SACCSIV – blog ortodox

Coronavirusul din China lovește în economia lumii

Posted in STIRI by Vali on februarie 1, 2020

Sursa: https://m.digi24.ro/stiri/economie/companii/coronavirusul-din-china-loveste-in-economia-lumii-1252440

Noul coronavirus îmbolnăvește și profitul. Multe dintre marile companii ale lumii își închid sediile din Wuhan, centrul epidemiei, pentru a limita răspândirea temutului virus. Microbul ucigaș riscă să perturbe lanțul de producție nu doar în China, ci și în restul lumii. Apple, Samsung și Siemens sunt doar câteva multinaționale aflate în zonele de carantină. Ultima pe listă este Toyota, care a anunţat că fabricile ei din China rămân închise încă o săptămână și jumătate.

 

Înainte de epidemia de coronavirus, Wuhan era un oraş mai puţin cunoscut decât alte metropole chineze. Este, însă, împreună cu provincia Hubei din care face parte, unul dintre cele mai mari centre industriale ale Chinei. Sunt prezente acolo mai multe dintre cele mai mari corporaţii.

Wuhan găzduieşte nu mai puţin de nouă producători auto chinezi şi străini, printre care Peugeot-Citroen, Renault, General Motors şi Honda. Conglomeratul francez Peugeot-Citroen a anunţat că îşi evacuează personalul, împreună cu familiile, din Wuhan – în total 38 de persoane, pe care le va trimite în carantină într-un alt oraş din China, înainte de a le repatria în Franţa.

În orașul zero al epidemiei sunt și Siemens, IBM, Xiaomi şi producători de componente electronice.

Șeful Apple spune că monitorizează cu atenţie evoluţia epidemiei, din cauza căreia ar putea să aibă mari probleme. Principalul său produs, telefoanele iPhone, sunt făcute cu contract de fabrici din China.

Cum epidemia şi măsurile de caratină vin în perioada sărbătorilor, în care în mod normal chinezii cumpără, ies în oraş şi călătoresc cel mai mult, primii afectaţi sunt cei care asigură servicii de transport, restaurantele şi hotelurile. Aici intră şi multe din marile lanţuri hoteliere, precum Hilton şi Marriott, şi de fast-food: McDonald’s, Pizza Hut şi KFC – care au fost nevoite să-şi suspecte activitatea la Wuhan şi în alte oraşe. Starbucks, de pildă, a anunţat că şi-a închis temporar mai mult de jumătate din cafenelele sale din toată China.

Tagged with: , ,

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. valiii26 said, on februarie 1, 2020 at 1:37 pm

    https://valentinmihailescu.wordpress.com articol nou o parere

    Apreciază

  2. marchis91 said, on februarie 1, 2020 at 1:52 pm

    Crime cu premeditare. Totul era scris in revista ” The Economist 2020″ cu luni in urma.

    Apreciază

  3. luigilucretiu said, on februarie 1, 2020 at 1:53 pm

    Hai la vaccinare.!!!

    Apreciază

    • luigilucretiu said, on februarie 1, 2020 at 2:03 pm

      Epidemia de gripă a una provocată, pentru a forţa oamenii să se vaccineze cu nanotehnologia care va interacţiona cu cipul lui antihrist

      Apreciază

      • Cosmin said, on februarie 1, 2020 at 6:54 pm

        In filmul Elisyum cu Matt Daemon, apare o tehnologie de insemnare cutanata, executata cu un soi de „laser”, insemn care interactioneaza cu ADN-ul.

        Apreciază

    • luigilucretiu said, on februarie 1, 2020 at 6:47 pm

      Mihai-Silviu Chirila: „Am semnat aceasta petitie si o recomand tuturor spre semnare, pentru a lua atitudine in sprijinul copiilor nostri.
      Este momentul sa fim solidari si sa nu mai faramitam lupta aceasta dupa mofturile tuturor care isi inchipuie ca sunt experti in orice domeniu.
      Exista o petitie cu 11.000 de semnaturi, sa o sprijinim masiv pe aceasta si sa spunem parlamentarilor PSD, ca cu cei de la PDL + USR = SOROS = NOM nu avem nicio sansa, ca daca fac jocurile sistemului mondialist si ale campaniei electorale pe seama vietii copiilor nostri ne vedem la vot. ”

      Petiție împotriva Proiectului de Lege a Vaccinarii OBLIGATORII!!
      https://www.petitieonline.com/petiie_impotriva_proiectului_de_lege_a_vaccinarii?s=66744992&fbclid=IwAR0U2-UNYlxRSYTyjg2oaRljab6GgnCa0oKJTfyv6KITan-3cVErB_glVJ8

      Apreciază

  4. Moca said, on februarie 1, 2020 at 5:04 pm

    Poate ca vor sa relocheze productia industriala din China in alta parte- America lui trumpete se straduie din greu sa readuca acasa fabricile „imigrate ” in China in anii 1990-2000.
    Sau poate papusarii vor sa provoace creearea bulgarelui crizei mondiale, prin lipsirea de multe locuri de munca pentru chinezii multi si mici.
    Asa ii pot provoca sa implineasca profetia- pe care papusarii o cunosc si pretind a o implini- de a invada Orientul Mijlociu si Europa cu „douazeci de mii cate zece mii” de soldati.
    Eu zic ca si unii si altii sunt uneltele lui Dumnezeu,Domnul istoriei, in planul Sau cu lumea creeata.

    Apreciază

  5. luigilucretiu said, on februarie 1, 2020 at 7:48 pm

    Instrument medical sau militar? Un mic vierme robotic inventat în China se poate târî prin vasele de sânge pentru a transporta substanțe către zone-țintă din corpul uman
    https://www.activenews.ro/stiri/Instrument-medical-sau-militar-Un-mic-vierme-robotic-inventat-in-China-se-poate-tari-prin-vasele-de-sange-pentru-a-transporta-substante-catre-zone-tinta-din-corpul-uman-159819

    Apreciază

  6. stef said, on februarie 1, 2020 at 10:14 pm

    Apar informatii despre asemanarile dintre Coronavirus si virusul HIV – 8 asemanari in lantul proteinelor…

    Apreciază

  7. nr10 said, on februarie 1, 2020 at 11:30 pm

    terminati cu panica, asta e scopul lor. In locul vostru as scrie mare despre Coronavirus – ‘virus gripal cu spectru mai larg dar tratabil cu vitamina C si usturoi”,
    Eu am informatii de acolo, stiu ce spun. Totul e razboi informational si economic.
    Pentru orice gripa trebuie sa fiti odihniti si sa mincati sanatos, sa nu va scada imunitatea. In resti, bulshit!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.