SACCSIV – blog ortodox

DEZBATEREA PUBLICA pe tema BULETINULUI CU CIP marti, 21 ianuarie 2020, ora 10, la sediul Ministerului Afacerilor Interne din Piața Revoluției nr. 1A, Sectorul 1, București

Posted in BULETIN CU CIP by saccsiv on ianuarie 17, 2020

La https://www.mai.gov.ro/informatii-publice/transparenta-decizionala/ putem citi:

Publicat în data de – 14.01.2020 – 17:09

Proiect de Ordonanță pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români […]

Text Integral    (descarcă fişier în format ‘docx’)

Notă de fundamentare    (descarcă fişier în format ‘docx’)

Tabel comparativ    (descarcă fişier în format ‘docx’)

Anunt dezbatere publică – 21.01.2020    (descarcă fişier în format ‘docx’) – Update: 17.01.2020

Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro .

Pe fisierul cu anuntul despre dezbaterea publica putem citi:

ANUNŢ

din 17.01.2020

În conformitate cu prevederile art.2 din Legea nr.52/2003 privind  transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Afacerilor Interne organizează marți, 21 ianuarie 2020, ora 10.00, dezbaterea publică pe tema proiectului Ordonanței Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români (detalii suplimentare pe pagina de internet a instituției).

La această întâlnire sunt invitați să participe atât reprezentaţi ai M.A.I., cât şi reprezentanți ai societăţii civile care şi-au exprimat interesul faţă de acest proiect.

În acest sens, toţi cei interesaţi pot lua parte la această activitate (estimată a avea loc pe parcursul a 2 ore), ceva fi organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne din Piața Revoluției nr. 1A, Sectorul 1, București.

Întrucât participarea persoanelor interesate la dezbaterea publică se va face în limita locurilor disponibile în sala de şedinţe, vă rugăm să confirmaţi până luni, 20 ianuarie a.c., ora 12.00, participarea dumneavoastră, precum şi numărul de participanţi, la telefon: 021.264.86.17 sau e-mail: comunicare@mai.gov.ro.

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Rafael said, on ianuarie 17, 2020 at 9:31 pm

  Fratilor , trebuie solicitat si insistat asupra urmatorului aspect foarte important . Celor care solicita documente fara cip sa li se permita si vina ei de acasa cu poza in format electronic sau pe suport de hartie . Daca acesta soliciutare este respinsa de sistem , sub diverse pretexte , atunci inseamna ca avem de-a face cu mare , mare problema

  Apreciază

  • Alexandru TM said, on ianuarie 17, 2020 at 10:07 pm

   @Rafael

   Avem de aface demult cu o mare mare problema si lumea nu vede.

   Poti sa soliciti si sa faci ce demersuri vrei tu, au solicitat 3 miloane de romani sa fie lumea in tara norma fara perversi homosexuali pledand pentru”casatorie”. Si ce au facut cu atataea miloane de solicitari?

   Nu zic sa nu luptam , Lupta naostra este Marturisirea sa fie clar sa le spunem de unde vine si ce inseamna dracia asta . Dar sa ne fie clar ca nu ajungi nici unde cu solicitari, demersuri, petitii, semnaturi, si constrangeri de gen administrative.

   Ei au alte priooritati si alte indicative pe alta filiera. filiera satanica, iar daca nu-i convine functionarului pleaca si vine altul prestator care nu comenteaza, dar de facut tot se face, indifferent de ce reva, revolutie, protest se va organiza.

   ASTA NU PRICEPE LUMEA , si ii tot da inainte cu alternative, si (sa facem dezabateri si sa semnam, si declaratii.) NU PRICEPE, NU PRICEPE.

   Mantuire

   Apreciază

  • Mihail said, on ianuarie 18, 2020 at 8:31 pm

   Da, inseamna ca este tot biometric.

   Apreciază

 2. Alexandru TM said, on ianuarie 17, 2020 at 9:57 pm

  Doamne ajuta,

  Exact ce am spus intr-un comentariu anterior, au venit in fata cu „dezbaterea” doar ca sa o bifeze.

  Purtatorii pe umeri ai stelei lui moloch. Astia habar nu au cine le aproba si le impinge simbolistica uniformelor cu atat mai mult ce inseama , dar fac dezbateri chipurile in interesul cetateanului, care interes este unul duhovnicesc crucial pentru mantuire negasindu-siloc in inima lor, cum va incapea in amarata lor sala de dezbateri.

  Pai tu MAI lansezi dezbatere adevarata a fi sau a nu fi carte electronica , cand tu MAI din 2010 detii tehnica de producere a cartilor de identitate electronica si mimezi dreptul la opinie ?(pasapoartele biometrice oare cum se produceau atunci, daca tineai cont de parerea oamenilor ?) ???

  Cata mascarada , cata bataie de joc.

  Apreciază

 3. Cristina said, on ianuarie 17, 2020 at 10:54 pm

  Doamne ajuta!
  Si participa reprezentanti ai societatii civile? Care sunt reprezentantii societatii civile? Inteleg din comunicat ca se participa in limita locurilor disponibile, deci nu putem de azi pana luni sa ne organizam.
  Totusi trebuie sa ajunga cineva acolo in numele nostru si sa ne sustina opinia.

  Apreciază

 4. miraje11 said, on ianuarie 18, 2020 at 10:13 am

  Toti romanii trebuie sa se inregistreze!
  http://stiri.tvr.ro/sute-de-mii-de-romani-au-buletinele-expirate_855178.html#view

  Apreciază

 5. Nimic nu sunt fără Dumnezeu said, on ianuarie 18, 2020 at 12:33 pm

  Iată o variantă de mesaj care , eventual îmbunătățită, poate a fi trimisă la dgj_transparenta@mai.gov.ro, până joi, 23 ianuarie, în cadrul dezbaterii publice.

  CĂTRE,

  MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

  Subiect: Dezbaterea publică privind proiectul de ordonanță pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români

  Am luat cunoștință în legătură cu faptul că ni se oferă posibilitatea de a obține cărți de identitate fără cip și m-am bucurat. Apoi, am văzut că există articole și videoclipuri în care se vorbește despre marcarea izotopică, posibilă în zilele noastre, în timpul fotografierii pentru obținerea unei cărți de identitate simple sau biometrice.

  Întrebarea mea este dacă MAI poate oferi garanții că, în timpul fotografierii pentru cartea de identitate, nu vom fi marcați izotopic.
  Am selectat câteva astfel de materiale care, în opinia mea, imi justifică întrebarea adresată mai sus:

  despre marcarea izotopică: Unui bărbat din Rusia i s a aplicat un cod de bare pe frunte, la bancă – https://www.youtube.com/watch?v=QP9Bj2eZQi0

  Aplicarea semnului fiarei Experiment cu datele biometrice a unui ATM – https://www.youtube.com/watch?v=CAXX0mhd404

  Despre actele 666.”Cine are urechi de auzit să audă”(Matei 13:9) – https://www.youtube.com/watch?v=_aBSjF5jKII

  Pecetea lui Antihrist, De ce nu trebuie acceptat: card,pasaport biometric, etc – https://www.youtube.com/watch?v=Cax8LYY9uPg

  Marcarea izotopică – pecetluirea cu raze laser a oamenilor

  Singura Biserică este cea ortodoxă, așa cum orice ortodox mărturisește în Crez: ,,Una sfântă, sobornicească și apostolească biserică.” În numele ei, nu se poate vorbi politic corect, așa cum au încercat unii purtători de cuvânt ai Patriarhiei Române! Nu voi confunda Biserica lui Hristos cu ierarhia bisericească impusă de forțele politice cu scopuri oculte, ci mă voi raporta la Sfinții Părinți purtători de Duh Sfânt care ne-au spus clar ce avem de făcut în aceste vremuri.

  Trăim vremurile profețite în urmă cu 2000 de ani. Indiciile pecetluirii cu semnul fiarei prin tehnologia bazată pe 666 sunt clare, ușor de recunoscut de către oricine a citit aceste cuvinte:

  ,,Şi ea (fiara) îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase” (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17)

  Consecinţele pecetluirii cu semnul fiarei 666 sunt de asemenea formulate clar: ,,Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primește semnul numelui ei.” Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11

  În concluzie, nimic frumos și durabil nu putem face în această țară dacă nu ascultăm de Dumnezeu. Trebuie să fim creștini adevărați ca să putem fi români adevărați. De aceea, cer ca această lege privind cărțile de identitate să ocrotească sufletele românilor și să nu aducă atingere conștiinței lor religioase în niciun fel: nici prin buletine biometrice, nici prin marcare izotopică.

  Numele, localitatea

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 18, 2020 at 2:43 pm

   Cred ca ne facem de tot rasul cu intrebarea izotopica.

   Apreciază

   • VioletaB said, on ianuarie 18, 2020 at 6:14 pm

    Am primit si eu pe messenger acest „template” si mi se pare nepotrivit. Fratilor, daca trimitem asa ceva cu marcarea izotopica si filme SF (asa cum bine a remarcat utilizatorul Andrei cel cu poza rosie vizavi de invazia de comentarii cu aceste clipuri ale utilizatorul Sorin), cu siguranta vom obtine efectul opus, vor rade de noi si in nas, cum se spune… ne vom pierde si credibilitatea si vom discredita actiunea de opozitie la ce vrea sa implementeze sistemul pt a ne controla ..

    Exista suficiente motive CLARE, REALE dim viata de zi cu zi, si formulate CONCIS pentru a ne impotrivi noilor acte, eu le scriu simplu, atat cat ma pricep:
    – incalcarea libertatii de constiinta
    – incalcarea libertatii de credinta ortodoxa, nu doar prin cip cat prin insasi colectarea de date biometrice, inclusiv faciale ( in acest sens, cum bine spunea cineva, sa insistam pe reintroducerea posibilitatii ca fiecare sa isi aduca propriile poze in format digital sau gata developate cum se face in anii trecuti)
    – incalcarea intimitatii personale prin controlul asupra vietii private si prin inregimentarea fortata in baza lor de date ca un prezumtiv infractor in urma preluarii amprentelor digitale
    – limitarea dreptului la libera circulatie in europa cu buletinul raportat la vechile carti de identitate

    cine vrea sa continue lista, haideti sa contribuim cu totii!

    Apreciază

   • cata said, on ianuarie 18, 2020 at 7:56 pm

    Ăștia, cu izotopii, sunt manipulatorii care discreditează lupta anticip.

    Apreciază

 6. mircea.v said, on ianuarie 18, 2020 at 5:20 pm

  Virgil Maxim – „Imn pentru crucea purtata”

  „Cand m-au trimis la inchisoarea Targsor [avea 26 de ani, de 6 ani in puscarie], mi-a descoperit Dumnezeu, Caruia ma rugam sa-mi descopere intentia stapanitorilor lumesti, de ce si ce va trebui sa fac. M-am infiorat la gandul ca va trebui sa ma lupt cu dusmanul Credintei, materializat in autoritatea de stat, cu toate institutiile subordonate raului. Am inteles de la inceput ca nu trebuie sa ma salvez numai pe mine, ci voi avea raspundere fata de o comunitate de suflete.

  Iertati-mi indrazneala acestei afirmatii. N-am facut-o pana acum. Dar o fac acum pentru cei ce ne vor urma, ca ei sa stie sa aleaga intre ce e mai important: problema vietii in imanent sau problema mantuirii. Am inteles limpede ca acum nu problemele de ordin politic, national, social, economic au prioritate in lupta noastra, ci problema spirituala, a mantuirii sufletelor. Dusmanul se afirma pe fata, dusman al lui Hristos si al Bisericii.

  Lucrarea lui satan trebuie mereu deconspirata; satan vrea sa te faca sa te lepezi de credinta si sa mori cu deznadejde. Toate chinurile, toate schingiuirile, absolut toate metodele de demolare fizica si morala a Omului in intentia satanica sunt provocate pentru prabusirea lui din nadejdea de salvare a sufletului in Dumnezeu prin moartea trupului, acceptata constient. Satan stie mai bine decat noi ca numai in si prin Hristos ajungem la Dumnezeu.

  Pentru aceasta lucrare trebuia sa ma pregatesc. […] Trebuia sa nu-mi pun nadejdea in ajutorul omenesc si nici sa abdic de la porunca ce mi se incredinta. Mi-era frica si eram cutremurat, o spun fara sa-mi fie rusine, dar aveam si nadejde nezdruncinata in Dumnezeu, la care toate sant cu putinta, ca ceea ce voi face in numele Lui este spre Slava Lui si mantuira mea.”

  Apreciază

 7. acelas said, on ianuarie 19, 2020 at 3:18 am

  cred a e o mica-mare capcana treaba asta cu ok, buletine fara cip dar nu mai iesi afara. In primul rand ca nu stii daca vreodata vei avea nevoie subita si majora de a pleca in afara. Chestiuni de viata, Doamne fereste! Desigur ca se poate trai absolut fara nicio problema in tara. Dar chestiunea e sa nu cedam usor pt ca in al doilea rand, si deloc mai putin important, trebuie sa nu acceptam din start aceasta ultima varianta, cea mai umila a lor pt noi, a buletinelor „fara cip dar sa nu mai pleci afara”. Pt ca asta ar fi ultimul prag al lor, ultima bariera, de care vor scapa candva in mod subit, si vor uniformiza buletinul biometric aopi pt toata lumea. Nu, noi trebuie sa tinem stacheta sus. Adica buletin fara cip si cu dreptul de a merge oriunde, inclusiv in afara tarii. Trebuie intrebat prin urmare si cate tari au implementat asemenea acte biometrice obligatorii, de ce Romania e „varf de lance” si aici in treaba asta, cobaii europei si ai lumii in general. Spre exemplu ditamai Germania nu-si obliga cetatenii sa-si puna amprentele si cipul acolo, asta e numai un exemplu din atatea altele, vrem o tara ca afara, nu? Dar in primul rand in care dorinta cetatenilor sa fie respectata.

  Apreciază

  • mircea.v said, on ianuarie 19, 2020 at 11:28 am

   @acelasi,

   lupta cu sistemul nu ai cum s-o castigi. Alternativa e buna asa cum e. Sa vedem si daca va ramane asa. Dar asta nu inseamna ca stam linistiti. Miza e amprentarea, controlul, incalcarea libertatii de credinta. Pe „ditamai Germania” au au deja in buzunar, ca ei nu au alternativa la pasaport, deci toti sant deja amprentati si controlati si cum vrei tu. La capitolul credinta sant la pamant, deci ce sa le mai faca? Pr lor sant tarile ortodoxe.

   Nebunia vine de la UE. Chiar daca statul Roman zice ca iti da buletin normal si iti da drumul sa iesi din tara, tarile UE nu te primesc cu asa ceva.

   Vrei nu vrei, trebuie sa te micsorezi tu inaintea micsorarii latului sistemului. Latul sistemului nu poate fi oprit, dar, important ca pana devii un punct sa poti sa iti pastrezi liberatatea de constiinta, de credinta nealterata, si sa nu trebuiasca sa faci compromisuri in privinta lor. Faptul ca exista o alternativa, usureaza mult acest aspect.
   Dar omului nu ii convine pt ca lupta nu mai e cu sistemul adica in exteriorul lui, la distanta, ci este a omului cu el insusi. Omul ca sa se micsoreze trebuie sa renunte treptat la comoditatile si placerile lumii. Si cea mai grea lupta asta este, a ta cu tine.

   A spus un Parinte:
   „Daca nu te calugaresti tu, te calugareste viata”
   Aici e problema, asta nu convine, dar nu exista alta solutie.

   Apreciază

   • acelas said, on ianuarie 19, 2020 at 9:29 pm

    nu stiu, depinde din ce perspectiva privim si gandim. A ta pare-mi-se e prea personala. Adica te gandesti simplu sa nu faci compromisuri, sa te protejezi, sa te izolezi de sistem. Ok, bun, asta va trebui sa facem fiecare la un moment dat, Dumnezeu sa ne ajute pe toti! dar nu pe fiecare in parte, ci cu totii! Pt ca tocmai aici e miza, sa fim catusi de putin mai uniti. Sa scapam de „perspectiva” personalizata, sa gandim mai „in obste”. Adica daca vom putea sustine buletine fara cip si valabile si in afara, pt cine doreste, vom castiga timp pretios, oamenii vor putea fi informati mai bine de diversele pericole si in plus vom castiga mai mult curaj intre noi. E adevarat, nimic nu e obligatoriu, adica sa se intoarca intre timp mai multi oameni la Dumnezeu, la fel treaba cu curajul. Nu stiu ce sa zic, dar desi suntem mai informati decat altii, ar trebui sa gandim mai mult si pt celalalt de langa noi, iar de luptat trebuie sa luptam oricum, indiferent, pt a nu ne parasi harul lui Dumnezeu.

    Apreciază

   • VioletaB said, on ianuarie 20, 2020 at 10:53 am

    Memoriu privind modificarea legislatiei in domeniul eliberarii actelor de identitate, semnat de 19 asociatii, in 2 variante, pentru cei care vor sa trimita mail la MAI: https://bucovinaprofunda.com/2020/01/20/eu-nu-vreau-sa-fac-blip/

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 20, 2020 at 11:19 am

    VioletaB

    Inteleg ca memoriul este deja trimis in numele asociatiilor semnatare. Cele doua variante de la link-urile de pe Bucovina Profunda sunt niste texte mult mai scurte, pentru cei ce doresc sa trimita in nume propriu.

    Apreciază

   • VioletaB said, on ianuarie 20, 2020 at 1:27 pm

    @sacssiv da, ai dreptate, am vrut sa postez repede linkul aici si nu am citit tot. Multumim asociatiilor care s-au implicat si au trimis memoriul.

    E bine sa trimitem si noi oamenii simpli, si in numar cat mai mare.
    Inca nu imi dau seama cine vor fi reprezentantii partii civile care vor lua parte la dezbatere.

    Las aici variantele pentru cei care vor sa le foloseasca/citeasca mai repede, cu mentiunea mea ca as scrie mai degraba Numitul/Numita in loc de Subsemnatul/a, si numele scris cu litera mare doar la inceputul cuvantului, nu totul in majuscule ca in buletin. Ex: Ion Ionescu (nu ION IONESCU).

    Varianta 1

    Nume:
    Prenume:
    Adresa:

    Catre Ministerul de Interne
    Stimată doamnă/Stimate domn,

    Având în vedere dispoziţiile europene din Regulamentul 2019/1157 şi, în particular, cele din proiectul de ordonanţă prin care, se intenţionează ca elementele de securitate ale cărților de identitate să fie aliniate cu cele ale pașapoartelor, astfel încât ambele tipuri de documente de călătorie să conțină un cip fără contact, securizat, cu fotografia și amprentele titularului, Subsemnatul (a) ……………………………………………………………………..… va aduc la cunoştinţă că sunt împotriva introducerii actelor electronice de identitate pentru următoarele considerente principale:
    – dispoziţiile în cauză afectează în mod grav libertăţile cetăţeneşti din UE şi România întrucât dispozitivele electronice de identificare şi biometria schimbă irevocabil relaţia între corp şi identitate astfel că o maşină (un echipament tehnologic) poate citi corpul uman şi astfel, datele sunt susceptibile de folosire ulterioară în diferite scopuri,
    – reducerea vârstei de la care copiii vor fi obligaţi să obţină acte de identitate este o măsură exagerată conducând la afectarea gravă a vieţii private a copiilor.

    Totodată, subliniez că alternativa la cardul electronic de identitate prevăzută la punctul 13 din proiect nu este rezonabilă întrucât menţionează un format nou pentru cartea de identitate simplă în condiţiile în care actualul format este suficient de sigur şi fiabil.
    Este imperios necesar ca autorităţile române competente să solicite derogări exprese de la forurile UE pentru cetăţenii români care doresc să îşi exercite dreptul la liberă circulaţie cu aceste acte de identitate simple (în actualul format), alternativa nefiind sigură în lipsa unor astfel de consultări/derogări.
    Considerăm necesară păstrarea formatului actual al cărţii de identitate ca o alternativă viabilă pentru cetăţenii români care îşi exprimă temerile privind potenţialul dăunător al actelor electronice de identitate şi care îşi manifestă dreptul la opinie în acest sens.

    Data Semnătura

    Varianta 2

    Nume:
    Prenume:
    Adresa:

    Către Ministerul de Interne
    Stimată doamnă/Stimate domn,

    Subsemnatul (a) ………………………………………………………………….… va aduc la cunoştinţă că sunt împotriva introducerii actelor electronice de identitate pentru următoarele considerente principale:
    – dispoziţiile în cauză afectează în mod grav libertăţile cetăţeneşti din UE şi România întrucât dispozitivele electronice de identificare şi biometria schimbă irevocabil relaţia între corp şi identitate astfel că o maşină (un echipament tehnologic) poate citi corpul uman şi astfel, datele sunt susceptibile de folosire ulterioară în diferite scopuri,
    – reducerea vârstei de la care copiii vor fi obligaţi să obţină acte de identitate este o măsură exagerată conducând la afectarea gravă a vieţii private a copiilor.

    Considerăm necesară păstrarea formatului actual al cărţii de identitate ca o alternativă viabilă pentru cetăţenii români care îşi exprimă temerile privind potenţialul dăunător al actelor electronice de identitate şi care îşi manifestă dreptul la opinie în acest sens.
    Este imperios necesar ca autorităţile române competente să solicite derogări exprese de la forurile UE pentru cetăţenii români care doresc să îşi exercite dreptul la liberă circulaţie cu aceste acte de identitate simple (în actualul format), alternativa nefiind sigură în lipsa unor astfel de consultări/derogări.

    Data Semnatura

    Apreciază

   • VioletaB said, on ianuarie 20, 2020 at 4:01 pm

    Am mai gasit si aceasta petitie initiata de Mihai Silviu Chirila, are peste 3000 semnaturi momentan: https://www.petitieonline.com/statul_roman_are_obligaia_s_pstreze_alternativa_la_documentele_biometrice

    Apreciază

 8. […] DEZBATEREA PUBLICA pe tema BULETINULUI CU CIP marti, 21 ianuarie 2020, ora 10, la sediul Ministerulu… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: