SACCSIV – blog ortodox

Pentru implementarea lumii fara cash, in urma epidemiilor globale se va sista libertatea de productie. IATA SCHEMA

Posted in BIG PHARMA, cash, INTERNETUL OBIECTELOR, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on februarie 4, 2020

Materialul de mai jos l-am primit de la fratele Un Razes pe 12 noiembrie 2018 si l-am postat pe 13 noiembrie 2018 pe Ortodoxinfo.

Un mare experiment se deruleaza in prezent in Piata Europeana de Farma

In februarie 2018, la nivel european, s-a decis ca in decurs de un an sa se implementeze un sistem de control al autenticitatii produselor farma. El presupune ca Producatorii vor incarca cu identificatori, pe un server european, toata productia ce urmeaza sa fie vanduta, si de aici urmarita pana la consumul final la nivel de pastila. Ideea generala este ca loturile producatorului, in functie de tara in care este livrat medicamentul, sa fie transferate pe servere nationale. De aici, prin lantul de distributie ele sa fie incarcate pana la nivelul vanzatorului final – adica in farmacie. Cand se produce vanzarea, identificatorul unic pentru acel produs este deserializat, adica raportat ca vandut si marcat ca atare intai in serverul national si apoi in baza de date europeana. Tot acest tambalau, chipurile, genereaza o securitate a consumului, cum ar veni o garantie ca acel produs nu este falsificat.

In realitate, sistemul este foarte greoi si cu certitudine nu poate fi implementat din cauza restrictiilor de fluxuri logistice sau a capacitatii IT dezvoltate pana la nivel de 2019. Pentru cei care vor sa verifice, o sa dau niste exemple

 • Farmaciile Spitalelor nu au capacitate IT de deserializare
 • Retururile de la spitale trebuie operate de distribuitori independenti care nu pot gestiona tot fluxul sau baza de date completa (un Transportator, care intermediaza miscarile intre locatii cu sutele de paleti pe luna, nu va reusi niciodata sa identifice toate seriile de pe fiecare cutiuta, ele ar trebui scanate individual, bucata cu bucata. Asta se adauga la legea deja existenta ca nu poti desface ambalajele originale ale produselor, deci se bat cap in cap)
 • Actualmente nu exista etichete de palet colective, care prin scanare sa iti genereze un inventar pe palet al tuturor cutiutelor cu seriile aferente

Si atunci de ce s-a pornit un proiect atat de absurd? Eu cred ca in acest moment piata de Farma este un test pilot pentru ce urmeaza sa se implementeze in foarte scurt timp (3-4 ani) si la FMCG adica la produsele de larg consum. Piata Farma, fiind extrem de reglementata si restrictiva in conditii, cu niste operatori bine definiti, autorizati si para-autorizati, genereaza conditiile ideale de test.

Fiind relativ putini (In Romania sunt vreo 300 de spitale si 2.000 de farmacii) si operand pe o piata cu foarte multe resurse financiare, toti se vor conforma si vor optimiza acest proces de urmarire a produsului. Nimeni nu va carai in front si nimanui nu i se va parea suspecta toata aceasta implementare. Testul live este foarte important pentru ca va valida operational fluxurile de marfa si va expune toate exceptiile care trebuie remediate. Ca idee, banii cash nu puteau sa dispara pana nu se rezolva problema retururilor de marfa din supermarket. De ceva vreme problema este rezolvata: folosesti un card cu wireless si asta poate fi incarcat imediat, de la magazin, cu suma corespunzatoare tastata pe POS.

In viitor, in supermarketuri si chiar in piete traditionale nu vei mai putea cumpara sau vinde nimic fara aceste “serializari” care iti vor garanta autenticitatea. Turma de oi va fi aburita ca totul se va face pentru a proteja consumatorul de produse contrafacute, expirate, care nu au certificari de igiena, control al temperaturii in lantul de distributie si te-miri-ce altceva.

Singurul impas ar fi volumul imens de munca pentru a colecta si transfera aceste date, practic scanuri individuale pe fiecare produs. Ei, aici cred eu ca va fi urmatoare revolutie  – Etichetele RFID se vor ieftini drastic si impactul etichetarii Radio asupra pretului final al produsului va fi infim. Astfel, un palet plin de produse cu antene va fi scanat instant la trecerea printr-un “tunel” de citire. Totul se va face automat si controlul va fi total.

Asta este ultima parte din mecanismul lumii fara cash – serializarea productiei si controlul produselor in lantul de distributie. Lumea fara cash nu ar avea nicio noima daca vor fi in continuare producatori liberi, fie ca sunt industriali fie ca sunt agro-zootehnici. Si atunci, in urma epidemiilor globale, a diverselor focare de infectii si ce-or mai nascoci satanistii, se va sista libertatea de productie, Sub semnul controlului sanitar veterinar sau a parametrizarii de productie toti vor trebui sa adere la acest sistem de regiment militar. Nimeni nu va putea produce, sub aspectul sigurantei in utilizare, si latul va fi strans si innodat. Ce se face acum bening sub forma certificarilor de calitate ISO va fi invaziv si obligatoriu pentru a accesa piata de desfacere.

Dictatura sub umbrela ecologista (ca lemnul sa fie legal taiat, ca materiile prime sa nu fie cu risc pentru consumator, ca reciclarea sa fie prevazuta din linia de productie, etc etc) va face gloata sa fie multumita ca e in siguranta si totul va fi acceptat cu zambetul pe buze.

Noapte buna Lume Libera, tocmai se intampla.

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ali said, on februarie 4, 2020 at 10:47 am

  Foarte trist. Micii producatori = libertate

  Apreciază

 2. sportacus said, on februarie 4, 2020 at 12:49 pm

  ” un palet plin de produse cu antene va fi scanat instant la trecerea printr-un “tunel” de citire. Totul se va face automat si controlul va fi total.”

  -acum 20 de ani vrut sa fac cu un prieten afacerea gestiunii produselor prin scanare radio; stiam cum se lucreaza la inventariere, comenzile cash & carry erau obositoare si am zis ca o sa dau lovitura, toti angrosistii vor cumpara produsul pentru ca aveau pierderi enorme din furt. iar hotii erau chiar firmele de paza ale ofiterilor din MI.
  Toata ideea a cazut atunci dintr-un foc, cand ne-am gandit spre ce va evolua. Prietenul mei mi-a spus „bai, hai sa nu ne facem pacate, asta e inceputul pecetei.”, „da, bai, da’ daca nu facem noi acum fac altii peste 10 ani”. concluzia: „mai bine mai intarziem pecetea decat sa ii ajutam s-o faca mai repede” si am lasat-o moarta.

  nu va amagiti ca micii producatori vor avea de castigat, ca nu vor fi afectati. ba chiar, vor fi scosi din circuit pe motive de proceduri de siguranta si cost al birocratiei. Astfel conglomeratele mondiale ale fiarei rosii vor ramane cu exclusivitate pe productie.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Andrei said, on februarie 4, 2020 at 2:44 pm

  Haideti sa nu-i mai spunem serializare sau mai stiu eu cum. Este pur si simplu una dintre milioanele de aplicatii ale internetului obiectelor care se construieste sub ochii nostri. Acesta urmeaza sa oglindeasca cu precizie lumea reala in spatiul virtual. Pas cu pas toate elementele din spatiul fizic vor avea o imagine virtuala = vor constitui un obiect (masini, biciclete, sosete, pastile etc etc). Sigur ca si oamenii vor fi de asemenea tot … obiecte din spatiul virtual.

  Etichetele de tip rfid sunt ideale pentru a stabili legatura dintre elementul fizic si imaginea sa virtuala. Utilizarea lor va fi exploziva in curand. De aceea se impune si folosirea de catre oameni a documentelor electronice. Acestea vor fi apoi atasate corpului uman pentru a evita pierderea, furtul de identitate etc. Bu este nimic spectaculos ci doar directia in care merge lumea acum.

  Este o noua etapa tehnologica. Oricine poate sa inteleaga ce se petrece insa multi dintre cei cu care am vorbit pur si simplu refuza sa accepte. Poti sa-i duci in fata girafei si sa le-o arati iar ei vor refuza cu obstinatie sa accepte realitatea spunand ca este imposibil sa existe asa ceva. Sf Ap Pavel ii numeste pe acestia „fiii pierzarii, fiindca ei n-au primit iubirea adevarului, ca ei sa se mantuiasca” (2Tes 2, 10)

  sportacus in comentariul de mai sus spune clar cum a inteles ca afacerea pe care intentiona sa o puna pe picioare era de fapt un pas inainte pe calea lucrarii tainei faradelegii care a inceput inca de la caderea omului si va culmina cu venirea antihristului. Daca esti sincer cu tine n-ai cum sa nu intelegi ce se intampla. Oare cei care fac plati electronice nu realizeaza asta? Dar cei care au deja documente electronice? Dar it-istii care prin tot ceea ce fac contribuie la dezvoltarea/consolidarea lumii virtuale?

  Este mult mai tarziu decat credem si numai nadejdea in Bunul Dumnezeu ne mai poate salva sufletele. Cu conditia sa ne-o dorim cu sinceritate, desigur.

  Apreciază

 4. Tt said, on februarie 4, 2020 at 3:56 pm

  Se vede cum de la o zi la alta cu greu mai gasesti sa primesti rest de la bancnote cu valori mari.Asta poate insemna CA O PARTE DIN CELE CU VALOARE MICA AU FOST RETRASE.Deci cind vei cumpara va fi greu sa primesti restul exact, ceea ce il va impinge pe om sa plateasca cu cardul ,evitind astfel aceasta ” neplacere” de a astepta restul.Noi insa sa ocolim cursa asta.

  Apreciază

 5. isa said, on februarie 4, 2020 at 6:53 pm

  Decathlon a implementat acest sistem cu rfid pt majoritatea produselor vandute in magazin.

  Apreciat de 1 persoană

 6. vlad tepes said, on februarie 5, 2020 at 12:17 am

  Va fi foarte greu de aplicat asa ceva in Romania(dar nu imposibil), pe de-o parte datorita conditiilor specifice tarii noastre, iar pe de alta parte, datorita inventivitatii proverbiale a romanilor la astfel de presiuni anormale! De exemplu, cumpar un aliment de la un particular si ne punem de comun acord sa declaram ca alimentul mi-a fost facut cadou de catre aceasta „cunostinta” a mea! Cine poate demonstra contrariul? Sigur, pana la urma se va implementa si in Romania acest control total, dar numai printr-o dictatura totala!

  Apreciază

 7. Madalina said, on februarie 5, 2020 at 11:18 am

  @tepes

  Arati o naivitate induiosatoare. Ce sa mai schimbe vecinul de la 3 cu cel de la 4 cand niciunul nu mai are nimic? In conditii de criza doar statul va avea rezerve (si alea extrem de mici si bine pazite de armata) pe care le va dramui doar celor inregimentati. Taranii vor avea cate ceva pana la primul jaf serios al unor oraseni disperati. Uita-te cat de usor se poate bloca o planeta intreaga si nu mai fabula.

  Chiar si fara o criza majora (desi eu cred ca nu se vor lipsi ei de un instrument atat de facil pentru a precipita lucrurile mai ales ca www3 este si prorocit de sute de ani) ii vom vedea pe oameni indreptatindu-se de la o masura la alta, de fapt coborand treapta cu treapta spre iad. Deja ne confruntam cu o opinie majoritara care spune ca pecetluirea nu este ceva fizic si sa avem grija sa fim credinciosi in sufletul nostru. Or de astfel de „credinciosi” este plin pamantul. e o spoiala care rezista mai putin decat fardul.

  Petea care va conditiona existenta oamenilor este atat de fizica si atat de aproape incat numai nebunii pot spune ca nu se va aplica. Si totusi lumea se preface ca nu este nimic. Ce sa mai spui?

  Apreciat de 1 persoană

  • vlad tepes said, on februarie 5, 2020 at 11:43 pm

   Madalina, naivitatea e la tine, prin lipsa ta de intelegere la ce am scris! Nu era vorba de schimburi intre vecinii de la 3 si 4, ci de comert „la negru” intre oraseni si particulari provinciali care detin alimente produse in propria batatura si pe care in viitor nu le vor mai putea comercializa, datorita interdictiilor diabolice ale statului, luate la presiunea Papusarilor Externi!

   Apreciază

   • Madalina said, on februarie 6, 2020 at 12:18 pm

    Ce comert la negru visezi binecuvantatule? Vezi ce-i in China acum cand milioane de oameni stau ascunsi in propriile locuinte si sunt restrictii de circulatie.

    Apreciat de 1 persoană

 8. mircea.v said, on februarie 5, 2020 at 7:32 pm

  Nu zic ca nu va fi asa, ca e clar cu internetul obiectelor. Dar, eu zic de ceva vreme ca faptul ca santem asa dezbinati, neguvernabili, haotici, centrifugi, neconvergenti…, e spre folosul nostru, adica se mai intarzie lucrurile un pic. Un exemplu este si acum cu motiunea de cenzura, cade guvernul, mai se amana cu legea vaccinarii obligatorii, fapt ce da timp sa mai facem si noi ceva. Nu ca daca se mai castiga timp mergem la culcare.

  In alta ordine de idei, am vazut pe margine drumului, pe panouri publicitare mari, citate din Biblie, pe ambele fete. Iisus era scris corect, nu cu un „i”, la ce am vazut eu.

  Si mi-a trecut ideea: nu o fi bine de facut ceva in genul asta? Ceva cu impact, ceva care sa-l faca pe om sa gandeasca, sa-si puna intrebari….

  Adica un panou, pe o fata : ” Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu. ”
  Pa cealalta fata : „Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.”.

  Merge omul dus-intors, si le vede pe amandoua. Si poate isi pune problema: „uite ma, ca trupul si duhul nostru nu sant ale noastre, ci ale lui Dumnezeu”.

  Si asa se ating problemele momentul, acte biometrice, vaccinare obligatorie, avort (ca feministele zic ca e corpul lor si ele fac ce vor cu ce tine de trupul lor).

  Nu stiu, o fi bine, o fi rau…

  Apreciază

  • contracurent said, on februarie 6, 2020 at 5:24 pm

   buna idee

   Apreciază

  • GHEORGHE said, on februarie 6, 2020 at 6:07 pm

   Atitea discitii si injuraturi am facut pe youtube legat de scierea corecta a numelui DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, incit am observat cu stupoare de citeva zile ca diavolul le-a dat indicatii deindata sectantilor sa screi si ei CORECT NUMELE LUI HRISTOS, si sa nu mai foloseasca numele ebraic al magarului „” isus”. Foarte receptiv sarsaila in a nu se lasa descoperit, si nu cumva sa-i plece cineva din gheare, avind in vedere ca eu sint foc si para atunci cind pot si n-am restrictii, desi extrem de multe comenturi acide, dure, incisive dar musai ADEVARATE mi le-au sters ca din pusca.
   Pe youtube atunci cind marturisesti ADEVARUL, imediat esti raportat, si scoate comentul. Sint din ce in ce mai vigilenti satanistii si mai agresivi, avind in vedere ca detin tot controlul adsupra netului, inventia lui diavolului 100%.
   Ar fi culmea sa ne permita sa o intoarctem impotriva lui, cu cita migala de sute de ani lucreaza la panul lcriminal, de atragerea si cucerirea definitiva a PROSTII FARA NUMAR.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: