SACCSIV – blog ortodox

Predictiile lui Doug Casey pentru anii 2020 – 2029

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 13, 2020

Urmatorul text l-am primit pe e-mail de la un vechi cititor al blogului:

Doug Casey este un investitor american, scriitor, fondatorul și președintele Casey Research, care are multi vechi prieteni evrei ce se invart in cercuri inalte. Cunoscandu-le planurile, a propus 7 predictii pentru anii 2020-2029.

https://internationalman.com/articles/doug-caseys-top-7-predictions-for-the-2020s/

 1. Schimbările demografice

În primul rând, este bine să ne amintim că demografia are o viață proprie. Acest lucru nu este bun din punctul de vedere al descendenților europeni. Populația europeană reprezintă doar 10% din populația globală și este în scădere rapidă. Mai rău, se presupune că europenii ar fi responsabili pentru toate problemele lumii, ceea ce nu-i face foarte populari.

În Europa, probabil că în următorii zece ani o să fie multă migrație în masă, mai mare ca mărime de după invazia barbară din secolul al V-lea. Vor fi cu milioanele, apoi cu zecile de milioane de africani care vor veni pe Mediterana, în căutarea unui nivel de viață mai ridicat.

În Statele Unite, vor veni cu sutele de mii din America Centrală, dezvoltându-se o mișcare de tip Reconquista pentru a face un nou  ‘Sud-Vest Hispanic’, iar tinerii ‘chicano’ și ‘cholo’ nu prea vor fi interesați să plătească 50% din veniturile lor pentru pachete de securitate socială puse la dispoziție în New England.

Între timp, mulți musulmani din Asia Centrală vor migra spre nordul Rusiei.

Milioane de chinezi vor migra în Africa deoarece chinezii au împrumutat zeci de miliarde de dolari africanilor pentru a construi porturi maritime, aeroporturi, drumuri, căi ferate, mine și alte infrastructuri, ca parte a inițiativei ‘One Belt, One Road’ (Noul Drum al Mătăsii – Inițiativa Belt and Road este o strategie de dezvoltare globală adoptată de guvernul chinez în 2013 care implică dezvoltarea infrastructurii și investiții în 152 de țări și organizații internaționale din Asia, Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Americi). Apoi vor prelua aceste bunuri și vor pune chinezi să le administreze în mod profitabil, în același timp dispersând excesul de populație.

https://www.theepochtimes.com/is-africa-beginning-to-push-back-against-chinas-predatory-lending_3193701.html

Toate aceste lucruri vor fi masiv destabilizatoare.

 1. Marea criză economică

Consecința tipăririi banilor în noi mii de miliarde de unități valutare în întreaga lume, ca răspuns la criza economică începută în 2007, va fi o criză economică catastrofală, înrăutățită și mai mult de ratele dobânzilor negative. Să ne așteptăm la șomaj masiv, prețuri mari, o prăbușire a pieței de obligațiuni și o piață bursieră mult mai mică. Iar cel mai important, să ne așteptăm la un nivel de trai scăzut a americanului de rând.

 1. Alegerea unui președinte democrat de stânga

O consecință a Marii crize economice va fi alegerea unui președinte democrat de stânga, dacă nu în 2020 atunci cu siguranță în 2024. SUA au suferit ceea ce înseamnă o revoluție culturală, deoarece universitățile, mass-media și divertismentul au fost acaparate de elemente culturale marxiste. Ultima revoluție culturală a fost în anii ’60 dar aceasta este mult mai serioasă, având o participare mult mai largă. De fapt, SUA se află în prag de război civil între statele Roșii (republicane) și cele Albastre (democrate). Republicanii și democrații americani nu se înghit reciproc și nu împărtășesc aceleași valori, văzând separarea dintre ei ca fiind cea mai bună soluție.

 1. China va face implozie.

China este pe cale să domine lumea în acest secol. Schimbările din China în ultimii 30 de ani sunt reale și de neegalat în istoria lumii. Dar între timp, sistemul financiar chinez – începând cu băncile sale – va face implozie. ‘Doamna Wong’ va fi foarte, foarte nefericită să constate că 50% din economiile ei au dispărut.

 1. Statele Unite vor începe un război major.

Este foarte probabil ca SUA să provoace un război major, parțial în încercarea de a uni o țară divizată cultural. Dar nu doar un război sportiv, cum a fost în Irak, Siria și Afganistan. Probabil cu China, posibil cu Rusia sau Iran, sau poate cu toate acestea trei. Dar SUA nu prea se vor descurca bine, deoarece vor constata că portavioanele sale, avioanele sale militare de asalt, F-35 -urile, și altele asemenea, sunt cu mult învechite.

 1. Dolarul american își va pierde statutul de top.

Odată ce dolarul american își va pierde statutul de top va fi tratat ca un cartof fierbinte de către lumea întreagă. Trilioane de dolari americani vor inunda SUA în schimbul a tot ceea ce este disponibil: terenuri, companii, orice proprietate, ducând inflația internă la niveluri fără precedent. Între timp, China, Rusia și numeroase alte țări vor să scape de dolar. Nu are sens să folosești moneda adversarului sau a inamicului. Mai ales când toate tranzacțiile în dolari trebuie să treacă prin New York.

Anticipând asta, guvernele străine au cumpărat aur (sau au dorit repatrierea aurului n.r.), iar prețul aurului va crește considerabil.

 1. Singularitatea.

Dar, destul cu sumbrul și tristețea, pe partea strălucitoare (zice Doug Casey), vom aborda Singularitatea. Multe tehnologii – inclusiv inteligența artificială, robotica, explorarea spațială, biotehnologiile, ingineria genetică și nanotehnologia – avansează conform Legii lui Moore (numărul de tranzistori care pot fi plasați pe un circuit integrat se dublează aproximativ la fiecare doi ani.  https://ro.wikipedia.org/wiki/Legea_lui_Moore ).

Pe măsură ce aceste noi tehnologii vor fi introduse în decursul acestui deceniu (2020-2029), vor aduce schimbări similare cu cele pe care le-a adus electrificarea, automobilul, avionul și calculatorul pe parcursul secolului XX.  Noile tehnologii au potențialul de a transforma însăși natura realității.

n.r.

Doug Casey are foarte mulți vechi prieteni evrei care se învârt în cercuri înalte și de la care se inspiră.

https://www.imdb.com/name/nm4203018/bio

CRIPTOMONEDELE ȘI NOUA ECONOMIE MONDIALĂ

24.08.2019

Şoc şi groază la Jackson Hole: guvernatorul Bank of England cere schimbarea dolarului cu monede virtuale gen Libra

1 Iulie 2019

Libra, un salt imens spre a fi soluția perfectă pentru o monedă a lumii, nu a unui stat

Monede digitale convenționale, monede digitale cu acoperire în active fizice, criptomonedele

Criptomonedele convenționale, cum ar fi Bitcoin, au avut parte de o reacție corectă. Capcanele lor majore includ lipsa unui sprijin fizic și dependența de transferurile Peer-to-peer (P2P) între calculatoare (rețeaua Peer-to-peer permite calculatoarelor să se conecteze în mod direct unul la celălalt, pentru schimb de fișiere (partajare de fișiere) în comun https://ro.wikipedia.org/wiki/Peer-to-peer n.r.).

Deoarece nimeni nu poate vedea banii, criticile sunt îndreptate înspre credibilitatea criptomonedelor.

https://www.zf.ro/business-hi-tech/ruja-ignatova-o-bulgaroaica-care-a-lucrat-pentru-mckinsey-cea-mai-mare-firma-de-consultanta-din-lume-a-tras-o-teapa-investitorilor-de-4-miliarde-de-dolari-cu-o-moneda-digitala-numita-onecoin-18687026

Ca soluție, a apărut conceptul de criptomonede bazate pe active.

Criptomonede susținute de active,sunt valute digitale care au atașate la valoarea lor active fizice precum imobiliare, petrol, mărfuri, minerale și chiar metale prețioase, cum ar fi aurul.

https://www.agerpres.ro/economic-extern/2020/01/06/aurul-la-cel-mai-ridicat-nivel-din-ultimii-sapte-ani-ca-urmare-a-tensiunilor-sua-iran–427606

https://www.bursa.ro/dupa-escaladarea-tensiunilor-dintre-iran-si-sua-pretul-barilului-de-petrol-brent-a-depasit-ieri-pragul-de-70-de-dolari-25627831

Criptomonedele cu acoperire în aur, sunt monede digitale care sunt legate de valoarea aurului. Acest lucru înseamnă că, deși criptomonedele sunt ușor de tranzacționat, acestea au și o valoare intrinsecă (ceva care le lipsește criptomonedelor tradiționale).

Conceptul de a lega valoarea unei monede digitale de ceva tangibil precum aurul nu este nou. Prima monedă digitală susținută de aur, E-gold, a fost lansată în 1999. Fondatorul E-gold, Doung Jackson, a realizat că, spre deosebire de moneda tradițională, E-Gold a reușit să reziste la valori maxime și minime, astfel putând fi soluția ideală la bolile cu care s-a confruntat sistemul monetar.

E-Gold a câștigat o popularitate masivă și a fost folosit de milioane de oameni din întreaga lume. Instituțiile bazate pe politici de confidențialitate, precum Netizens, au fost impresionate de nivelurile sale înalte de confidențialitate și au folosit moneda pentru a deschide conturi anonime. De asemenea, moneda a câștigat popularitate în rândul vânzătorilor de peste mări care au folosit-o pentru a efectua tranzacții internaționale.

Din păcate, E-Gold s-a confruntat ulterior cu mai multe probleme care au dus la închiderea sa. Unii dintre factorii care au condus la această cădere au fost concurența sporită, creșterea masivă a traficului care a dus la întârzierea tranzacțiilor și creșterea criminalității informatice care a amenințat securitatea monedei.

Mai multe alte încercări au fost făcute la lansarea unei monede digitale cu acoperire în aur, dar nebunia a fost de scurtă durată. De exemplu, în 2015, a fost lansată o nouă criptomonedă cu acoperire în aur, numită Xaurum, dar nu a mers departe. Abia după ce Bitcoin și Blockchain au devenit populare, s-a întors nebunia monedei digitale susținută de aur.

În ultimele câteva luni, numeroase criptomonede cu acoperire în aur au fost lansate sau relansate. Chiar și monetării guvernamentale, cum ar fi monetăria din Marea Britanie, au lansat propriile criptomonede cu acoperire în aur.

Tot mai multe companii au în vedere adoptarea conceptului criptomonedelor cu acoperire în aur. Cum funcționează acestea?

Este lansat un jeton (token) digital care reprezintă o anumită valoare a aurului. De exemplu, o monedă a jetonului X reprezintă valoarea unui gram de aur.

Aurul în care se găsește jetonul este depozitat de către un terț de încredere. Aurul poate fi tranzacționat de către alți deținători de jetoane.

Valoarea jetonului cu acoperire în aur va fi evaluat la prețul curent al aurului, pe de altă parte, dacă tokenul câștigă popularitate, valoarea sa poate crește peste cea a aurului.

În timp ce prețul monedelor digitale obișnuite, cum ar fi Bitcoin și Ethereum, poate crește sau scădea la orice nivel, prețul monedelor digitale cu acoperire în aur nu poate scădea sub valoarea aurului.

sursa:

https://cryptodigestnews.com/gold-backed-cryptocurrencies-everything-you-need-to-know-c71c1c00fa38

n.r.

Așadar cele mai mari piedici ale criptomonedelor sunt creșterea masivă a traficului care duce la întârzierea tranzacțiilor și creșterea criminalității informatice, piedici care pot fi rezolvate de platforma 5G și identitatea digitală.

 

Comentariu saccsiv:

La n.r. sunt notele fratelui ce mi-a trimis e-mailul.

In general la astfel de predictii lipsesc tocmai elementele esentiale, dar nu mai dezvolt acum. Atat doar tin sa adaug: nu cumparati aur, cumparati unelte.

 

Tagged with: ,

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. adrenallin said, on ianuarie 13, 2020 at 2:54 pm

  „Atat doar tin sa adaug: nu cumparati aur, cumparati unelte.”

  Frate Saccsiv, te rog cand ai timp sa faci un articol de acest gen, in care sa dezvolti ceea ce ai spus mai sus. Ar fi de mare nevoie si cred ca multi sunt in asentimentul meu. Multumesc anticipat, frate!
  Doamne ajuta!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Marinescu said, on ianuarie 13, 2020 at 6:47 pm

  Frate Saccsiv ,sustin si eu rugamintea fratelui adrenallin .

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 3. ilie said, on ianuarie 13, 2020 at 8:50 pm

  cel din poza are fata de kazar. are aceleasi interese ca fiara rosie.

  Apreciază

 4. adriandirnescu said, on ianuarie 13, 2020 at 10:38 pm

  Defapt, criza reală va fi despre stoparea accesului la resuresle de hrană si apă, gaze, electricitate. Se stie ca lumea acum in Europa traieste relativ bine. Un fel de vis, unde majoritatea nu mai stie sa.si procure sau prepare singură hrana.
  Evident, putini isi dau seama… Odata cu declansarea crizei de apa si hrana, valoarea aurului va fi zero. Singura valoare concretă a aurului fiind acum in industria electrotehnicii.
  Dar toată fala si splendoarea lumii digitale va cădea atunci când foamea ne va face sa simtim ca megabitii nu tin de foame.
  Iată de ce trebuie sa cumpărăm scule si obiecte care să ne ajute sa traim simplu, in asa fel incat sa ne putem sustine minimum de hrană.
  Acum suntem in criza de suflete, de sufletesc.
  Foametea va fi adevarata criză.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: