SACCSIV – blog ortodox

Victor Orban, atac la George Soros: „Foloseşte o reţea de tip mafiot”

Posted in George Soros, UNGARIA by Vali on ianuarie 19, 2020

Sursa: https://evz.ro/victor-orban-atac-la-george-soros-foloseste-o-retea-de-tip-mafiot.html

Victor Orban, premierul Ungariei, susține că rețeaua de tip mafiot a lui George Soros vrea o Europă nouă, mixtă, în timp ce Ungaria nu dorește să-și rezolve problemele demografice cu emigranţi, ci cu copii maghiari.

Într-un interviu radiofonic pentru emisiunea „Bună dimineața, Ungaria!” a postului de radio Kossuth, Victor Orban a declarat despre şedinţa Parlamentului European (PE) din ziua anterioară, desfăşurată la Strasbourg, unde s-a adoptat – cu voturi şi din partea Partidului Popular European (PPE) – hotărârea privind situaţia statului de drept în Ungaria şi în Polonia că Fidesz s-a aflat la un centimetru distanţă de ieşirea din PPE, deoarece majoritatea partidelor din această grupare “ne-a trădat”.
Conform flux24.ro, Victor Orban, președintele Fidesz, a spus că nu au părăsit PPE doar pentru că francezii, spaniolii şi italienii „au fost în mod clar de partea noastră”, iar în dezbaterea în sânul PPE au afişat o atitudine solidară cu Ungaria. Premierul Ungariei a mai spus că “dacă însă aliaţii noştri ne trădează – aşa cum şi majoritatea Partidului Popular ne-a trădat ieri, atunci nu mai avem ce căuta printre ei”, adăugând că „totuşi, faptul că trei ţări serioase, francezii, spaniolii şi italienii au spus că maghiarii au dreptate, ne dă ceva speranţă în schimbarea în sânul PPE. Speranţa e tot mai puţină, dar încă există. Altfel, azi dimineaţă nu am mai fi membri PPE.”

Victor Orban a precizat că a discutat despre acest subiect cu cancelarul austriac Sebastian Kurz și că urmează să se întâlnească și cu liderul CDU și cancelarul Germaniei, Angela Merkel. După ce va aborda tema și cu Donald Tusk, președintele PPE, „va trebui să ia o decizie.” Orban a mai subliniat faptul că „situaţia nu poate rămâne aşa”: dacă PPE nu ia apărarea Ungariei, atunci “noi va trebui să creăm o nouă mişcare europeană cu caracter creştin-democrat” şi „vom avea aliaţi pentru a lansa această mişcare”.
În opinia lui, nu e surprinzător faptul că majoritatea pro-migraţionistă a PE – socialiştii, liberalii, verzii – la care a aderat şi opoziţia din Ungaria, a votat împotriva Ungariei, pentru că aceste forţe detestă atitudinea ostilă migraţiei a acestei ţări.

Orban crede că în spatele acestei situații stă activitatea intensă a reţelei Soros în PE şi în politica europeană. „Evident, în spatele acestor acţiuni se află reţeaua Soros”, a declarat premierul Ungariei, numindu-l pe George Soros oligarhul numărul unu din lume, care „foloseşte o reţea de tip mafiot pentru a-şi desfăşura activitatea politică şi pentru a influenţa politica europeană”.
Orban a mai spus că în timp ce această reţea vrea o Europă nouă, mixtă, Ungaria nu vrea să rezolve problemele demografice cu emigranţi, ci cu copii maghiari.
Din punctul de vedere al Ungariei, prim-ministrul consideră cel mai important că poziţia austriecilor nu schimbă faţă de migranţi, ei se opun migraţiei şi stăruie cu insistenţă asupra apărării graniţelor. Pe de altă parte, a evidenţiat prim-ministrul, cancelarul Austriei este favorabil creşterii competitivităţii, ceea ce este în concordanţă cu poziţia celor patru ţări de la Visegrád.

În schimb, consideră o veste proastă poziţia fermă a austriecilor împotriva energiei atomice, ei atacă orice investiţie în industria energetică atomică, o poziţie defavorabilă nu numai Ungariei (din cauza centralei de la Paks), dar şi Cehiei.

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. One ID To Rule Them All said, on ianuarie 19, 2020 at 3:11 pm

  Apreciază

 2. evtodiev said, on ianuarie 19, 2020 at 3:35 pm

  off topic:
  Mitropolitul Ilarion Alfeev – pe scurt despre lucrurile esențiale
  Ce trebuie să știm despre credință

  Apreciază

 3. contracurent said, on ianuarie 19, 2020 at 4:55 pm

  oare se poate intelege mai bine pecetea din vremea antihristului , citind versetul acesta din Apocalipsa ?
  „9. Şi când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiaţi pentru cuvântul lui Dumnezeu şi pentru mărturia pe care au dat-o.
  sau putem sa pricepem ce e cu pecetea a 5 a din Apocalipsa…

  Apreciază

 4. Marius Apostol said, on ianuarie 20, 2020 at 12:16 am

  Orban al lor vs. Orban al nostru, cel adâncit in pipi-i.

  Apreciază

 5. gogu said, on ianuarie 20, 2020 at 1:08 pm

  parca sunt tata si fiu asa mult seamana kazarii corciti

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 20, 2020 at 1:25 pm

   gogu

   George Soros este evreu fara absolut nici o treaba cu basmul despre kazari.

   Apreciază

   • gogu said, on ianuarie 20, 2020 at 6:20 pm

    kazarii vin din stepele inalte ale Asiei iar trecelea lor la iudaism e documentata de multi istorici. pe ce documente te bazezi cand zici ca e basm?

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 20, 2020 at 7:28 pm

    gogu

    Si ce daca au trecut la iudaism? Nu despre ei e vorba. Evreii sunt evrei. De la Rothschild si pana la rabini, de la bancherii Goldman, Warburg, etc. si pana la Silviu Brucan, cu totii sunt evrei. A spune ca sunt kazari, este un basm.

    Apreciază

   • gogu said, on ianuarie 20, 2020 at 11:10 pm

    parerea mea e ca sangele apa nu se face. singura credinta care te schimba interior e doar cea ortodoxa, si aia daca o traiesti adanc. In rest , oricine se poate face orice dar apucaturile sangelui nu se vor schimba, ci ei vor schimba acea religie dupa apucaturile lor; doar ortodoxia il poate transforma pe om prin Duhul Sfant, unde nu e Duh sfant e religie dupa chipul fiecaruia. In ortodoxie omul se face chip asemantor lui Dumnezeu prin Duhul Sfant, in religii dracul ia chipul si asemanarea sufletului oamenilor. parerea mea, a trece la iudaism e ca si cum ai trece la crima sau hotie la vrajitorie. multi rabini au facut si fac vrajitorie. la fel va face si anticristul.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

 6. Radu Humor said, on ianuarie 20, 2020 at 11:35 pm

  Este clară risipa de bani pe care o face Soroş în apărarea ideii de primire de migranţi :
  După libieni, afgani, irakieni, libanezi, iranieni, irakieni, sau sirieni, vor urma miile, sau chiar milioanele de israelieni şi cum să nu le pregăteşti invazia acestora ?!
  Că una-i să vină doar evrei şi alta câte puţin din fiecare !

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: