SACCSIV – blog ortodox

DMT-ul (din Ayahuasca) = drogul care te ajuta sa vorbesti cu DRACII. Asta faceau cei ce veneau la Gelu Oltean (fost şef “Doi ş’un sfert”) si Vanessa Youness

Posted in diavol, diavoli, draci, droguri by saccsiv on decembrie 16, 2019

Observator: Gelu Oltean și iubita sa susţin că făceau ritualuri de purificare, nu trafic de droguri

Fostul șef DGIPI Gelu Oltean și iubita sa, medicul Vanessa Youness, sunt în arest preventiv într-un dosar pentru trafic de droguri. Cei doi dezmint acuzațiile și susțin că ar fi organizat în schimb ”ritualuri de purificare”, spun surse din anchetă.

Gelu Oltean și Vanessa Youness au fost săltați sâmbătă. Procurorii DIICOT i-au acuzat pe cei doi că organizau ședințe într-o casă din Târgoviște, unde se consuma DMT, un drog de mare risc care conține Ayahuasca.

O a treia persoană, Thomas Lishman, cetățean britanic, a fost săltată în operațiunea DIICOT.

Suspecţii resping acuzaţiile

Fostul șef DGIPI și iubita sa au respins însă acuzațiile de trafic de droguri de mare risc. Au susținut în schimb că organizau ritualuri de purificare.

De altfel, Ayahuasca, un amestec cu puternice efecte halucinogene, e folosită în ritualurile șamanice ale triburilor din Amazonia.

Medicul Vanessa Youness este fondatoarea unei clinici de wellness, Youness Clinic, în Stănești, Dâmbovița. Conform unor surse judiciare citate de g4media.ro, pacienții clinicii primeau în cadrul tratamentului și o substanță considerată a fi drog.

”Şamanul” clinicii

Thomas Lishman, britanicul arestat preventiv alături de cei doi, este considerat a fi ”șamanul” clinicii de wellness fondată de Vanessa Youness.

Surse din anchetă mai spun că, pentru ședințele ținute în casa din Târgoviște unde se consumau DMT, participanții plăteau fiecare câte 500 de Euro.

La unele reuniuni erau prezenți chiar și zeci de oameni, mai spun aceleași surse.

30 de zile după gratii

Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman au fost inițial reținuți, însă tot sâmbătă seară au fost prezentați în fața tribunalului Brașov, care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Iar Thomas Ivor Mowbray Lishman a fost ofițer britanic MI6.

Aceasta a fost stirea zilei in intreaga mass-media romaneasca. Nu stiu daca pana la urma vor fi condamnati si nu stiu nici cine hotaraste ce substante sunt incluse pe lista drogurilor de mare risc.

Ceea ce voi analiza in articolul de fata este un aspect de o importanta fundamentala, de care nu este interesat nici DIICOT si nici presa.

 

DMT = drogul care te ajuta sa vorbesti cu DRACII

Asadar, Gelu Oltean și iubita sa susţin că făceau ritualuri de purificare, nu trafic de droguri. Sa vedem deci despre ce “ritualuri de purificare” ar fi vorba. Iata ce putem citi in articolul Fostul șef al „Doi și-un sfert“, chestorul Gelu Oltean, dezvăluiri în premieră despre relația cu Laura Codruța Kovesi. „Pentru frustrările unora, mor oameni nevinovați și timpul nu-l mai putem da înapoi“ din 25 februarie 2019 de pe EVZ:

[…]

Ayahuasca este un tratament de purificare a sufletului, a minții și a corpului“

–Evenimentul zilei: A apărut în presă că aveți o iubită, Vanessa Youness, care face obiectul unui dosar cu o presupusă faptă DNA și pare totul desprins dintr-un film cu agenți secreți.

– Gelu Oltean: Ce este adevărat despre domnișoara doctor Vanessa Youness și ce vă pot spune este că și-a învins o boală incurabilă, datorită forței și a credinței sale. A dezvoltat mai multe proiecte, printre care promovarea unui produs românesc familiilor regale din țările Golfului și dacă ar mai fi fost o sută de persoane ca ea în țară, cu siguranță ar fi crescut PIB-ul României. Și toate astea la douăzeci și ceva de ani. Într-adevăr, din păcate, în România, dacă ești tânără, frumoasă, spirituală, bogată și deșteaptă nu ai cum să fii iubită și trebuie să se găsească ceva ca să arătăm lumii că așa ceva nu există, toți suntem la fel. Și ne simțim confortabil doar punându-i pe toți în aceeași oală: vulgaritate, infracțiune, mizerie etc. Dar vă asigur că este la polul total opus și toată lumea care a ajuns să discute cu dânsa măcar o dată, poate să confirme ce spun eu. Dar eu am încrederea că justiția română își face datoria și practicile abuzive ale DNA -ului se vor opri. Eu datorită ei m-am vindecat de numeroase boli, nu mai iau nici un medicament din multele pe care le luam înainte și pentru asta îi sunt recunoscător.

– Am citit articolul despre dvs. că ați fost în jungla amazoniană, unde ați urmat un tratament revoluționar care v-a schimbat viața complet.

– Ayahuasca este un tratament de purificare a sufletului, a minții și a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, întra-devăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta.

– Și trebuie neapărat bătut drumul până în America de Sud?

– Din ignoranță, există o înțelegere greșită cu privire la ayahuasca. În traducere înseamnă vița de vie a sufletului. Dacă s-ar citi din curiozitate rețetarul acestui ceai pe Wikipedia, că e la îndemâna oricui, s-ar putea vedea că există diferite rețete ce pot fi folosite oriunde în lume legal și unele doar în America de Sud. Ambele rețete au același efect vindecător al unui spectru foarte larg de boli și afecțiuni.

[…]

Interviul este de acum aproape un an, deci déjà de multa vreme acesta promova respectiva substanta chiar in mass-media. Si nu numai. Iata ce putem citi la Tratamentul pas cu pas al sclerozei multiple prin apifitoterapie – Stefan Stangaciu, Vanessa Youness de pe LIBRARIA DELFIN:

„Astazi, cu ajutorul dr. Stefan Stangaciu, caruia ii multumesc pentru prietenia, ajutorul si sustinerea de-a lungul acestui drum, a miraculoaselor albine carora le multumim prea putin pentru tot aportul lor la mentinerea vietii pe pamant, mamei mele care a cautat neincetat tratament pentru MS-ul copilului ei si a gasit intr-o carte a lui Stuart Wilde indemnul acestuia catre omenire de a se indrepta spre tratamentul sud-american Ayahuasca pentru prevenirea si vindecarea cauzelor declansatoare care stau la baza unui spectru foarte larg de boli.
Spun toate astea, zambind tuturor cartilor de specialitate, care claseaza aceasta boala, ca fiind una fara vindecare si cu un pronostic sumbru.
Eu sunt dovada ca si aceasta boala poate fi oprita din evolutie si chiar vindecata cu vointa, iubire si disciplina, iar una din lectiile invatate de-a lungul acestor ani este ca boala trebuie privita si primita ca o sansa a sufletul nostru sa se poata intelege, ierta, iubi, accepta, elibera, curata si transcende”.
Dr. Vanessa Youness

Si astfel, foarte multe persoane publice, politicieni, vedete au devenit clientii respectivei clinici.

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Dimetiltriptamin%C4%83

N, N-Dimetiltriptamină sau scurt DMT este un acronim pentru dimetiltriptamină, o substanță psihoactivă, mai precis un halucinogen din familia triptamintelor. Ea se găsește în anumite plante, și arbori cum ar fi pinus, dar este și produsă natural în corpul multor mamifere, inclusiv în cel uman, prin intermediul glandei pineale. DMT-ul poate fi și sintetizat și administrat în diferite metode, cea mai populară fiind fumatul. De asemenea, amestecul shamanic Ayahuasca, folosit în anumite triburi amerindiene din Amazon și nu numai, are ca substanță de bază DMT-ul și se administrează oral cu ajutorul unui inhibitor MAOI.

DMT are o structură chimică asemănătoare neurotransmițătorului serotonină. Această substanță, deși secretată natural în corp, este ilegală în majoritatea statelor lumii.

Rolul prezenței DMT-ului nu este în totalitate cunoscut, speculații destul de frecvent întâlnite fiind că acesta creează conștiința sau sufletul, deoarece este secretat prima dată în viața unui om în embrion. De asemenea, se speculează că DMT-ul are un rol în producerea viselor, fiind eliberat de glanda pineală de fiecare dată înainte de somn. Alte momente în care este eliberat sunt la moarte (cea mai mare cantitate de pe durata vieții) – ceea ce a născut mitul/teoria cum că DMT-ul este „poarta către viața de după moarte” și momentele în care subiectul este aproape de moarte (numite NDE – „near death experiences”), cum ar fi cele datorate șocului produs de accidente sau chiar moartea clinică. Pacienți care au trecut prin asemenea experiențe susțin frecvent că au văzut un „tunel colorat” sau alte viziuni similare, efecte ce sunt foarte asemătoare DMT-ului sintetizat.

În general această substanță produce puternice halucinații vizuale și experiențe interpretate de unii ca fiind de factură spirituală. În cazul în care substanța este inhalată experiența durează 5-15 minute. Efectele adverse ale adiministrării de DMT includ: creșterea concentrației de hormoni de creștere, creșterea ritmului cardiac și a presiunii arteriale, dilatarea pupilelor, secreție accentuată de cortisolbetaendorfinecorticotropină.

Ceremoniile cu amestecul Ayahuasca sunt susținute cu scopul unei evoluții spirituale sau vindecâtoare. Ceremonia este de obicei recomandata atunci când individul ajunge la maturitate.

Doctorul Rick Strassman a publicat cel mai cunoscut studiu al DMT-ul în cartea „DMT: Molecula Spiritului” („DMT: The Spirit Molecule”), după care s-a creat documentarul cu același nume, găzduit de către actorul și comedianul Joe Rogan – care a creat de-a lungul carierei sale numeroase materiale informative despre DMT.

Printre alți susținători populari ai beneficiilor DMT-ului, se numură filosoful Terrence Meckenna și artistul Alex Grey.

Bibliografie

Barker SA, Monti JA and Christian ST (1981). N,N-Dimethyltryptamine: An endogenous hallucinogen. In International Review of Neurobiology, vol 22, pp. 83-110; Academic Press, Inc.

Ca atare este invers decat ne-a comunicat mass-media, adica nu DMT conține Ayahuasca, ci Ayahuasca are ca substanță de bază DMT-ul. Cu alte cuvinte subiectul propozitiei este DMT-ul. Sa vedem, deci, mai pe larg, care-i treaba cu substanta asta. Un articol foarte amplu in aceasta privinta este N-ai să găseşti drog mai dubios ca DMT-ul din 15 septembrie 2014 de pe VICE:

 

N,N-dimetiltriptamina sau DMT este un compus derivat triptaminei, o substanţă psihedelică ilegală, care se găseşte în cel puţin 60 de specii de plante din întreaga lume. În documentarul DMT: The Spirit Molecule (2000), Rick Strassman cataloghează drogul drept prima substanţă psihedelică endogenă”, iar într-un interviu din 2011, el afirmă că DMT „un produs aparent necesar pentru funcţionarea normală a creierului uman”.  Terence McKenna, „a popularizat DMT-ul mai tare ca oricine prin seminarii, cărţi, interviuri şi înregistrări, până la nivelul fără precedent din ziua de azi,” spunea Strassman în 2000. În seminarul său din 1994, Rap Dancing Into the Third Millennium, McKenna descria DMT-ul ca „cel mai puternic halucinogen cunoscut omului şi ştiinţei” şi „cel mai răspândit halucinogen din întreaga natură.” El se întreba de ce teologia nu a integrat DMT-ul ca „dovada principală a prezenţei lumii de dincolo în cea umană”. El spunea:

Nu pot înţelege de ce nu apare informaţia asta pe primele pagini ale tuturor ziarelor de pe planetă, pentru că nu ştiu ce ştiri căutaţi voi, dar eu exact asta am tot aşteptat.

McKenna a fumat prima oară DMT ca student la Berkley, în 1967. A mai avut experienţe cu LSD, băga „aproximativ o dată pe lună”, precum şi cu alte psihedelice, dar, după cum însuşi a declarat într-un interviu din The Archaic Revival (1992):

De fapt, DMT-ul a fost cel care m-a făcut să mă dedic experienţei psihedelice. În comparaţie cu celalte, DMT-ul era atât de puternic, de străinâ. Ridica tot felul de probleme cum ar fi ce este realitatea, ce este limbajul, ce este sinele, ce este spaţiul tridimensional şi timpul. Ridica toate problemele cărora mi-am dedicat ultimii douăzeci de ani.

Din 1967 pînă în 1994, McKenna a fumat de 30 – 40 de ori DMT, o substanţă portocalie, cristalină, cleioasă, care „miroase cam ca naftalina”. El a descris fragmente din tripurile sale pe DMT în Rap Dancing into the Third MillenniumDMT Revelations şi Time and Mind. Mai jos este sinteza mea din cele trei descrieri ale lui McKenna, ordonate cronologic, cu indicatori temporali aproximativi, în minute şi secunde, trecute de la primul fum de DMT, vaporizat într-o pipă de sticlă.

0:00. Primul fum. Culorile se aprind, marginile se ascuţesc, lucrurile îndepărtate se conturează. „Ai senzaţia că toată camera a fost vidată”.

0:10. Al doilea fum. Închizi ochii şi „culorile încep să-ţi alerge în faţă şi formează o chestie florală, ca o mandală, care se învârte încet, are de obicei e galben-portocalie”, pe care McKenna o numeşte „crizantemă”. După asta, ori treci prin ea, ori trebuie să mai tragi o dată”. Fumătorii de haşiş, cu plămânii lor tăbăciţi, au un avantaj la capitolul ăsta.

0:20. Al treilea fum. Crizantema. Se aude un sunet de „foşnit de pungă sau de foc care mocneşte” şi „ai impresia unei tranziţii”. Apoi, „este de parcă te rostogoleşti printr-o multitudine de tunele şi camere”.

0:40. Te trezeşti într-un loc complet nou.

Într-una din descrieri, McKenna explică locul acesta: „Limbajul nu-l poate descrie cu exactitate, aşa că o să-l descriu imprecis. De acum încolo, restul sunt minciuni. Trebuie să înţelegeţi, toate acestea sunt metafore în cel mai pur sens al cuvântului, adică sunt doar nişte minciuni”. Conştientizarea şi angajamentul lui McKenna faţă de acest aspect al DMT-ului m-a făcut să citesc mai multe din scrierile lui. Într-un seminar el explică:

Motivul pentru care este atât de enigmatic, este pentru că are impact asupra capacităţii de formare a limbajului. Aşadar, motivul pentru care este atât de obscur este acela că persoana care încearcă să observe DMT-ul este afectată de el, de procesul inspecţiei. DMT-ul nu oferă o experienţă pe care să o analizezi. Nu avem de-a face cu ceva atât de ordonat. Maşinăria sintactică a descrierii trece instantaneu printr-un fel de gonflare hiperdimensională, aşa că nu poţi să explici ce ai înţeles din ea. Cu alte cuvinte, ce face DMT-ul nu poate fi transferat într-o limbă simplistă ca engleza.

Locul, sau spaţiul în care ai intrat, numit de unii „domul”, se află sub pământ, într-un loc slab luminat, iar pereţii sunt „acoperiţi de halucinaţii geometrice, colorate puternic, foarte fluorescente, cu crevase adânci şi suprafeţe reflectorizante. Totul pare mecanic, lustruit şi pulsează de energie.” Explică McKenna:

Dar iniţial nu locul în sine mi-a captat atenţia, ci faptul că acest spaţiu este locuit, că prima impresie în momentul în care intri aici este că te umpli de o mare bucurie. Intri în acest loc şi eşti inconjurat imediat de nişte elfi mecanici chiţăitori, care se transformă şi sunt făcuţi din lumină şi limbaj şi sunet, care ciripesc şi se rostogolesc spre tine. Şi spun „Uraa! Bine ai venit! Ai ajuns!”. În cazul meu „Te vedem cam rar pe-aici”

0:50. Rămâi şocat. Te gândeşti „Doamne, ce-i asta? Ce este asta?” Apoi McKenna a făcut următoarea observaţie:

DMT-uleste ciudat pentru că nu afectează ceea ce noi numim, de obicei, mintea, partea pe care o numeşti eu. Nu se întâmplă nimic cu ea. Eşti cum erai înainte, doar că lumea a fost complet înlocuită, sută la sută, s-a dus. Şi tu stai acolo şi te gândeşti, „Căcat, acum un minut eram în camera mea cu nişte oameni care insistau să trag un drog dubios şi acum…Ce s-a întâmplat? E de la marfă? Am tras? Asta e?”

1:00. Elfii, sau „baloanele sclipitoare ţopăitoare” se apropie de tine. „Cântă, vorbesc într-o limbă care îţi sună foarte ciudat, însă mult mai important este că poţi să o vezi, un lucru incredibil de misterios! În acelaşi timp, „se întâmplă” ceva, un lucru pe care McKenna l-a numit de-a lungul anilor „luv”, dragostea înţeleasă altfel decât în sensul erosului sau al atracţiei sexuale”, ci un sentiment „aproape fizic”, „un lipici care se revarsă în întreg spaţiul acesta”.

1:10. Fiecare „creatură” se alătură celorlalte şi spune „Uite, uite, ţine asta, alege-mă pe mine.” Vin spre tine şi apoi (trebuie să înţelegeţi că nu au mâini, traducem episodul într-o dimensiune inferioară ca s-o putem descrie), îţi oferă lucruri. Realizezi că ceea ce vezi este imposibil, această „proliferare a darurilor elfilor” sau „jucăriile cosmice care pare vii”. Starea asta de frenezie incredibilă continuă pentru încă trei minute, timp în care elfii spun:

Nu cădea pradă fascinaţiei. Nu te pierde în vrajă. Fii atent. Fii atent. Priveşte ce facem şi după asta fă şi tu. Fă-o!

4:10. Apoi, („doar 5% confirmă că li s-a întîmplat şi lor” ceea ce descrie McKenna) „totul se opreşte şi ei aşteaptă, în timp ce tu simţi ca o torţă, o scânteie care ţi se aprinde în stomac şi începe să urce spre esofag”. Apoi gura ta „se deschide larg şi iese un fel de limbaj”. Este un sunet dar, „tu simţi că, de fapt, este o formă vizuală prin care tonurile astea sunt forme, umbre, culori, medalioane, bijuterii. Creezi ceva, iar elfii „înnebunesc de bucurie”.

4:40. „Tot peisajul trece printr-o implozie, iar elfii încep să se îndepărteze, la propriu, de tine. De obicei, ultimul lucru pe care-l vezi este cum îţi fac cu mâna”. O undă de şoc străbate tot sistemul şi începi să realizezi că cele două universuri se fracturează. La un moment dat, „în timp ce începea manevra de îndepărtare, toţi elfii s-au întors” spre McKenna şi îi spuneau „deja-vu, deja-vu”. McKenna nota:

Momentul este adesea foarte erotic, chiar dacă nu sunt sigur că acesta ar fi termenul potrivit, însă e ca şi când sexul ar fi suprafaţa, iar starea prin care treci estevolumul ei. Şi chiar îmi place sexul, nu vreau să-l discreditez. Vreau doar să arăt calitatea DMT-ului.

5:00. „Trăieşti extazul întregii experienţe.”

7:00. „Nu-ţi mai aduci aminte”. Îţi zici că „a fost cea mai tare chestie, a fost cea mai tare chestie, a fost… ce? Despre ce vorbesc?” McKenna credea că DMT-ul „ar putea avea un rol însemnat în procesul de visare”, pe de o parte pentru că „felul în care visul ţi se şterge este similar modului în care se şterge tripul DMT-ului, se întâmplă cu aceeaşi viteză”. McKenna încearcă să explice fenomenul într-unul din interviurile sale.

Există un mecanism automat de ştergere. Am impresia că afli ceva atât de contraintuitiv, încât nu te poţi gândi la acel lucru în mod normal. Când te întorci de acolo, este un punct în care acel ceva alunecă sub suprafaţa înţelegerii raţionale.

Experiementul DMT a fost pentru McKenna, „o experienţă fundamental diferită de oricare alta din spectrul cunoscut al realităţii. El credea că nu e drog, ci altceva, ambalat ca drog”. „Experienţa”, spunea el, „diferă de la individ la individ, dar magnitudinea ei e comparabilă cu ceea ce am descris eu”. El conchide:

Acest lucru trebuie neapărat să fie luat în serios. Cu alte cuvinte, treaba cu „sunt doar halucinaţii” şi toate prostiile alea sunt expirate. Însăşi realitatea nu este altceva decât o halucinaţie, ce naiba, n-aţi auzit? Am rezolvat, deci, şi treaba cu „sunt doar halucinaţii”. Ce avem aici, prieteni, este un fel de formă perfectă de inteligenţă care, dintr-un motiv sau altul, este disperată să comunice cu fiinţele umane.

McKenna mai descrie entităţile ca „elfi translingvistici”, „entităţi fractale prietenoase”, „legiuni de elfi din hiperspaţiu”, „prichindei”, „neguţători de concepte”, „colecţionari de artă”. Teoriile lui asupra naturii acestor entităţi sunt sintetizate mai jos. „Fără cinisme, spunea el, pentru că nu e sigur”.

1.Extratereştri

Ar putea fi extratereştri, „care au evoluat într-un alt sistem solar, probabil cu o biologie diferită, poate că nici măcar nu sunt alcătuiţi din materie, aflaţi la o distanţă astronomică de noi, poate în urmă cu foarte mult timp, care au un plan pe care noi putem sau nu să-l înţelegem. Asta ar fi, chiar extratereştrii:

Dacă extratereştrii ar vrea să interacţioneze cu societatea umană şi ar avea nişte principii clar definite care să le interzică aterizarea unei nave de sute de miliarde de tone în Piaţa Naţiunilor Unite, cu alte cuvinte dacă ar vrea să fie subtili, i-aş vedea pitiţi într-o intoxicaţie şamanică. Ar zice „Hai să îi analizăm pe oamenii ăştia. OK, oamenii sunt nişte berbeci raţionalişti, cu excepţia fenomenului ăstuia în care „îşi alterează starea”, iar când se sparg acceptă orice li se întâmplă. Super, păi hai să ne ascundem în marfă şi vorbim cu ei de-acolo. Nici n-o să se prindă că suntem altceva decât elefanţi roz”.

 1. Entităţi dintr-un univers paralel

O altă variantă, „poate mai apropiată concepţiilor păgâne familiare” ar fi că „există un univers paralel în apropiere, în esenţă chiar aici”. McKenna dezvoltă ideea astfel:

Spune-i tărâmul miraculos, Ţinutul de Dincolo, spune-i cum vrei, dar este un loc unde nu te poţi duce într-o navă spaţială, ci printr-o poartă magică, una care poate fi deschisă doar prin ritualuri şi lucruri de felul acesta. Şi asta ar fi o posibilitate. Folclorul uman din toate spaţiile şi timpurile, cu excepţia Occidentului ultimilor 300 de ani, a insistat că există aceste lumi paralele, inteligente şi organizate. Într-adevăr există.

 1. Oameni morţi

O a treia posibilitate ar fi aceea ca „locul unde pătrunzi prin DMT este un sistem al sufletelor umane aflate într-un fel de altă dimensiune”. Ideea i-a „zburlit părul” lui McKenna, care privea destul de sceptic această ipoteza. Iată de ce:

Chestiile astea… au o relaţie foarte ciudată cu fiinţele umane. În primul rând ne adoră. Dintr-un motiv anume, le pasă. Oricine sau orice ar fi, sunt mult mai conştiente de noi, decât noi de ele. Este, deci, posibil ca la sfârşitul secolului 20, după 500 de ani de materialism, reducţionism, pozitivism, să fim în pragul descoperirii unei revelaţii la care ne-am fi aşteptat cel mai puţin: suntem foarte aproape să descoperim că moartea ar fi învinsă.

 1. Oameni din viitor

O a patra posibilitate ar fi că entităţile sunt „oameni dintr-un viitor foarte îndepărtat, unde fiinţele umane sunt alcătuite din informaţii şi au doar un metru înălţime. Aş plasa-o undeva în viitorul foarte îndepărtat.

Rick Strassman (n. 1952), a abordat problema dintr-o perspectivă total diferită faţă de Terence McKenna, din multe privinţe, măcar în ceea ce priveşte scrierile şi prelegerile acestuia şi a descoperit lucruri similare, dar mult mai bizare, neaşteptate, copleşitoare şi profunde. În 1990, Strassman a demarat „prima cercetare modernă din Statele Unite, în mai bine de 20 de ani, asupra efectelor psihedelice sau halucinogene ale drogurilor asupra oamenilor”.

Din 1990 până în 1995, Strassman a administrat aproximativ patru sute de doze intravenoase de DMT unor pacienţi selectaţi în funcţie de experienţa lor bogată cu psihedelicele. El a documentat în detaliu rezultatele, pentru că „era important ca oamenii să ştie cum să-şi croiască drumul prin labirintul kafkian al interacţiunilor pe care trebuie să le ai cu Comisia de Etică pentru Cercetări pe Subiecţi Umani, structurile anti-drog sau alte instituţii, ca să obţii aprobarea pentru desfăşurarea studiilor. Rezultatele au apărut în DMT: The Spirit Molecule, studiu lansat în 2000, la nouă luni după moartea lui Terence McKenna. În cartea sa apar următoarele observaţii, descoperiri şi speculaţii:

 1. DMT este cel mai simplu psihedelic. Există în organismele noastre şi apare în toate speciile de plante şi animale. Este o parte componentă a oamenilor şi altor mamifere, animale marine, ierburi şi fructe, broaşte, ciuperci, mucegai, flori şi rădăcini.
 2. „In raport cu alte molecule, DMT este relativ simplu. Are o greutate de 188 de unităţi moleculare, comparabil cu glucoza, cel mai simplu zahar din organism, care are 180 de unităţi.
 3. În urmă cu 25 de ani, nişte cercetători japonezi au descoperit că DMT este transportat activ de către creier. Substanţa străbate rapid bariera dintre sânge şi ţesut, ca să ajungă astfel în sistemul nervos. Nu ştiu altă substanţă psihedelică pe care creierul să-o trateze cu atâta prietenie. Este uimitor şi ar trebui să avem asta în vedere atunci când ne gândim la felul pripit în care bio-psihiatria a negat rolul DMT-ului în vieţile noastre. Dacă DMT-ul ar fi fost doar un produs insignifiant, un deşeu al metabolismului uman, atunci de ce creierul este atât de nerăbdător să-l absoarbă.
 4. „Odată ce organismul produce sau consumă DMT, există anumite enzime care îl descompun în doar câteva secunde. Aceste enzime, denumite oxidazemonoamine (MAO), se găsesc în concentraţii mari în sânge, ficat, stomac, creier şi intestine. Prezenţa răspândită a MAO este motivul pentru care efectele DMT sunt de scurtă durată. Oricând şi oriunde apare DMT, organismul se asigură că este folosit repede”.
 5. Glanda pineală, care este „unică din perspectiva rolului singular pe care-l are în creier”, în sensul în care toate celelalte părţi ale creierului au o pereche, ar putea fi locul unde se produce DMT. „Cea mai răspândită ipoteză este aceea că glanda pineală produce cantităţi mari de DMT, care pot induce stări psihedelice, în anuminte momente importante ale vieţii.
 6. Glanda pineală a unor vieţuitoare mai vechi, ca de pildă şopârla, este denumită „al treilea ochi” şi are cristalin, cornee şi retină. Pe măsură ce viaţa pe Terra a evoluat, glanda s-a mutat mai adânc în creier. „La om, glanda pineală nu este parte a creierului, ci se dezvoltă din anumite ţesuturi specializate, pe cerul gurii fetusului. De acolo, migrează către centrul creierului, unde se pare că stă cel mai bine”.
 7. Glanda pineală „devine vizibilă la fetuşi” după 49 de zile. În Cartea Tibetană a Morţii se spune că durează 49 de zile pentru ca sufletul unui om decedat să se „reîncarneze”, iar 49 de zile, este momentul exact după care se poate observa sexul la copii.

În experimentele cu DMT s-a constatat un număr neaşteptat de mare de întâlniri cu entităţi aflate la anumite „niveluri independente de existenţă”. Strassman scria că nu era pregătit nici intelectual, nici emoţional pentru frecvenţa contactelor cu entităţi, sau pentru natura absolut bizară a acestor întâlniri. Aparent nici voluntarii care mai fumaseră DMT înainte nu erau pregătiţi”.

Aceste fiinţe erau descrise ca „bufoni”, „clovni”, „entităţi sau ce naiba or fi”, „elfi-DMT”, „personaje animate”, „o prezenţă care nu era ostilă, ci doar oarecum agasantă şi impulsivă”, „extratereştri”, „ghizi”, „adjuvanţi”, „reptile”, „călugăriţe”, „albine”, „păianjeni”, „cactuşi”, şi „oameni din beţe”. Când participanţii deschideau ochii, realitatea DMT-ului se suprapunea camerei din spitalul în care se aflau.

Una dintre cele mai şocante experienţe documentate de Strassman a fost cea a unui voluntar pe nume Ken. Nu este o experienţă reprezentativă, dar o voi include aici oricum, ca o contrapondere, la fel de şocantă, dar total diferită faţă de experienţele lui McKenna. Observaţi că în ambele cazuri, tot tripul durează doar cinci minute.

După pragul de 5 minute, [Ken] şi-a revenit, dar făcea grimase şi i se mişca capul. După câteva minute şi-a dat ochelarii jos şi se uita în faţă, cu privirea fixă. Avea încă pupilele dilatate, aşa că eu şi Laura am aşteptat în linişte să îşi revină complet. După 14 minute, vizibil afectat, dar cu ceva echilibru psihic, a început să povestească:

Erau doi crocodili la mine pe piept. Mă storceau, mă violau anal. Nu ştiam dacă voi supravieţui. La început credeam că visez, că am un coşmar, dar după asta am realizat că într-adevăr se întâmpla.

M-am bucurat că nu avea instalată sonda anală, pentru că se întâmpla în cadrul preselecţiei voluntarilor.

I s-au umezit ochii, dar nu i-au curs lacrimile.

„Sună oribil”

A fost oribil, este cel mai înfricoşător moment al vieţii mele. Am vrut să vă cer să mă ţineţi de mână dar eram ţintuit atât de bine că nu mă puteam mişca şi nu puteam vorbi. Căcat!

Cazul lui Ken a fost o anomalie atât în ceea ce priveşte filmul experienţei sale pe DMT, cât şi pentru aspectul şocant al acesteia, chiar dacă, după cum aţi citit mai sus, sonda anală pe care o puneau volunarilor, ar fi fost în acest caz, surprinzător, chiar utilă. Dintre toţi voluntarii participanţi la studiu, doar unul, pe nume Nils, mai refuzase: „Sonda era un fir flexibil, îmbrăcat în cauciuc, cu un diametru de aproximativ un centimetru. Era introdusă până la zece centimetri şi nu a provocat vreun disconfort pacienţilor, cu excepţia celor care sufereau de hemoroizi”.

Strassman a încercat să aplice modele psihologice freudiene şi jungiene pentru a explica rezultatele, dar s-a dovedit că acestea nu corespund. Cercetarea sa, care a inclus până la urmă şi psilocybină, s-a încheiat în 1995, după ce, pe lângă alte probleme, soţia sa s-a îmbolnăvit de cancer. În „comunitatea budist-monastică” din care făcea parte au apărut voci critice, iar membrii „şi-au retras susţinerea”, şi i-a fost respinsă cererea de a-şi desfăşura experimentele într-un loc mai puţin urât decât în cadrul unui spital supra-aglomerat, pe care l-a descris drept „cel mai oribil loc posibil unde oamenii pot să bage trip”. În 2007, Strassman a fost întrebat în cadrul unei discuţii pe IRC: Care este scopul DMT-ului în creier? De ce îl avem acolo de la bun început?  A răspuns astfel:

Cred că avem nevoie de ceva în creier care să fie responsabil de ceea ce ni se întâmplă în anumite momente ale vieţii. La fel ca siliconul din procesoarele calculatoarelor, DMT-ul este cel mai bun material care ne poate da acces la teritorii extra-corporale, de sine stătătoare. Pe de altă parte, din moment ce cu toţii producem în permanenţă DMT, este posibil ca acesta să ne medieze percepţia asupra realităţii de zi cu zi.

*

Terence McKenna spunea într-un interviu acordat revistei The Archaic Revival, în 1989, că „unul dintre lucrurile care mă înteresează la vise este acesta: am vise în care fumez DMT şi funcţionează. Mi se pare foarte interesant pentru că pare să însemne că nu trebuie să iei DMT pentru a ajunge acolo. Trebuie doar să-ţi convingi creierul că ai mai făcut-o, iar el va livra această experienţă extraordinară”.

În DMT, Mathematical Dimensions, Syntax and Death, McKenna spune:

Am avut la un moment dat norocul să reuşesc să conving un Lama tibetan să ia DMT. Era un lider al cărui nume este bine cunoscut, fără să facă parte din top cinci, dar un personaj mult mai în vârstă şi mai înţelept. După ce a consumat, l-am întrebat cum a fost. Oamenii aceştia, călugării tibetani, cunosc foarte bine teritoriul acela de dincolo, iar el mi-a spus că acelea sunt luminile de la capătul tunelului. Mi-a explicat că nu poţi merge mai departe de punctul acela fără să rupi firul de întoarcere, că dincolo de asta nu mai poţi reveni. Aşadar, într-un sens cât se poate de adevărat, este ca şi cum te-ai uita peste gard. Dar nici măcar asta nu-mi răspunde la toate întrebările. Ce e cu dorinţa de a ne arăta un limbaj pe care să-l putem vedea? Despre ce e vorba? E posibil oare ca limbajul să fi fost dintotdeauna un dar venit de la ceilalţi?

*

Oricât de profund, extrem sau spectaculos ar fi fost DMT-ul pentru McKenna, acest compus nu a fost nici pe departe cel căruia i s-a dedicat, pe care l-a suţinut şi despre care a vorbit cel mai mult. După mine, acesta ar fi psilocibina, o substanţă care se găseşte în cel puţin două sute de specii de ciuperci şi care, odată ajuns în organism, se transformă în psilocin, compus diferit de DMT prin simplul fapt că are un atom de oxigen în plus.

Urmăreşte-l pe Tao pe Twitter.

Traducere: Stefan Anghel

 

Comentariu saccsiv:

Pentru cititorii mai vechi ai acestui blog este limpede ca ceea ce au vazut cei din articolul de mai sus sunt, de fapt, draci. Daca cititorii mai incepatori sunt nedumeriti, pot intreba la rubrica de comentarii.

Chiar daca Gelu Oltean si Vanessa Youness vor ajunge in instanta si vor mai fi si condamnati, pericolul ramane, caci nu doar ei faceau reclama substantei. De exemplu, tot pe VICE puteti citi si:

Interviuri cu oameni care tocmai au fumat DMT (22 martie 2012)
Cum e să te faci praf cu doctorul DMT (16 aprilie 2014)

Si indiferent cat de multi vor mai fi arestati, e sigur ca aceasta substanta va prinde teren si in Romania. Pentru ca isi face efectul rapid, pentru ca este extrem de intens si mai ales pentru ca toti cei ce déjà l-au consumat spun ca are legatura cu spiritualitatea. Iar ultimul motiv va face ravagii.

Ce fac autoritatile? Baga la puscarie.

Ce face mass-media? Se scandalizeaza acum, fiind vorba de un fost sef “Doi ş’un sfert”, altfel treaba era trecuta la stiri diverse.

Nici unii, nici altii nu pun punctul pe i, pentru ca pentru ei dracii nu exista. Ba mai rau, pana mai ieri presa prezenta substanta chiar cu simpatie.

Pe de alta parte, trebuie tinut cont ca trendul din tarile vestice este legalizarea marijuanei:

LEGALIZAREA MARIJUANEI si LIBERTATEA

Iar daca trendul apusului este acesta, atunci sigur ca intr-un orizont de timp apropiat se va legaliza si in tara noastra. Pe motiv de recreere. Deci pe motiv de purificare, cu atat mai mult, aproape sigur ca al doilea pe lista legalizarii va si acest DMT.

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. P.M. said, on decembrie 17, 2019 at 4:05 am

  Ca o glumã la articol:romånii vor deveni credinciosi,vor simti existenta dracilor.
  Trebuie sã fii inconstient,sã te urãsti în ultimul hal sã ajungi sã iei orice fel de drog,cu atåt mai mult unul asa de periculos;ce dorintã maleficã sã numai fii stãpån pe viata ta?!?chiar si pentru cåteva minute;frapant este faptul cã omului îi este teamã de necunoscut si cu toate astea se lasã pradã unor experiente cu cosecinte ireversibile atåt în plan fizic cåt si spiritual.
  Sunt atåtea întåmplãri cutremurãtoare legate de droguri încåt nu pot sã mi explic de ce încã mai existã oameni care experimenteazã tot felul de substante care creazã depedentã din momentul cånd se ia contact cu ele.

  Apreciază

 2. Remus Satală said, on decembrie 17, 2019 at 4:46 am

  Apreciază

 3. Arhanghelul said, on decembrie 17, 2019 at 8:41 am

  O minte agera si vigilenta … este de bun augur … fata de una deschisa …

  https://www.vice.com/ro/article/pgd5zg/n-ai-sa-gasesti-drog-mai-dubios-ca-dmt-ul-147

  Apreciază

 4. […] – Din ignoranță, există o înțelegere greșită cu privire la ayahuasca. În traducere înseamnă vița de vie a sufletului. Dacă s-ar citi din curiozitate rețetarul acestui ceai pe Wikipedia, că e la îndemâna oricui, s-ar putea vedea că există diferite rețete ce pot fi folosite oriunde în lume legal și unele doar în America de Sud. Ambele rețete au același efect vindecător al unui spectru foarte larg de boli și afecțiuni. Citeste tot articolul pe saccsiv. […]

  Apreciază

 5. Paul222 said, on decembrie 17, 2019 at 5:52 pm

  DMT nu e doar un drog cum se eticheteaza ci o substanta cheie din organismul nostru. Se pare ca aceasta se secreta de catre glanda pineala atunci cand dormim (cand visam), cand ne nastem si cand murim, cu alte cuvinte la trecerile noastre dintr-un plan in altul. Mai mult, se pare ca e foarte prezenta in natura (se afla in nu stiu cate specii de stuf, iarba si alte plante). Un cercetator american a scris o carte despre aceasta substanta si a denumit-o DMT, Molecula Spiritului. Este o carte cu o abordare cat se paote de stiintifica si a scris-o ca si concluzii in urma unor cercetari in care a administrat clinic DMT la vreo 60 de voluntari. Shamanii din america de Sud o folosesc de cateva mii de ani si probabil e o „stiinta” venita de la ingerii cazuti cu care se aflau in comuniune. Stiu de un caz in care un american care se droga des cu DMT (fumat) – se afla in prietenie cu multi draci – a trimis un drac la o femeie si aceasta a devenit peste noapte posedata. Eu personal am incercat DMT din Ayahuasca in America de Sud acum aproape 10 ani cand eram foarte curios in urma vederii documentarului D’Autres Mondes, a fost o experienta socanta in care am vazut si demoni si lucruri frumoase. Puteti urmari picturile lui Pablo Amaringo, e un fel de terci spiritual cu Nirvana si tot felul de creaturi. Dupa ani si ani, am realizat ca acele halucinatii puternice sunt guvernate / produse de spiritele rele, de demoni. Oamenii au impresia ca au accesat un pic din Rai prin intermediul acestor experiente insa nu e nimic mai fals, e doar un spectacol foarte colorat, super impresionant, ciudat si mistic in acelasi timp. Din perspectiva shamanica poate fi vazut ca un deschizator de viziune sau liant intre lumi insa din perspectiva ortodoxa este o experienta foarte periculoasa, demonica. Interesant este insa faptul ca in noi se produce aceasta substanta, fiind poate ca o semnatura biologica a trecerii dintre lumi.

  Apreciază

 6. miraje11 said, on decembrie 17, 2019 at 6:20 pm

  DMT-ul este secretat in mod natural de corp in anumite conditii. Nu pot spune cu siguranta dar cred ca si atunci cand tinem post negru mai multe zile. La unele persoane halucinatiile, visele lucide si intense, starea de transa poate apare si la 4 zile fara mancare. Nu recomand acest post decat cu supraveghere medicala sau a unei persoane care sta in permanenta acasa cu cel care tine postul negru. A consuma DMT in lipsa recomandarii si supravegherii medicale e un risc mare. Ca la orice drog. Nu toate experientele cu droguri sunt malefice la fel cu nu toate visele sunt inselatoare. Daca in urma unei experiente mistice cu droguri halucinogene persoana se schimba total in bine sau se pocaieste ce tip de experienta a fost? Cu cine a vorbit respectivul? La fel se poate intampla si si cu visele.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Dimetiltriptamin%C4%83

  Apreciază

  • saccsiv said, on decembrie 17, 2019 at 8:58 pm

   miraje11

   Cand vorbesti cu dracii, nu te poti schimba in bine. Ci eventual doar pare, precum se intampla cu cei ce se apuca de yoga sau care trec la neoprotestanti.

   Apreciază

   • Arhanghelul said, on decembrie 17, 2019 at 10:10 pm

    Ca vorbim de producerea de catre propriu corp a DMT inaintea pragului … morti … apoi cei care au trait o moarte „clinica” … care s-au trezit in Rai sau Iad … asta credeau ei … si dupa s-au trezit din morti … majoritatea au zis ca si-au schimbat modul de a-si „retrai” noua viata … mai mai aproape de … poruncile lui Dumnezeu …

    Apreciază

   • miraje11 said, on decembrie 18, 2019 at 7:19 pm

    Mda… uitasem ca ortodoxia crestina are adevarul absolut! Aveti grija ca prea puneti pe diavol in toate si tot 😉 Mai vorbiti fratilor si de Dumnezeu nu doar masoni, iluminati, satana si ce rea e stiinta si ce vrajeala e yoga. Orice religie si orice stiinta la voi inseamna satana. Atunci unde e Dumnezeu in ecuatia asta daca peste tot sunt numai demoni, diavoli, rai si malefici? Unde e Dumnezeu in lumea asta daca totul e rau? Mai cititi fratilor si alte carti si studiati si altceva.
    Deci voi acuzati toata planeta ca e necurata indiferent de religie si doar 2 3 mii de insi sunt vrednici de rai. Restul o sa arda in iadul vesnic ca sunt baptisti, ortodocsi de rit nou, budusti, sau oameni simpli care n-au auzit de crestinism si Isus si au murit asa. O intrebare la care niciun crestin nu a dat niciun raspuns: Ce se intampla cu sufletele celor care nu au cunoscut nicio religie si pe Dumnezeu si au murit? Cu sufletul unui pigmeu primitiv sau un individ din triburile Africii? Acuzatii fara nicio dovada!
    Daca fac cateva exercitii de respiratie din yoga sau cateva exercitii fizice pentru sanatate inseamna ca mi-am vandut sufletul? Unde scrie in biblie despre asta? Daca alerg sau urc muntele in scop medicinal e rau sau cum?

    Apreciază

   • saccsiv said, on decembrie 18, 2019 at 8:43 pm

    miraje11

    Referitor la intrebarea „la care niciun crestin nu a dat niciun raspuns”, de fapt s-a dat inca de acum aproape 2 000 de ani, de catre Sfantul Apostol Pavel. Dar daca tu nu citesti Sfanta Scriptura…
    In rest, comentariul tau este un lighean plin de rataciri. Dar despre ele am tot scris pe acest blog si n-am timp sa mai reiau acum.

    Apreciază

 7. Britanic injunghiat mortal in timpul unei ceremonii cu Ahayuasca said, on decembrie 17, 2019 at 7:20 pm

  https://www.theguardian.com/world/2015/dec/18/canadian-man-kills-briton-ayahuasca-ceremony-peruvian-amazon

  Un „bad trip”, ii spun cei implicati. E suficient unul din asta „bad” ca sa nu mai ai altul „good” in vecii vecilor.

  Apreciază

 8. Cosmin said, on decembrie 17, 2019 at 7:41 pm

  In urma cu vreo 15 ani am incercat si eu. Eu m-am oprit intr-una din etapele primei sesiuni. Eu sunt mai de lemn asa si nu simt nimic, dar in contact cu aceasta substanta, am inceput sa vad chestii, fapt ce m-a speriat si mi-a dat de gandit.

  Daca o sa incercati o cautare pe Google a DMT-ului, in sectiunea imagini, pe langa coloritul foarte bogat al lor, acolo unde veti vedea diverse „vietati” in imagini, veti observa ca „vietatile” au toate un punct comun: au coarne.

  Si cum lucrurile intotdeauna se leaga…

  Autorii diverselor lucrari stiintifice asupra DMT-ului, analizeaza lucrurile din perspectiva pur atee. In cel mai fericit caz, au abordari new age. O abordare Ortodoxa insa, ar face lumina, iar curiosii ar sta deoparte.

  DMT-ul, este un alcaloid obtinut prin distilarea unor plante, doar ca este nevoie de o substanta intermediara pentru „capturarea” lui ceva similar cu obtinerea cocainei unde este folosit kerosenul.

  DMT-ul il gasesti intr-o masura mai mare sau mai mica in toate plantele cu frunze verzi.

  Da, inainte de moarte glanda pineala secreta aceasta substanta in cantitati foarte mari, de aceea muribundul ii vede in incapere si pe cei nevazuti noua si incepe sa vorbeasca cu ei. Dar atentie, nu e vorba de halucinatii!!! Dracii nu sunt halucinatii, ei exista dar prin taina Dumnezeiasca, noua nu ne este dat sa-i vedem pentru a nu ne tulbura.

  De aceea e o substanta periculoasa. Nu da dependenta, mai degraba dependenta e data de curiozitatea de a vedea draci.

  Ma opresc aici.

  Apreciază

 9. Cristiana said, on decembrie 17, 2019 at 8:26 pm

  Și, uite așa se face o selecție naturală, între cei puternici spiritual și cei slabi de înger, între cei cu suflet curat și cei cu suflet nociv, între cei inteligenți și cei proști, între cei cu Dumnezeu și cei care l-au pierdut pe Dumnezeu.

  Apreciază

 10. efecte secundare said, on decembrie 17, 2019 at 9:48 pm

  @Paul222, @Cosmin,

  Ce urmări concrete a avut experiența voastră cu DMT-ul din punct de vedere fizic, psihic și spiritual.

  Apreciază

  • Paul222 said, on decembrie 18, 2019 at 1:32 pm

   N-as putea sa-mi dau seama exact, la nivel fizic nu am simtit schimbari, experienta a fost foarte intensa si vie, aproape ca parca eram in alta lume, nu pot sa zic ca am inteles mare lucru din ea la momentul respectiv. Am avut o stare de euforie care a persistat o perioada (nu foarte mare) in special pentru ca mi se confirmase ca exista o lume spirituala invizibila, desi la vremea aceea aveam o intelegere foarte limitata asupra realitatii. Dupa cativa ani insa nu a mai insemnat mare lucru pentru mine iar dupa apropierea de ortodoxie am inceput usor usor sa imi dau seama ca a fost doar o experienta frumos colorata menita sa-mi distraga atentia de la adevar.

   Apreciază

  • Cosmin said, on decembrie 18, 2019 at 8:44 pm

   @ efecte secundare

   Fizic = zero

   Psihic = zero

   Spiritual = m-am imbogatit cu inca o experienta care mi-a confirmat o alta cale de ratacire. Dupa cum am descris, eu m-am oprit in timpul sesiunii la cel de-al 3-lea sau al 4-lea fum(etapa). La fiecare etapa trebuia marita putin doza. Cu cat te adanceai mai mult in sesiune, devenea tot mai intens. Dar cand am inceput sa vad chestii, m-am oprit.

   Drogurile deschid frecvente spre draci. Atunci nu stiam clar acest lucru, doar il intuiam, vazand pe unii din anturaj ca ajungeau cu totii la aceleasi probleme, indiferent de drog: SCHIZOFRENIE, in termeni stiintifici, iar duhovniceste: POSESIE DEMONICA.

   Cand stai de vorba un droger, observi ca el te priveste in ochi fara sa clipeasca, dar iti dai seama ca in spatele ochilor lui nu e nimeni, e departe, sau e altcineva…

   Totusi, nu cred ca e corect ca DMT sa fie denumit drog din moment ce si organismul uman il secreta. Doar asa daca generalizam.

   Apreciază

 11. efecte secundare said, on decembrie 18, 2019 at 10:05 pm

  @Paul222, @Cosmin,

  e bine că nu au existat urmări, mai ales spirituale, pentru că folosirea acestei substanțe deschide „porți” spre lumea spiritelor demonice de care unul e bine să se ferească, dar înțeleg că la vremea respectivă nu știați de fapt la ce vă expuneți.

  Apreciază

  • Cosmin said, on decembrie 19, 2019 at 8:21 pm

   @ efecte secundare

   Nu am practicat regulat acest sport, al incercarii unor chestii „interesante”, se intampla odata la un an-doi, cand ajungeam in ipostaze pe care nu le puteam evita.

   Atunci(acum 15 ani), avand tangente cu lumea interlopa, erau situatii cand ajungeam in anumite locuri unde se consuma ceva. Un eventual refuz, ar fi putut face sa pluteasca asupra mea o oarecare suspiciune, cum ca as fi infiltrat din diverse institutii, mai ales daca nu eram foarte cunoscut celor prezenti. Odata ce participam, cei prezenti se mai relaxau.

   Apreciază

 12. luigilucretiu said, on decembrie 18, 2019 at 10:59 pm

  Ayahuasca Ritual.

  Apreciază

 13. P.M. said, on decembrie 19, 2019 at 8:53 am

  @@@
  Miraje11,yoga este o practicã satanicã care afecteazã mintea,gåndirea;binenteles cã aceste lucruri nu vor fi prezentate în presa oficialã,iar asa zisii instructori nu au nici un interes în a expune efectele negative ale acestei practici,unele din ele ireversibile;este ca si cum un producãtor de alimente ar spune sã avem grijã la chimicalele ce le foloseste fiindcã sunt toxice.
  În ceea ce priveste ortodoxia,este singura sansã a omului pentru a se måntui.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: