SACCSIV – blog ortodox

Emisiunea “Conspiratii” (Antena 3), de Sfantul Andrei: CRESTINAREA a facut un DESERVICIU stramosilor DACI

Posted in ANTENA 3, CRESTINISM, DACI, draci, PAGANISM, Romania by saccsiv on decembrie 1, 2019

Cronologic, ieri, realizatorii emisiunii Conspiratii de pe Antena 3 le-au povestit telespectatorilor despre:

1) Mitologia lupului.

2) Deserviciu facut dacilor prin crestinare.

3) Despre “alti zei decat Dumnezeu”, cu mult mai vechi.

4) Tot soiul de alte mituri.

5) Biserica a indepartat mai vechea traditie iar cand nu a putut, a acceptat-o.

6) Sfintii s-au amestecat cu vechii zei.

7) Anterior religiei cu lupul si inaintea dacilor, exista mitologia strigoilor. Adica anterioara epocii fierului si a indoeuropenilor. Rivalitate intre strigoi-lemne si daci lupi-fier.

8) Cultul vechi al mortilor era mai bun decat problematica Sambata a Mortilor si Sfintele Moaste.

9) Se doreste ca poporul roman sa nu-si cunoasca traditia pre crestina.

10) Legenda Sfantului Andrei a fost pusa peste cele vechi.

11) Fetele sa nu mai foloseasca horoscopul pentru a afla cu cine se vor marita, ci un inel si apa neinceputa. Noaptea, in pielea goala, sa se uite prin inel si vor vedea chipul viitorului mire.

12) Stapanii din umbra nu iubesc continuitatea culturii romanilor, incepand cu strigoii si mai apoi lupii.

 

Desi nespusa limpede, teza emisiunii e aceasta: crestinismul nu e bun, bune erau cele vechi.

Ei zic ca prin crestinare, dacilor li s-a facut un deserviciu. Si in intreaga emisiune (dar si in altele anterioare) au incercat s-o demonstreze.

Pentru Ana Maria Bujor si Alexandru Ganci, crestinismul nu este decat o noua religie ce s-a impus inlaturand religiile vechi pentru a deveni astfel dominanta. Iar aceasta noua religie nu este mai buna, ci din contra.

In alte emisiuni vorbeau chiar mai pe fata, “explicand” faptul ca dracii nu exista, ci sunt o inventie a crestinismului pentru a putea inlatura divinitatile mai vechi. Pe scurt, realizatorii prezinta chestiunea cam asa: niste oameni au inventat crestinismul, apoi au mintit ca exista draci, dupa care au identificat vechii idoli cu dracii si astfel au putut impune noua religie.

In aceste emisiuni nu se vorbeste despre Mantuire, despre Rai sau iad, despre Parusie, Judecata de Obste si iazul de foc, despre suflet si inviere. Din constructia lor lipseste Tatal, Facatorul vazutelor si nevazutelor, lipseste Fiul, lipseste Duhul Sfant, lipsesc ingerii, lipseste caderea lui Lucifer, lipseste tot ceea ce este esential pentru a intelege limpede lucrurile. Ei neaga existenta Creatorului iar toata creatia este prezentata ca fiind un amestec naclaios a celor vazute si nevazute, aparute de niciunde si fara nici o noima.

Cu alte cuvinte, aceasta serie de emisiuni promoveaza satanismul negand existenta dracilor. Pentru ca dracilor nu le pasa daca oamenii nu cred in existenta lor, ci ceea ce-i intereseaza este ca oamenii sa creada ca Jertfa de pe Golgota este o minciuna.

Mai spun ei ca acolo unde Biserica n-a putut indeparta vechea traditie, a acceptat-o, amestecand Sfintii cu zeii anteriori. Ceea ce-i o minciuna. Exista, intr-adevar, un asemenea amestec in mintea multora, dar nu asta este invatatura Bisericii.

Toate sunt sucite in bezna mintii lor, asa ca si despre morti bat campii. Spun ca Sambata Mortilor si Sfintele Moaste sunt problematice si ne “explica” faptul ca exista strigoi, acestia fiind cei prinsi intre doua lumi, impotriva carora poti lupta folosind religia lupului sau a calului, avand neaparat asupra ta ceva de fier. Realitatea este insa cu mult mai simpla: nu exista nici strigoi si nici stafii, ci doar draci ce pot lua diverse forme. Iar impotriva acestora omul nu poate lupta nici cerand ajutorul lupilor, nici ajutorul cailor si nici bazandu-se pe fier, ci doar cerand ajutorul lui Dumnezeu!

Realizatorii mai indeamna tinerele sa ghiceasca singure, goale fiind, cine le va fi mire, uitandu-se printr-un inel. De ce goale, nu ne mai explica. Cine face sa apara imaginea aceea a mirelui, iar nu ne explica. Realitatea este insa ca toate cele din zona ghicitului sunt tot din spectrul celor ale dracilor, inclusiv soiul acela de naluciri din inel.

In incheiere, Ana Maria Bujor si Alexandru Ganci trag si concluzia: se doreste ca poporul roman sa nu-si cunoasca traditia pre crestina, pentru ca stapanii din umbra nu iubesc continuitatea culturii romanilor, incepand cu strigoii si mai apoi lupii.

Ceea ce este iar o minciuna. Realitatea este insa ca, din contra, astfel de balarii sunt prezente in intreaga mass-media, in puzderie de carti, in sufocant de multe clipuri video si site-uri parapsihopupu. Si nu doar in Romania, ci pe intreg Pamantul. O adevarata explozie inceputa inca din secolului 19.

In Romania este promovat paganismul dacilor, la altii este promovat paganismul stramosilor lor. Exista o uriasa literatura pe aceasta tema inca de acum peste 100 de ani iar totul face parte actualmente din doctrina new age. Teza anti crestina ca cele vechi erau mai bune o regasim la toti stalpii new age, iar in Germania nazista era religie neoficiala de stat si oficiala SS:

NAZISMUL (partea 1): religia nazismului, asemanari contemporane alarmante

Cine ar fi stapanii din umbra care se opun foarte vechilor traditii, realizatorii emisiunii “Conspiratii” nu ne spun. Va puteti insa face o idée citind:

Zeitgeist subtitrare in limba romana si analiza documentarului

ZEITGEIST ADDENDUM, subtitrare in limba romana. Despre PROIECTUL VENUS. Demonstratia faptului ca aceasta miscare pregateste NOUA ORDINE MONDIALA

Intreaga emisiune o puteti viziona la:

https://antenaplay.ro/conspiratii/gIIij3UsvMj

Cititi va rog si:

“CONSPIRATII”, o noua EMISIUNE NOCIVA pe Antena 3

 

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Duhul Căpitanului said, on decembrie 1, 2019 at 7:49 pm

    Păcat, și prin emisiunea aceasta se manipulează… Părea o emisiune bună…

    Apreciază

  2. abc said, on decembrie 1, 2019 at 8:11 pm

    Poporul roman, dac, are o istorie de aproximativ 6.000 de ani.
    Noi, daci, suntem primii copii ai fiilor lui Noe, care suntem aici in Dacia, mai inainte de a incurca Dumnezeu limbile mandrilor din Babilon.
    Noi dacii nu avem nimic cu mandrii dinb Babilon cei pe care i-a pedepsit Dumnezu si le-a incurcat limbile.
    Noi, neparticipand la construirea turnului Babilonului, Dumnezeu nu avea de ce sa ne-ncurce limbile, tocmai de acea noi dacii, românii, vorbim limba pe care a vorbit-o Noe, Adam, Eva cu Dumnezeu.

    La multi ani, frati români.
    Iti multumim Doamne Iisuse Hristoase ca ai trimis pe primul tau apostol, Andrei, cel prim chemat, sa ne crestineze, sa ne faca urmasii ai Tai.
    Iti multumim Doamne.

    Apreciat de 1 persoană

    • Elena said, on decembrie 2, 2019 at 10:05 am

      Ce facem? Noi vorbim limba pe care o vorbea Noe? Pe bune ai scris așa ceva? Noi vorbim aceeași limbă pe care o vorbeau Adam și Eva?

      Apreciază

    • gheorghe said, on decembrie 2, 2019 at 10:17 am

      Trecutul trebuie cunoscut; putem sa il intelegem prin prisma analizei crestine, doar ortodoxa.
      Stradaniiile si sacrificiile inantasilor au avut atat rost cat si sens si au condus la crestinarea neamului nostru.
      A desconsidera eforturile lor nu este corect – atat au putut si atat le-a fost ingaduit!
      Insa, a promova „prototipul” spiritual impotriva revelatiei este nu doar eroare, erezie ci sminteala.
      Teologia crestina = ortodoxa explica TOTUL daca se bazeaza pe iubire, altfel este daunatoare.aflandu-se/operand in minte doar – mintea devine aroganta si mandra!
      Parintele Serafim Rose citeaza in acest sens pe Prefericitul Augustin:
      „faith without love is that of the devil.”
      Se pare ca emisiunea a avut doi logicieni care nu au putut discerne nu doar din lipsa de pricepere, cunoastere teologica dar si din analizarea teoretica, rece, lipsita de iubire.
      Cum sa crezi pe cei din vechime si sa nu asculti pe urmasii lor carora li s-a descoperit Adevarul???
      ––
      In alta ordine de idei – dar (cred eu) sustinand afirmatiile Domniei Voastre – am ajuns la concluzia ca tot ce este „alb” vine [prin roire, spre evitarea supra-popularii] dintr-o Moldova „LARGITA”, adica din zona dintre Muntii Baraolt si Carpatii Orientali – extinsa ulterior spre Rasarit, in nordul Pontului Euxin pana spre Muntii (astazi numiti) Caucaz pe un teritoriu azi identificat cu sudul Ucrainei, Georgia si Armenia.
      In inima Romaniei – tinutul Trei Scaune – adica locul de unire al celor trei kunia = provincii/tari nu a fost niciodata glaciatiune (acoprit cu gheata), nu a fost niciodata sub apa, este unul din cele trei locuri din lume unde gaze sulfuroase ies din pamant si „fixeaza” oxigenul, construind armosfera terestra, respirabila, este singurul loc din lume (Olteni) unde sint cele mai multe straturi succesive de locuire permanenta, de la Facerea Lumii.
      ––
      Este totusi dificila explicarea primordialitatii prin abordarea teologica aplicata fenomenologiei dovedite materialiceste – sa-i zic, stiintifica.
      Un indiciu ar fi faptul – demonstrat de un roman maghiarizat (nu stiu sa existe traducerea din maghiara in romaneste a scrierii sale!) – ca in ceea ce este numit (din proto-romana) Covasna raul Olt a avut delta, revarsarea peste Carpati fiind lenta, intr-o apa mare care acoperea Muntenia/Tara Romaneasca = Okeanos Potamos; exista dovezi geologice peste tot si doar pe dealurile foarte inalte, in zona sub-montana se putea circula pe pamant, restul fiind sub apa.
      ––––––––
      Te rog sa postezi informatii si surse care sustin afirmatiile,
      „Noi, daci, suntem primii copii ai fiilor lui Noe…”
      „noi dacii, românii, vorbim limba pe care a vorbit-o Noe, Adam, Eva cu Dumnezeu…”
      Eu cred asta dar nu am gasit documente, marturii, explicatii, demonstratii… despre asa ceva.
      Am ceva despre mitul lupului si (cum spun unii) „bewolf” si aparent coincidente intre aspecte preswistorice de aici si din departarile Asiei…

      Apreciază

    • abc said, on decembrie 2, 2019 at 11:58 am

      Vasile e mai bine sa stergi comentariile mele privitor la limba


      HRONOGRAF, pg 142,
      Pentru că S-a pogorît Domnul şi le-a amestecat limbile lor, în 71 (şaptezeci şi una) de limbi. Iar pe cea a 72-a limbă a lăsat-o lui Ever care de la Adam s-a început, fiindcă Ever nu era părtaş celor ce zideau turnul, deci şi limba strămoşească într-însul şi în seminţia lui întreagă s-a păzit. Şi de atunci seminţia lui s-a numit evrei, iar limba aceluia s-a numit limba evreiască

      Eu mersesem pe urmatoarea logica

      Sfîntul Noe în anul vieţii sale 930, iar în anul facerii lumii (după Gheorghe Chedrinul) 2572, prin Dumnezeiască poruncă i-a chemat pe fiii săi: Sem, lafet şi Ham şi le-a împărţit lor pămîntul.
      1. Lui Sem i-a poruncit să ia ASIA;
      2. Lui lafet – EUROPA;
      3. Iar lui Ham – AFRICA.
      …………
      A trăit dreptul Noe după potop 350 de ani
      ……
      In anul 2800 s-a zidit Turnul Babei

      M-am gandit ca fii lui Iafet, au plecat intre timp, de la porunca lui Noe din anul 2572, pana la zidirea turnului in anul 2800, in Europa si deci ei nefiind la zidirea turnului gandeam ca nu le-a incurcat Dumnezeu limbile

      Apreciază

  3. dante said, on decembrie 1, 2019 at 8:13 pm

    Singurul strigoi pe care-l stiu este pres-edintele „nostru” Klaus Plavanis. Lasind gluma la o parte asistam la o ofensiva desantata a newage-ismului pe la toate televiziunile, astfel ca nu mai departe de ieri am vazut pe alt post de televiziune cu acoperire nationala ( Realitatea) pe un prosper om de afaceri care se lauda ca si-a gasit linistea cu ajutorul unor energii venite prin puterea omului. A scris si o carte despre ratacismele lui cu care se lauda ca a sucit mintile a multor creduli, asa ca e mare gradina cu manelisti.

    Apreciat de 2 persoane

    • P.M. said, on decembrie 2, 2019 at 10:20 am

      @@@Domnule Rãzvan Justin Poenaru,ce nu a ti înteles din ce a explicat domnul Vasile?Mai simplu de atåt în cåteva cuvinte nu cred cã se poate explica mai bine.
      Dacã credeti în existenta Tatãlui Ceresc si a Sfintei Treimi,ar trebui sã stiti cã genul ãsta de emisiuni este propagandã pentru noua si abjecta ordine mondialã;totodatã sunt ode închinate lui satan;toti cei implicati direct si indirect în astfel de emisiuni nu vor sã constientizeze la ce se expun;Dumnezeu tolereazã multe,dar batjocura,blasfemia si închinarea la satan sunt de neiertat!

      Apreciat de 1 persoană

  4. Liviu Dragnea, mesaj mesianic din pușcărie: „România, de dragul tău am sacrificat tot” said, on decembrie 1, 2019 at 8:24 pm

    Liviu Dragnea, mesaj mesianic din pușcărie: „România, de dragul tău am sacrificat tot”

    De Ziua Națională, Liviu Dragnea a ținut să transmită un mesaj din spatele gratiilor. Mesajul fostului lider al PSD este plin de gânduri și cuvinte patriotice.

    OARE LIVIU DRAGNEA NU STA IN PUSCARIE DIN CAUZA CA A INITIAT LEGEA REPATRIERII AURULUI DIN ANGLIA ?

    Apreciază

  5. hthtny said, on decembrie 1, 2019 at 8:45 pm

    ehh..cei nascuti in anii „60-70 isi amintesc cartile copilariei prin care comunistii travestiti in „patrioti” au otravit o intreaga generatie..iar acum in „democracy” au trecut la next level, aceeasi marie..

    Apreciază

  6. Razvan Justin Poenaru said, on decembrie 1, 2019 at 8:49 pm

    Buna seara,

    Se pare ca nu ati inteles mai nimic din aceasta emisiune. Eu am urmarit toate emisiunile inca de la inceput. Normal, in momentul in care emiteti asemenea ipoteze, consider ca mai intai sa va informati.
    Niciodata nu a fost vorba de negare a crestinismului, desi, practic vorbind, atat poporul trac cat si cel trac au fost considerate popoare „barbare”, iar romanii au fost politeisti. Deci, noi am devenit „crestini” peste noapte, fiind la randul nostru „crestinati” de diferiti misionari.
    In plus, rog sa studiati cu mare atentie toate simbolurile asa zise „crestine” care se regasesc paradoxal atat la catolici (Vatican) cat si pe vechile efigii babiloniene si egiptene.
    Va spun toate acestea ca sa va indemn sa cititi mai mult referitor la aspectele religioase si sa nu va indoctrinati numai cu scrierile diferitilor preoti, pentru ca pana la urma, la drept vorbind nu este necsar sa ingenunchem doar datorita faptului ca asa ne spune un preot sau altul… .fie ca acesta este Papa sau Patriarh. Nu cred ca mai putem lua in calcul principiul conform caruia ar trebui sa facem ce spune popa, nu ce face popa…. sa fim seriosi, consider ca suntem oameni care inca mai gandim si intelegem ca practic, religia a distrus popoare, a provoat razboaie, ca in numele crestinatatii s-au produs cele mai crunte nelegiuiri…. si nu a facut decat sa semene frica si teroare intre oameni ca daca nu fac ceva bine ajung in iad… Domnilor, iadul este aici pe pamant iar noi inca suntem legati la ochi si nu reusim sa ne ridicam din genunchi si sa strigam cat ne tine pieptul ca vrem sa fim liberi.
    Studiez toate aceste lucruri referitoare la religii, paranormal si tot ceea ce tine de spiritualitate, de peste 30 de ani si principalul lucru pe care l-am constatat, este ca in toate scrierile sacre crestine, egiptene, musulmane, hinduse, budhiste, etc. se vorbeste despre aceleasi personaje: „Mama cu Pruncul” – chiar daca acestea au fost redactate in epoci total diferite.
    Rog, reflectati asupra a tot ceea ce scrieti, pentru a nu cadea in panta periculoasa a indoctrinarii, oricare ar fi ea. Lupta noastra, fie ca suntem crestini ortodoxi, catolici, musulmani, hindusi budhisti, etc. nu trebuie sa fie intre noi, ci impotriva tuturor fortelor oculte, care cauta sa ne invrajbeasca pentru a ne domina.
    Este un subiect extrem de vast, care nu poate fi discutat aici, asa ca oricand va stau la dispozitie penru orice lamurire, eventual o dezbatere, asta in cazul in care doriti sa purtati o astfel de discutie.
    Acesta este sfatul venit de la un vechi cititor si chiar admirator al acestui blog, drept pentru care doresc sa-mi exprim admiratia pentru tot ceea ce incercati sa faceti aici.

    Dumnezeu sa va lumineze calea si sa va deschida mintea spre clarviziune.

    Apreciază

    • gheorghe said, on decembrie 2, 2019 at 10:55 am

      Draga Domnule Poenaru,
      Este respectabila dedicare – timp de decenii – spre cunoasterea faptelor, personajelor si ideilor care insotesc omenirea de la inceputuri, daca admitem ca este posibil asa ceva.
      In acelasi timp, a egaliza formele de definire spirituala a vietii si lumii dar si distantarea de ceea ce credtinii – se intelege ortodocsii – marturisesc ca urmare a revelatiei incontestabil divine mie cel putin imi sugereaza o simplificare nu doar excesiva, de tip logica formala dar si daunatoare mental datorita desfiderii unei realitati a manifestarii transcedentale – existenta lui Iisus Hristos.
      ….
      Sigur ca „omul”, meditand asupra „inceputurilor” a folosit asemanarea inceputului „a toate” cu inceperea vietii omului dintr-o mama – de aici si similitudinea data de dualitatea „mam-prunc”.
      De aici insa pana la egalizare spirituala este exact distanta de la descrierea realitatii la …. imaginrea unei alternative.
      Sint convins ca detineti elemnte foarte avansate, fundamentale si lamuritoare in directia intelegerii Creatiei.
      As fi fost bucuros sa fie deslusit tabloul reprezentarii trecutului insa nu am inteles asa ceva din cele spuse de Domnia Voastra.
      Ceea ce am citit mi se pare comparabil cu scenariul prepararii unei mancari din ingrediente „bune” dar cu o tehnologie ineficenta, sa nu spun tendentios anti-crestina ori nevinobvat copilareasca.
      Adevarul este Unul. Absolut – Iisus Hristos.
      Orice relativizare – metoda marxismului cultural – nu face decat sa confirme impotrivirea, rebeliune fata de Creator.
      Nu este nici indoctrinare, nici demagogie ci clarificare.
      Sa nu confundam Creatia cu Creatorul si nici sa nu ne „inchinam” Creatiei care nu are merite in a deveni realitatea pe care o percem dar o si interpretam dupa cum dorim, dupa cum putem.
      A fi crestin – doar ortodox – este stare fireasc, normala, existentiala a omului.
      Caderea- alterarea biologica si spirituala il duce pe om spre emancipare de Adevar, adica spre rupere, spre opunerea sa fata de Adevar datorita mandriei, de iubire de sine, propria gandire fiind parte din sinea sa.
      A exersa logica in afara acestei stari firesti denota prietenie (asemanare) cu atitudinea lui Lucifer care a contestat atat puterea lui Dumnezeu cat si calitatea absoluta, de ne-egalat si de neatins a lui Dumnezeu.
      Remarc in mesajul Domniei Voastre tendinta de rationalizare nu doar excesiva (si prin aceasta ne-probatoare in realitate) cat si uniformizarea spirituala a formelor majoritar manifestate.
      SInt convins ca este daunator duhovniceste – firea nu accepta impotrivirea desi minte obliga trupul spre ne-ascultare.
      De aici vin nelinstile interioare si nu din dorinta de a cunoaste; de aici vine suferinta personala din interactyiunea cu realitatea obiectiva interpretata „pe langa” revelatii, de aici vine degradarea spirituala prin contrazicerea Creatorului, Domnul Dumnezeu nostru cunoscut [cu inima] de crestinii romani, doar ortodocsi].
      Nu e mandrie, nici aroganta si doresc tuturor sa caute aceasta cunoastere care implineste orice dorinta de inteleger, care potoleste orice sete, orice nevoie si care da curaj si putere de a duce toate cel care ne sint potrivnice.
      ––
      Nota: numele si adresa e de email sint fictive; sper ca mesajul sa va intereseze, persoana mea este neimportanta.

      Apreciază

    • Grigore said, on decembrie 2, 2019 at 5:56 pm

      religia a distrus popoare, a provoat razboaie, ca in numele crestinatatii s-au produs cele mai crunte nelegiuiri…

      Numiti va rog un popor distrus de Ortodoxie.
      Numiti va rog un razboi provocat de Ortodoxie.
      Numiti o nelegiure comisa de Ortodoxie.

      Apreciat de 4 persoane

      • guti flo said, on decembrie 2, 2019 at 8:25 pm

        Grigore,
        Nu cred ca poate sa-ti dea un raspuns sanatos ..pt ca el inca nu face diferenta dintre Ortodoxie..si celelalte confesiuni.
        Din ce a scris el, se poate vedea ca nu a inteles ca pe Dumnezeu ( ortodoxia), nu Il gasesti prin „studii” sau citit…daca nu Il si traiesti.
        Dumnezeu ne spune clar, ca Imparatia este in inima noastra…iar noi il cautam prin studii si analize.
        Daca te rezumi doar la studii…este normal sa ratacesti …cand este vorba de Dumnezeu.
        Reperul lui, din pacate, nu este Dumnezeu…ci studiile.

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 3, 2019 at 9:50 am

        guti flo

        Doamne ajuta!
        Ti-am trimis un e-mail.

        Apreciază

  7. Cosmin said, on decembrie 1, 2019 at 8:49 pm

    Cam aceeasi melodie o canta si grupul lui Chelaru, cu care ma mai ating din cand in cand asa ocazional: „cele vechi sunt mai bune din cauza ca sunt mai vechi”. Cam asta e logica lor.

    Degeaba le explic ca Mantuitorul a venit tocmai pentru ca cele vechi sa nu mai fie savarsite pentru ca sunt de unde si-a varat dracu coada.

    Ei o tot lalaie cu cele vechi precrestine, iar eu cand le spun ca Adevarul si Cuvantul lui Dumnezeu e mai vechi decat cele vechi, caci El a facut cerul si pamantul, se blocheaza si se lasa liniste pentru cateva secunde la masa, parca ceva rotite si beculete au tentativa sa se puna in miscare si sa se miste, pana ce unul sau altul exclama: Nu e adevarat !

    Degeaba, pe rataciti nu-i scoate nimeni din sminteala, numai ei insisi prin mila lui Dumnezeu, deschid ochii.

    Apreciat de 2 persoane

  8. P.M. said, on decembrie 1, 2019 at 10:09 pm

    ***Liviu Dragnea stã în puscãrie fiindcã nu a jucat în totalitate cum i au cåntat stãpånii din sistem;si el face parte din acest sistem satanist;odatã ce intri în el esti obligat sã dansezi exact cum îti este cåntat;nu este nevinovat cum cred unii din conationalii nostri;nu existã politician nevinovat!

    Apreciază

  9. P.M. said, on decembrie 1, 2019 at 10:12 pm

    În ceea ce priveste emisiunea,eu nu înteleg cum în anul 2019 pot exista oameni care se uitã la astfel de fãcãturi care nu numai cã sunt nocive,dar nici mãcar nu întelegi ceva din ele.

    Apreciază

  10. Nimic nu sunt fără Dumnezeu said, on decembrie 1, 2019 at 10:31 pm

    Trebuie să ne așteptăm de acum încolo la emisiuni pe placul președintelui Iohannis care știm noi cât iubește Ortodoxia… Nu-l condamn. Are altă confesiune. El va răspunde pentru ce face, de asemenea și fiecare dintre noi.

    Nu oricine poate vorbi despre români și despre religia lor. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Într-un fel vorbește despre români și despre credința lor un ateu și în alt fel un creștin. A insulta milioane de ortodocși prin astfel de emisiuni cum se cheamă? Se poate face o sesizare în acest sens?

    Monica Tudor – Avem o tara

    Apreciază

  11. hthtny said, on decembrie 2, 2019 at 12:48 am

    „dacismul”a fost in „trend” prin anii 70/80 ,inventat de noul val al „boemei bucurestene” (cu voie de la secu)..noi mai batarni ne amintim de „dacii” si „ciresarii” si de romanele lui romulus lal, v kernbacht, d davidovici, i hobana, etc..
    acum e next level ptr generatile snowflake (2.0.)

    Apreciază

    • gheorghe said, on decembrie 2, 2019 at 11:19 am

      Daca eliminam spiritismele din nole sustineri despre daci – mi-e neplacut sa le spun „dacisme”… – putem invata ceva, sint aduse la suprafata elemnte din realitatea trecuta!
      Cred ca impresia puternica a personalitatii stramosilor nostri – stra-romani numiti daci ori geti ori… a determinat pe unii sa proslaveasca trecutul in detrimentul definirii obiective a conditiilor existentiale.
      Una este sa descrii credintele strabune si cu totul altceva este sa le propui ca dedicare spirituala!
      Stim ca stramosii nostri aveau o cunoastere profunda si un rafinament duhovnicesc inegalabil cu privire la suflet si viata; de aici insa pana la a le atribui prioritate ori superioritate fata de invatatura si faptele lui Iisus Hristos este dovada unei respingeri daunatoare a realitatii faptice, de ne-acceptare a evidentei existentei Sale.
      Eu vad dac-ismul ca teorie explicativa a Creatiei definita de spiritualitatea daca si nu ca o doctrina c pretentii absolutiste. Sigur ca este ratacita fata de Adevar dar strabunii nostri nu aveau cum sa stie asta – venirea Fiului in lume a rezolvat treaba asta… multumita Sfantului Apostol Andrei.

      Apreciază

  12. Issa said, on decembrie 2, 2019 at 5:43 pm

    Fratilor, toate partidele romanesti sunt compromise! Iar Dan Voiculescu nu e cel care invita masoni gen Prigoana si Bahmu in studio-uri? Nu Varanul Felix a bagat Acces Direct pe stilul 0TV? Nu el are Cacatos oare?

    Apreciază

  13. George said, on decembrie 3, 2019 at 6:00 am

    De văzut înainte de a naște!

    „Informatii importante pentru cei care vor sa fie parinti. Adevaruri ascunse expuse si raspunsuri la intrebari incomode. Totul despre practicile medicale de exceptie (de urgenta) care au devenit treptat REGULA in maternitati si care sunt impuse acum viitoarelor mame. Urmariti pana la capat si dati mai departe daca vi se important de stiut. Daca stiti la ce va expuneti veti intelege cum sa va protejati si ce sa faceti sau ce sa cereti in consecinta.”

    Apreciază

  14. […] Emisiunea “Conspiratii” (Antena 3), de Sfantul Andrei: CRESTINAREA a facut un DESERVICIU stramos… […]

    Apreciază

  15. […] Emisiunea “Conspiratii” (Antena 3), de Sfantul Andrei: CRESTINAREA a facut un DESERVICIU stramos… […]

    Apreciază

  16. […] Emisiunea “Conspiratii” (Antena 3), de Sfantul Andrei: CRESTINAREA a facut un DESERVICIU stramos… […]

    Apreciază

  17. […] Emisiunea “Conspiratii” (Antena 3), de Sfantul Andrei: CRESTINAREA a facut un DESERVICIU stramos… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.