SACCSIV – blog ortodox

Nu cumparati aur, cumparati unelte

Posted in APOCALIPSA, aur, PROFETII, Staretul Antonie, SUPRAVIETUIRE by saccsiv on ianuarie 13, 2020

Am fost rugat sa dezvolt vorba de mai sus. Voi cita din viziunea a doua a Staretului Antonie:

“Aurul va ajunge la preţul său adevărat – zero. Ca metal, nu e bun de nimic, iar în rest, nici de foame, nici de frig nu ţine. Preţ vor avea doar lucrurile funcţionale, lucruri fără de care nu e posibilă supravieţuirea omului – topoare, fierăstraie, orice instrument, plite simple de fier.”

„Iar acum imaginaţi-vă că se deconectează electricitatea, gazele şi căldura. Pe ce va schimba omul covoarele şi cristalul? Pentru un topor şi o sobă? Dar cine mai are asemenea lucruri? Unul sau doi dintr-o sută, poate.”

Cititi va rog mai multe la:

Text remarcabil despre APOCALIPSA – VIZIUNILE STARETULUI ANTONIE

Daca nu este clar, voi mai dezvolta.

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ovidiu said, on ianuarie 13, 2020 at 8:43 pm

  De vizionat si de tradus Sacciv

  Apreciază

 2. Arhanghelul said, on ianuarie 13, 2020 at 9:36 pm

  Ha, ha, ha …

  „Iar acum imaginaţi-vă că se deconectează electricitatea, gazele şi căldura. Pe ce va schimba omul covoarele şi cristalul? Pentru un topor şi o sobă? Dar cine mai are asemenea lucruri? Unul sau doi dintr-o sută, poate.”

  Si ce sa fac cu covoarele si cristalul? … ce sunt prost, sa dau „mega-scula” pe … boarfe şi giuvaericale …

  Apreciază

 3. Costy said, on ianuarie 13, 2020 at 9:57 pm

  „Preţ vor avea doar lucrurile funcţionale, lucruri fără de care nu e posibilă supravieţuirea omului – topoare, fierăstraie, orice instrument, plite simple de fier.”

  Fratilor ,sa ma iertati daca gresesc ,dar eu inteleg astfel citatul de mai sus : toate cele enumerate -topoare, fierăstraie, orice instrument, plite simple de fier – vor avea pret atunci cand vom fi nevoiti sa fugim de prigoana . Unele dintre ele , cele care ne prisosesc ,vor fi schimbate pe hrana . Altele ne vor fi de ajutor la constructia unui adapost ,unde, cu voia lui Dumnezeu , ne vom ascunde pentru a ne putea ruga si supravietui
  Iertati-ma daca am interpretat gresit dar, eu cel putin ,asa am inteles

  Doamne ajuta !

  Apreciat de 1 persoană

  • mircea.v said, on ianuarie 13, 2020 at 11:03 pm

   Costy, citeste viziunea a 2-a in intregime, vezi ce spune si Parintele Justin, Parintele Elpidie, citeste cele 6 volume Cuvinte Duhovnicesti – Sf Paisie Aghioritul, si apoi vei intelege mai bine. Este spre folosul tau.

   Apreciază

 4. mircea.v said, on ianuarie 13, 2020 at 11:05 pm

  off

  Virgil Maxim este arestat in calitate de membru al tineretului legionar – Fratiile de Cruce (era elev de liceu), si ajunge in decembrie 1942 la inchisoarea Aiud. In cartea sa „Imn pentru crucea purtata” spune:

  „Ni s-au luat datele autobiografice, amprentele digitale şi ni s-au dat numere de încarcerare. Eram 3203. ”

  Acum sistemul stie aproape totul despre noi, avem cnp, santem amprentati. Inchisoarea e alta.

  (Incepand de azi, voi posta acest mesaj in fiecare zi. Si asta, pentru ca sistemul lucreaza zi de zi in sensul celor de mai jos, adica, in fiecare zi sistemul amprenteaza oameni.)

  Temeiul Biblic pentru faptul ca nu trebuie sa acceptam sa fim amprentati, sa ni se preleveze ADN, si altele asemenea:

  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
  Cap. 6
  19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
  20. Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

  Matei 22:
  15. Atunci s-au dus fariseii şi au ţinut sfat ca să-L prindă pe El în cuvânt.
  16. Şi au trimis la El pe ucenicii lor, împreună cu irodianii, zicând: Învăţătorule, ştim că eşti omul adevărului şi întru adevăr înveţi calea lui Dumnezeu şi nu-Ţi pasă de nimeni, pentru că nu cauţi la faţa oamenilor.
  17. Spune-ne deci nouă: Ce Ţi se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu?
  18. Iar Iisus, cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce Mă ispitiţi, făţarnicilor?
  19. Arătaţi-Mi banul de dajdie. Iar ei I-au adus un dinar.
  20. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta şi inscripţia de pe el?
  21. Răspuns-au ei: Ale Cezarului. Atunci a zis lor: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.
  22. Auzind aceasta, s-au minunat şi, lăsându-L, s-au dus.

  Sfantul Ioan Gura de Aur spune in Omilii la Matei:
  „Cînd i-a întrebat: „Al cui este chipul de pe ea?” şi ei I-au răspuns: ”Al cezarului!“, Domnul le-a spus: „Daţi cezarului cele ce sînt ale cezarului“.
  Nu e vorba deci de un simplu dat, ci de o RESTITUIRE. Lucrul acesta îl arată şi chipul şi scrierea de pe ban. Apoi, ca să nu spună fariseii: „Ne porunceşte să ne supunem oamenilor”, Hristos a adăugat: „Şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu“. Se cade, dar, să dăm oamenilor cele ale oamenilor şi să dăm lui Dumnezeu cele ce datorăm lui Dumnezeu. De aceea şi Pavel zice: „Daţi tuturor cele datorate: celui cu darea, dare; celui cu vama, vamă; celui cu frica, frică”.
  Cînd auzi pe Hristos spunînd: „Dă cele ale cezarului cezarului”, află că îţi spune să dai cezarului numai acelea care nu vatămă cu nimic credinţa; altfel n-ar mai fi o dajdie şi o vamă dată cezarului, ci diavolului.”

  Sfantul Justin Popovici:

  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.” Iată ce fel de coexistenţă a Bisericii şi statului a fost stabilită şi prescrisă de Atotştiutorul Domnul nostru şi Mântuitorul Hristos (Matei 22, 21).
  De aceea ea rămâne în veci obligatorie şi nestrămutată pentru Biserică. Cezarului – moneda, banii, cu efigia cezarului.
  Lui Dumnezeu? – şi sufletul şi trupul: căci pe trup şi în suflet este întipărit chipul lui Dumnezeu. Chipul lui Dumnezeu se află şi pe trup şi în trup, pentru că trupul trăieşte prin sufletul asemănător lui Dumnezeu. Deci, şi unul şi altul aparţin lui Dumnezeu – veşniciei, vieţii veşnice, Adevărului veşnic, Dreptăţii veşnice, Raţiunii veşnice. Prin urmare, cele ce aparţin lui Dumnezeu nu pot fi jertfite de dragul cezarului, şi aici întâietatea îi revine totdeauna lui Dumnezeu.
  În Dumnezeu – Omul, în lucrarea şi trupul Lui – Biserica, Dumnezeu totdeauna se află pe primul loc, iar omul – pe-al doilea; Dumnezeu totdeauna hotărăşte totul, şi nu omul. Acestea sunt atotvaloarea şi măsura a toate în Biserica universală. Iată de ce ea se apleacă asupra oricărei probleme „cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste.”…
  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”- acesta este principiul coexistenţei dintre Biserică şi stat. Nu colaborare, ci coexistenţă între Biserică şi stat. Nu colaborare, cu atât mai mult atunci când „cezarul” prigoneşte toate cele ce sunt ale lui Dumnezeu şi nu vrea să ştie nimic din cele ce sunt ale lui Dumnezeu, ci ţinteşte doar să nimicească tot ce este al lui Dumnezeu. Aici lipsesc condiţiile principale pentru colaborare.
  Sau coexistenţa egală în drepturi a aşezămintelor, şi a persoanelor umane, sau calvarul Bisericii cauzat de către prigonitorii, chinuitorii, cotropitorii, care tăgăduiesc şi prigonesc pe Dumnezeu şi cele ale lui Dumnezeu.Iar prin dictatură impun pe potrivnicul lui Dumnezeu şi cele potrivnice lui Dumnezeu. În acest caz Biserica şi statul se despart, se separă fiecare cu ale sale. Nimeni să nu îndrăznească să se amestece în treburile lăuntrice ale Bisericii, să nu se atingă de sfintele şi veşnicele ei îndatoriri şi drepturi evanghelice.
  Este limpede că Biserica sub orice regim, chiar şi cel ateist, trebuie să-şi găsească un mod de a convieţui (modus vivendi), dar întotdeauna în duhul şi limitele principiului evanghelic de convieţuire: „cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”, şi asta sub controlul suprem al Atot-Evangheliei: „să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni”.
  Dacă însă acest lucru este cu neputinţă, nu-i rămâne Bisericii ca „modus vivendi”, decât principiul evanghelic: să pătimească pentru Domnul Hristos, să rabde, să sufere, luptând astfel pentru drepturile fundamentale ale credinţei, conştiinţei şi ale sufletului”.

  Esti proprietar pe ceea ce faci tu, si ai drepturi doar asupra a ceea ce faci tu. Nu statul ne-a facut, nu statul a luat atomi si a facut corpul nostru si ne-a dat viata, ci Dumnezeu ne-a facut, si doar El are drept asupra noastra. Nici macar noi nu avem drept asupra noastra, pentru ca nu noi ne-am facut.
  Amprente, ADN, retina, imagine faciala… sant ale lui Dumnezeu, nu sant ale noastre, cu atat mai putin nu sant ale cezarului/sistemului. Asa ca, nu avem ce restitui cezarului in cele ce tin de trupul si sufletul nostru.
  De aici rezulta ca nici imaginea faciala nu ar fi trebuit sa o dam sistemului, dar sa zicem ca am inghitit galusca asta asa cum am inghitit si galusca cnp-ului, si ca ne oprim aici.

  Refuzand amprentare, prelevare de ADN…, nu facem altceva decat sa respectam cuvantul lui Dumnezeu.

  Argumentatia de mai sus este valabila si in cazul vaccinarii obligatorii. Ai dreptul sa vaccinezi obligatoriu ceea ce ai facut tu, nu ceea ce a facut Dumnezeu.
  Asa ca, statul poate sa vaccineze obligatoriu diverse cladiri, strazi, canalizari, banii ce sant in circulatie, semafoare… Nu poate vaccina obligatoriu omul.

  Apreciază

 5. adrenallin said, on ianuarie 14, 2020 at 8:04 am

  Frate Saccsiv, eu am fost printre cei care te-am rugat sa postezi acest articol.
  Iti multumesc mult ca ai facut-o!

  Am o rugaminte: as dori sa iau legatura cu tine pe e-mail sa discutam ceva, daca se poate. Te rog frumos da-mi o adresa de e-mail la care sa te pot contacta, daca se poate. Multumesc anticipat!

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 14, 2020 at 11:01 am

   saccsivnousaccsivnou@yahoo.com

   Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 14, 2020 at 12:12 pm

   adrenallin

   Doamne ajuta!
   Am primit mesajul tau si iti multumesc. Te rog mult insa lamureste-ma intr-o privinta. Pe 10 ianuarie mi-ai scris pe e-mail iar azi mi-ai cerut adresa de e-mail. Iertare.

   Apreciază

   • adrenallin said, on ianuarie 14, 2020 at 12:16 pm

    Frate saccsiv, ma bucur ca ai primit e-mail-ul. Nu am primit niciun raspuns inainte si nu eram sigur care este e-mailul corect, caci am mai trimis un mail tot atunci, cand ti-am scris prima oara, pe saccsiv@yahoo.com.

    Ti-am cerut aici adresa de e-mail ca sa ma asigur care e cea corecta. Ma mai gandisem ca poate nu te uiti peste e-mail-uri, fiind ocupat si cu acest blog. Sper ca m-am facut inteles. Eu iti multumesc!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 14, 2020 at 12:30 pm

    adrenallin

    Bine frate. Vechea adresa nu mai e buna.

    Apreciază

   • adrenallin said, on ianuarie 14, 2020 at 12:17 pm

    Te rog sa ma crezi ca intentiile mele sunt bune si nu am nimic de ascuns.
    Iertare!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

 6. mircea.v said, on ianuarie 14, 2020 at 9:18 am

  saccsiv,

  am verificat textul de la linkul Viziunile Staretului Antonie, si lipsesc 2 pasaje foarte importante; unul referitor la acte biometrice si parasirea confortului orasului, si al 2-lea referitor la ecumenism – toleranta religioasa. In text in acele locuri este „(…)”.

  Mai jos, propozitia din fata textului lipsa si apoi textul lipsa. E bine sa le inserezi ca sa fie cum trebuie. Si de atras cumva atentia asupra acestor texte lipsa. Eu am mai atras atentia asupra lor, si am spus ca cei de la ric intentionat le-au scos. Vad ca sursa ta e scribd. Acum nu imi dau seama care a fost sursa primara pt cenzurarea asta, ric, scribd… Daca nu au fost cei de la ric, si asa au preluat si ei, sa ma ierte pt acuze.

  ––––––––––––––––––––––––––––-

  Şi-l va primi, îl va primi, pentru că a vrut să fie pregătit de aceasta şi s-a pregătit cum trebuie, pentru că n-a acceptat învăţătura Păstorului cel Bun de a fugi în pustie, nu îi e pe plac – se plictiseşte de uscăciune, şi mai ales încă în pustie!

  (…) = Desigur, cine doreste mantuirea si in numele ei va parasi confortul orasului, plecand intr-un loc pustiu, va fi intr-o siguranta mai mare. Dar oamenii se vor mangaia cu gandul ca se vor putea salva pretudindeni pana la a Doua Venire. iata ca in curand toti vor fi numerotati, ca sa fie toti numarati pana vine antihristul, apoi vor introduce cartele-pasapoarte deosebite, aceasta e ceva mai serios, se va putea determina astfel unde se afla fiecare om. Se poate fara toate astea? Da, numai ca nu se va putea cumpara, nici vinde, nici sa ai locuinta, nici toate celelalte. Si se vor duce dupa buletinele acestea chiar si cei care se considera ortodocsi vor sta la rand pentru ele”

  –––––––––––––––––––––

  . Nu, “libertatea” lui sunt cele mai grele lanturi, al caror scop e ca, lipsindu-l pe om de orice posibilitate de a alege intre bine si rau, sa-i lase liber doar drumul spre iad. (…) = Iata la ce libertate se va ajunge. Si, daca ar fi la protestanti, mai treaca-mearga. La timpul lor s-au luptat si ei pentru libertate, impotriva dictaturii catolicilor si, ajungand la putere, aceiasi baptisti au produs o asemenea teroare si asemenea destrabalari, incat si Europa s-a cutremurat! Dar ai nostril incotro o iau?! De fapt, se poate, oare, spune ca noi, ortodocsii, suntem un Imperiu Ortodox?

  Prima libertate de care are nevoie diavolul, fara de care toate celelalte s-ar risipi, este libertatea confesionala, asa numita toleranta religioasa.

  –––––––––––––––––––––––––

  Extrem de importanta si cheia pt explicarea tuturor nelegiuirilor sistemului incusiv ecumenism este fraza:
  „Prima libertate de care are nevoie diavolul, fara de care toate celelalte s-ar risipi, este libertatea confesionala, asa numita toleranta religioasa.”

  Daca nu se sustine ca Ortodoxia este Adevarul si celelalte sant minciuni, se intra pe taramul relativismului lumesc. Si in relativismul lumesc toate se pot explica, adica, si ca raul e bun, si ca ce e bun e rau. A se vedea biometrie-acte electronice, vaccinare obligatorie, casatorii homosexuali, educatie pro-homo si sexuala introdusa in scoli….
  Singurul cu valoare absoluta este Adevarul lui Dumnezeu, Cuvantul lui Dumnezeu. Aici nu mai ai ce negocia. Aici e foarte clar, ce e bun e bun, ce e rau e rau.

  Sa mai observe cititorii, ca textele esentiale sant putine, si mereu ne intoarcem la ele. Totul e spus.
  Dar, asa cum „a crede” fara „a face” mort este (Iacov cap 2), asa si „a sti” fara „a face” tot mort este.

  Apreciază

 7. Ionut said, on ianuarie 14, 2020 at 10:02 pm

  E util și aurul… dacă știi să construiești o pilă ca pila Karpen…

  Apreciază

 8. […] Fratele mircea.v a postat la articolul Nu cumparati aur, cumparati unelte: […]

  Apreciază

 9. voicusoft said, on ianuarie 21, 2020 at 8:09 am

  @saccsiv sterge primul comment (cel anterior), ca m-am grabit si am facut niste greseli, inghitind niste litere (am scris vizibil de 2 ori) dar si niste cuvinte si publica-l pe asta:

  Buna dimineata fratilor,

  Va atrag atentia asupra faptului ca e plin de falsuri si de traduceri gresite/eronate (intentionat eronate) ale multor lucrari scrise de Sfinti, mari duhovnici sau marturii. Cazul reportat de fratele @mircea.v nu e primul la care sunt martor, si nici primul in ceea ce-i priveste pe cei de la RIC (de ani de zile stiu cum pun […] pentru a elimina informatii importante). Cei de la RIC au dezvoltat un fel de „habotnicie” impotriva celor anti-cip, un fel de alergie care e, totusi, vizibila. Orice text care prevede legatura dintre cip si semnul fiarei ei il vor cenzura sau nu il vor publica. Aparent, cineva de-acolo si-a facut pasaport cu cip, a observat ca „nu i s-a intamplat nimic” si gata a trecut in extrema cealalta considerand ca are dreptate absoluta. Faptul ca ti-ai facut un pasaport cu cip si tu nu percepi senzorial sau mental nici o schimbare, nu inseamna ca nu ai facut un pacat. Ca si la prima tigara pe care o fumezi, mare branza nu schimbi, dependenta se instaleaza la un moment dat cand nu iti dai seama. Adica iti dai seama cand ai ramas fara tigari ca trebuie sa iti iei pachet ca alfel te mananca sevrajul. Momentul exact cand s-a instalat dependenta (adica mai exact a catea tigara te-a dus in starea de dependenta) nu prea ai cum sa iti dai seama si cred ca nici cercetatorii nu stiu asta.

  Revenind la problema textelor contrafacute doar in ultimele 12 luni m-am lovit de urmatoarele:

  1. Editii (pe internet raspandite) cu pasaje lipsa ale profetiilor Sf. Paisie Aghioritul, mai ales la cele in limba engleza. Cele in limba romana aveau continut care lipsea in cele din limba engleza
  2. Editii (pe internet raspandite, dar si carti) ale marturiilor despre Sfantul Marturisitor Gavriil Georgianul, cel nebun Intru Hristos:
  – editie in romana (copiata dupa cea din franceza cu binecuvantarea patriarhului Georgiei) ce prevede ca pecetea va fi pe degetul aratator si va fi VIZIBILA (degetul aratator e folosit cel mai des la plati/autentificari cu amprenta, fiind cel la indemana, cel drept chiar, iar la pasapoarte / viza pt SUA se preiau amprentele celor 2 degete aratatoare, idem va fi si la buletin)
  – editie tot in romana, la alta editura, fara a preciza exact sursa ce prevede ca pecetea va fi pe degetul aratator si va fi INVIZIBILA
  ***Deci atentie! 2 lucruri diametrial opuse! Intr-un loc zice vizibil, in alt loc invizibil

  – editii in engleza, rusa, georgiana pe un site (nu il am acum la indemana monkgabriel.ge parca era) unde nu se pomeneste absolut nimic de catre deget, iar in diferite limbi este modificata ordinea pasajelor.

  Asta, adaugat situatiei create de cei de la cuvantul-ortodox.ro (cred ca nu e prima, au mai scris chestii unde au omis detalii fix despre cipuri/acte) si faptul ca Sfanta Scriptura are diferenta mari intre cea a Bisericii Ortodoxe si intre cele ale sectelor arata ca exista un risc masiv de dezinformare de aici.

  Practic, deja se lucreaza de zor la alterarea, modificarea textelor scrise de sfinti fara sa ne dam seama si, in unele cazuri, e foarte greu sa dai de urma originalului.

  Fie sunt texte traduse tendentios, fie sunt adaugiri sau eliminari (cenzurari), e greu sa ne dam seama care e originalul. Ar fi bine sa avem acces pe la ceva biblioteci sau anticariate unde cu siguranta gasim editii vechi, avand in vedere ca problema apare si la textele online dar si la textele tiparite. Ori avem de-a face cu traduacatori prosti, ori avem de-a face cu traducatori rau intentionati.

  Sa comandam editii tiparite din surse de incredere si din timpuri de incredere, si eventual sa mergem pe la biblioteci sau anticariate. Sau sa dam un nenorocit de telefon ca sa ne zica ce carti sfinte au.

  Trebuiesc vanate originalele (sunt destule aplicatii pentru tradus daca nu sunt in romana ce folosesc OCR) si, preferabil, editii aparute inainte de 2006-2007 cand problema cip-ului a inceput sa devina de actualitate la noi.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: