SACCSIV – blog ortodox

Judecător brazilian ordonă Netflix să retragă comedia „Iisus homosexual”

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 16, 2020

Foto: Prima ispită a lui Hristos îl înfățișează pe Iisus care se întoarce acasă la împlinirea vârstei de 30 de ani, și se presupune că ar fi homosexual. Fotografie: Netflix Brazilia / AFP prin Getty Images

Dupa cum stiti, Netflix a lansat un “film special de Crăciun”:

Blasfemie de Craciun pe Netflix: “Prima Tentaţie a Lui Hristos” il arata pe Iisus homosexual şi pe Fecioara Maria adulteră

Iata insa ce putem citi la Brazilian judge orders Netflix to remove ‘gay Jesus’ comedy de pe The Guardian:

Judecător brazilian ordonă Netflix să retragă comedia „Iisus  homosexual”

Hotărârea judecătorului de la Rio urmează plângerii conform căreia „onoarea a milioane de catolici” a fost rănită de „Prima ispită a lui Hristos”

Miercuri, un judecător brazilian a ordonat Netflix să înceteze prezentarea unui program special de Crăciun, pe care unii l-au numit blasfemiator, pentru că îl înfățișează pe Iisus ca gay, și care a determinat un atac cu bombă asupra creatorilor de satiră ai programului.

Hotărârea judecătorului Benedicto Abicair din Rio de Janeiro, a fost răspunsul dat unei petiții a unei organizații catolice braziliene, care susține că „onoarea a milioane de catolici” a fost rănită de difuzarea Primei ispite a lui Hristos. Programul special a fost produs de compania de film „Porta dos Fundos” din Rio, al cărei sediu a fost vizat de atacul din Ajunul Crăciunului.

Netflix a declarat pentru Associated Press că nu va comenta hotărârea. Porta dos Fundos a refuzat, de asemenea, să comenteze decizia judecătorului, care a contrazis o decizie anterioară de respingere a cenzurării programului. Hotărârea este valabilă până când o altă instanță va dispune altfel.

Abicair a spus că retragerea programului „este benefică nu doar pentru comunitatea creștină, ci și pentru societatea braziliană, care este în cea mai mare parte creștină”.

Hotărârea judecătorească vine într-un moment în care președintele de extremă dreaptă al Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost acuzat că a purtat un „război cultural”, tăind finanțarea pentru proiecte artistice care „contestă valorile creștine” și criticând sărbătorile flamboiante ale carnavalului. Fiul președintelui, Eduardo Bolsonaro, a spus despre film că e un „gunoi”, și a spus că producătorii de filme „nu reprezintă societatea braziliană”.

Cu o zi înaintea Crăciunului, un grup de bărbați cu glugă a atacat sediul Porta dos Fundos cu cocktailuri Molotov. Nimeni nu a fost rănit. Un videoclip care a circulat peste câteva zile pe rețelele de socializare, a arătat trei bărbați care revendicau responsabilitatea pentru atac.

Prima ispită a lui Hristos îl înfățișează pe Iisus care se întoarce acasă la împlinirea vârstei de 30 de ani, și presupune că ar fi homosexual. Grupurile religioase s-au înfuriat față de această reprezentare. Creatorii filmului l-au apărat, ca și drept la libertatea legitimă de exprimare.

 

Tagged with:

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. paul said, on ianuarie 16, 2020 at 10:52 pm

  Doamne, ce blasfemie. Cum nu le-o fi frica ca vor primi pedeapsa de la Dumnezeu?
  Apropo de Netflix, vad ca toata lumea face demersuri sa-l aiba. Cineva a zis ca il are, dar inregistreaza tot ce se vorbeste in casa. Vorbeau despre anumite alimente si in secunda urmatoare, a aparut la netflix reclama cu ele.

  Apreciază

  • Constantin said, on ianuarie 16, 2020 at 11:37 pm

   Cum nu le-o fi frica ca vor primi pedeapsa de la Dumnezeu?- Ba da! Cu siguranta va ajunge pedeapsa LUI DUMNEZEU neintarziat! Stiu foarte sigur ca NETFLIX isi va pierde abonatii si va duce la FALIMENT! Va prim multe plangeri si va fi data in judecata!

   Apreciază

 2. miraje11 said, on ianuarie 17, 2020 at 7:59 pm

  Netflix incearca sa-si spele din pacate prin serialul Messiah 2020 care e cu totul altceva. deja a produs mari controverse si este interzis in Rusia si Iordania. E aparut full HD cu subtitrare. A fost lansat pe 1 ianuarie 2020 si are 10 episoade. Nu va spun cum e sa nu stric farmecul si misterul. Rog @Saccsiv si administratorii sa-l urmareasca si sa-si dea cu parerea sau sa faca articol special pe tema acestui serial indiferent de opinie si crez.Am vazut ca este articol despre acest serial dar inainte de aparitie. Postati articol nou despre el dupa ce il terminati de vazut.
  Lumea l-a confundat cu aceasta gluma proasta de film lansat chiar in ziua de craciun anul trecut.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: