SACCSIV – blog ortodox

SCANDALIZARE LGBTQIA+ in BUCURESTI: o “activista transgen roma si lucrătoare sexuală” “a fost victima transfobiei” in clubul Apollo 111, “bodyguarzii facand referire la ea folosind genul masculin”

Posted in BUCURESTI, Romania, TRANSSEXUALISM by saccsiv on decembrie 7, 2019

Adevarul: VIDEO Un club din Capitală, acuzat de transfobie după ce o femeie trans a fost jignită de bodyguarzi. Activiştii şi activistele LGBT anunţă protest
O activistă trans, Antonella Lercă, afirmă că a fost jingită şi discriminată, vineri seară, într-un club din Capitală pentru persoane minoritare sexual (LGBT), de către bodyguarzii localului. Mai multe ONG-uri pentru drepturile omului anunţă protest sâmbătă seara, în Bucureşti.

O tânără trans a fost victima transfobiei într-un club din Bucureşti. Aceasta afirmă că a fost jignită de către bodyguarzii clubului Apolo 111, care au făcut referire la ea folosind genul masculin.

„Dacă vezi o fată Trans, nu i te adresezi la masculin. A fost intenţionat, a fost clar transfobie, pentru că eu nu aveam legătură cu coada de la intrare, ci ieşeam din baia fetelor. Şi m-au văzut ieşind şi au început să strige tare, arătând înspre mine „Uitaţi băiatul. Întrebaţi-l pe el”. Clubul a avut în trecut evenimente pentru persoanele minoritare sexual. Nu este ok să invalidezi indetitatea de gen a unei persoane”, a spus Antonella Lercă, sâmbătă, pentru „Adevărul”.
Tânăra trans a postat pe Facebook cum s-a desfăşurat incidental:

Club cu petrecere pe tema lgbt 
Totul bine și frumos
Ma îndrept spre spațiu de fumat o ieșire din club prin spate păzită de un bărbat sumbru la vreo 40 ani cu burta și par tuns scurt,periuța.
Când dau sa deschid usa aud din spate :
-Auzi,cred ca ai brandul mai mare decât al meu!
Ma opresc și ma îndrept spre el
Nu înțelesesem ce vrea…
-ma scuzați? La care el:
-Mușchii,mâna….e mai mare ca a mea
Am înlemnit
-nu dragul meu nu am mana mai mare ca tine
Și îmi pun palma mea in palma lui dubla vizibil mai mare cu unghii netaiate și tocite
-uite vezi?e mai mica
-A da! Spune el (eu rad triumfătoare)
Nu mai ies la fumat ca ma luat nervii ma îndrept spre baie sa ma uit in oglinda sa vad ce e in neregula cu mana mea sa ma dau cu pudra pe fata sa ascund orice urma de masculinitate sa nu ma mai oprească lumea( asta era in capul meu)
Ies din baie
Coada la intrare de vai doamne
Lumea aștepta liniștita sa fie lăsată sa între de doi bodyguarzi care stăteau in capul cozii și ii țineau pe loc
Ma strecor printre ei sa intru din baie in sala cu muzica
Unul din bodyguarzi striga puternic in fata tuturor
-uitați! Întrebați băiatul dacă nu e plin clubul! Îndreptând degetul spre mine
Am paralizat pe loc
Mi a fost invalidata identitatea de doua ori in același loc la o petrecere cu tematica lgbt
😳
Wtfk is wrong whit me? De ce nu am passing? Simt ca toți sunt cu ochii pe mine 
😳ii răspund 
-m-ai controlat între picioare sa vezi tu ca sunt băiat?
-nu dar spune-le ca e plin in sala de dans și de aia ii tin la coada!spune el
-da ce sunt Draga eu ghid turistic?si ma îndrept către ieșire
NU MA SIMT SAFE
NU E UN LOC PENTRU MINE
CHEM UBERUL ȘI PLEC
Încă o seara transfoba 

Mai mulţi oameni care au fost martori la incident au luat atitudine şi au filmat reacţiile bodyguarzilor şi ale patronului. „Totul bine şi frumos şi arde micul Paris până când vă bateţi joc de o femeie trans romă şi lucrătoare sexuală şi o forţaţi să plece. Bodyguarzii s-au purtat execrabil şi NU exista scuza că ei „sunt noi” într-un loc care se vrea queer şi trans friendly, un spaţiu chipurile safe. Ruşineeee. (A fost prima şi ultima data când am călcat la Apollo)”, a scris o femeie pe Facebook, vineri seara.
Reprezentanţii clubului se apără şi spun că „nu l-a dat nimeni afară”.
Mai mulţi activişti şi activiste, prezente în club au încercat să stea de vorbă cu patronul şi au cerut explicaţii pentru atitudinile transfobe manifestate faţă de Antonella Lercă.
În urma incidentului, mai mulţi activişti şi activiste dar şi ONG-uri pentru drepturile omului au semnat o scrisoare deschisă către @Apollo111, barul unde a avut loc incidentul.

„În seara de 06.12.2019, în cadrul eveniment cu tematică LGBTQIA+ Lil’ Paris Is Burning – Pose, personalul de pază al clubului Apollo 111, gazda evenimentului, a agresat-o în mod transfob pe activista transgen roma Antonella Lerca Duda. În repetate rânduri, personalul de pază al clubului Apollo 111 s-a referit la Antonella cu pronume de gen greşite, a făcut remarci ostile faţă de fizicul ei şi a folosit cuvinte peiorative la adresa persoanelor queer si trans prezente la eveniment.
În condiţiile în care Apollo 111 a găzduit acest eveniment, considerăm inadmisibil şi greşit ca această întreprindere să adăpostească personal cu astfel de comportament şi gândire, ce denotă o neînţelegere profundă a diversităţii identităţilor de gen, expresiilor de gen şi orientărilor sexuale. Mai mult, considerăm că astfel de atitudini, ce izvorăsc din ignoranţă, dau naştere la ură şi violenţă faţă de persoane şi comunităţi marginalizate din România”, se arată în scrisoarea deschisă.
Activiştii şi activestele vor să atragă atenţia asupra faptului că organizaţiile ce găzduiesc evenimente dedicate grupurilor vulnerabile au responsabilitatea educării şi formării personalului, astfel încât spaţiul pe care îl pun la dispoziţie unei comunităţi vulnerabile să fie unul în care membrii acestei comunităţi se simt în siguranţă. „Agresiunile bazate pe caracteristicile pentru care aceste comunităţi sunt vulnerabilizate demonstrează incongruenţa unei organizaţii cu nevoile comunităţii alături de care se solidarizează şi pe urma căreia generează profit. Considerăm absolut necesare scuze publice faţă de Antonella şi comunitatea transgen alături de o remediere a situaţiei gândită, planificată şi implementată alături de experţi de gen şi orientare sexuală. Recomandăm în acest sens un training de gen şi orientare sexuală pe o durată de minim şase luni, cu întâlniri bi-lunare, asigurat financiar de către Apollo 111 pentru toţi angajaţii săi, alături de terţii ce îşi desfăşoară activitatea în incinta clubului (de ex. personalul de pază). Acest training trebuie condus de către un expert de gen ales cu sprijinul SexWorkCall şi are ca scop formarea personalului pentru a putea sprijini astfel de evenimente”, mai arată semnatarii scrisorii.
Prin intermediul acestei scrisori, se doreşte tragerea unui semnal de alarmă îndreptat către toate organizaţiile, barurile şi cluburile care organizează petreceri cu tematică LGBTQIA+. „Ce s-a întâmplat la Apollo 111 nu este o întâmplare izolată pe scena bucureşteană, ci reprezintă reproducerea unui tipar de comportament transfobic şi homofobic cu care comunitatea LGBTQIA+ din România se confruntă în mod regulat. Ne dorim aliaţi responsabili şi preocupaţi de bunăstarea emoţională, psihologică şi fizică a comunităţii LGBTQIA+ din România”, spun reprezentanţii/ele mişcării LGBTQIA+ din ţară.
Totodată, reprezentanţii/ele LGBT anunţă protest în Bucureşti, sâmbătă seara: „Protest împotriva politicilor transfobe ale cluburilor bucureştene. Diseară la 10:00 în faţa la @Apollo 111 Barul, ne întâlnim pentru a protesta împotriva transfobiei cluburilor bucureştene. Veniţi cu pancarte, cu vocile voastre şi cu dorinţa de schimba radical modul în care sunt tratate persoanele transgen în Bucureşti. Cerem responsabilitate şi solidaritate din partea scenei bucureştene de petreceri pentru surorilele si fratii noştri transgen care se confruntă cu un tipar de ură şi ignoranţă transfobă din partea personalului şi/sau terţilor contractaţi de către cluburile bucureştene, ce susţin evenimente dedicate comunităţii LGBTQIA+. Un spaţiu în care LGB se simte în siguranţă, dar T-ul este pus în pericol nu este un spaţiu sigur pentru comunitatea LGBTQIA+. Agresiunile bazate pe caracteristicile pentru care comunitatea LGBTQIA+ este vulnerabilizată demonstrează incongruenţa unei organizaţii cu nevoile comunităţii alături de care se solidarizează şi pe urma căreia generează profit”, se arată în anunţul acţiunii publice.

Comentariu saccsiv:

Si iata cum schema cu Fereastra Overton se aplica sub ochii nostri si in Romania.

Deocamdata se face scandal ca nu i s-au adresat la feminin intr-un club precum Apolo 111. Dar va veni curand vremea cand oriunde in tara asta vei fi acuzat de URA pentru ca nu te vei adresa la feminin barbatului care doar se declara femeie, fara ca macar sa-si fi facut vreo operatie de schimbare de sex. Ba chiar vei face si puscarie pentru discriminare.

Despre Antonella Lercă cititi va rog si:

Femeia trans care a înființat prima organizație a lucrătoarelor sexuale din România

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Riko said, on decembrie 7, 2019 at 9:56 pm

  Poate se adresau la genul cromozomilor. Pe aia nu-i pot opera si nici acoperi cu pudra.

  Apreciază

 2. Un om said, on decembrie 7, 2019 at 10:25 pm

  „Tinerii frumoși și liberi” (TFL) nici nu își dau seama în ce pericol ne aflăm!
  Chiar nu se sesizează din oficiu niciun spital de psihiatrie? Chiar trebuie!

  Apreciat de 2 persoane

 3. ovidiu said, on decembrie 8, 2019 at 11:21 am

  In final o sa avem un adevarat turn babel ca n-o sa mai stim cum sa ne adresam unor astfel de descreierati (lgbt-isti)Unde esti tu Tepes Doamne?

  Apreciat de 1 persoană

 4. gheorghe said, on decembrie 8, 2019 at 1:28 pm

  Totusi, cum IL cheama pe degenerat? numele – cum spunem noi la prenume; nu ma intereseaza cel de familie, poate fi ce si-au imaginatei pe la satra.
  El spune ca vrea sa isi ascunda semnele de masculinitate, e constient dar respinge realitatea obiectiva – asta este manifestare schizofrenia, sa „opereze” mental intr-o lume imaginara, rupta de realitate.

  Apreciat de 1 persoană

 5. gheorghe said, on decembrie 8, 2019 at 1:32 pm

  Are decizie judecatoreasca de schimbare de nume?
  DE CE IL NUMITI CU NUME DE FEMEIE???
  Are evaluare psihologica sa fie sustinuta solutionarea conflictului bio-social, barbat din Romania s vrea sa fie femeie impotriva realitatii obiective, a evidentei percepute de societate si de starea de fapt ca nu se „face” femeie oricat ar mutila, vopsi, ascunde, simula… toate astea sint denaturari ceea ce denota o minte denaturata, adica impotriva firii.

  Apreciat de 1 persoană

 6. kunta kinte said, on decembrie 8, 2019 at 2:45 pm

  O fi Marian norvegianu.

  Apreciază

 7. ALIN said, on decembrie 8, 2019 at 3:58 pm

  Aceste ,,aspecte” ale existentei umane(eu sunt fetita prinsa in corp de baiat sau eu sunt fetita si iubesc tot o fetita) apartin grupului de defecte umane(filia cu subgrupele ei pedo-necro-zoo, coruptia sau criminalitatea cu multitudinea ei de forme) cunoscute si dovedite istoric si stiintific de cand exista omul si ,,civilizatia” sau societatea creata de el. Este foarte greu sa intelegi cauza acestor defecte dar si mai greu sa accepti oamenii cu asemenea defecte. Dar OMUL caruia, pardon de expresie, nu-i caca numai curul ci si mintea a descoperit…DEMOCRATIA! Si LIBERALISMUL! Si TEORIA RELATIVITATII! Si… in vreme ce omenirea asteapta cu sufletul la gura SFARSITUL LUMII:-)))) produs de explozia bombelor nucleare din Nord Corea si Iran mai sus numitii RAHATI, produsi de creerele bolnave dar si de rautatea si prostia OMULUI, vor otravi societatea umana cu fecalitatea lor precum il otravira pe bietu Socrate cu cucuta. Inchei ,,mica” si ,,draguta” dizertatie pardonandu-ma inca o data pentru prezentarea torsului uman in limbaj folcloric si va rog sa-mi raspundeti la intrebarea: cum este democratic? Ca in Germania unde se injura pe facebook si se pupa-n acela de l-am prezentat folcloric mai sus cand se-ntalnesc pe drum de seara, ca-n Rusia unde-i ciomageste si nu le cere iertare sau ca-n Romania unde-i jigneste oral si pe urma le cere scuze tot pe cale orala?:-)))))))))

  Apreciază

 8. vlad tepes said, on decembrie 8, 2019 at 4:30 pm

  Perversul asta spoit, prin atitudinea lui de „fetita inocenta” face de rusine intreaga etnie tiganeasca, pt ca din cate stiu eu, tiganii se manifesta foarte clar impotriva nebuniei numita „identitate de gen” si sunt cam toti, heterosexuali, adica sunt, din acest punct de vedere, pe calea normala pe care ne-a lasat-o Dumnezeu!

  Apreciază

 9. vasile said, on decembrie 8, 2019 at 4:44 pm

  se implineste profetia sf. Antonie. ” va veni vremea ca oamenii sa inebuneasca si cand vor vedea pe cineva ca nu inebuneste, se vor scula asupra lui, zicandu-i ca el este nebun, pentru ca nu este asemenea lor. ”

  Vor da legi sa fi normal ca nebunii, sa traiesti ca ei. Statul satanic talmudo masonic duce lumea la ANARHIE pentra ca sa creeze conditiile profetite in vechiul testatment de venire a falsului mesia.

  Apreciat de 1 persoană

 10. Duhul Căpitanului said, on decembrie 8, 2019 at 9:57 pm

  Va spun eu care este numele lui (ei) :legiune!

  Apreciază

 11. […] SCANDALIZARE LGBTQIA+ in BUCURESTI: o “activista transgen roma si lucrătoare sexuală” “a fos… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: