SACCSIV – blog ortodox

Noi cercetări: Cannabisul accelerează creşterea tumorilor

Posted in cancer, HPV, Human Papilloma Virus by saccsiv on ianuarie 21, 2020

NEOSCOPE: NEW RESEARCH: CANNABIS ACCELERATES GROWTH OF COMMON TUMORS

Noi cercetări: Cannabisul accelerează creşterea tumorilor comune

Cercetătorii au aflat că, consumul zilnic de marijuana înlesneşte anumitor celule canceroase, creşterea necontrolată.

de Victor Tangermann / 15 ianuarie 2020

Un nou studiu efectuat de  cercetătorii de la University of California San Diego School of Medicine au descoperit că THC — substanţa din cannabis care dă euforia — poate accelera creşterea tumorilor la pacienţii infectaţi cu papilomavirus (HPV) în zonele cap-gât sub formă de carcinoame scuamoase.

“Acum avem dovezi ştiinţifice concludente că utilizarea zilnică de marijuana poate duce la creşterea tumorilor în cancerul de tip HPV – localizat în zonele cap-gât,” a spus co-autorul Joseph Califano într-o declaraţie.

Carcinomul scuamatos din zona cap-gât este al şaselea cancer comun în lume după prevalenţă, potrivit cercetătorilor. 30 de procente dintre aceste cazuri au legătură cu infecţia HPV  — tipul de boală identificat în studiu ca fiind accelerat de prezenţa THC-ului în sânge.

Cercetătorii au identificat o anume cale celulară care controlează moartea celulei, care este inhibată atunci când THC-ul este prezent în sânge. Odată activată, calea permite în mod normal celulelor să moară — dar în acest caz, calea este inhibată permiţând celulelor canceroase să crească într-un ritm incontrolabil.

La testele pe animale, au aflat că THC-ul a interferat cu calea respectivă la şoareci cărora li se injectase THC pentru a mima consumul zilnic de marijuana. Cinci pacienţi umani infectaţi cu HPV de tip carcinom scuamatos localizat la cap-gât şi THC în sânge au prezentat acelaşi efect.

Infecţiile cu HPV sunt comune, cu o incidenţă de peste 80% în populaţia lumii în termeni de purtători ai unui tip de virus înainte de a atinge 45 de ani, potrivit publicaţiei Inverse. Din fericire, cele mai multe cazuri dispar de la sine. Există şi o serie de vaccinuri care pot preveni cele mai multe cancere legate de HPV.

Echipa investighează acum dacă şi CBD-ul, un alt ingredient comun din cannabis, interferează cu  aceeaşi cale celulară.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

Comentariu saccsiv:

Acele vaccinuri mai mult rau fac:

https://saccsiv.wordpress.com/tag/hpv/

 

Tagged with: , , ,

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Spaceman said, on ianuarie 21, 2020 at 3:36 pm

  Alte studii recente arată că există o strânsă legătură între consumul de marijuana și creșterea riscului de probleme cardiace, așadar se recomandă consumatorilor de marijuana să-și monitorizeze atent sistemul cardiovascular.

  https://www.cbsnews.com/video/study-marijuana-linked-to-increased-heart-problems/

  Scuze de offtopic, dar nu mai monitorizează nimeni minunea Bobotezei, adică întoarcerea cursului râului Iordan?

  Deoarece cursul râului Iordan nu s-a întors în anul 2019 și nici în anul 2020, un lucru foarte semnificativ.

  Apreciază

 2. Paul222 said, on ianuarie 21, 2020 at 4:47 pm

  Frate astea sunt de-a dreptul minciuni! Se stie bine ca marile universitati americane sunt pepiniere pentru masonerie, acolo se fac studii la comanda. E bine stiut faptul ca Uleiul de cannabis este extrem de eficient in combaterea cancerului!

  Apreciază

 3. marian said, on ianuarie 21, 2020 at 6:55 pm

  Apreciază

 4. R said, on ianuarie 21, 2020 at 10:03 pm

  Câtă grijă pentru populație au avut legiuitorii americani când în 1937 au declarat ilegal consumul de canabis, legislația prevăzând pedepse foarte aspre pentru consumatorii și cultivatorii de cânepă. Cu toții ar trebui să fim impresionați. Așa da preocupare pentru sănătatea americanului de rând. Asta în timp ce Big Farma nu s-a sinchisit deloc de consumul de opioide și amfetamine care au fost și sunt prescrise la greu și în ziua de astăzi de medici, cu urmări grave pentru sănătate, de care nimeni nu pare a fi îngrijorat, și în timp ce pacienților bolnavi de cancer li se administrează la greu tot felul de substanțe periculoase în chimioterapie, sau sunt bombardați cu radioterapie la fel de nocivă. Dar nu-i așa că aceste tratamente sunt scumpe și se fac foarte mulți bani? Nimeni dintre legiuitori nu se îngrijorează de administrarea masivă de vaccinuri mortale copiilor, și nici de tot mai multele alimente modificate genetic pe care omul de rând este obligat să le consume. Îngrijorarea legiuitorilor și a Big Farma este doar față de canabis, celelalte forme de distrugere a sănătății oamenilor fiind impuse cu forța populației fără restricție. Oare nu cumva canabisul îi deranja prea tare și l-au eliminat pentru că tocmai complexul de canabinoizi între care CBD Și THC vindecă tot felul de boli grave, terminale chiar, printre care și cancerul, și este un tratament foarte ieftin, și la care oamenii nu apelează pentru că sunt speriați de propaganda care se face cu obstinație de atâția ani? Mă refer aici la consumul de canabis medicinal, nu la cel recreativ, care pot fi reglementate prin legislație. Dar, după cum ne anunța The Economist pe coperta din 2019, omul acela al lui da Vinci, avea în mână o frunză de canabis. Cred că era pusă acolo la derută, dar poate că vor să legalizeze la scară largă consumul de canabis modificat genetic, și atunci oamenii chiar vor avea de suferit, având iluzia că le face bine. Oricum nu știu de ce legiuitorii s-au împiedicat doar de canabis. Ciudat, nu-i așa? Victime ale programului de control mental MK Ultra care au scăpat din acel infern, au povestit că niciodată canabisul nu era folosit în torturarea lor, tocmai pentru că această substanță nu le mai permitea programatorilor să controleze mintea victimelor. Ar fi interesant de știut cine a finanțat acel studiu despre care se vorbește aici în legătură cu HPV. Asta ar putea să arunce o lumină diferită asupra rezultatelor obținute.

  Apreciază

 5. Ahreanului said, on ianuarie 22, 2020 at 3:01 pm

  Intox … CUM vă puteți lăsa manipulați în hall ăsta? Colportați dezinformare! Informați-vă înainte de a striga „lupu, băă.. ” că vă faceți, din neştiință, păcate grele, răspîndind cu inconştiență mincinile Noului Babilon…

  Apreciază

 6. cata said, on ianuarie 22, 2020 at 3:17 pm

  Articolul ştiinţific publicat nu declară ceea ce e scris în titlu. S-a arătat deocamdată că THC-ul „ar putea” fi nociv pentru cei care au deja cancer HPV şi atât. Pentru alte tipuri de cancer, există alte studii ştiinţifice care arată că canabinoizii nu duc la creşterea celulelor canceroase (ba chiar din contra). Chiar şi în cazul HPV, încă nu s-au făcut studii legate de CDB şi nici studii legate de combinaţia THC+CDB (multe voci susţin că tocmai combinaţia e cea care dă rezultate dorite în tratamentul cancerului). Mai mult, situaţia e oarecum clară doar pentru testele pe şoareci. În privinţa testelor pe oameni, din 32 de pacienţi cu HPV s-au găsit 5 pacienţi cu canabiniozi în sânge, ceea ce nu dă un răspuns definitiv. Deci e un pas spre înțelegerea modului în care acționează anumite substanţe, dar fără să se poată trage o concluzie definitivă. Ca atare, rezultatele cercetărilor făcute sunt prezentate în presă distorsionat (cel mai probabil intenţionat, din considerente politice).

  Apreciază

 7. adrenallin said, on ianuarie 22, 2020 at 3:39 pm

  Frate Saccsiv, iarta-ma te rog ca scriu offtopic.
  Am inteles ca vor retrage de pe piata farmaceutica medicamentul Ranitidina. Cica si-au dat seama ca din cauza acestui medicament s-ar putea produce cancerul…

  Va rog insa sa fiti atenti la urmatorul aspect:
  – Ranitidina este un medicament accesibil, ieftin si foarte bun.
  – il vor scoate de pe piata. Ca e ieftin, bineinteles.
  – companiile de tip big pharma vor veni dupa aceea cu un medicament de tip Ranitidina. Bineinteles ca la un pret mult mai mare.

  Despre asta e vorba cu ticaloasa industrie farmaceutica.

  Asta e doar un exemplu, minor…

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 22, 2020 at 3:44 pm

   adrenallin

   Nu stiu cum o fi in cazul ranitidinei. Eu am ulcer duodenal si luam la un moment dat dar am renuntat caci nu-mi facea bine.

   Apreciat de 1 persoană

   • adrenallin said, on ianuarie 22, 2020 at 3:55 pm

    Saccsiv, ceea ce am vrut eu sa spun, nu e doar despre efectele sale, sigur ca la unii oameni probabil si-a facut efectul, in timp ce la altii nu a avut efectul scontat. De exemplu, cunosc un caz de la mine din familie, in care acest medicament a avut efecte benefice.
    Ce e mai important este ca acest medicament era foarte ieftin. Adica, din cate stiu eu costa intre 5-8 lei.
    L-au scos de pe piata si big pharma va veni in curand cu… o alternativa. Una care va costa mult mai mult. Sunt avizi dupa profituri si fac orice pentru asta. Asta am vrut mai mult sa scot in relief, ticalosia asta.

    Medicamentele vechi sunt cancerigene, dar cele noi, extrem de scumpe produse de big pharma nu… – am fost ironic aici, sa inteleaga toata lumea.

    Apreciază

  • tataia said, on ianuarie 22, 2020 at 4:51 pm

   Si medicamentul numit Colchicina a fost retras de pe piata. Era cam unicul medicament utilizat in tratamentul crizei acute de guta. Acum chiar nu stiu ce s-ar putea folisi in locul acestuia. Ar trebui sa vorbesc cu un medic…dar n-am reusit sa ajung pe acolo. Am auzit de la un amic ca lui i-au facut injectii, infiltratii, etc pentru o criza acuta de guta. Colchicina era chiar un medicament eficient…(nu ca mi-ar placea mie medicamentele, se stie parerea mea), dar colchicina, in ciuda reactiilor sale adverse oarecum neplacute (diaree excesiva), in doua-trei zile te punea pe picioare..

   Apreciază

   • Maria Bolohan said, on ianuarie 23, 2020 at 9:20 pm

    Semintele de telina sunt f bune contra gutei, sunt diuretice si fac sa nu acumulezi lichid;

    Apreciază

 8. adrenallin said, on ianuarie 22, 2020 at 4:20 pm

  „Ranitidina, precum și alte medicamente pe bază de Ranitidina, cum este cazul Arnetinului, sunt extrem de folosite în România în tratarea afecțiunilor de stomac. Mai mult decât atât produsele sunt utilizate de foarte mulți ani și până acum nimeni nu a semnalat că ar putea avea efect cancerigen.
  Fiind un medicament cu tradiție, Ranitidina este și unul dintre cele mai ieftine de pe piață. Așadar este posibil și ca lobby-ul din pharma să fi dus la această decizie și peste câteva luni să apară un înlocuitor al acestui medicament cu mult mai scump, așa cum s-a mai întâmplat și în trecut.”
  *Sursa: site-ul capital

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: