SACCSIV – blog ortodox

Franciscanii trimit o felicitare blasfemiatoare de Crăciun

Church Revolution in Pictures: Franciscans send a blasphemous Christmas card

Franciscanii trimit o felicitare de Crăciun blasfemiatoare

Franciscans International (FI) este un ONG orientat către lupta pentru drepturile omului, imigrație și probleme de mediu. Este un grup social religios militant, care se află în avangarda Revoluției încă de pe vremea lui Ioan Paul al II-lea.

Acum, când Papa Francisc a devenit purtătorul de cuvânt al acelorași idealuri revoluționare, FI se simte in largul său să batjocorească evlavia tradițională.

Într-adevăr, pentru felicitarea sa de Crăciun, organizația nu a găsit nimic mai bun de făcut decât să reprezinte Vizita Preasfintei Fecioare Maria la verișoara ei, Sfânta Elisabeta, ca pe o întâlnire a Preasfintei Fecioare Maria cu Pachamama dezbrăcată.

A reprezenta pe Sf. Elisabeta ca și Pachamama în Vizita Preasfintei Fecioare Maria, este jignitor de grav din următoarele motive:

 1. Idolul indian este dezbrăcat, în comparație cu Sfânta Elisabeta care era îmbrăcată de o modestie desăvârșită;
 2. Idolul indian este însărcinata cu Pământul, ceea ce este o utopie care anunță păgânizarea lumii noastre, în comparație cu Sfânta Elisabeta care era însărcinată cu Sfântul Ioan Botezătorul, care avea să anunțe pe Mesia și încreștinarea lumii;
 3. Presupusa vizită a Preasfintei Fecioare Maria la Pachamama, implică faptul că astăzi, Preasfânta Fecioară Maria o va întâlni pe Pachamama pentru a o ajuta pe aceasta din urmă să nască un pământ nou, întrucât Preasfânta Fecioară Maria, de fapt, a ajutat-o pe Sfânta Elisabeta în nașterea ei. Aceasta este o insinuare blasfemiatoare, întrucât Fecioara Maria nu ar ajuta niciodată la nașterea și dezvoltarea vreunui cult păgân. În schimb, ea a reprezentat întotdeauna calea prin care s-a distrus păgânismul;
 4. A le reprezenta împreună pe Pachamama și pe Preasfânta Fecioară Maria, ambele însărcinate, implică faptul că rodul pântecelui lui Pachamama este în afinitate cu rodul pântecelui Mariei, așa cum a fost Sfântul Ioan Botezătorul cu Hristos. Așadar, idolul Pachamama este în concordanță cu Animismul, Idolatria și Păgânismul, care nu sunt caracteristicile lui Hristos, ci ale antihristului.

Din aceste motive, sugerăm ca (și) catolicii să ceară iertare pentru aceste blasfemii aduse împotriva Sfintei Elisabeta și a Preasfintei Fecioare Maria, a Sfântului Ioan Botezătorul și a Domnului nostru Iisus Hristos.

Textul „mesajului de Crăciun” al „Franciscans International” poate fi citit în fotocopia de mai jos, alături de fotografia autorului acestuia, pr. Markus Heinze, OFM.

 

 

Toată viața adevărată este o întâlnire

– Martin Buber

În contextul Nașterii Domnului, Sf. Luca ne vorbește despre întâlnirea dintre Maria și verișoara ei Elisabeta. Cele două femei, care așteaptă un copil, se întâlnesc cu reciprocă atenție și sensibilitate. La deschiderea Sinodului, Papa Francisc ne-a rugat să abordăm popoarele Amzonului cu atenție.

În această imagine o vedeți pe Maria pe care o cinstim drept „noua Evă” sau Maica Vieții, împreună cu Pachamama, pe care unii indigeni o cinstesc ca „mamă a pământului”. Francisc din Assisi descrie, de asemenea, pământul ca mama noastră în Imnul său bisericesc.

Sărbătorind Crăciunul, îmi doresc să ne apropiem de Dumnezeu și unii de alții cu atenție, astfel încât să experimentăm în aceste întâlniri „viața reală”.

În numele „Franciscans Internatinal”,
Markus Heinze, OFM
Director executiv

 

Comentariu saccsiv:

Am mai citat din acest site despre habaucelile papale. Autorii articolelor vad bine multe, bine ar fi insa pentru ei sa vina la Ortodoxie.

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ion said, on ianuarie 14, 2020 at 7:48 am

  Pe cand o analiza a filmului „THE NEW POPE ” ? se pare ca e plin de sugestii cu intelesuri multiple?

  Apreciază

 2. Kleomenis said, on ianuarie 14, 2020 at 9:20 am

  La ruși, ultima zi a săptămânii e duminica, ca la creștini – și se zice ÎNVIERE !
  Numai românii și grecii (semnatarii majoritari la Creta) au calendarul întors în umbra legii, adaptat după cel al jidovilor !

  Apreciază

 3. Max said, on ianuarie 14, 2020 at 4:46 pm

  Chestia asta e in linie cu noua politica niu egista promovata intens de kkfrancisc inca de la inceputul mandatului sau. Daca kk insisi s-a inchinat idolului pachamamma, de ce ne-ar sminti un card de felicitare, facut in aceeasi nota??!! E doar o blasfemie, ca multe altele emise de kktolici si sa o/il dam anathemei, cum se cuvine!!

  Apreciază

 4. […] Franciscanii trimit o felicitare blasfemiatoare de Crăciun […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: