SACCSIV – blog ortodox

Dipticele din 2020 ale Bisericii Grecești îl includ pe Epifanie Dumenko și biserica schismatică

Posted in Biserica Ortodoxă din Grecia, Ucraina by saccsiv on ianuarie 21, 2020

Foto: pravmir.com

ORTHODOX CHRISTIANITY: GREEK CHURCH’S 2020 DIPTYCHS INCLUDE EPIPHANY DUMENKO AND SCHISMATIC CHURCH

Dipticele din 2020 ale Bisericii Grecești îl includ pe Epifanie Dumenko și biserica schismatică

Pe data de 23 decembrie, OrthoChristian a anunțat că noile diptice pentru Biserica Ortodoxă Greacă din 2020 au fost publicate fără a se menționa așa-numita „Biserică Ortodoxă din Ucraina”, sau pe primatul ei Epifanie Dumenko, potrivit unui raport al publicației grecești Oukraniko.

Dipticele includ Bisericile și ierarhii considerați canonici de Biserica Greacă, inclusiv pe patriarhii pe care Arhiepiscopul Ieronim al Atenei îi pomenește la sfintele slujbe. El a început să-l pomenească pe Epifanie Dumenko din data de 10 noiembrie, după ce l-a recunoscut oficial într-o scrisoare din data de 21 octombrie.

Cu toate acestea, OrthoChristian a aflat că noile diptice includ de fapt de atunci pe Epifanie Dumenko și a sa BOU.

În secțiunea care prezintă lista patriarhilor Bisericilor autocefale, Epifanie Dumenko se află pe poziția a 15-a ca Mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine, după cum se poate vedea în fotografia de mai jos:

Foto: tasthyras.files.wordpress.com

În același timp, Preafericirea Sa Onufrie, în secțiunea pentru Biserica Ortodoxă Rusă, este de asemenea enumerat ca Mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine.

Acordarea tomosului de autocefalie în data de 6 ianuarie pentru BOU, este de asemenea menționată ca un eveniment istoric din 2019.

 

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

 1. john said, on ianuarie 21, 2020 at 10:35 pm

  O asemenea știre nu o s-o vedeți la televiziunile „corect politice”,iată: O predică violentă pe Muntele Templului din Ierusalim.
  Săptămâna trecută a avut loc un eveniment foarte important şi relevant în pregătirea motivaţională a militanţilor islamici: aniversarea cuceririi oraşului Constantinopol în 1453. Evenimentul a fost prezentat de predicatorul palestinian Nidhal “Abu Ibrahim” Si am drept dovada de necontestat că înfrângerea Occidentului este nu numai posibilă, ci şi inevitabilă, următoarea reușită în viitorul apropiat fiind cucerirea Romei.
  De aici a urmat descrierea profeţiei centrale, anume că Ierusalimul va fi capitală a Califatului, lucru posibil numai după ce „duşmanii vor fi făcuţi una cu pământul”, întinzându-şi apoi stăpânirea asupra întregii lumi. Sarcina care ar reveni musulmanilor este să se ridice la luptă în numele profetului şi să arate cum cuvântul necredincioşilor are mai puţină valoare decât cuvintele lui Alah.
  Mesajul predicatorului islamic cerea acceptarea martiriului în numele profetului, precizând și cine sunt adevăraţii duşmani: „Nu colaboraţi cu susţinătorii Satanei, cei care colaborează cu America, cu Rusia şi cu Occidentul!” Iar răspunsul mulţimii a fost pe măsură: „Moscheea Al-Aqsa va fi eliberată. Califatul a fost promis de Alah… Prin Califat şi cu efortul nostru, cucerirea Romei devine un lucru sigur!”
  Atenție mărită la evenimentele profetice care se întâmplă cu actorii politici din jurul Israelului și nu numai.Acțiunile Turciei,Iranului și Rusiei în forță vor duce inevitabil la un nou război regional care poate fi catastrofal pentru Evropa și Orientul Mijlociu.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: