SACCSIV – blog ortodox

Cristina Topescu a murit si va fi incinerata. Sa ne amintim de spusele parintelui Efrem Filotheitul: “În ce te voi găsi, întru aceea te voi judeca”. Cu o moarte toti suntem datori, dar…

Posted in CAINI, incinerare by saccsiv on ianuarie 13, 2020

Suntem un fum de-o clipa pe Pamant. Apoi murim, are loc Judecata Particulara si ni se stabileste un loc alaturi de Biserica Biruitoare sau in iad. Dupa o vreme va avea loc invierea si Judecata de Obste, stabilindu-ni-se din nou un loc pentru eternitate: in Rai sau in iazul de foc, unde va fi plansul si scrasnirea dintilor pentru eternitate.

Si acum comparati clipa cu eternitatea, tinand cont ca dupa moarte nu te mai poti pocai…

Sfantul Ioan Gura de Aur ne invata ca vederea mormintelor ne mai trezeste. Dar cum noi nu prea vizitam cimitirele ca sa luam aminte la cele de mai sus, sa ne amintim de ele macar atunci cand mai moare cate o vedeta.

 

Cristina Topescu

Dupa cum probabil ca déjà stiti, Cristina Topescu a murit. Si va fi incinerata, conform articolului Cum arăta Cristina Țopescu atunci când medicii i-au ridicat trupul neînsuflețit. Au fost șocați de ce au văzut de pe PLAYTECH:

Cristina Țopescu a fost găsită fără suflare, duminică seară, în locuința sa din orașul Otopeni. Medicii care au pătruns în casă pentru a constata decesul spun că nici măcar nu au recunoscut-o pe fosta prezentatoare TV, trupul ei fiind într-o stare avansată de putrefacție.

Medicii nu au recunoscut-o pe Cristina Țopescu

Decesul vedetei TV a fost constatat duminică seară, după ce o vecină a alertat polițiștii cu privire la faptul că nu a mai văzut-o pe Cristina Țopescu de câteva săptămâni, iar mașina nu a mai fost mutată din locul în care a fost parcată.

„În cursul acestei seri, în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări, polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violența. Urmează Să se efectueze în cauză expertiza medico legală”, a fost anunțul făcut, duminică seară, de Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov.

Medicii care au ajuns la fața locului pentru a constata decesul spun că nu au recunoscut-o pe fosta prezentatoare TV, în condițiile în care trupul neînsuflețit se afla într-o stare avansată de putrefacție.

Luni, medicii legiști au efectuat autopsia, însă nu au putut stabili cu exactitate cauza decesului. Potrivit primelor date, vedeta TV ar fi murit în somn, în urma unui infarct.

Cristina Țopescu va fi incinerată, miercuri, 15 ianuarie, în cadrul unei slujbe care va avea loc la Crematoriul Uman.

Cititi va rog si:

SCENE TERIFIANTE ÎN CASA CRISTINEI ȚOPESCU. CÂINII ZĂCEAU MORȚI LÂNGĂ CADAVRUL EI ȘI…

Decizie de ultim moment în cazul Cristinei Țopescu! Ce se întâmplă cu trupul neînsufleţit al jurnalistei

Cristina Țopescu se alăturase, de puțin timp, echipei de comunicare a Ministerului Sănătății:

Ministerul Sănătății, locul unde lucra Cristina Țopescu, mesaj după moartea jurnalistei

 

“În ce te voi găsi, întru aceea te voi judeca”

Va amintiti de Sfanta Taisia?

Ora de pocainta a desfranatei Taisia

Iata si ce spunea parintele Efrem Filotheitul (conform https://marturieathonita.ro/in-ce-te-voi-gasi-intru-aceea-te-voi-judeca/):

In ce te voi găsi, întru aceea te voi judeca”. Iată vrednicia clipei. Te-a găsit în pocăință? Te-a găsit întru mărturisire? Te-a aflat zicând: „Greșit-am, Părinte, la Cer și înaintea Ta”[1]? Te-a găsit vărsând lacrima pocăinței celei adevărate și a prihănirii de sine? Iată că într-o clipă Dumnezeu te judecă așa cum a făgăduit: „Credincios este Domnul întru cuvintele Sale”[2].

Dacă însă te găsește întru cele potrivnice – o, omule – atunci ți se vor deschide ochii sufletului și vei vedea cât de mult te-ai păgubit. Dacă Dumnezeu îl judecă pe om, atunci de prisos este pocăința. Când praznicul se termină, de prisos sunt cuvintele cele multe, căci totul s-a sfârșit.

O, cât de mare este taina aceasta! O, Dumnezeul meu, Preadulcele meu Iisus, deschide ochii sufletului meu ca să văd limpede această taină mare a veșnicei mele mântuiri! Ca să-mi pregătesc merinde, ajutat fiind de Harul Tău, ca nu cumva la sfârșitul vieții mele să fiu aflat fără de câștig. Precum vezi, nu fac absolut nimic, ci mă umplu tot mai mult de patimi. Dăruiește-mi lacrimi și pocăință adevărată mai înainte de a veni ceasul cel de pe urmă, când voi auzi glasul Tău: „Gătește-ți cele ale casei tale, căci vei muri și nu vei trăi”.

[1] Luca 15, 18.

[2] Psalmi 144, 13.

Nu stim cum a fost gasita Cristina Topescu, stim insa ultimul ei mesaj de pe facebook, conform https://www.capital.ro/ultima-postare-a-cristinei-topescu-iti-frange-inima.html

Despre morti numai de bine si nu trebuie vanturate pacatele personale ale semenilor nostri, cu atat mai putin in asemenea momente. Cand insa este vorba despre credinta, in consecinta chiar despre mantuire, anumite semnale de alarma trebuie trase, spre luarea aminte, caci “Cu o moarte toti suntem datori, dar una-i ortodox sa mori, alta-i ecumenist vandut”, dupa cum spunea marele duhovnic Arsenie Papacioc.

Cristina Topescu a fost jurnalista, deci evident ca multi bagau la cap cele ce ea le spunea, fie bune, fie rele. Si din pacate, promova si multe cumplite rataciri. De exemplu, zicea ca „Tarii asteia nu i-a fost bine decat atunci cand a fost condusa de straini prin origine” si il elogia pe „sfantul” papa Ioan Paul al II-lea. Iata, de exemplu, ce putem citi la „Am ieşit din închisoare mai puternică“ de pe Adevarul:

Ţării ăsteia nu i-a fost bine decât atunci când a fost condusă de străini prin origine, nu şi prin apropierea lor de neamul românesc, pentru că ei l-au iubit şi l-au respectat, în vreme ce aceia care ne conduc acum, români, de altfel, sunt total străini de astfel de sentimente.

… am stat nouă zile la Vatican, am transmis în fiecare zi şi am sperat până în ultima clipă că nu voi avea ocazia să transmit de la moartea Papei. Am fost acolo, în mulţimea adunată în faţa Catedralei San Pietro care se ruga pentru sufletul sfântului părinte, am făcut-o şi eu, după care însă a trebuit să am puterea să transmit la câteva minute după ce a plecat din lumea asta. Am văzut durerea oamenilor, asta m-a impresionat cel mai mult, am vorbit în corespondenţa mea despre ce simţeau toţi oamenii aceia, am descris reacţia lor şi feţele lor împietrite de durere. Regele Mihai şi Papa Ioan Paul al II-lea sunt insule de moralitate şi de nobleţe pentru mine, pe care mă refugiez cu gândul şi cu speranţa, ca să nu mă sufoc de-a binelea de revoltă în faţa spectacolului pe care ni-l oferă atâtea personaje contemporane.

Cititi va rog mai multe la:

CRISTINA TOPESCU: „Tarii asteia nu i-a fost bine decat atunci cand a fost condusa de straini prin origine”. Si il elogiaza pe „sfantul” papa Ioan Paul al II-lea…

Saraca, e elogiata acum de intreaga mass-media, dar s-ar putea ca aceste elogii sa nu cantareasca prea mult la Judecata, unde cu totul altele sunt criteriile. Bunul Dumnezeu stie ce va fi cu sufletul sau.

Noi insa sa nu cadem in plasa mass-mediei si sa luam aminte, cu aceasta ocazie, la propria noastra moarte. Ca daca stam asa, intr-o zemuiala ecumenista sau new age, sigur nu ne va fi bine. Nici daca primim semnul fiarei, nici daca multe altele. Putem fi presedinti de tari sau jurnalisti sau vedete sportive si sa ni se ridice statui, ca tot degeaba.

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Scoala82 said, on ianuarie 13, 2020 at 11:34 pm

    Din păcate, informațiile care vin din presa pot fi distorsionate, un pic de adevăr su restul manipulări. De aceea nu putem sa analizam decât pe baza logicii și a mai multor informatii, pe care nu le avem. Faptul ca va fi incinerată, poate fi și o încercare de a acoperi probe, in caz ca insista cineva… dar cum nu avea o familie… doar “ prieteni” … Apoi, pagina ei era administrata de vecina ei, Diana, postările puteau sa nu fie ale ei. Bă mai mult, sa fie împotriva părerilor ei, ca o ultima bătaie de joc. Apoi, un jurnalist de talia ei are o structura psihică aparte, nu se sinucide ca nu știu cine de la adăpostul de câini nu este de găsit. Iar dacă a fost găsită in putrefacție, dar totusi 5 câini erau vii, aia făceau un zgomot infernal timp de cel putin 10 zile, orice vecin i ar fi auzit. Morțile de Crăciun sunt cam ritualice… A mai fost o ziarista găsită spânzurată de calorifer ( ritualic) și s a spus ca și a omorât mama după care s a sinucis. Din păcate, nu cred ca vom afla niciodată adevarul cu privire la moartea Cristinei Țopescu, și nici starea sufleteasca in care a murit, singurul care le știe cu adevărat este bunul Dumnezeu.

    Apreciat de 3 persoane

    • saccsiv said, on ianuarie 13, 2020 at 11:45 pm

      Scoala82

      Despre papa si ca trebuie sa fim condusi de straini a vorbit de multa vreme.

      Apreciază

      • Isa said, on ianuarie 14, 2020 at 12:12 am

        Saccsiv, caut-o pe Cristina Topescu pe GSP si Capital, e o poza sugestiva cu ea purtand la gat mai multe cruci si un CRANIU ca in Skull and Bones Craniu si Oase Ordinul 322!!! Eu cred ca a fost masoanca si cunostea ceva. Iar cainii aia nu aveau cum sa moara fara sa fi facut prapad acolo, zgomot. Mi se pare si ciudat ca nici maica-sa nu s-a ingrijorat si nu au contactat-o nimeni pentru mai mult de 2 saptamani. INCA CEVA, azi in presa toate masoancele Romaniei bucurestencele Mari Jeanne Ion (implicata in rapirea falsa a jurnalistilor romani in Irak de pe urma carora s-a instalat Basescu) si medicul Monica Pop.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 14, 2020 at 12:25 am

        Isa

        Daca ai dat de acele fotografii, pune te rog link-urile aici.

        Apreciat de 1 persoană

  2. R said, on ianuarie 14, 2020 at 12:08 am

    Avea doi frați și doi nepoți, din câte știu, deci nu era chiar singură pe lume, dar probabil că se auto izolase, și de aceea n-o mai „deranja” nimeni. Poate era într-o stare de depresie.
    Am auzit-o de-a lungul timpului făcând tot felul de afirmații bizare. Nu le-am notat, dar m-am mirat la vremea respectivă că o persoană care lucrează în presă poate fi atât de dezinformată, și nu cred că era vorba de rea intenție, ci pur și simplu de un fel de ignoranță.
    Observ că tot mai multe persoane, sau rude ale acestor persoane decedate, optează pentru incinerare. Cei care au totuși niște noțiuni elementare despre credința ortodoxă, știu că incinerarea este un păcat foarte mare. Sau poate că unele dintre aceste persoane sunt atee, sau poate chiar nu sunt creștine. Lumea văzând că incinerarea e tot mai frecventă, poate să înceapă să creadă că e chiar acceptabilă. Așa că ce fac unele persoane publice, poate avea efect nu numai asupra mântuirii personale, ci poate influența în mod negativ foarte mulți oameni ignoranți.

    Apreciat de 2 persoane

    • VioletaB said, on ianuarie 14, 2020 at 12:24 pm

      Eram curioasa daca vei scrie pe acest subiect. M-am intristat cand am aflat. Pentru sufletul Cristinei Topescu, in primul rand, pt ca din ce se vede din ultimile intamplari din viata ei a fost departe de o viata crestina autentica. Dar si pt noi ca oameni, ca societate, cat de trist sa fie cineva gasit mort dupa 3 sapt. Un semnal de alarma al nepasarii si instrainarii dintre noi.. Oricat de mari ar fi elogiile din presa si din partea falsilor prieteni care nu s-au preocupat de ea cu saptamanile… ele nu au valoare si nu ii ajuta sufletul. Sau poate ca o mica alinare va primi, daca macar cativa crestini impresionati de aceasta stire, vor ridica rugaciuni personale pt ea, ca o forma de milostenie duhovniceasca.

      Concluzia e intr-adevar ca astfel de intamplari ar trebui sa ne faca sa ne gandim profund la propria moarte si sa ingaduie Dumnezeu sa ne gaeasca in stare de pocainta in ultimile clipe.
      Fara intentia de a face „reclama” site-ului, las acest articol care este f potrivit: https://doxologia.ro/cuvant-de-folos/sa-intampinam-moartea-cu-rugaciune

      Apreciat de 1 persoană

  3. RomeoB said, on ianuarie 14, 2020 at 2:10 pm

    Cristina Topescu a participat la protestele „rezist” din 2015. Din textul de mai jos pare sa se fi numarat printre organizatori – textul e un pic neclar. A fost concediat de la Antena 3, iar sorosistii nu i-au dat nici un job in schimb ; pana in nov 2019, cand a primit de la PNL functia de secretar de stat la Ministerul sanatatii.

    „Numele meu este Diana Maria. De formație sunt jurnalist. Am lucrat Evenimentul zilei, biroul de presă Iași, sub conducerea domnului Daniel Condurache, la Gazeta de Sud si din 2004 am trecut în online. Pe Cristina Țopescu am cunoscut-o în 2015 la primul marș Colectiv care a fost organizat de una din prietenele și vecinele mele, Oana Voicu. Ea se afla printre organizatori. Atunci ne-am cunoscut (…) și a fost un fel de amor la prima vedere, pentru că în momentul în care Cristina a aflat că eu am o boxeriță și o maidaneză adoptată m-a văzut și m-a privit altfel, pentru că așa era Cris”, începe relatarea prietena Cristinei Țopescu, într-un fișier audio postat pe pe pagina de Facebook oficială a jurnalistei.

    https://www.cotidianul.ro/prietena-cristinei-topescu-i-a-fost-ingrozitor-de-greu/

    Cristina Ţopescu și-a început activitatea în cadrul Ministerului Sănătăți, în luna noiembrie, ea fiind angajată de postul de consilieră pe probleme de comunicare. Pentru acest job, retribuţia lunară este cuprinsă între 8.700 şi 108.000 lei brut, ceea ce înseamnă că ea încasa aproximativ 5.000 lei în fiecare lună. Pe lângă salariu, Cristina Ţopescu primea și indemnizație de hrană.

    Romania TV

    Apreciază

  4. RomeoB said, on ianuarie 14, 2020 at 2:13 pm

    Cum s-a descalificat „moderatoarea” Cristina Țopescu
    9 iulie 2016 de Tudor Marincu

    În urmă cu câteva zile doamna Cristina Țopescu, în cadrul emisiunii pe care o moderează la Antena 3, „Dincolo de știri„, și-a propus să dezbată subiectul „drepturilor” pe care homosexualii nu le-ar avea în România, respectiv „dreptul” la căsătorie. Invitați au fost domnii Tudor Ionescu, președintele partidului „Noua Dreaptă„, Remus Cernea, deputat, și Florin Buhuceanu de la Asociația „Accept„. Balanța a fost înclinată în favoarea reprezentanților LGBT încă înainte de începerea emisiunii. Dar când „moderatoarea” Cristina Țopescu s-a alăturat celor doi reprezentanți LGBT deja nu a mai fost vorba de nici o dezbatere, emisiunea s-a transformat într-o execuție publică cu toate încercările domnului Tudor Ionescu de a le face față celor trei.

    Era de așteptat să se întâmpla acest lucru, primul indiciu a fost chiar titlul sub care a fost promovată emisiunea: «Dezbatere la „Dincolo de știri”. Pro sau contra minorităților sexuale?». Pro sau contra minorităților sexuale? Nimeni nu are nimic cu nici o minoritate sexuală.

    Celor ce încă mai aveau îndoieli, acestea le-au fost spulberate de la începutul emisiunii. Dar să reproducem partea pe care eu o consider cea mai importantă a monologului doamnei Cristina Țopescu de deschidere a emisiunii:

    Nu veți găsi în mine niciodată un partener de discuție atâta timp cât operați cu verdicte, adevaruri absolute pe care le dețineți doar dumneavoastră, iar cei care gândiți așa vă pierdeti vremea uitându-vă la această emisiune.

    Vă spun asta cu riscul de a pierde din audiență, e un risc pe care mi-l asum, pentru că moderatorii, cred eu, nu trebuie să alimenteze conflicte, ci dimpotrivă, datoria lor profesională și morală este să înlesnească dialogul, dezbaterea și nu scandalul.

    ” Poziția mea, vă asigur, va fi întotdeauna una rezonabilă și de disponibilitate, de a asculta și de a respecta orice opinie atâta timp cât ea e exprimată cu bun simț și cu argumente. N-aș vrea să citesc comentarii pe Facebook cum că nu am fost imparțială, nu este o emisiune despre partide în care îmi puteți cere asta, este o emisiune pe o temă în care și noi, jurnaliștii, avem opiniile noastre dar asta nu înseamnă nici o clipă ca nu ascultăm cu mult interes și alte opinii, că nu taxăm la o adică orice derapaj comis de o parte sau de cealaltă. Cred în toleranță cu toată convingerea, nimeni n-o să-mi schimbe această atitudine iar ea începe cu toleranța cu orice punct de vedere exprimat, însă, civilizat.”

    Doamnă Țopescu, un moderator TV trebuie să fie neutru și imparțial într-o dezbatere, indiferent de opiniile pe care le are pe subiectul dezbătut. Dacă nu poate face acest lucru se descalifică, nu mai e moderator TV ci activist, așa cum ați fost dumneavoastră.

    https://www.rostonline.ro/2016/07/cum-s-a-descalificat-moderatoarea-cristina-topescu/

    Apreciază

  5. RomeoB said, on ianuarie 14, 2020 at 2:13 pm

    Cum s-a descalificat „moderatoarea” Cristina Țopescu
    9 iulie 2016 de Tudor Marincu

    Tot în emisiunea dumneavoastră ați lăsat să se înțeleagă că în familiile normale copiii sunt abuzați de părinți în timp ce, dacă ar fi adoptați de homosexuali, ar beneficia de dragoste, înțelegere, suport etc. Doamnă Țopescu, aș vrea să vă aduc la cunoștință experiența unor asemenea adulți crescuți de homosexuali.

    Dawn Stefanowicz a fost crescută de un bărbat homosexual:

    “Nu am avut nici un fel de contact cu familii obișnuite, heterosexuale. Partenerii tatălui dormeau și mâncau în casa noastră, eram luată în locurile de întâlnire ale comunității LGBT. Am asistat la activități sexuale cum sunt sodomia, nuditate, pornografie, sex în grup, sadomasochism și altele. Nu exista nici o garanție că partenerii tatălui meu vor sta alături de noi o perioadă mai lungă, cu toate acestea trebuia să-i ascult. Drepturile mele și inocența mea mi-au fost violate. Ca și copii, noi nu ne putem exprima dezacordul, frica și confuziile. Majoritatea adulților care, copii fiind, au crescut în familii homosexuale nu se simt în siguranță și le este frică să povestească experiențele prin care au trecut și greutățile pe care le au de înfruntat zi de zi ca o consecință a acestor experiențe, le e frică că își vor pierde slujbele sau nu vor fi angajați.”

    B.N. Klein a fost crescută de o femeie lesbiană:

    “Am crescut cu un părinte și partenerii săi de moment într-o atmosferă în care ideologia homosexuală era folosită ca unealtă de represiune, răzbunare și abuz. Am văzut cum copiii din familiile homosexuale devin obiecte de publicitate pentru a dovedi că aceste familii homosexuale nu se deosebesc cu nimic de cele heterosexuale. Am fost învățată ca unii evrei și majoritatea creștinilor sunt proști, violenți și că urăsc homosexualii.”

    Robert Oscar Lopez a fost crescut de o femeie lesbiană alături de partenera acesteia. El povestește confuzia sexuală pe care a avut-o în adolescență datorită lipsei unui figuri paterne din viața sa, ceea ce l-a făcut să se prostitueze.

    “Simțeam nevoia de a avea sex cu bărbați mai în vârstă, cam de vârsta tatălui meu natural, deși la vremea respectivă nu prea înțelegeam de ce. Banii pe care îi obțineam din activitatea de prostituție îmi erau de ajutor dar am înțeles ulterior că nu pentru bani mă prostituam ci pentru a simți iubirea unui tată chiar dacă era doar pentru o jumătate de oră.

    În urmă cu zece ani aveam deja formată părerea că relațiile homosexual ar trebui să poată fi legalizate. Acest lucru ar fi fost de ajutor mamei mele și partenerei ei. Dar, pentru că pe vremea respectivă acest lucru nu era reglementat prin lege, mama mea și partenera ei nu au putut să-mi taie complet legăturile cu tatăl meu biologic. Acest lucru a fost benefic pentru mine în cele din urmă. În 1998, pentru că legăturile cu tatăl meu biologic s-au restabilit, am avut ocazia să mă lămuresc cine eram, să nu mai fiu confuz din punct de vedere sexual, să am o viață stabilă și împlinită.”

    https://www.rostonline.ro/2016/07/cum-s-a-descalificat-moderatoarea-cristina-topescu/

    Apreciază

  6. RomeoB said, on ianuarie 14, 2020 at 2:14 pm

    Raspunsul doamnei Cristina Topescu la articol si la comentariile de pe forum:

    cristina topescu
    20 iulie 2016 la 4:33 am

    ce sa ne facem ca si tatal meu gandeste la fel si bunicul meu gandea tot asa, ce sa ne facem??? Mi-am vandut constiinta si onoarea? Voi vorbiti despre asta? N-aveti pic de toleranta pt tot ce e altfel decat noi, majoritatea. Nu stiti decat sa judecati si sa puneti la zid,am toata compasiunea pt voi! Iar dvs, dle Marincu, habar n-aveti ce inseamna jurnalism de opinie, Cand e vorba de drepturile omului, orice jurnalist normal la cap le va sustine. Dar dvs nu aveti cum sa intelegeti asta, sunteti imbibat cu ura, bietul de dvs…

    Apreciază

  7. RomeoB said, on ianuarie 14, 2020 at 2:33 pm

    Cristina Topescu A SUSTINUT Referendumul pt familie !

    Cristina Țopescu: „Nu vă fie teamă! Da Referendum”

    Pentru că am intrat în ultimele zile dinaintea referendumului, reiau un mic ghid făcut acum un an pentru înțelegerea zicerilor oponenților protejării căsătoriei naturale:

    Atunci când adversarii referendumului spun că acesta e inutil, să știți că au înțeles eficacitatea inițiativei și se tem de el.

    Atunci când se plâng că revizuirea constituțională nu e necesară pentru că nu schimbă şi nu aduce nimic nou în privința căsătoriei, traduceți că au priceput foarte exact că după referendum nu vor mai putea schimba legea căsătoriei naturale prin presiune politică.

    Atunci când spun că avem alte priorități de rezolvat înaintea unui referendum pentru consacrarea căsătoriei naturale în Constituție, înseamnă că ar vrea să amâne la nesfârșit orice consultare populară pe această temă.

    Atunci când spun că tema căsătoriei este o falsă dezbatere, uitați-vă cât de puternic se implică în ea.

    Atunci când dau Coaliției pentru Familie indicații ce anume ar fi trebuit să facă și să dreagă, în locul referendumului, pentru a sprijini familia, gândiți-vă că nu dă lupul dezinteresat sfaturi mieilor și întrebați-i de ce nu fac ei adevărata coaliție pentru familie, care să se ocupe cu punerea în practică a sugestiilor pe care ni le dau nouă.

    Atunci când aduc vorba numai despre familie, fie ea monoparentală sau tradițională, o vor face doar ca să distragă atenția de la faptul că referendumul este despre căsătorie și nu despre familie.

    Atunci când vă vor face fasciști, să știți că țipă din ei bolșevicii (sau „idioții utili” ai acestora, cum le spunea Lenin).

    Când vor acuza Coaliția pentru Familie că este finanțată de neo-protestanții americani, să știți că fac aceste acuzații pe bani norvegieni; sau europeni; sau de la neo-bolșevicii americani.

    Când spun că oricum nu ceruse nimeni căsătoria homosexuală, fiți siguri că în realitate așteptau doar momentul oportun; și că nu ar fi consultat, atunci, prin vot direct, populația.

    Când spun că poporul e prost, de fapt ei știu că poporul e greu de prostit în cele ale firii și firescului.

    Când vor arăta cu degetul spre Putin, o fac doar pentru a nu fi căutați de patronii lor ideologici.

    Când vor striga că e opresivă societatea, luați aminte ce buni milițieni și poterași ai gândirii și exprimării se pregătesc să fie.

    Când vor acuza Biserica și cultele, va vorbi de fapt ciuda lor că nu mai sunt doar ei societatea civilă; și că nu o mai reprezintă.

    Când vă vor acuza de bigotism, vor demonstra intoleranța lor.

    Când vă vor spune înapoiați, să știți că ei nu sunt mai avansați decât pe drumul nihilismului.

    Când vă vor acuza că vreți să interziceți noi libertăți pentru unii, să știți că voiau să le impună pe spezele libertăților voastre.

    Nu vă fie teamă. Și nu vă rușinați în fața lipsei de rușine.

    DA la referendum!

    Cristina Țopescu

    https://crestintotal.ro/2018/10/05/cristina-topescu-nu-va-fie-teama-da-referendum/

    Apreciază

  8. RomeoB said, on ianuarie 14, 2020 at 2:46 pm

    ROMEO: SCOATE LINKurile CATRE PORTALUL SECTELOR !

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 14, 2020 at 3:36 pm

      RomeoB

      Adica sa sterg tot comentariul cu linkul acela?

      Apreciază

      • RomeoB said, on ianuarie 15, 2020 at 8:00 am

        Sterge doar linkul catre saitul sectelor (crestintotal). Se mai sminteste cineva.
        Articolul pro-familie arata ca nu era consecvent anti-normalitate, ci era doar spalata pe creier cand a facut interviul pro homosexualitate la antena 1.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 15, 2020 at 9:43 am

        RomeoB

        Atunci lasam link-ul, caci asa e corect. Eventual sa completez eu la finalul acelui comentariu cu o atentionare ca e eretic. E bine asa?

        Apreciază

  9. […] Sa ne amintim de spusele parintelui Efrem Filotheitul: “În ce te voi găsi, întru aceea te voi j… […]

    Apreciază

  10. adrenallin said, on ianuarie 15, 2020 at 1:04 pm

    „În ce te voi găsi, întru aceea te voi judeca.”
    Doamne, ce putere mare poate avea pocainta sincera, parerea de rau. Intr-o clipa omul se poate muta din iad in rai, avand un gand curat, de pocainta, o parere de rau, o rugaciune fierbinte. E mare pocainta curata si sincera!
    Citeam mai demult, parca in Pateric, despre un monah care in fiecare zi cadea in anumite pacate trupesti si in fiecare zi se ridica la lupta, iarasi cadea, iarasi se ridica cu pocainta si rugaciune fierbinte in fata Sfintei icoane a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. Si pana la urma se spune acolo ca Dumnezeu l-a gasit in pocainta si astfel l-a mantuit. Mare putere are pocainta, fratii mei!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.