SACCSIV – blog ortodox

Propunere legislativa: FIINTA UMANA din momentul CONCEPTIEI

Posted in avort by saccsiv on noiembrie 21, 2019

LIFE SITE: Ohio introduces personhood bill to recognize all abortions as murder

Ohio introduce proiectul de lege pentru recunoașterea tuturor avorturilor ca omucidere

COLUMBUS, Ohio, 18 noiembrie 2018 – Republicanii pro-viață din Legislatura din Ohio au introdus o legislație care ar recunoaște pe deplin oamenii nenăscuți ca oameni ai statului și ar interzice toate avorturile, încadrând astfel uciderea prenatală în legislația existență privind omuciderea.

Introdusă de reprezentanții statului republican Candice Keller și Ron Hood, Proiect de lege 413 declară că „nicio persoană nu trebuie să premediteze, cu socotința și hotărârea prealabilă, să săvârșească cuiva sau să facă avort”, iar instanțele „vor considera copilul nenăscut victima unui omor grav prin avort sau omor prin avort ca persoană care are vârsta mai mică de treisprezece ani.”

Avortatorii nu vor fi urmăriți penal pentru administrarea unui tratament pentru salvarea vieții unei femei însărcinate a cărei viață este în pericol, cu condiția să întreprindă „toate măsurile posibile pentru a ocroti viața copilului nenăscut, ocrotind în același timp viața femeii”.

„Timpul de legiferare a răului și a compromisului s-a terminat”, a spus Keller, transmite Constituția Jurnalului Atlanta. „A sosit momentul să desființăm avortul în totalitate și să recunoaștem că fiecare individ are dreptul inviolabil și inalienabil la viață. Doar respectul pentru viață poate fi fundamentul unei societăți libere care să sprijine pacea, dreptatea și integritatea.”

„Cel mai important aspect al acestei legislații vizionare este recunoașterea faptului că copiii născuți sunt ființe umane din concepție și ar trebui să li se acorde protecția egală a legilor noastre”, a spus Meg Whitman, directorul executiv al Dreptului la viață al Cincinnati, sprijinind această măsură.

NARAL Pro-Alegere Ohio și furnizorul de avorturi al statului Preterm au emis declarații care înregistrau plângerile standard ale lobby-ului prozatori potrivit cărora proiectul de lege ar „răni femeile” și va șterge „libertatea reproducerii”, dar Dreptul la viaţă Ohio a exprimat, de asemenea, o anumită răceală față de Proiectul de lege 413.

„Dreptul la viață Ohio nu a fost implicat în elaborarea acestui proiect de lege, deși împărtășim obiectivul lor final de a pune capăt avortului”, a declarat vicepreședintele grupului și directorul executiv Stephanie Ranade Krider. „În timp ce avem un sentiment de urgentare pentru a pune capăt tuturor avorturilor din Ohio, considerăm că proiectul de lege Heartbeat, care se află în prezent în instanțe, este cel mai bun mod de a ne atinge obiectivul de a dezbina pe Roe de Wade. În timp ce vom urmări cu interes proiectul de lege Heartbeat care va înainta în procesele legislative, vom continua, de asemenea, să promovăm cauza vieții la nivel local.”

Dreptul la viață Ohio s-a opus anterior Legii Heartbeat.

În aprilie, guvernatorul republican din Ohio, Mike DeWine, a semnat o lege heartbeat care interzicea aproape toate avorturile, care a fost interzisă de un judecător federal. Dacă HB 413 va fi adoptată, este sigur că se va supune unei provocări legale similare.

 

Comentariu saccsiv:

O asemenea propunere legislativa este obligatorie si la noi: FIINTA UMANA din momentul CONCEPTIEI.

Este o idée pe care o lansez in spatiul public. Pasii de urmat ii puteti citi la:

https://blog.avocatoo.ro/propunere-legislativa-ciclul-unei-legi-de-la-idee-la-promulgare/

Pentru a reusi mai departe, consider insa ca acesti pasi trebuie facuti de catre o asociatie, organizatie, fundatie, partid, ceva de genul.

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. nimeni said, on noiembrie 21, 2019 at 7:16 pm

  O treaba tare asemanatoare ar incerca sa apara si la noi. Foarte foarte interesant va fi de urmarit ce final va avea aceasta PROPUNERE de lege (cum o vor „ineca”, fie PSD, fie PNL):
  https://www.activenews.ro/stiri-politic/Senatorul-Cristian-Lungu-PMP-a-depus-un-proiect-de-lege-prin-care-s-ar-interzice-ideologia-de-gen-gender-in-scoli-158928

  Apreciază

 2. Duhul Căpitanului said, on noiembrie 21, 2019 at 10:01 pm

  Nu vă mai faceți iluzii… „Agenda” își va urma negreșit cursul…

  Apreciază

 3. Duhul Căpitanului said, on noiembrie 21, 2019 at 10:03 pm

  Cel mult o poți întârzia, dar nicidecum ca s-o oprești… Doar dacă ar fi o pocăință ca în Ninive..
  Vedeți asa ceva?!

  Apreciat de 1 persoană

 4. guti flo said, on noiembrie 22, 2019 at 8:37 am

  Si sa se specifice organizatia sau fundatia respectiva ,in propunerea legislativa : Oamenii nenascuti sunt fiinte umane libere, cu parinti la fel de liberi…iar nu sa spuna ca omul nenascut este recunoscut ca om al statului, cum se precizeaza in proiectul de lege din Ohio.
  Copii care se nasc , nu sunt oamenii statului..ci sunt nascuti pt a fi liberi si independenti.
  Ar fi extraordinar sa reuseasca in Romania o astfel de lege ..si peste tot in lume…dar daca tot se salveaza viata unui copil….sa se salveze pe deplin..si sa nu-l faca sclavul statului dupa ce-l salveaza de la moarte.

  Apreciază

  • guti flo said, on noiembrie 22, 2019 at 8:44 am

   Sper sa nu se supere nimeni pt greselile de ortografie.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: