SACCSIV – blog ortodox

Vasile Banescu revine in forta pe tema BULETINULUI CU CIP: “temeri excesive și nejustificate din punct de vedere teologic”

Posted in BULETIN CU CIP by saccsiv on ianuarie 23, 2020

Purtatorul de vorbarie draceasca Vasile Banescu glasuise déjà pe tema buletinelor cu cip:

TRADAREA PATRIARHIEI continua: “Problema cipurilor nu e o problema”

Ocazie cu care mintise ca “niciodata pozitia Bisericii nu a fost contrara unor asemenea lucruri”. Dovada ca mintise e Comunicatul Sinodului Mitropolitan al Clujului din februarie 2009: noile cărţi electronice de identitate reprezinta “o ofensă la adresa întregului popor roman” si considera indreptatite “reacţiile unor medii monahale şi teologice”.

Se vede insa treaba ca “acest diavol care e Patriarhul ecumenismului”, dupa cum il descria marele duhovnic Adrian Fageteanu, vrea musai sa fie si Patriahul semnului fiarei, asa ca l-a manat de la spate pe purtatorul sau de cuvant sa mai zica una. Iata ce putem citi la (Exclusiv RFI) Reacția Bisericii față de noile cărți de identitate: ”Sunt temeri excesive și nejustificate din punct de vedere teologic” de pe rfi:

Redăm integral punctul de vedere transmis RFI de către Biserica Ortodoxă Română, prin intermediul purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu:

”Anumite reactii negative motivate religios referitoare la noile cărți de identitate anunțate de MAI sunt provocate probabil de neînțelegerea deplină a conținutului acestui proiect (explicat de autorități), dar și de temeri excesive și nejustificate din punct de vedere teologic.

Problema cărții de identitate nu este una de natură teologică, ci administrativă. Este vorba despre „identitatea” noastră de tip cetățenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă. Așa cum au anunțat autoritățile, „se va crea și posibilittea de a avea o carte de identitate simplă pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip”.

Există, așadar, posibilitatea de a nu opta pentru eliberarea unui asemenea document electronic. Păstrarea acestei opțiuni este foarte importantă și coincide cu respectul față de sensibilitățile religioase ale unor cetățeni.

Hotărârea nr. 638/2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la pașapoartele biometrice, care au suscitat discuții similare în anul 2009, rămâne un reper actual de discernământ și luciditate pentru toți cetățenii creștinii ortodocși:

„Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii și credincioșii să rămână statornici în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să sporească în rugăciune și fapte bune, viețuind creștinește în familie, mănăstire și societate, fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare”.”

Cititi va rog si:

Miscare geniala draceasca: noua alternativa (CARTEA DE IDENTITATE SIMPLA) ni se ofera pentru a ne culca pe o ureche pana slabanogim de tot

 

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Andrei-Nicolae said, on ianuarie 23, 2020 at 1:17 pm

  Tradarea crestinilor carora chiar le pasa si abandonarea lor in mainile statului magic de tip dictatorial (antihristic).

  Apreciază

 2. adrenallin said, on ianuarie 23, 2020 at 1:21 pm

  Este clar o naivitate sa ne asteptam ca Patriarhia sa ii apere pe ortodocsi, asta e clar.

  Problema mare, enorma, este ca prin aceste comunicate, pericliteaza efectiv mantuirea multora. Si cu mantuirea nu e de joaca!!
  Sunt multi crestini caldicei, slabi, si daca Patriarhia da aceste comunicate ii face sa doarma, sa creada ca totul e ok, le adoarme si mai tare constiinta. Daca dadea un comunicat corect, poate unii, multi, s-ar fi trezit si astfel lucrurile altfel stateau.

  Nu inteleg de ce nu tac mai bine, sa isi vada de treaba, sa taca. Vorbind si spunand astfel de lucruri, Patriarhia ii face pe unii sa se culce pe-o ureche si le adorme constiinta, lucru deosebit de grav.

  Normal asa era: Patriarhia sa le spuna preotilor sa predice impotriva acestor acte electronice biometrice cu cip. Dar nu vor face asta! Pentru ca nu le pasa de Biserica Ortodoxa si de credinciosii Bisericii Ortodoxe.

  E clar insa un lucru: ca si aceste comunicate demonstreaza ca traim vremuri apocaliptice, ca Apocalipsa se desfasoara in fata noastra.
  Dumnezeu sa ne pazeasca si sa ne ajute sa iesim biruitori din aceasta lupta. Doamne miluieste si ajuta-ne, caci fara Tine, nimic nu puteam face!!

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 23, 2020 at 1:28 pm

   adrenallin

   Ei chiar isi vad de treaba. Iar asta e treaba lor…

   Apreciat de 1 persoană

   • adrenallin said, on ianuarie 23, 2020 at 1:59 pm

    Da, ai mare dreptate. As fi vrut sa spun ca nu e asa, dar nu pot face asta.
    Bine ca de cipuri nu zic nimic, dar cand e vorba de chete si sa adune bani stiu sa trimita comunicate prin Biserici. Bine ar fi ca sa se faca ceva milostenie cu acei bani adunati, ca oamenii pentru asta ii dau. Doamne ajuta!

    Apreciază

 3. ianuarie 23, 2020 at 1:45 pm: A trecut Dumitru prin fata magazinului said, on ianuarie 23, 2020 at 1:46 pm

  Cipurile din etichetele pasive RFID sunt energizate fara fir de la o anumita distanta, cea ce permite, in logistica, identificarea unica a coletelor fara a mai fi nevoie ca acestea sa fie coborâte de pe paletii de transport.

  Apreciază

  • Andrei-Nicolae said, on ianuarie 23, 2020 at 3:34 pm

   Ce este incredibil e aceea ca firma din videoclip are drept logo numarul 666 foarte putin stilizat!

   Este incredibil cum ori Dumnezeu ii obliga prin Sfantul Duh sa nu se ascunda, ori ei considera – pe buna dreptate – populatia atat de inapta si imbecilizata incat fac totul la vedere din aroganta. Cred ca amandoua! Oricum ar fi, lucrurile sunt departe de a fi facute intru ascuns, ci sunt facute – chiar daca cu malefica viclenie – pe fata. Deci ce scuze putem avea?

   Oficialitatile statului au spus clar – acum nu mai recunosc, dar este filmat: ”in fiecare cip este imprimat numarul ”de siguranta” 666, dar nu trebuie sa va faceti grija, pentru ca nu se vede”.

   Pai daca este profetie de 2000 de ani in Sfanta Scripura – in care chiar daca nu crezi, sa zicem (caci multi spun caci Scriptura e un fals, nu e de la Dumnezeu etc.) – cum totusi sa nu te puna pe ganduri cum de au stiut cei de atunci ce se va intampla PESTE DOUA MII DE ANI?

   Iata stirea data pe toate posturile in care oficialitatile recunosc cu subiect si predicat existenta elementului comun 666 al documentelor electronice, dar in acelasi timp, confruntati fiind, ne spun, ad litteram: ”este 666, dar nu va faceti griji, totul o sa fie bine!” (atentie, videoul e postat pe un canal sectar):

   Cum domnule crestin?! Banescu ”Problema cărții de identitate nu este una de natură teologică, ci administrativă. Este vorba despre „identitatea” noastră de tip cetățenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă.”

   Si chiar necredinciosii, paganii, ereticii si chiar ateii care eu preocupari cat de cat mai inalte spun ca nu il pot accepta, caci ceea acest act presupune calcarea demnitatii umane, iar conditiile impuse de ele sunt sub aceasta demnitate. Chiar daca n-ar contine 666, cum poti promova asa ceva, mai ales in numele lui Hristos, a Bisericii Sale?!

   Problema e ca aceelasi tip de cip este prezent (de ani buni) si in cartela de telefon (indiferent de modelul telefonului) si cea a cardului bancar, elemente pe care cei mai multi dintre noi le detinem – cel putin telefon – care daca este si smart, deja avem format un profil biometric si psihologic mai mult decat consistent (amprente, voce, chipul fetei, scanarea ochilor, obiceiuri sociale si personale). Si eu simt ca si asta e o (mai mica sau mai mare) lepadare, caci daca nu ai telefon – esti aproape decedat social, chiar si doar student (invatacel) fiind, nu mai zic daca activezi in campul muncii. Deci e practic tot silire… cu mentiunea ca pentru telefon nu semnezi, in timp ce pentru card faci cere si semnezi. Dar oricum, le ai mai tot timpul cu tine, iar telefonul stim ca si inchis fiind, el capteaza si emite in continuare (vezi Edward Snowden). La fel si laptopurile, pc-urile. Daca mai ai si tv… dar cel mai rau, malefic si periculos este omniprezentul telefon – pe care eu il consider cel mai aproape de scopul final al implantului!

   Apreciază

 4. abc said, on ianuarie 23, 2020 at 2:00 pm

  Ce comunicat credeti ca va da Patriarhia in ziua in care incepe pecetluirea in Romania ?
  Eu zic ca cel de aici, va fi perfect la subiect:

  „Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii și credincioșii să rămână statornici în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să sporească în rugăciune și fapte bune, viețuind creștinește în familie, mănăstire și societate, fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare”.”

  Voi ce comunicat credeti ca va da ?

  Apreciază

 5. ioan cotfas said, on ianuarie 23, 2020 at 2:09 pm

  Daniel si ciracii,trebuie alungati din fruntea BOR!

  Apreciază

 6. adrenallin said, on ianuarie 23, 2020 at 3:04 pm

  Oricum, cei mai multi dintre oameni ne cred nebuni, retrograzi, prosti, fanatici, pe noi, cei care declaram ca suntem impotriva acestor acte elecronice biometrice cu cip. Am asistat la anumite discutii si e clar ca din pacate, ceea ce scriau unii aici se adevereste, si anume ca cei care iau aceste acte fara sa le pese, ba mai mult, rad si ne batjocoresc in ultimul hal pe noi, cei care suntem impotriva acestor lucruri dracesti, nu se vor mai putea intoarce, decat Dumnezeu stie cum, caci El e mare si bun, probabil print-o minune, atunci cand va fi instituita pecetea.

  E foarte greu sa le explici unor oameni care n-au treaba cu Biserica, cu toate ca ei zic ca au credinta in Dumnezeu, dar nu o practica deloc, de ce nu e bine sa ia aceste acte electronice cu cip. Te vor considera nebun, fundamentalist, fanatic si alte lucruri de acest gen. Totusi, cred ca e obligatia noastra sa incercam sa le deschidem ochii, caci poate unii dintre ei se vor trezi. Nu putem sa nu le spunem, e chestie ce tine de mantuire, nu e de joaca. Pana la urma e dureros pentru mine ca om, sa vad ca aproapele meu moare din punct de vedere duhovnicesc, sufletesc, si de aceea trebuie sa incerc sa il ajut, sa il trezesc.
  Nu ca eu as fi bun, din contra, sunt un zero, un pacatos ticalos. Ma refer insa la chestiunea asta cu actele astea si pecetea, ca trebuie sa incercam sa le explicam si altora de ce e o problema, cu toate riscurile amintite mai sus.
  Problema e ca din pacate e foarte greu. Doamne iarta-ma si ajuta-ne pe toti!

  Apreciază

  • Cretini said, on ianuarie 23, 2020 at 3:55 pm

   Oare de ce dau numai pe internete de astia ca tine care vor „sa trezeasca”? Ori procentul vostru ramasi in libertate si nu inchisi la nebuni este infim, ori cineva acolo sus chiar va apara in a intersecta aceiasi traiectorie cu mine. Scoateti capul din tara si calatoriti, romania nu exista in mintile oamenilor, nici nu existam pe continent, cunoasteti oameni de diverse rase si culturi si abandonati nationalismul puturos si delirul religios. Idiotilor.

   Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 23, 2020 at 4:24 pm

    Cretini

    Comentariul tau este edificator. De aceea l-am lasat.
    Esti la cateva slefuiri distanta de omul nou.

    Apreciat de 2 persoane

   • Andrei-Nicolae said, on ianuarie 23, 2020 at 4:51 pm

    pt Cretini

    Dictatorule! Intolerantule! Primitivule!

    De ce ma vrei in sanatoriu sau in inchisoare, doar pentru ca gandesc sau cred altfel decat tine? E normal asa ceva?

    Despre crestini: ”Totuşi unii nu vor fi prigoniţi de la început, pentru a păstra aparenţele în legătură cu libertatea conştiinţei. Abia spre sfârşit, când toţi se vor găsi anihilaţi în staulul Babilonului şi mânia lui Dumnezeu va fi aproape, stăpânirea va da ordin să fie nimiciţi ca nişte criminali înrăiţi, cei ce se răzvrătesc „împotriva umanităţii”, iar în acele vremuri decăzute, ÎNTREG POPORUL VA PRIMI CU ENTUZIASM MĂSURILE LUATE DE STAT.”

    din Tâlcuire la Apocalipsă de episcopul Ermoghen al Tobolskului şi Siberiei, Sfânt Ierarh Nou Mucenic asasinat de bolşevici în 1918.

    Apreciat de 1 persoană

   • Alexandru TM said, on ianuarie 23, 2020 at 4:51 pm

    Bine ca l-ai lasat Vasile, pt a se vedea in ce stare ajunge sarmanul om , dezradacinat de tot ce e sfant.

    Mi apuca mila dar si groaza .

    Apreciat de 1 persoană

   • Andrei-Nicolae said, on ianuarie 23, 2020 at 4:56 pm

    Pt cretini as mai adauga: INCHIZITORULE!

    Apreciază

   • ciprian p. said, on ianuarie 23, 2020 at 5:00 pm

    Pt. Comentatorul care ne face Cretini !
    nu, dragule ….! De aia dă Dumnezeu sa dai de asemenea oameni si asemenea invaraturi…ca un Ziua cea Mare a Judecatii sa nu poti sa spui : ” Doamne, dar n-am stiut!”
    Dumnezeu si Maica Domnului sa-ti ajute !
    Fii binecuvântat ! Pace si sănătate !
    Doamne ajută . 🙂

    Apreciază

   • Narcis-ism said, on ianuarie 23, 2020 at 5:35 pm

    Tu ori ai scos capul degeaba ori ar trebui sa ti-l scoti mai des, altfel nu imi explic de ce un om „civilizat” ca tine si-ar impune cu forta modul de gandire cel putin discutabil asupra altor oameni pe care nici macar nu ii cunoaste sau a stat la masa cu ei. Atentie, nimeni nu ti-a interzis sa iti cosi creierul cu neuralace de la Elon Musk, apropo se cauta voluntari incepand de anul asta, transumanism fericit iti doresc, hai dute! https://www.neuralink.com/

    Apreciază

   • Personalitatea narcisista | Narcisismul patologic said, on ianuarie 23, 2020 at 5:46 pm

    https://www.la-psiholog.ro/info/personalitatea-narcisista

    Apreciat de 1 persoană

 7. Ioana said, on ianuarie 23, 2020 at 3:25 pm

  Deci pentru cei din „Sfantul Sinod” si pentru Banescu ce au spus Parintele Justin Parvu, Parintele Arsenie Papacioc, Sfantul Paisie Aghioritul si multi altii (care sunt Sfinti!) e „panica ingrijoratoare si preocupare excesiva pentru lucruri trecatoare.” !!! Ia uite cine ne accelereaza catre pecetluire, chiar cei care ar trebui sa lupte pentru Biserica! Groaznic! Pacat de credinciosii ce asculta orbeste asa ceva. De asta, din credinta ce le este prezentata mutilat, multi devin atei sau sectanti….Macar de si-ar pune intrebarea: Cine e avizat din punct de vedere teologic sa ne indrume, Sfinti care au suferit pentru Hristos in puscarie(Parintele Justin Parvu, Parintele Arsenie Papacioc etc.) si mari asceti(ca Sfantul Cuvios Paisie Aghioritul , Sfantul Lavrentie de Cernigov, Sfantul Ioan de Kronstadt, Sfantul Parinte Serafim de Sarov etc) sau niste teologi numai cu numele, cu scoli facute pe la alte „confesiuni crestine”, care au teologia (oricum neautentica) in minte si nu in inima.
  Doamne, ajuta-ne!

  Apreciază

 8. adrenallin said, on ianuarie 23, 2020 at 3:43 pm

  Frate Saccsiv, te rog sa ma lamuresti cu un lucru, daca ai timp:
  – semnul fiarei va fi in mana sau pe mana? Adica e posibil sa nu fie un cip/implant/tatuaj, ci chiar un act fara de care sa nu poti cumpara/ vinde etc.? Gen document electronic unic care contine toate actele, carduri bancare etc. fara de care nu poti vinde, cumpara etc. Te rog ajuta-ma, lamurindu-ma asupra acestui lucru. Multumesc.

  P.S. Apropo de alt lucru, in Sfanta Scriptura de la Balgrad, in Noul Testament nu scrie ca in Sfintele Scripturi traduse recent, „si ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.”, ci scrie „si va face pre toţi micii şi marii, bogaţii şi sirimanii, slobodnicii şi slugile, să aibă sămnu în mîna dereaptă, au în frunţile lor”. E o diferenta, una enorma, dupa parere mea.

  Apreciază

  • Alexandru TM said, on ianuarie 23, 2020 at 4:49 pm

   @adrenallin Doamne ajuta,

   Ai nimerit-o cu ” a face ” . Este cea mai apropiata forma de greaca veche folosita in scriptura pentru a descrie ca satana nu va sili

   9nu poate sili, nu are voie) ci va insela (va face) cu viclesug (oamenii trebuie sa conlucreze) pe fiecare pentru a lua pecetea.

   Chiar daca tu nu constientizezi gravitatea enormitatea pe care ai savarsito de a te lepada , enormitate facuta prin inselare ” a face” nu inseamna ca neconstientizand dar incuviintand , ma repet nu inseamna ca nu esti raspunzator. Unii ziceau ca daca nu stii si iei ce treaba are ca doar nu ai stiut ?!

   Pai Dumnezeu te opreste de la a cerceta , te vrea prost? ce intrebare e aceea.

   Deci cu inselaciune si mare viclenie se va da pecetea , mascand binele (binele lumesc), precum a spus parintele Fageteanu, sunt vicleni vicleni.

   Inca o chestiune, nu consider ca e obligatoriu purtarea in trup a pecetii, ca tu sa o accepti, pt ca zice in Scriptura „decat cel ce are numele fiarei sau numarul numelui fiarei” pai e clar ca numarul acela poate fi cel transcris in actele electronice de care ne-au avertizat marii duhovnici, care acte vor putea prelua functia de plata sau autentificare in sistemul antihristic.

   Atentie mare

   Mantuire

   Apreciază

  • ciprian p. said, on ianuarie 23, 2020 at 5:16 pm

   cu exactitate nimeni nu poa sa-ti zică clar, Adrenaline !
   vezi ca nici Sf. Paisie n-a zis exact exact cum.o fii.
   Dar dupa cuvintele apocalipsei …
   ca e ” pe mana” sau ” în manâ”, nu e tot aia? ori pe mână ( adica tatuaj vizibil sau invizibil care va folosi in loc de card la aparate pt a plăti )
   Ori ” în mână”( adica cip implantat) .
   Dar daca Parintii au zis sa nu luam nici ante-pecetea ( adică , actul electronic cu cip) , înseamnă ca si asta are efect negativ , nu-i de luat , ca slabeste puterile sufletului.
   Uniizic , ca C.I. electronic e pecetea…altu zice altceva….
   Nu-i de luat noul buletin si gata.
   Restu…ai sa traiesti si ai sa vezi…sau ai sa mori înainte sa vezi 🙂

   Apreciază

  • Andrei-Nicolae said, on ianuarie 23, 2020 at 5:27 pm

   @adrenallin

   Ca o mica completare la ce apus Alexandru TM:

   ”Unii ziceau ca daca nu stii si iei ce treaba are ca doar nu ai stiut ?!”

   Exact: Sfintii Parinti ziceau ca nu se poate sa nu stii, chiar daca faptic nu detii informatia intelectuala si datele problemei, nestiinta informationala nefiind culpabila, dar ignoranta duhovniceasca da! chiar analfabet fiind, ci daca accepti pecetea (dar si alte lucruri precum erezie samd), vei fi vinovat ca nu ai cercetat si recunoscut duhul cel rau din spatele propunerii. Cunasterea nu vine din stiinta si studiu, ci vine din LUARE AMINTE (vezi Filocalia I). Intelegem noi oare ce inseamna luare aminte?

   Aceasta nu se poate intampla – si anume discernerea duhurilor, un lucru atat de rar in zilele nosatre – decat daca am acumulat Duh Sfant (vezi Sfantul Serafim de Sarov – ”Scopul vietii crestine”). Nimic nu alunga Sfantul Duh decat viclenia interioara, indreptatirea si malformarea adevarului invederat – practic erezia, pervertirea constiintei, minciuna – orice om, indiferent de nationalitate, religie, etc este ortodox prin fire (vorbim de constiinta, atentie).

   Alte pacate, chiar de moarte – precum desfranarea, betia, etc – alunga Sfantul Duh, dar nu intr-o asa mare masura incat sa impiedice forta sufletesca de a marturisi, de a ramane in credinta. Adica vor fi multi patimasi, dar care si-au pastrat sinceritatea si comara credintei nepapata in suflet care vor primi ajutorul lui Dumnezeu sa reziste, cum vor fi multi virtuosi, dar care din melancolie, diplomatie, hedonism se vor lepada.

   Asa cum vor fi multi care stiind in detaliu profetiile si datele stiintifice, tot se vor lepada, in esenta sufletului lor fiind vicleni, precum vor fi si altii – nestiutori – care habar avand de toate acestea (de exemplu un om care nu are deviceuri, nu sta pe net, nu cunoaste noutatile), dar avaned suflet curat si ||Sfantul Duh acumulat in inima lor, vor refuza lepadarea.

   Luarea aminte versus cercetarea de tip secular, care poate fi mai mult decat periculoasa: ”Mulţi vor spune: trebuie să vedem şi să auzim noutăţile. In aceste noutăţi se va arăta Antihrist.” SFANTUL LAVRENTIE DIN CERNIGOV

   Am gasit scris undeva (la un Sfant sau Cuvios)… trebuie sa gasesc exact unde, ca chiar si aceia ce nu vor primi pecetea din diverse motive, dupa un timp vor descoperi cu stupoare ca totusi insemnul va aparea de la un timp si pe fruntea sau mana lor – dupa caz – cei ce au lucrat cu mintea, cu propaganda împotriva lui Dumnezeu pe frunte , iar cei ce au lucrat cu braţele şi au alergat cu picioarele împotriva lui Dumnezeu , pe mâini – incercand cu disperare sa-l steraga, sa scape de le, fara succes insa.

   Iar in Apocalipsa mai scrie, deasemenea ca si dreptcredinciosii marturisitori, fiii lui Dumnezeu, vor primi o pecete, un semn dumnezeiesc, care va aparea de la sine, iar pe aceia Dumnezeu ii va proteja de orice pericol.

   Apreciază

 9. Paul222 said, on ianuarie 23, 2020 at 5:31 pm

  E ca si cum Patriarhia ne da pe tava in gura bestiei… nu pot sa cred cat de orbi sunt!

  Apreciază

 10. mircea.v said, on ianuarie 23, 2020 at 6:38 pm

  Virgil Maxim este arestat in calitate de membru al tineretului legionar – Fratiile de Cruce (era elev de liceu), si ajunge in decembrie 1942 la inchisoarea Aiud. In cartea sa „Imn pentru crucea purtata” spune:

  „Ni s-au luat datele autobiografice, amprentele digitale şi ni s-au dat numere de încarcerare. Eram 3203. ”

  Acum sistemul stie aproape totul despre noi, avem cnp, santem amprentati. Inchisoarea e alta.

  (Incepand de azi, voi posta acest mesaj in fiecare zi. Si asta, pentru ca sistemul lucreaza zi de zi in sensul celor de mai jos, adica, in fiecare zi sistemul amprenteaza oameni.)

  Temeiul Biblic pentru faptul ca nu trebuie sa acceptam sa fim amprentati, sa ni se preleveze ADN, si altele asemenea:

  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
  Cap. 6
  19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
  20. Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

  Matei 22:
  15. Atunci s-au dus fariseii şi au ţinut sfat ca să-L prindă pe El în cuvânt.
  16. Şi au trimis la El pe ucenicii lor, împreună cu irodianii, zicând: Învăţătorule, ştim că eşti omul adevărului şi întru adevăr înveţi calea lui Dumnezeu şi nu-Ţi pasă de nimeni, pentru că nu cauţi la faţa oamenilor.
  17. Spune-ne deci nouă: Ce Ţi se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu?
  18. Iar Iisus, cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce Mă ispitiţi, făţarnicilor?
  19. Arătaţi-Mi banul de dajdie. Iar ei I-au adus un dinar.
  20. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta şi inscripţia de pe el?
  21. Răspuns-au ei: Ale Cezarului. Atunci a zis lor: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.
  22. Auzind aceasta, s-au minunat şi, lăsându-L, s-au dus.

  Sfantul Ioan Gura de Aur spune in Omilii la Matei:

  „Cînd i-a întrebat: „Al cui este chipul de pe ea?” şi ei I-au răspuns: ”Al cezarului!“, Domnul le-a spus: „Daţi cezarului cele ce sînt ale cezarului“.
  Nu e vorba deci de un simplu dat, ci de o RESTITUIRE. Lucrul acesta îl arată şi chipul şi scrierea de pe ban. Apoi, ca să nu spună fariseii: „Ne porunceşte să ne supunem oamenilor”, Hristos a adăugat: „Şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu“. Se cade, dar, să dăm oamenilor cele ale oamenilor şi să dăm lui Dumnezeu cele ce datorăm lui Dumnezeu. De aceea şi Pavel zice: „Daţi tuturor cele datorate: celui cu darea, dare; celui cu vama, vamă; celui cu frica, frică”.
  Cînd auzi pe Hristos spunînd: „Dă cele ale cezarului cezarului”, află că îţi spune să dai cezarului numai acelea care nu vatămă cu nimic credinţa; altfel n-ar mai fi o dajdie şi o vamă dată cezarului, ci diavolului.”

  Sfantul Justin Popovici:

  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.” Iată ce fel de coexistenţă a Bisericii şi statului a fost stabilită şi prescrisă de Atotştiutorul Domnul nostru şi Mântuitorul Hristos (Matei 22, 21).
  De aceea ea rămâne în veci obligatorie şi nestrămutată pentru Biserică. Cezarului – moneda, banii, cu efigia cezarului.
  Lui Dumnezeu? – şi sufletul şi trupul: căci pe trup şi în suflet este întipărit chipul lui Dumnezeu. Chipul lui Dumnezeu se află şi pe trup şi în trup, pentru că trupul trăieşte prin sufletul asemănător lui Dumnezeu. Deci, şi unul şi altul aparţin lui Dumnezeu – veşniciei, vieţii veşnice, Adevărului veşnic, Dreptăţii veşnice, Raţiunii veşnice. Prin urmare, cele ce aparţin lui Dumnezeu nu pot fi jertfite de dragul cezarului, şi aici întâietatea îi revine totdeauna lui Dumnezeu.
  În Dumnezeu – Omul, în lucrarea şi trupul Lui – Biserica, Dumnezeu totdeauna se află pe primul loc, iar omul – pe-al doilea; Dumnezeu totdeauna hotărăşte totul, şi nu omul. Acestea sunt atotvaloarea şi măsura a toate în Biserica universală. Iată de ce ea se apleacă asupra oricărei probleme „cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste.”…
  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”- acesta este principiul coexistenţei dintre Biserică şi stat. Nu colaborare, ci coexistenţă între Biserică şi stat. Nu colaborare, cu atât mai mult atunci când „cezarul” prigoneşte toate cele ce sunt ale lui Dumnezeu şi nu vrea să ştie nimic din cele ce sunt ale lui Dumnezeu, ci ţinteşte doar să nimicească tot ce este al lui Dumnezeu. Aici lipsesc condiţiile principale pentru colaborare.
  Sau coexistenţa egală în drepturi a aşezămintelor, şi a persoanelor umane, sau calvarul Bisericii cauzat de către prigonitorii, chinuitorii, cotropitorii, care tăgăduiesc şi prigonesc pe Dumnezeu şi cele ale lui Dumnezeu.Iar prin dictatură impun pe potrivnicul lui Dumnezeu şi cele potrivnice lui Dumnezeu. În acest caz Biserica şi statul se despart, se separă fiecare cu ale sale. Nimeni să nu îndrăznească să se amestece în treburile lăuntrice ale Bisericii, să nu se atingă de sfintele şi veşnicele ei îndatoriri şi drepturi evanghelice.
  Este limpede că Biserica sub orice regim, chiar şi cel ateist, trebuie să-şi găsească un mod de a convieţui (modus vivendi), dar întotdeauna în duhul şi limitele principiului evanghelic de convieţuire: „cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”, şi asta sub controlul suprem al Atot-Evangheliei: „să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni”.
  Dacă însă acest lucru este cu neputinţă, nu-i rămâne Bisericii ca „modus vivendi”, decât principiul evanghelic: să pătimească pentru Domnul Hristos, să rabde, să sufere, luptând astfel pentru drepturile fundamentale ale credinţei, conştiinţei şi ale sufletului”.

  Esti proprietar pe ceea ce faci tu, si ai drepturi doar asupra a ceea ce faci tu. Nu statul ne-a facut, nu statul a luat atomi si a facut corpul nostru si ne-a dat viata, ci Dumnezeu ne-a facut, si doar El are drept asupra noastra. Nici macar noi nu avem drept asupra noastra, pentru ca nu noi ne-am facut.
  Amprente, ADN, retina, imagine faciala… sant ale lui Dumnezeu, nu sant ale noastre, cu atat mai putin nu sant ale cezarului/sistemului. Asa ca, nu avem ce restitui cezarului in cele ce tin de trupul si sufletul nostru.
  De aici rezulta ca nici imaginea faciala nu ar fi trebuit sa o dam sistemului, dar sa zicem ca am inghitit galusca asta asa cum am inghitit si galusca cnp-ului, si ca ne oprim aici.

  Refuzand amprentare, prelevare de ADN…, nu facem altceva decat sa respectam cuvantul lui Dumnezeu.

  Argumentatia de mai sus este valabila si in cazul vaccinarii obligatorii. Ai dreptul sa vaccinezi obligatoriu ceea ce ai facut tu, nu ceea ce a facut Dumnezeu.
  Asa ca, statul poate sa vaccineze obligatoriu diverse cladiri, strazi, canalizari, banii ce sant in circulatie, semafoare… Nu poate vaccina obligatoriu omul.

  Apreciază

 11. mircea.v said, on ianuarie 23, 2020 at 6:41 pm

  Semnul va fi cipul mama de care vorbeste Parintele Elpidie, si va fi incrustat (asta e termenul din greceste) pe mana dreapta sau frunte.

  Apreciază

 12. Duhul Căpitanului said, on ianuarie 23, 2020 at 10:49 pm

  Fraților, înfricoșător! Purtătorul de cuvânt al „patriarhiei” ne da direct pe mâna demonilor. Înfricoșător! Va vine sa credeți?! Va dați seama cât de aproape este antihristul…

  Apreciază

 13. john said, on ianuarie 24, 2020 at 9:32 am

  Acum, „Petru şedea afară, în curte. Și o slujnică s-a apropiat de el, zicând: «Și tu erai cu Iisus Galileeanul». Dar el s-a lepădat înaintea tuturor, zicând: «Nu ştiu ce zici». Și ieşind el la poartă, l-a văzut alta şi a zis celor de acolo: «Și acesta era cu Iisus Nazarineanul». Și iarăşi s-a lepădat cu jurământ: «Nu cunosc pe Omul acesta». Iar după puţin, apropiindu-se cei ce stăteau acolo au zis lui Petru: «Cu adevărat şi tu eşti dintre ei, căci şi graiul te vădeşte». Atunci el a început a se blestema şi a se jura: «Nu cunosc pe Omul acesta». Și îndată a cântat cocoşul. Și Petru şi-a adus aminte de cuvântul lui Iisus, care zisese: «Mai înainte de a cânta cocoşul, de trei ori te vei lepăda de Mine»,[şi ieşind afară, a plâns cu amar” (Matei 26, 69-75)”.
  Cu alte cuvinte,slugile umile ale lui anticrist sau și lepădat de Hristos și de noi,la primul cântat de cântat de cocoș. Obediența lui Bănescu și a lui Daniel față de stăpânii vremelnici duce la Apostazie.Vânduți în temple și sinagogi!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: