SACCSIV – blog ortodox

Cel mai bine păzit secret al Turciei nu mai este așa bine păstrat: creștinii islamizați

Posted in Grecia, ISLAMISM, Turcia by saccsiv on ianuarie 18, 2020

Lovitura finală în lungul și tragicul proces de islamizare și turcificare a populației grecești otomane a fost aplicată în timpul genocidului grec din 1913-1923, în care mulți greci – în special femei și copii – au fost nevoiți să se convertească la islam. Cei care au refuzat au fost uciși sau exilați. Imagine: un marș la Salonic, Grecia, pe 19 mai 2019, pentru a comemora 100 de ani de la masacrul a aproximativ 353 000 de etnici greci pontici de către forțele otomane din Turcia. (Foto de Sakis Mitrolidis / AFP prin Getty Images)

GATESSTONE INSTITUTE: Turkey’s No Longer Best-Kept Secret: Islamized Christians

Cel mai bine păzit secret al Turciei nu mai este așa bine păstrat: creștinii islamizați

de Vasileios Meichanetsidis
12 ianuarie 2020 la 5:00 am

– „Persecuția turcă asupra grecilor pontici și a altor popoare creștine a început după căderea Trabzonului, pornind încet la început și treptat devenind mai răspândită și terifiantă… Mulți creștini s-au convertit forțat la islam pentru a evita pedeapsa… și doar pentru a supraviețui. În timpul secolelor al XVII-lea și al XVIII-lea, aproximativ 250 000 de greci pontici au fost forțați să se convertească … și să vorbească turcă”. – Centrul de cercetare elenică din Asia Mică și Pont, 2014.

– Cuceririle de către turci au dus la islamizarea violentă și distructivă a civilizației bizantine.

– Poporul turc trebuie să învețe adevărul atât despre istoria Imperiului Otoman, cât și a Turciei. Doar adevărul poate elibera oamenii din Turcia de trecutul care îi bântuie până în zilele noastre.

O declarație recentă a unui primar turc aparținând partidului de guvernare Justiție și Dezvoltare (AKP) al președintelui Recep Tayyip Erdoğan a realizat un act notabil în urma rezoluției din 12 decembrie a Senatului SUA de a „comemora genocidul armean prin recunoașterea și amintirea oficială”.

Primarul Hayrettin Güngör din Kahramanmaraș a fost surprins pe aparatul de fotografiat spunând unei femei din Trabzon: „ V-am făcut musulman”.

Se pare că s-a referit la faptul că Trabzon, ca și alte provincii din regiunea Mării Negre, era un oraș creștin ortodox grecesc, care acum este musulman – în ciuda miilor de oameni din zonă care încă vorbesc dialectul grecesc pontic.

După un răspuns furios al publicului la declarație, Güngör l-a sunat pe primarul din Trabzon pentru a-și cere scuze. Oricât de ofensant ar fi fost, însă, el a dezvăluit un adevăr tragic: că mulți cetățeni turci sunt descendenți ai creștinilor islamizați forțat.

Înainte de invazia turcească a Asiei Mici în secolul al XI-lea – și căderea Constantinopolului (Istanbul) la turcii otomani în secolul al XV-lea – ținuturile care cuprind Turcia contemporană făceau parte din Imperiul Bizantin creștin de limbă greacă.

Când turcii otomani au capturat Imperiul grec din Trapezunt (Trabzonul de azi) în 1461, practic nu existau musulmani în regiune. În deceniile și secolele următoare cuceririi otomane, mulți creștini s-au convertit la islam. Boierii musulmani locali (stăpânii văii) și statul și armata otomană, prin acte periodice de violență, impozitare specială (jizya), segregare socială, maltratare sistematică și umilire au împins inexorabil populația creștină spre islamizare pentru a supraviețui [1].

Centrul de Cercetări Elene din Asia Mică și Pont raportează:

„Persecuția turcă a grecilor pontici și a altor popoare creștine a început după căderea Trabzonului, pornind lent la început și treptat devenind mai răspândită și terifiantă. Masacrele și deportările au devenit mai frecvente și înspăimântătoare. Mulți creștini s-au convertit forțat la Islam pentru a evita opresiunea și discriminarea, și doar pentru a supraviețui. În secolele XVII și XVIII, aproximativ 250 000 de greci pontici au fost obligați să se convertească la islam și să vorbească turca. Aproape 250 000 au emigrat în zonele din Caucaz și țărmurile nordice ale Mării Negre pe care Rusia le controla”.

Cuceririle de către turci au dus la islamizarea violentă și distructivă a civilizației bizantine. Profesorul istoric Speros Vryonis Jr scrie :

„Cuceririle [turcești] din Anatolia au fost prelungite, repetate (care au durat din secolele 11-15), destul de distructive și perturbatoare ale vieții și proprietăților.

„Cucerirea Asiei Mici practic a distrus Biserica Anatoliană. Documentele administrative ecleziastice dezvăluie o confiscare aproape completă a bunurilor bisericii, veniturilor, clădirilor și impunerea de impozite grele de către turci.”

În cartea saDeclinul elenismului medieval în Asia Mică și Procesul de islamizare din secolul unsprezece până în secolul al XV-lea , profesorul Vryonis prezintă numele orașelor și satelor anatoliene devastate în timpul cuceririlor jihadului turc din Asia Mică, de la al unsprezecelea secol până la al XV-lea. Lista include numele locurilor din Asia Mică ai căror locuitori au fost „jefuiți”, „prădati sau distruși”, „înrobiți”, „capturați”, „masacrați”, „asediați” sau „alungați”.

Imperiul Otoman a durat aproximativ 600 de ani – din 1299 până în 1923 – și a inclus părți din Asia, Europa și Africa. În această perioadă, turcii s-au angajat în practici precum: sistemul ghulam, în care non-musulmanii au fost înrobiți, convertiți și instruiți pentru a deveni războinici și oameni de stat; sistemul devshirme, recrutarea forțată a băieților creștini luați din familiile lor, convertiți la islam și înrobiți pentru slujirea sultanului din palatul său și pentru a se alătura ienicerilor lui („divizia nouă”); islamizarea obligatorie și voluntară – aceasta din urmă rezultând din presiuni sociale, religioase și economice; și sclavia sexuală a femeilor și a băieților tineri, deportarea și masacrul.

Unul dintre motivele declinului creștinismului în Asia Mică în urma cuceririlor musulmane turcești a fost, potrivit profesorului Vryonis, distrugerea Bisericii Ortodoxe Grecești „ca instituție socială, economică și religioasă eficientă”. Persecuția sistematică a clerului grec de către turcii otomani a continuat timp de secole.

Lovitura finală în lungul și tragicul proces de islamizare și turcificare a populației grecești otomane a fost livrată în timpul genocidului grec din 1913-1923 , în care mulți greci – în special femei și copii – au fost siliți să se convertească la islam. Cei care au refuzat au fost uciși sau exilați.

Și astăzi, mai puțin de jumătate de procent din populația Turciei este creștină. Un rezultat al persecuției care a avut loc este faptul că numărul de greci, armeni și asirieni islamizați nu este cunoscut. Potrivit lui Raffi Bedrosyan, autorul cărții din 2018, Trauma și rezistența: armenii din Turcia – ascunși, ne-ascunși și care nu mai sunt ascunși:

„Armenii ascunși sunt descendenții generației actuale de orfani armeni rămași în Turcia după Genocidul armean din 1915. Acești orfani, victimele vii ale genocidului, au fost asimilați cu forța, islamizați, turcificați și kurzificați în orfelinate de stat, școli militare, turcești și kurde. În ultimii ani, a devenit evident că nu și-au uitat rădăcinile armene și le-au transmis în secret generațiilor următoare.

„Numarul de armeni ascunși, conștienți de rădăcinile lor armene, nu sunt cunoscute. Numărul de armeni ascunși, conștienți de rădăcinile lor armene și care doresc să se întoarcă la rădăcinile armene, sunt de asemenea necunoscute. Dar cercetări și studii independente indică faptul că orfanii armeni rămași în Turcia și armenii din anumite regiuni s-au invoit să se convertească la islam pentru a evita masacrele și deportarea în timpul genocidului armean din 1915, care se ridică la aproximativ 300 000. Deoarece populația Turciei a crescut de șapte ori începând cu 1915, descendenții acestor armeni ascunși islamizați forțat ar însemna mai mult de 2 milioane. Deși nu există cifre sigure despre convertirile armenești la islam în timpul masacrelor din 1894-96, numărul este chiar mai mare decât în ​​1915. Armenii din Hamshen, care au fost convertiți la Islam mai devreme în secolul al XVI-lea, dar încă vorbesc un dialect armenesc, număra mai mult 200 000. Este dificil să se ajungă la numere cu exactitate, dar se poate afirma că există potențial ca populația armenească cu rădăcini genetice din Turcia, care poate chiar depăși populația actuală a Republicii Armenia, deși aceste persoane sunt în prezent turci sau kurzi islamizați…

„Odată ce armenii ascunși ies și își declară deschis identitatea armenească, ei se confruntă cu multe dificultăți, pericole și amenințări în Turcia, înconjurați de un stat ostil, vecini, angajatori și uneori chiar propriile familii care doresc să rămână turci islamiști sau kurzi”.

Același lucru este valabil și pentru asirienii islamizați din Turcia. Așa cum Sabri Atman, președintele Centrului de Cercetare a Genocidului Asirian, a scris în 2016:

„”Cripto-Asirian” este un termen pentru a desemna etnicii asirieni care se simt obligați să-și ascundă identitatea asiriană… Acești oameni sunt urmașii asirienilor din Turcia Otomană. Părinții lor au fost uciși și mulți orfani au fost luați ca sclavi și au lucrat pentru kurzii Agha. Femeile asiriene au fost luate în hareme de către soții musulmani și au fost convertite la islam, forțate la robie și crescute ca turci sau kurzi. Orfani, fete și femei au fost luate cu forța de la părinți și au fost vândute pe piețe, la fel ca femeile Yezidi și fetele din Irak care sunt astăzi în mâinile ISIS…

„Asirienii, care au înființat Asociația Asiriană Diyarbakir, întâmpină dificultăți cu unii dintre vecinii și rudele lor musulmane in a întreba despre rădăcinile lor etnice. Sunt în număr de mii. Sunt mândri de identitatea lor asiriană și nu vor să fie refuzați pentru strămoșii lor, în timp ce încearcă să înțeleagă ce au îndurat și continuă să îndure.”

Cu alte cuvinte, când primarul Güngör i-a spus cu mândrie femeii musulmane din Trabzon, „V-am făcut musulman”, el a recunoscut – fără să vrea – istoria islamizării din țara sa, care, în multe cazuri, includea persecuția, convertirea forțată și uciderea în masă a non-musulmanilor. În mod ironic, chiar strămoșii primarului ar fi putut să fi fost creștini sau evrei convertiți la islam.

Poporul turc trebuie să învețe adevărul atât despre istoria Imperiului Otoman, cât și a Turciei. Doar adevărul poate elibera oamenii din Turcia de trecutul care îi bântuie până în zilele noastre.

Dr. Vasileios Meichanetsidis este un istoric din Atena, bun cunoscător al genocidului și editor al cărții din 2011 „Genocidul grecilor otomani”.

 

[1] Cu privire la procesul de islamizare a Asiei Mici, vezi Vryonis, Speros, The Declin of Hellenism Medieval in Asia Minor and the Process of Islamization from the XIth through the XVth Century (Declinul elenismului medieval în Asia mică și procesul de islamizare începând cu secolul al XI – lea până la al XV – lea), University of California Press, Los Angeles 1971 și Heath W. Lowry,  Islamization and Turkification of the City of Trabzon(Trebizond) [Islamizarea și turcificarea orașului Trabzon (Trepizont)]  1461-1583, Istanbul 2009, p. 146.

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] via Cel mai bine păzit secret al Turciei nu mai este așa bine păstrat: creștinii islamizați — SAC… […]

  Apreciază

 2. Agenda 21 in Seattle said, on ianuarie 18, 2020 at 12:20 pm

  Apreciază

 3. Neam de neam said, on ianuarie 18, 2020 at 1:20 pm

  Ar fi minunat daca ati pune stirile istorice in context istoric si daca ati cerceta subiectul. Este o manipulare istorica ca faptele evreilor care ajung la puterea tarilor de adoptie sa fie puse tot timpul pe seama acelui popor Din pacate asa se scrie istoria oficiala, fara sa fie expuse cauzele oculte, singurele care conteaza. In cazul de fata, este vorba de o perioada istorica in care puterea a fost in mana evreilor islamizati de forma si membri ai masoneriei internationale. Mustafa Kemal este varful aisbergului evreiesc din Turcia care a desavarsit secularizarea tarii si a ucis multi crestini, pe deasupra era si pedofil. Nadajduiesc ca pana la urma popoarele musulmane vor afla adevarul despre religia lor inventata de vrajitorii evrei.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: