SACCSIV – blog ortodox

Documente: Natiunea afgana refuza „vestificarea” si dupa 18 ani de ocupatie, timp in care SUA a cheltuit 1 000 de miliarde de dolari si a pierdut peste 2 500 de militari

Posted in AFGANISTAN, SUA by saccsiv on decembrie 14, 2019

Fișier imagine cu Pentagonul: Getty

Zero Hedge: “Undeniable Evidence”: Explosive Classified Docs Reveal Afghan War Mass Deception

Dovezi de netăgăduit. Documente clasificate explozive scot la iveală decepția în masă cu privire la războiul afgan

de Tyler DURDEN

Marți, 10.12.2019 – 04:25

În ceea ce este deja aclamat drept un moment definitoriu și exploziv al “Documentelor de la Pentagon”, o arhivă cu documente anterior clasificate obținute de către The Washington Post  relevă cum conducători de top ai Pentagonului au mințit în mod constant publicul cu privire la “progresul” războiului afgan lung deja de 18 ani.

Cele aproximativ 2 000 și ceva de pagini cu note din interviuri ale oficialilor seniori care au conturat strategia SUA în Afganistan confirmă faptul că “oficiali de vârf ai SUA au eșuat în a spune adevărul în legătură cu războiul din Afganistan de-a lungul celor 18 ani de campanie, făcând declarații roz despre care știau că sunt false… ascunzând probe cu caracter neechivoc cum că războiul devenise de necâștigat”, potrivit raportului bombă al Post.

Interviurile și luările de poziție interne au fost dezgropate printr-o solicitare în baza Actului de Libertate de Informare și cuprind ca interval administrațiile BUSH, OBAMA și TRUMP. “Comoara” aceasta mai confirmă că liderii SUA știau că fonduri financiare uriașe erau utilizate într-o încercare zadarnică de a “vestifica națiunea”.

Grupurile de monitorizare estimează îndeobște cheltuielile totale ale SUA cu războiul ca atingând pragul de 1 trilion de dolari până la finele lui 2019. Și mai important, “războiul fără sfârșit” al Americii a costat cel puțin 2 531 de vieți americane și peste 20 000 de persoane rănite.

Proiectul intern al Pentagonului condus de către Biroul Inspectorului General Special pentru Reconstrucția Afganistanului (SIGAR) a căutat să obțină o radiografie cât mai cinstită posibil cu referire la starea celei mai lungi încurcături (mocirle) întinse pe multiple administrații. Avea să fie o evaluare a defectelor clasificată ca “Lecții învățate”, pentru a preveni ulterioare gafe (pași greșiți).

“Ce am obținut din acest efort de 1 trilion de dolari? A meritat un trilion de dolari?” nota într-unul din documente un ofițer naval SEAL pensionat, care consiliase administrațiile BUSH și OBAMA. “După uciderea lui Osama BIN LADEN, am afirmat că probabil acesta râdea în mormântul său apos, având în vedere cât cheltuisem noi în Afganistan.”

Iată mai multe dovezi irefutabile că ai fost mințit cu privire la războiul din Afganistan, pentru oricine avea nevoie de mai multe probe de netăgăduit că a fost mințit în legătură cu conflagrația din Afganistan. https://t.co/3AVYnBNKch

— Caitlin JOHNSTONE (@caitoz) 9 Decembrie 2019

Un alt oficial de top, fost țar al războiului afgan din Casa Albă sub administrațiile BUSH și OBAMA, Douglas LUTE, a mărturisit cum că “Eram lipsiți de o înțelegere fundamentală a Afganistanului – nu aveam idee ce facem.” A mai adăugat că “Nu aveam nici cea mai încețoșată noțiune cu privire la ceea ce întreprindeam”, după invazia din 2001.

Dacă poporul american ar fi știut magnitudinea acestei disfuncții… 2 400 de vieți pierdute, a mai adăugat el.

Două teme consistente majore din documente sunt reprezentate de:

 1. manipularea la o scară masivă a statisticilor oferite publicului cu scopul de a ascunde adevărata natură dezastruoasă a războiului; și…
 2. conducătorii SUA făcând-o pe chiorii față de hoția la scară largă a dolarilor contribuabililor americani de către oficialii afgani corupți.

Potrivit documentelor lansate, ajutorul SUA a fost prădat “cu impunitate”, iar acestea conferă probe de necontestat cum că oficiali de vârf ai apărării erau la curent cu faptul că ani întregi de declarații publice roz nu erau altceva decât un munte de minciuni.

Aproape că e dificil să te înfurii pe seama învârtelii scandaloase a agențiilor guvernamentale. Eforturile de a acoperi eșecurile politicii externe a Americii, fie că e vorba de Afganistan, Iraq, Libia, Siria sau Yemen, ne-au uzat. E greu să ne mai amintim ce este onestitatea. https://t.co/PFDiAmwveQ

— Joshua LANDIS (@joshua_landis) 9 Decembrie 2019

“Fiecare categorie de date a fost alterată cu scopul de a prezenta cea mai bună imagine posibilă”, a depus mărturie Bob CROWLEY, colonel și consilier contra-insurgență de vârf pentru șefii armatei SUA.

Peste 400 de persoane apropiate nivelului de luare a deciziilor au fost intervievate în cadrul investigației interne DoD (Departamentul de Apărare n.t.); însă dintre acestea, 366 de nume au fost redactate, ținând seama că pe măsură ce mai multe mărturii acuzatoare erau oferite, Inspectorul General a apreciat că acestea trebuie tratate drept avertizori și informatori.

Însă cu toată stoarcerea mâinilor și ultrajul pe care bomba WaPo (Washington Post n.t) de Luni o va dezlănțui săptămâna aceasta, trebuie reținut că stabilimentul din ambele partide a promovat în mod consistent continuarea războiului, ca să nu mai vorbim despre intrarea în război în primul rând.

Așa cum observă jurnalistul independent David MIZNER despre noile “Documente afgane” rezultă că “Politicienii SUA mint pentru a rămâne în război, de fiecare dată. Adevărata crimă a fost înainte de toate intrarea în război – și aproape nici un politician american, comentator (expert) și / sau jurnalist de platformă mare nu s-au opus războiului.

Un tur video al noilor “Documente afgane” incriminatoare, dezvăluirile din ele și semnificația lor:

Tradus & adaptat de Cristian

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

LINII DIRECTOARE: Trupele SUA trebuie sa ramana in Afganistan pentru a promova feminismul / SUA trebuie să invadeze Iranul pentru a impune feminismul

11 septembrie 2001 si banii din droguri

 

Tagged with: , ,

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Grigore said, on decembrie 14, 2019 at 7:49 pm

  Remarcati un aspect definitoriu, cea mai dotata si moderna armata din lume n-a avut ce sa faca unora care traiesc fara curent electric si apa curenta. Cautati cum arata casele afgane pe internet. Mai saracacioase si decat casele noastre de paianta.

  Adevarul este ca nu determinarea talibanilor i-a dat gata pe americani, nicicum nu asta e adevarul.
  Adevarul e ca oamenii care traiesc in acele case nu sunt santajabili cu taierea curentului electric, cu gazele sau apa curenta. O bomba costa mai mult decat o casa din aia. Si s-ar putea ca acea casa sa fie reconstruita mai rapid decat aduce americanul acolo inca o bomba.
  Faptul ca nu exista parghii prin care oamenii sa depinda de stat i-a dat gata pe americani. Nu ii ajuta cu nimic ca ei pot asculta telefoanele mobile si ca pot intercepta emailurile. Oamenii aia nu au asa ceva. Nu au si nu-si doresc sa aiba.

  Simplitatea invinge sistemul!

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on decembrie 14, 2019 at 7:56 pm

   Grigore

   Din anumit punct de vedere ai dreptate.
   In ceea ce priveste semnul fiarei insa…
   Iata ce scria in 2017 la https://www.stiripesurse.ro/guvernul-afgan-incepe-distribuirea-cartilor-de-identitate-electronice_1188197.html

   Guvernul afgan a anunțat miercuri că va începe în scurt timp distribuirea de cărți de identitate electronice, un proiect inițiat în 2010, dar întârziat din cauza disputelor legate de menționarea etniei, transmite DPA.
   Noile cărți de identitate, denumite „E-Tazkira”, vor fi echipate cu un cip cu date biometrice, iar posesorul va fi identificat atât ca naționalitate, cât și ca etnie, a comunicat Humayun Muhtat, șeful acestui proiect, într-o conferință de presă la Kabul.

   Apreciază

   • Grigore said, on decembrie 15, 2019 at 1:25 pm

    Nu stiam ca in Afganistan au venit cu cipuri biometrice, dar nici nu ma mai surprinde din moment ce tot pamantul trebuie sa se inchine fiarei.

    Apreciază

 2. mircea.v said, on decembrie 14, 2019 at 10:51 pm

  Simplitate si dreapta credinta, asta e singura solutie.
  In cartea lor nu scrie de semnul fiarei, deci saracii de ei nu stiu, si nu-i intereseaza. Acum diavolul culege ce a semanat cu mi de ani in urma. Hinduism, budism, yoga si alte religii orientale, islam… nu spun nimic despre asa ceva. Doar Biblia spune.

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on decembrie 15, 2019 at 9:44 am

   mircea.v

   Iertare. Trebuia sa scriu mai mult. Ideea mea era urmatoarea:
   Modelul de viata afgan e bun si util si noua. Ba chiar imi permit sa spun ca este obligatoriu cand vremurile apocaliptice bat la usi. Insa trebuie subliniat ca nici acesta nu este suficient, ci este o etapa intermediara pentru a ne pregati de fuga in pustiu.

   Apreciat de 1 persoană

   • mircea.v said, on decembrie 15, 2019 at 2:38 pm

    saccsiv,

    si uite asa, pana la urma a fost enuntata intreaga idee.

    Apreciat de 1 persoană

  • Grigore said, on decembrie 15, 2019 at 1:30 pm

   Simplitate si dreapta credinta, asta e singura solutie.
   Am cugetat asupra simplitatii. Ai dreptate simplitatea fara credinta nu se poate. La cate primeste astazi omul modern, cate ispite, cata tehnologie care sa usureze traiul, nu poate accepta simplitatea fara de credinta. Fara de dreapta credinta!

   Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: