SACCSIV – blog ortodox

Activist LGBT participă la Consiliul episcopilor schismatici din Ucraina

Posted in HOMOSEXUALITATE, Ucraina by saccsiv on decembrie 23, 2019

Foto: Facebook

ORTHODOX CHRISTIANITY: LGBT ACTIVIST ATTENDS UKRAINIAN SCHISMATICS’ BISHOPS’ COUNCIL

Activist LGBT participă la Consiliul episcopilor schismatici din Ucraina

Kiev, 20 decembrie 2019

Cunoscutul activist LGBT Ivan Ryabchiy a participat la Consiliul episcopilor „Bisericii Ortodoxe a Ucrainei”, care a avut loc pe 14 decembrie la Catedrala Sf. Sofia din Kiev, împreună cu „ierarhii” structurii schismatice, și cu o mare delegație a Patriarhiei Constantinopolului, relatează eadaily.com.

„După aceasta, devine clar de ce Dumenko spune că Biserica Ortodoxă a Ucrainei este o „biserică deschisă”, conform unui comentariu de pe pagina de Facebook a „Patriarhiei de la Kiev” За Українську Церкву (Pentru o biserică ucraineană).

Reamintim faptul că în luna decembrie 2018, Epifanie Dumenko, conducătorul schismaticei BOaU, a declarat că biserica trebuie să-și reformeze poziția cu privire la problemele LGBT, pentru a nu fi ca Biserica Rusă. În plus, organizația mândriei gay KyivPride, a fost printre primele care a transmis felicitările sale ca urmare a „consiliului de unificare” din 15 decembrie, care a unit schismatica „Patriarhie de la Kiev” (KP), cu schismatica „Biserică Ortodoxă Autocefală din Ucraina”.

Foto: Facebook

Ryabchiy, un jurnalist plin de farmec, traducător de literatură franceză contemporană de ficțiune și de filosofie, și lider ucrainian al mișcării LGBT, a participat la Consiliu în calitate de traducător pentru „Episcopul” Mikhail (Philip) de Laroche, fost „ierarh” al Patriarhiei de la Kiev, care în luna mai și-a anunțat ascultarea față de Mitropolia franceză a Patriarhiei Constantinopolului, în conformitate cu condițiile tomosului acordat BOaU, care interzice noii structuri să aibă parohii în străinătate (deși nu toate comunitățile s-au supus).

Potrivit eadaily.com, activistul LGBT se consideră de asemenea a fi un înflăcărat naționalist ucrainean, și care mai înaintea fost apropiat de conducerea Patriarhiei de la Kiev. El a fost premiat de „Patriarhul” Filaret Denisenko în 2016 „pentru merite speciale în renașterea spiritualității din Ucraina”.

În propria sa postare pe Facebook, „Arhiepiscopul” Evstraty Zorya, directorul adjunct al Departamentului pentru relații externe al BOaU, care este adesea însărcinat să încerce rezolvarea nenumăratelor probleme ale BOaU, nu a oferit niciun răspuns pentru această situație, dar, în schimb a remarcat faptul că știa cine este utilizatorul de Facebook care s-a identificat inițial ca fiind Ryabchiy și detaliile biografiei sale (care) „spune multe despre el”.

Vedeți aici o fotografie cu Ryabchiy la un eveniment Gay Pride.

12/20/2019

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. vlad tepes said, on decembrie 23, 2019 at 12:24 pm

  A se infrati, ierarhi ortodox cu miscare LGBT este ca si cum, primii si-ar scuipa propria credinta si s-ar dezice de ea!

  Apreciază

 2. ayeaye20 said, on decembrie 23, 2019 at 12:49 pm

  nu m-ar mira sa vedem asta si la Ciobotea

  Apreciază

 3. luigilucretiu said, on decembrie 23, 2019 at 6:41 pm

  Papa Francis in mesajul de Craciun spune ca „biserica trebuie sa se adapteze la epoca „post crestina” a vestului”! „Ne trebuie alte harti, alte paradigme care ne vor putea ajuta sa ne schimbam felul de a gandi. De-acum nu mai suntem in crestinism, deloc.”
  https://www.wsj.com/articles/pope-francis-in-christmas-message-says-church-must-adapt-to-post-christian-west-11576930226?fbclid=IwAR2QSRM1HC-MT86Wcq6Z2IJMjA21_9ZanQAmyjRLD3vXbyG6VO7CLcjDfH8

  Apreciază

  • abc said, on decembrie 24, 2019 at 11:26 pm

   Uf si nu stiu ce i-a apucat pe Apostoli de nu s-au adaptat epocii pagane. Ma daca era papa asta atunci cu siguranta ca-i sfatuia asa si totul era „minunat”, apostolii mergeau brat la brat cu krisna, cu apolo,cu xamolxe. Ei ce mai chermeze ieseau.
   Oare cum de-l mai rabda Dumnezeu pe amagitorul asta ?

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: