mare mirare daca bazele americane nu vor incepe sa fie atacate cu oarecare frecventa,mai ales dupa lipsa de reactie dupa atacul iranian asupra bazei din Irak.
  Cum se spune in popor,isi trag picioare pe sub masa,pina nu isi trag si pumni pe deasupra.Un warm up !

  Deja turcii au inceput sa-i enerveze si pe rusi in Siria,SUA au zis ca sint de partea Aliatului lor in Nato,in caz ca cineva ii va ataca pe turci…se apropie,ce mai.

  Noi pe aici ne spovedim si impartasim aproape saptaminal,daca ne surprinde bomba in timp ce dormim sa fim cit mai usori cind trecem prin Vami !

  Apreciază

 7. RomeoB said, on februarie 13, 2020 at 7:36 am

  Numarul de bolnavi de pe vasul de croaziera acostat intr-un port din Japonia, trecuse de 200 de oameni infectati ( din 3000 si ceva ), azi dimineata, la 8 zile zile dupa primul caz… Cu toate ca stau in camere izolate, si cu toate masurile de protectie posibile.
  Zeci de doctori si asistente medicale din Japonia au urcat la bordul vasului in lupta cu virusul.

  Apreciază

 8. RomeoB said, on februarie 13, 2020 at 7:45 am

  off topic:
  http://basarabialiterara.com.md/?p=41779

  Dintre reformele obligatorii să fie introduse în țările din Uniunea Europeană am selectat următoarele:
  -Se desființează educația religioasă a elevilor și se acordă prioritate educației sexuale.
  -Se vor organiza vizite obligatorii la sinagogă și moschee pentru toți elevii din ciclul primar și, treptat, pentru toți levii din ciclul gimnazial și primar.
  -Se renunță la ora de religie la toate ciclurile de învățământ.
  -Se va trece la concedierea profesorilor din toate ciclurile și categoriile de învățământ și se procedează la introducerea internetului.
  -În toate bisercile creștine se va introduce o sărbătoare dedicată holocaustului evreiesc, care va fi ținută de trei ori pe an, în zilele de 27 ianuarie, 21 aprilie și în Duminica Tomii.
  -Se desființează toate sărbătorile naționale și paradele.
  -Organizația Națiunilor Unite va prelua controlul tuturor religiilor de pe planetă.
  -Ierusalimul va deveni capitală spirituală.
  -În toate Bisericile creștine se vor introduce noi slujbe inter-religioase, cu acopaniament de instrumente -uzicale. În Biserici se vor organiza concerte, nu doar cu caracter religios.
  -În perioada de iarnă Sfânta Liturghie va fi săvârșită în fiecare dimineață de duminică între orele 10,00 și 11,30, iar în perioada de vară în fiecare duminică după-amiază, între orele 19,30 și 21,00.
  -Vor fi demontate toate catapetesmele din Biserici.
  -O.N.U. preia rolul de Guvern Mondial și de moderator în unirile internaționale.
  -Conducător al Bisericii creștine devine Vaticanul.
  -Toate Bisericile creștine vor accepta desființarea statelor naționale și înființarea de unități statale multinaționale, multicentrice, multiculturale și multireligioase. Se va institui un Guvern Mondial.
  -Toți cetățenii Uniunii Europene și ai Federației Ruse vor fi identificați electronic, prin cipuri, iar prevederile prezentului articol vor fi acceptate de toate Bisericile creștine.
  -Se va acorda statut legal tuturor emigranților sosiți în statele Uniunii Europene, necondiționat.
  -Vor intra în vigoare drepturile homosexualilor. Aceștia vor putea face parade în mod regulat și liber în toate orașele Uniunii Europene.
  -Se legiferează homosexualitatea în instituțiile de învățământ.
  -Se va inaugura Era Nouă (New Age).
  -Se desființează drapelele statelor europene și toate sărbătorile religioase în Europa.
  -Se va proceda la înființarea, pe teritoriul Uniunii Europene și a Sfântului Munte Athos de mănăstiri mixte de monahi și monahii de toate doctrinele și religiile.
  -La Sfântul Munte Athos vor fi instalaţi monahi din toate tagmele romano-catolice (papistaşi), precum şi practicanţi ai cultelor păgâne.
  -La Sfântul Munte Athos se vor pune în funcţiune telegondole şi alte sisteme inovatoare şi se vor aduce statui aparţinând religiilor păgâne. Sfântul Munte Athos va fi transformat în parc ecologic de tip bizantin.
  -Clericii vor fi obligați să renunțe la barbă și păr lung.
  -Se vor interzice, în întreaga Uniune Europeană, înmormântările religioase și se va introduce treptat obligativitatea incinerării morților. Biserica va fi de acord cu incinerarea morților, referitor la persoanele care doresc slujbă de înmormântare.
  -Se va renunța, în toate țările Uniunii Europene la jurământul depus pe Sfânta Biblie și cel religios pentru oamenii politici, prefecți, primari etc.
  -În întreaga Uniune Europeană se va renunța la depunerea jurământului de către parlamentari.
  -Se va renunța la botezul obligatoriu al copiilor mici și se va introduce procedura de stabilire a prenumelui nou-născutului direct la oficiile de Stare Civilă.
  -Se va proceda la înființarea de armate multinaționale și la renunțarea la armatele naționale.
  -Se va înființa Poliția religioasă.
  -Se va introduce semnătura electronică obligatorie pentru toți cetățenii Uniunii Europene.
  -Dreptul de internare îl vor avea doar posesorii de card de asigurat. Accesul neasiguraților în spitale va fi interzis.
  -Se va limita numărul spitalelor. Vor fi desființate toate centrele de prim-ajutor și protecție socială.
  -Începând cu data de 1 septembrie 2020, vârsta de pensionare se ridică la 70 de ani.

  Mass-media insistă pe consecințele probabile ale ieșirii Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană și ignoră total cauzele acestei decizii istorice luată de majoritatea populației britanice pentru apărarea independenței și suveranității naționale!

  Apreciază

 9. RomeoB said, on februarie 13, 2020 at 7:48 am

  Afirmatiile de mai sus care sunt ale lui Funar (Cluj-Napoca, 31 ianuarie 2020) trebuie tratate cu multa rezerva si precautie.
  Dar punctele din agenda trebuiesc urmarite.

  Apreciază

 10. Mihai said, on februarie 13, 2020 at 8:00 am

  Papa invită liderii mondiali să se reunească la Vatican pe 14 mai 2020 pentru a participa la iniţiativa „Reconstruirea pactului educativ global” , si iata ce spunea traian basescu cu 10 ani in urma: agenda UE 2020 pentru educație și cum a cedat România suveranitatea

  Apreciază

 11. ovidiu said, on februarie 13, 2020 at 8:07 am

  Masuri de bun simt: ”Ce poți face în pandemie? Cea mai eficientă intervenție e vaccinarea, dacă există vaccin pentru virusul pandemic. Dacă nu există un vaccin, planul de intervenție în pandemie are două faze:

  prima este containment (izolarea focarului); dacă nu poți izola focarul, se trece la a doua etapă, respectiv limitarea efectelor – prin cât mai puține victime, cât mai puțini oameni afectați, cât mai puține îmbolnăviri grave, cât mai puține decese – se numește mitigation (atenuare).

  În faza a doua, idealul ar fi să stea toată lumea în casă 14 zile- și-ar procura rezervele necesare și nu ar intra în contact cu alte persoane străine. Ar fi varianta ideală, dar care nu s-a reușit nici într-o societate mai strict controlată, cum e în China. Însă, în acest timp n-ar mai funcționa economia.

  Problema principală adusă de o pandemie este cea socială, nu cea medicală: forțele de ordine ar fi incapacitate, precum și principalii furnizori de utilități. În acest context, nu vor exista rețele de supraveghere, spațiile goale expunându-se posibililelor jafuri sau chiar unor acțiuni teribiliste. Tehnic, fiecare ar trebui să aibă rezerve – alimente neperisabile- și să reziste fiecare în casă, la televizor – ce se face acum pe vasele de croazieră pe care sunt, în total, aproape 10.000 de oameni. Rezervele, în eventualitatea unei pandemii, sunt la fel ca-n caz de cutremur: apă, conserve, chibrituri, lumânări, baterii – sau orice altă sursă de lumină în cazul în care va cădea electricitatea, etc. Dincolo de toate aceste aspecte, pe lângă faptul că nu se cunoaște evoluția, fiecare persoană e pe cont propriu.”

  https://www.dcnews.ro/plan-de-interventie-in-pandemie-ca-la-cutremur-doua-faze-cheie_729424.html

  Apreciază

 12. luigilucretiu said, on februarie 13, 2020 at 11:26 am

  Doua din marile orase ale Chinei Shenzhen si Guangzhou au dat legi prin care „se pot confisca propritati private”- blocuri de locuinte, „pentru a se putea combate epidemia coronavirus”! S-a constatat ca virusl se raspandeste si prin conductele din locuinte…
  Two of China’s biggest cities given power to seize private property to help stop spread of coronavirus
  https://www.scmp.com/news/china/politics/article/3050092/two-chinas-biggest-cities-given-power-seize-private-property?fbclid=IwAR02Qo0MyhbPrZROGWaLXmI5_wVzKOqAMfxjZaIf98d0efKsAnuTCFIdMXA

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: