SACCSIV – blog ortodox

Spania: telefoanele mobile vor fi geolocalizate pentru următorul recensământ

Posted in RECENSAMANT, Spania, telefon mobil by saccsiv on noiembrie 21, 2019

Hot News: Spania începe supravegherea telefoanele mobile, dar neagă spionajul

Milioane de utilizatori de telefonie mobilă spaniolă sunt urmăriți săptămâna aceasta ca parte a recensământului guvernului, iar criticii se tem că este un pas mai aproape către spionarea populației, relatează BBC.

Agenția de statistică INE insistă că proiectul de opt zile este anonim și vizează informațiile despre unde merg spaniolii în timpul zilei și noaptea.

La programul de supraveghere participă cele mai mari trei companii de telefonie mobilă din Spania si spun că prin predarea datelor nu încalcă nicio lege. Cele trei companii – Movistar, Vodafone și Orange – acoperă 78,7% din utilizatorii de telefonie mobilă din Spania și urmează să primească în total 500.000 de euro (430.000 de lire sterline; 550.000 de dolari) pentru participarea la studiu.

Odată analizate toate datele, agenția speră să aibă o idee mai clară despre când și unde călătoresc spaniolii, iar apoi să utilizeze informațiile pentru a îmbunătăți transportul și serviciile publice. Institutul Național de Statistică vrea să utilizeze rezultatele recensământului în 2021.

Operatorii de telefonie mobilă insistă că utilizatorii nu pot fi identificați, deoarece nu sunt transferate date cu caracter personal.

Mai multe guverne au exprimat îngrijorarea că comunicațiile mobile ar putea fi folosite pentru a spiona sau perturba telecomunicațiile în viitor. SUA și alte țări au exprimat îngrijorare față de utilizarea echipamentelor realizate de producătorul chinez de telefonie mobilă Huawei în rețelele mobile 5G de nouă generație, argumentând că ar putea afecta siguranța utilizatorilor.

 

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. R said, on noiembrie 21, 2019 at 7:46 am

    Ieri, în autobuz, o bătrână a văzut că nu mai are bani pe cardul de transport. O tânără s-a oferit să o ajute. A trimis un sms la nu anumit număr pentru plata călătoriei, și totul s-a rezolvat. Am întrebat-o cum o să plătească banii pentru călătoria cu autobuzul? Răspunsul a fost că banii vor fi plătiți la următoarea factură vodafone. Așadar, totul e interconectat. Poți plăti la firma de telefonie mobilă pentru transportul în comun. Ele s-au bucurat să telefoanele lor mobile performante le-au permis să facă acest lucru. Eu am întrebat dacă nu le îngrijorează controlul tot mai mare pe care îl exercită asupra lor plățile electronice. Răspunsul a fost că nu mai suntem în evul mediu, că ăsta e progres și civilizație. Așadar, oamenii indiferent de vârstă, sunt foarte pregătiți pentru viitoarele buletine biometrice și pentru cipuire, pentru că, nu-i așa, asta înseamnă progres și civilizație.

    Apreciază

  2. […] Iata comentariul sorei R postat la Spania: telefoanele mobile vor fi geolocalizate pentru următorul recensământ: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: