SACCSIV – blog ortodox

Petru Golesteanu: Padurea cu fiare salbatice se inchina Lui Hristos, iar jungla politica lui antihrist…

Posted in ANIMALE, antihrist, POLITICA by saccsiv on noiembrie 25, 2019

Acest articol l-am primit pe e-mail de la fratele Petru Golesteanu pe 29 iunie 2018, fiind postat in aceeasi zi pe Ortodoxinfo.

Padurea cu fiare salbatice se inchina Lui Hristos, iar jungla politica lui antihrist…

In lumea ne-cuvantatoarelor exista multe exemple ce ne pot invata despre adevaratul Dumnezeu. Privind penajul pasarilor, bogatia de culori din aripile fluturelui, felul in care se misca o frumoasa pisica, arcuirea calului, viteza de zbor a unui vultur ori masivitatea balenei ce „zboara” pe sub ape, nu se poate sa nu ne bucuram de minunata lume data noua de Creatorul a toate! Dar este mult mai mult decit a admira si a ne bucura de cele din jur: Dumnezeu Insusi foloseste vietuitoarele, care stiu cine este Stapanul, pentru a ne face sa intelegem lucrurile vazute dar si cele ne-vazute.

In acest fel Dumnezeu ne ajuta sa intelegem ce e cu noi, astfel ca multe din pasajele Sfintelor Scripturi descriu prezenta animalelor: cocosul canta si Sfantul Apostol Petru isi aduce aminte de spusele Mantuitorului legate de tradarea sa, chitul (simbol al mormantului Lui Hristos) il inghite pe Dreptul Iona care sta trei zile si trei nopti in pantecele sale, sarpele apare ca aducator Caderii protoparintilor nostri Adam si Eva, dar tot sarpele este prezent si in sfatul Lui Dumnezeu: „Fiţi înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii” (Matei 10: 16), apoi Dumnezeu Cel Intrupat intra in Ieusalim calare pe un magar, un simbol al umilintei.

In lumea prezentului, omul, cel care a fost pus imparat de Dumnezeu peste toata creatia Sa, a cazut dincolo de marginile abisului, intrecandu-l pina si pe diavol, cu nascocirile fara de sens. In adunarile politice si parlamentare oamenii indraciti lupta sa alunge orice urma de crestinism din legislatie. Au devenit mai rai decit iudeii carora Apostolii le spuneau: „51 Voi, cei tari in cerbice si netaiati imprejur la inima si la urechi, voi pururea-I stati impotriva Duhului Sfant; precum parintii vostri asa si voi! 52 Pe care dintre prooroci nu l-au prigonit parintii vostri? Ei i-au omorat pe cei ce-au prevestit sosirea Celui-Drept, ai Carui vanzatori si ucigasi v’ati facut voi acum” (Faptele Apostolilor, capitolul 7). Parlamentarii romani sunt sclavii celor care i-au cumparat, nu reprezentantii celor care i-au ales. Cum sa-i eliberam, daca ei vor sa ramana sclavi, se pare?

Acesti politicieni au ales o seama de draci la care se inchina: la cel al banilor, la cel al arderii copiilor, la cel ecumenismului, la cel al distractiei ochilor, la cel al erotismului, la cel al infatisarii aratoase, etc, etc, etc… Desigur ca acesti parlamentari si guvernanti pot spune ca nu e asa, ca ei sunt crestin-Ortodocsi si ca ei sunt in slujba poporului. Si Baraba a fost in „slujba” poporului, cautand sa-l „elibereze” de asuprirea romana si mai tarziu „ales” de popor spre a fi scos din puscarie, iar Hristos crucificat! La fel, si Iuda-trezorierul cauta sa faca „economie” la bani („pentru a-i da saracilor”) si a se umfla in propriul egoism. Nu sunt oare „alesii” nostri cautatori de astfel de modele? Insa cum sunt adevaratii Sfinti ai Lui Hristos? Exact cum ne-a demonstrat Dumnezeu-Cel-Intrupat ca trebuie sa fim: sa Il urmam pe El, daca vom fi in stare…

Sa vedem acum ce istorioara despre sacrificiu si intelepciune ne aduce aminte un Sfant al Lui Dumnezeu, Ioan Iacob Hozevitul:

„În cuibul unui pelican a intrat odinioară un şarpe veninos.

Pelicanul nu era în cuib, erau numai puişorii singuri.

Şarpele a început să muşte şi să bage veninul lui ucigător în toţi puişorii. Când era aproape să-i înghită, s-a ivit şi pelicanul. La zgomotul aripilor lui, şarpele a părăsit cuibul, fără să guste din pradă.

Bietul pelican vede cu durere că puişorii lui sunt pe jumătate morţi, fiind otrăviţi de vrăjmaşul şarpe. Fără să mai stea mult pe gânduri, el se hotărăşte să-i scape cu orice preţ. Şi iată anume ce face: îşi găureşte coasta cu ciocul şi cu sângele său adapă pe toţi puişorii care sunt ameţiţi de veninul şarpelui. Sângele lui curat are minunata putere să taie otrava şarpelui şi prin aceasta puişorii lui se înviorează şi scapă de moarte. Pelicanul este o pasăre de pustie cu gâtul lung, ca şi bâtlanul. Când puişorii lui sunt aprinşi de sete sau vătămaţi de jigănii otrăvitoare, atunci pelicanul îşi răneşte coasta sa şi îi adapă cu sângele său. Iată o pildă minunată de dragoste părintească, care ajunge până la jertfă.

Dacă vom lua seama bine, vom vedea că în cântările Prohodului, la starea a II-a se pomeneşte despre pelican şi anume iată cum zice:

„Ca un pelican, împungându-Te acum, Cuvinte, Înviezi pe fiii Tăi, revărsându-le dintru coasta Ta, izvor mântuitor!”

Cuvintele Prohodului aseamănă jertfa cea de pe cruce a Domnului cu jertfa pelicanului, care îşi varsă sângele pentru viaţa puilor săi.”

Si din celelalte creaturi Dumnezeu a ales o seama de animale ce-i inspira pe cei Drept-Credinciosi, decorandu-le cu frumusete spatiile binecuvantate.

Pestele:

Mielul:

Porumbelul:

Leul (impreuna cu alte animale), drept simbol Ortodox pentru Evanghelisti:

Vulturul bicefal:

In zilele noastre avem unelte precise si putem filma si fotografia lumea creata de Dumnezeu, lume ce NU este cum era odata, inainte de Cadere sau chiar inainte de Potop. Dar chiar in lumea asta cazuta totusi inca frumoasa, majoritatea NU intelege ceea ce vede! In scoli si in mass media ni se spune ca e o mare competitie intre aceste vietuitoare si pentru a supravietui, se lupta unele cu altele, pe viata si pe moarte… Discordia dintre om si Dumnezeu a dus la inamicitie intre vietuitoare; da, animalele carnivore sfasie pe cele ierbivore si chiar mai mult. Insa daca ne uitam cu atentie, mai toate creaturile traiesc in grupuri si se ajuta intre ele. Si nu doar atat, ci se si salveaza unele pe altele din situatii disperate, dincolo de acele „clase” si „increngaturi”:

Un biet peste este in stare sa foloseasca varii domenii („matematica”, „fizica”, „arhitectura”, etc.) pentru a construi lucruri extraordinare: http://ortodoxinfo.ro/2017/05/11/artistul-lui-dumnezeu-ce-poate-face-un-simplu-peste-contrazice-orice-ateist-sau-evolutionist/

Un soi de pasare-a-paradisului foloseste o „tehnica” mai deosebita pentru a atrage femela:

Lupul se organizeaza in haita pentru a supravietui, dar liderul NU este in frunte ci la urma, ultimul, cautand sa apere toti membrii in caz de nevoie… Hmm, oare exista vreun lider politic care se pune in slujba celorlalti? (http://ortodoxinfo.ro/2017/09/09/tehnici-de-supravietuire-model-lupul/)

Mai exista o vietuitoare, numita ursul-de-apa (din increngatura Tardigradelor). Este de dimensiuni foarte mici de aproximativ un milimetru (http://www.bbc.com/earth/story/20150313-the-toughest-animals-on-earth), traieste citeva sute de ani, poate supravietui dozelor foarte mari de radiatie atomica, rezista fara mancare si apa timp de zeci de ani, nu moare sub presiuni extreme, etc.

Carabusul-bombardier este o specie de insecta ce are un organism care poate fi spaima paianjenului mult mai mare si mai fioros. Adica poate, prin coada, sa stropeasca inamicul cu o substanta ce ajunge la temperaturi foarte inalte. In realitate sunt trei compusi chimici care separati nu sunt de nici un pericol, dar „impreuna”: bum!!! Evolutionistii nu pot sa spuna cum a „evoluat” aceasta vietuitoare… Asadar, existenta dragonului / balaurului care scuipa foc nu mai trebuie sa fie un mister!

Ce se mai poate zice atunci cind „clasificarile” noastre se vede ca nu fac doi bani? Nu oare toate creaturile vorbesc despre Creator? De ce ar avea nevoie o mica gaza sa „evolueze”, cind are deja un sistem atat de dur si rezistent oricaror atacuri? In fata acestor evidente oricine se poate intreba: cum de omul a ajuns atat de prost si de necredincios fata de Dumnezeu, creatorul sau? Mai uitam ce e cu noi, dar ne putem aduce aminte doar uitandu-ne la cele din jur. Daca animalele „stiu”, noi de ce nu am sti? Nu am sti pentru ca NU MAI VREM SA STIM! Nu mai vrem sa ne inchinam Dumnezeului Celui Adevarat, ci cautam tot felul de aratari ecumeniste, comuniste, capitaliste, socialiste, etc.

Ne-Ortodocsii la mare cinste!

http://www.national.ro/news/mica-unire-sarbatorita-de-mici-politicieni-612070.html/si http://www.araratonline.com/preasfintia-sa-episcop-datev-hagopian-la-sedinta-solemna-de-la-parlament/attachment/21122014450/ si https://www.aparatorul.md/ecumenismul-e-poarta-prin-care-antihrist-va-intra-in-biserica-experienta-unui-preot-fost-ecumenist/

 

ORTODOCSII sunt cu totul altfel!!!

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. evtodiev said, on noiembrie 25, 2019 at 2:15 pm

  off topic:
  Mitropolitul Neofit de Morfu despre Sfântul Iacov Tsalikis, prăznuit pe 22 noiembrie

  Apreciază

 2. rr said, on noiembrie 25, 2019 at 5:06 pm

  Parintele Cleopa: „Armonia şi frumuseţea zidirilor au uimit pe sfinţi, pe filosofi, pe înţelepţi, pe poeţi, pe artişti, pe creştini şi chiar pe păgâni, înălţându-i cu mintea la Creatorul a toate, Dumnezeu. Prin cugetarea la zidiri mulţi au cunoscut pe Dumnezeu, au sporit în rugăciune, au înălţat imne de laudă Ziditorului şi au ajuns chiar la rugăciunea cea mai înaltă a minţii şi a inimii. De aceea, spun Sfinţii Părinţi, ne este de mare folos să cugetăm la zidirile lui Dumnezeu, pentru a-L cunoaşte şi iubi mai mult pe Dumnezeu.”

  Conform „stiintei”, in ziua de azi frumusetea zidirilor nu mai trebuie sa-i inalte omului mintea la Creator, ci sa i-o injoseasca catre Darwin, iar de la Darwin catre Marx.

  Cum evadeaza un catel:

  Sursa: https://saccsiv.wordpress.com/2012/05/11/video-un-catel-se-straduie-si-reuseste-sa-evadeze

  Apreciază

 3. Duhul Căpitanului said, on noiembrie 25, 2019 at 10:18 pm

  În zilele care vor urma, omenirea se va radicali za, nu va putea spune că e și, și, ci ori va fi cu Dumnezeu, ori va fi cu diavolul…

  Apreciază

 4. […] Petru Golesteanu: Padurea cu fiare salbatice se inchina Lui Hristos, iar jungla politica lui antihr… […]

  Apreciază

 5. […] Petru Golesteanu: Padurea cu fiare salbatice se inchina Lui Hristos, iar jungla politica lui antihr… […]

  Apreciază

 6. […] Petru Golesteanu: Padurea cu fiare salbatice se inchina Lui Hristos, iar jungla politica lui antihr… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: