SACCSIV – blog ortodox

Cutremur violent în Turcia: 21 de morți, 1000 de răniți, clădiri prăbușite și peste 200 de replici. Imagini dramatice

Posted in cutremur, STIRI, Turcia by Vali on ianuarie 25, 2020

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/cutremur-de-68-grade-in-estul-turciei-2865048

Cutremur violent în Turcia: 21 de morți, 1000 de răniți, clădiri prăbușite și peste 200 de replici.

Un cutremur de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri seară în estul Turciei. Zeci de persoane au murit după ce mai multe clădiri s-au prăbușit, în special în provincia Elazig, și mai multe persoane sunt date dispărute.

UPDATE 09.10:

Bilanțul a crescut la 21 de morți și peste 1000 de răniți, potrivit agenției Anadolu. Peste 200 de replici au fost resimțite, potrivit BBC News, cu magnitudini de până la 5,4 grade.

 

UPDATE 08.50:

Semiluna Roşie turcă a trimis echipe de salvare în zonele lovite de cutremur şi ministrul apărării turc Hulusi Akar a declarat că armata este gata să ajute dacă este necesar, a raportat Anadolu, potrivit Agerpres.

Cutremurul a zguduit partea de est a Turciei FOTO: EPA

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că toate măsurile vor fi luate pentru a asigura siguranţa persoanelor aflate în risc, potrivit mass-media de stat.

Pe Twitter, Erdogan a anunţat că a trimis mai mulţi miniştri în regiune, inclusiv Soylu şi ministrul sănătăţii Fahrettin Koca. Pe social media, mulţi oameni şi-au exprimat şocul, printre aceştia Joseph Borrell, şeful politicii externe a UE, precum şi fotbalistul Mesut Oezil, care s-a născut în Germania din părinţi turci.

UPDATE 08.31:

Cel puțin 19 persoane au murit și 600 au fost rănite în urma cutremurului, potrivit unui nou bilanț anunțat de autorități și citat de CNN, sâmbătă dimineață.

13 oameni au murit în orașul provincia Elazig, patru în Malatya, unul în Diyarbakir și altul în altă zonă, au anunțat oficialii. Informațiile preliminare spun că seismul a durat în jur de 40 de secunde.

Cel puțin 15 replici au fost resimțite, cea mai puternică având o magnitudine de 5,4.

UPDATE 23.00:

Serviciile de urgență din Turcia au anunțat că cel puțin șase persoane au murit până acum și zeci au fost rănite în urma cutremurului, scrie Reuters.

UPDATE 21:45:

Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața, a declarat ministrul de Interne Suleyman Soylu, citat de RT.com. Presa locală scrie că patru sau cinci clădiri s-au prăbușit în orașul Sivrice.

UPDATE 21:30:

Mai multe clădiri s-au prăbușit și serviciile de urgență au intervenit pentru a oferi asistență medicală.

De asemenea, zeci de persoane au fost rănite și multe au fost date dispărute, existând suspiciuni că au fost prinse sub dărâmături, scrie The Mirror.

Seismul s-a produs în districtul Sivrice, în provincia Elazig din estul Turciei, în jurul orei locale 20:55, precizează agenţia guvernamentală pentru situaţii de urgenţă.

Seismul a fost resimțit în Turcia, Siria, Georgia și Armenia.

Pe rețelele de socializare au fost postate filmulețe din timpul seismului, dar și imagini cu ruinele unor clădiri prăbușite.

Institutul american USGS a estimat magnitudinea la 6,7 grade.

Tagged with: , ,

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.