SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei: BOMBOANA OTRAVITA a “progresului si civilizatiei”

Posted in RATB, telefon mobil by saccsiv on noiembrie 21, 2019

Iata comentariul sorei R postat la Spania: telefoanele mobile vor fi geolocalizate pentru următorul recensământ:

Ieri, în autobuz, o bătrână a văzut că nu mai are bani pe cardul de transport. O tânără s-a oferit să o ajute. A trimis un sms la nu anumit număr pentru plata călătoriei, și totul s-a rezolvat. Am întrebat-o cum o să plătească banii pentru călătoria cu autobuzul? Răspunsul a fost că banii vor fi plătiți la următoarea factură vodafone. Așadar, totul e interconectat. Poți plăti la firma de telefonie mobilă pentru transportul în comun. Ele s-au bucurat să telefoanele lor mobile performante le-au permis să facă acest lucru. Eu am întrebat dacă nu le îngrijorează controlul tot mai mare pe care îl exercită asupra lor plățile electronice. Răspunsul a fost că nu mai suntem în evul mediu, că ăsta e progres și civilizație. Așadar, oamenii indiferent de vârstă, sunt foarte pregătiți pentru viitoarele buletine biometrice și pentru cipuire, pentru că, nu-i așa, asta înseamnă progres și civilizație.

 

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. john said, on noiembrie 21, 2019 at 9:20 am

  uite, eu nu sunt de acord. mai exact, ca oameni, suntem facuti sa evoluam. asa a fost dintotdeauna. nu am fi ajuns aici, azi, la internet, daca oamenii nu ar fi dorit mai mult, daca nu ar fi dezvoltat tehnologiile. nu exista stagnare: exista progres sau regres. nu cred ca poti incremei in timp… noile tehnologii ne-au facut viata mai usoara, dar cu ce scopuri ascunse sunt aruncate in piata, cine are acces la varfuri si cine le poate manipula, asta e deja cu totul alta si alta poveste… o zi buna

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 21, 2019 at 9:37 am

   john

   A progresat in directia in care au dorit papusarii sa progreseze. Iar referitor la internet:

   www = 666 (ebraica). CUM INTERPRETAM? Care e legatura cu documentele cu cip, e-Guvernarea, internetul obiectelor?
   https://saccsiv.wordpress.com/2011/01/23/www-666-ebraica-cum-interpretam-care-e-legatura-cu-documentele-cu-cip-e-guvernarea-internetul-obiectelor/

   Apreciază

  • mircea.v said, on noiembrie 21, 2019 at 10:02 am

   John,

   spui ca noi oamenii santem facuti sa evoluam. Corect, omul sa evoluezeadica sa fie mai bun, mai iubitor, mai ortodox.

   Si apoi vii si spui de tehnologie, adica de niste scule din exteriorul omului. Unde ai auzit tu sa spuna Iisus Hristos sa dezvoltam tehnologii, si ca pt asa ceva a fost facut omul?

   Ia vezi la Matei 25 – Infricosatoarea Judecata, sa vezi ce conteaza, ce e important sa faca omul pe lumea asta.

   In plus, se observa cu ochiul liber ca toata tehnologia il indeparteaza pe om de Dumnezeu. Deci, e buna sau rea?

   Citeste eseul „Indemn la simplitate” – Ernest Bernea, din cartea „Indemn la simplitate”
   Sfantul Paisie Aghioritul „simplificati-va viata! ” – vol 1 Cuvinte Duhovnicesti

   si apoi mai vorbim cum ne-a facut tehnologia viata mai usoara transformandu-ne in maimute neajutorate.

   ,,Procesul normalizarii nu va fi scurt si nici usor; la inceput trebuie plecat de la putin, pentru ca mai apoi sa se avanseze progreziv, deoarece, treptat, mintea si trupul, punandu-si in lucrare potentialitatile naturale, vor dobandi tot mai multa putere. Vointa se hraneste cu vointa, motivatia cu motivatie, rabdarea cu rabdare etc. Toate abilitatile mentale si procesele psihice sau fiziologice se intaresc numai daca sunt cultivate permanent, daca cerem progresiv tot mai mult. De aceea trebuie sa renuntam cat se poate de mult la comoditatile, la protezele inutile pe care ni le ofera in prezent societatea de consum. Fiecare proteza poate constitui cauza dobandirii unei infirmitati si a amputarii uneia dintre puterile naturale ale mintii si ale trupului uman.” Virgiliu Gheorghe

   Apreciază

   • John said, on noiembrie 21, 2019 at 1:12 pm

    Am zis mai sus ca nu exista stagnare, ci doar regres sau progres.
    Nu stiu ce a zis Mantuitorul, dar siguri nu ne-a zis doar sa stam degeaba.
    Fiecare a venit pe lumea asta cu un talant. Ii aruncam la groapa istoriei pe inventatori? pentru ca multe din inventiile lor au fost folosite in scop rau?
    Ma repet, cine le detine, cu ce scopuri si interese, e cu totul alta problema.
    Si alta problema e masura cu care le folosim ( ex smartphone)

    Apreciază

   • miraje11 said, on noiembrie 21, 2019 at 5:47 pm

    Dependenta de tehnologie! Asta e marea problema. Indiferent ce ni s-a dat si de catre cine. Ni s-a dat o tehnologie pentru utilizare cand nu eram pregatiti emotional si spiritual. E ca si cum s-ar da acum fiecarui cetatean al lumii pe mana valize cu bombe nucleare in miniatura. Guvernele ne fac sa fim dependenti de ele si prin tehnologie. Si supravegherea la fel se face. De exemplu te poti retrage din societate in salbaticie folosind tehnologie dar fara niciun fel de conexiune pentru a nu fi detectat si pentru a nu reveni la dependentele de internet sau tehnolgoie din trecut. Mai bine sa se foloseasca radio si atat. Nu emite unde ci doar receptioneaza.
    Tehnologia de azi desi utila, lasa reziduuri toxice, este folosita in mod egoist, dezvolta dependente, permite spionarea guvernelor si a hackerilor, se defecteaza repede fara a mai putea fi reparata asa usor ca in trecut ea trebuind inlocuita la fiecare 5 ani cel mult, ca doar e spirit comercial. 😉
    @mircea v nu scrie nicaieri nici sa nu folosim tehnologie in biblie. Hainele, plasele de prins peste, casele, tamplaria la care lua parte si Isus tot tehnologie este doar ca e foarte primitiva. Poporul evreu folosea tehnica prelucrarii metalelor, avea tesatorii, poate si fabrici de sticla si ceramica. Nu inseamna ca facea ceva rau daca se foloseau de cani sa bea apa, daca mancau din farfurii, daca scriau pe hartie, daca foloseau cutiul sa taie carne El si ucenicii Lui. Si nici nu faci rau daca aduci niste imbunatatiri unui proces tehnologic. Dar daca faci arme si ucizi cu tehnica de orice fel atunci este o cale gresita. Poti ucide si cu o piatra din natura si cu un cutit sau pistol. La noi e raul sau binele.
    Guvernele gresesc in tehnologizarea si automatizarea abuziva si prea rapida a societatii. Lucurile se misca mult mai rapida decat poate mintea umana sa duca. Educatia intelepciunii care nu se preda in scoli ne lipseste foarte mult. Se pare ca nimeni nu mai e interesat de intelepciune si compasiune ca valori fundamentale. Religia va fi scoasa din scoli impreuna cu istoria religiilor. In locul lor se va introduce educatie sexuala in scoli de la 6-7 ani. Apoi dupa cate vad trendul e sa se transforme bisericile in muzee sau sa fie oprita finatarea lor de catre stat. Sa speram ca noua gvernare mai tine putin cu ortodoxia si crestinismul. Era ultimul bastion al moralitatii intr-o lume din ce in ce mai degenerata.

    Apreciază

   • mircea.v said, on noiembrie 21, 2019 at 7:15 pm

    @miraje11,

    „Unde ai auzit tu sa spuna Iisus Hristos sa dezvoltam tehnologii?”
    Adica sa ne preocupe cercetare-dezvoltare, ca pt asta am fost facuti…

    Eu am zis ceva si tu ai raspuns la altceva.

    Apreciază

   • guti flo said, on noiembrie 21, 2019 at 7:41 pm

    miraje11
    Fara suparare…se scrie Iisus..cu doi de „I”.

    Apreciază

   • guti flo said, on noiembrie 21, 2019 at 7:44 pm

    PS
    Cred ca mircea v, vrea sa spuna ca omul a fost facut sa ajunga la dumnezeire…nu sa-si puna problema tehnologiei.

    Apreciază

  • contracurent said, on noiembrie 21, 2019 at 1:25 pm

   internetul si computerul nu sunt semne ale progresului omenirii ci unelte de control si manipulare, citeste Serge Monaste si o sa vezi ca prin anii 65 s-a cerut crearea ordinatoarelor si a magistralei lor de comunicare pt a se reusi controlul maselor iar prin anii 80 sau 90 aceleasi elite se felicitau pt marea lor realizare; calculatorul si netul nu au aparut in mod firesc prin evolutia stiintei si tehnicii ci LA COMANDA !!!

   Apreciază

  • tataia said, on noiembrie 21, 2019 at 1:31 pm

   Ar fi de-a dreptul hilara aceasta credinta a marii majoritati cum ca omenirea „evolueaza” daca nu ar fi de plins faptul ca de fapt involuam cu pasi enormi. De la starea perfecta a lui Adam omenirea a tot decazut pina a ajuns in stadiul deplorabil in care se afla acum. Tehnologia nu e buna, iar eu unul sa iti fie clar ca nu ma bucur de internet..eu m-am opus din toate puterile (cit am putut eu) la introducerea calculatoareleor, a internetului, a e-mailului, a telefoanelor mobile, a cd-urilor/dvd-urilor, a televizoarelor plasma (nu mai exista in ziua de azi decit in SUA) sau LCD, etc, etc. In cele din urma am fost nevoit sa imi cumpar si eu asa ceva la presiunea uriasa a societatii si anturajului….Nu ne face noua aici apologia tehnologiei caci pe aici nu sint multi tehnofili, iar tehnologia a adus numai rele. Orb sa fii sa nu vezi acest adevar absolut!

   Apreciază

  • Ioana said, on noiembrie 21, 2019 at 4:23 pm

   Frate, hai sa te lamuresc de cum e treaba cu progresul omului. In vremurile din urma, adica astea in care traim, progresul stiintific/tehnologic creste accelerat catre apogeu odata cu scaderea accelerata catre un minim nemaipomenit a calitatii sufletesti a omului. La ce sunt bune toate acestea de nu se mai poate intelege om cu om, ambii sclavi ai dictaturii biometrice, ambii confuzi si inselati? Idolatria din ziua de astazi este cea fata de acest megasistem de conducere.
   Zici ca tehnologia ne-a facut viata mai usoara…ia gandeste-te cat de usoara e viata pentru cei dependenti de smartphone, pentru cei cu tulburari antisociale din cauza expunerii prelungite la ecrane,penttu copiii cu autism virtual, pentru dependentii de pornografie, pentru cei ce sunt datori la banci pe viata, pentru oamenii din China ce sunt monitorizati 24/7 etc. Carui om sanatos duhovniceste ii place o societate „civilizata” si „dotata” in care domnesc minciuna, tradarea, desfranarea, hulirea celor sfinte, confuzia generala, bolile mintale de tot felul (in tarile „civilizate” 98% din oameni au cel putin o tulburate mintala de tipul depresie/anxietate), iubirea falsa, egocentrismul… haosul intr-un cuvant? Viata aceasta centrata pe tehnologie il adanceste pe om in lumesc si dupa il pecetluieste in iad.

   Apreciază

  • Adevarat said, on noiembrie 26, 2019 at 12:56 am

   „Evolutia” tehnologica se datoreaza luptei pentru supravietuire a omului alungat de pe pamanturi si cu nevoie de bani, nu de darul lui Dumnezeu. Intr-o lume stapanita de creatorii de bani si negustori, oamenii si-au dorit sa ia potul cel mare lucrand, cercetand si dezvoltand lucruri care i-au facut importanti si bogati in fata semenilor dandu-le sentimentul de libertate. De ce a a luat amploare stiinta in sec.16? pentru ca atunci au s-au inmultit bancile comerciale de care au beneficiat in special evreii care au devenit antreprenori.
   Stii de ce angajeza bogatii oameni destepti si creativi? Pentru ca ei sunt lenesi, vicleni si lacomi si nu au har de la Dumnezeu sa creeze ceva bun pe lumea asta dar reusesc amagindu-i pe altii. Ce poti tu azi cu telefonul, altii (putini pe care nu-i intereseaza evolutia) pot cu telepatia si vorbirea in duh. Ce poti tu cu avionul pot altii cu aripi de inger…Ce nu poate niciun instrument sa ghiceasca, altii vad limpede…Tehnologia este calea cea lunga si stramba spre indracire nu spre indumnezeire, pentru indumnezeire e nevoie de iubire jerfelnica. Tu te crezi evoluat ca stii putin mai mult decat stiau cei de acum 500 de ani? Ce inseamna stiinta multa de azi in comparatie cu infinitul nedescoperit si imposibil de atins? Inseamna 0. Azi suntem la nivel 0 fata de Dumnezeu. NU exista evolutie materiala, doar modificarea echilibrului si entropie. Altfel Domnul nu ar fi dat Apocalipsa ca sigura daca stia cat de inteligent e omul si ca va descoperi cum sa imbunatateasca lumea . Domnul nu da 2 bani pe progres, el vrea de la noi sfintenie. Materia e facuta de El perfect, mai perfectul nu exista! Totul e entropie si consum de energie inutil, adica risipa. Prin robotizare, digitalizare nu ajungi la sfintenie ci la Apocalipsa. Cat a evoluat omul de azi fata de sfantul Vasile sau sf Nicolae care nu aveau telefon si frigider? Iti asigura progresul raiul? Daca nu, se numeste regres, adica o preocupare idoleasca care il indeparteaza pe om de Dumnezeu.

   Apreciază

 2. P.M. said, on noiembrie 21, 2019 at 1:17 pm

  @@@
  John,evolutia asta are si ea un prag;când se apeleazã la datele cele mai personale ale omului,deja numai este evoluare ci subjugare;mã refer în special la identificarea individului prin date biometrice.
  Din pãcate multi,defapt cei mai multi din conationalii nostri au aceastã gåndire strâmbã legatã de evolutie ca si persoana din comentariul postat de domnul Vasile;iar aceastã gåndire strâmbã este datoratã ignorantei;mai grav este cã ei nici nu vor sã se documenteze,sã analizeze,sã si punã întrebãri;în måndria lor ei considerã cã stiu mai bine,cã cei care nu vor asemenea metode de subjugare sunt retrograzi.

  Apreciază

 3. adrenallin said, on noiembrie 21, 2019 at 2:29 pm

  Fratilor, considerati a fi pacat faptul ca o persoana urmareste un film sau petrece timp pe internet, laptop, smartphone etc. ?
  Va rog sa argumentati.
  Multumesc anticipat.

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 21, 2019 at 2:41 pm

   adrenallin

   Ce inseamna petrece timp? Cat timp? Si ce anume citeste?

   Apreciază

   • adrenallin said, on noiembrie 21, 2019 at 2:45 pm

    Multumesc pentru raspuns saccsiv.

    Ma refer ca se informeaza, citeste site-uri duhovnicesti ca acesta, site-uri de stiri. Referitor la timp, sa zicem ca maxim 1-2 ore pe zi, nu mai mult.

    Apreciază

   • saccsiv said, on noiembrie 21, 2019 at 3:15 pm

    adrenallin

    Pai, de exemplu, o inregistrare cu parintele Adrian Fageteanu n-o poti vedea la tv. De ce ar fi pacat s-o vezi pe net? Sau daca citesti ceva anti cip pe saccsiv sau invataturi ale Sfintilor Parinti, etc. De ce ar fi pacat?
    De fapt, nu stiu de ce intrebi asa ceva.

    Apreciază

   • nimeni said, on noiembrie 21, 2019 at 2:52 pm

    Nu aici este problema!! Atentie! Intrebarile de genul asta duc la o diversiune si la o capcana! Si eu m-am pacalit exact la fel si am pus exact aceleasi intrebari altora… si am ajuns doar la certuri si nimic bun!! Nu e problema ce citim sau cat timp… ci problema este CE IUBIM si CE NE PLACE MAI MULT!!
    Internetul, smartphone-ul, retelele de socializare SUNT DROGURI!! Din start sunt concepute CA SA PLACA SI SA ATRAGA SI SA DEA DEPENDENTA!! Intai stai doar 10 minute, te uiti la blogul asta (ceea ce fac si eu!) dar apoi te apuca curiozitatea si intri si colo si dincolo… si te trezesti cu 7 conturi de fakebook si 5 de instagram, flirtezi cu femei care …in realitate poate nici nu sunt deloc femei (profile false!) si ajungi sa nu mai poti rezista nici 5 minute fara net si telefon si socializare si ajungi sa iesi de nebun prin piete si sa strigi *** PSD pentru scopurile altora!! (fara sa mai realizezi in ce te bagi) Asa sunt lucrurile astea, sunt exact ca alcoolul: ITI IAU MINTILE!! Nu mai gandesti si ajungi sa crezi orice ti se spune, FARA SA MESTECI, fara sa te mai intrebi, fara sa mai procesezi! Daca-ti spune cineva sa te duci si sa te dai cu capul de zid, tu te duci si-l asculti …pentru ca ajungi sa nu mai vezi nimic rau in asta!! Asta este efectul retelelor de socializare, al internetului, al telefoanelor smart!!
    MAI IUBIM RUGACIUNEA? AM FI IN STARE SA LASAM INTERNETUL SI SA PLECAM LA BISERICA SA NE INCHINAM?? Aici e intrebarea!! Nu cumva si la biserica… tot cu telefonul in mana?!

    Apreciat de 1 persoană

   • saccsiv said, on noiembrie 21, 2019 at 3:18 pm

    nimeni

    Pai, trebuie sa ne straduim sa ne infranam. Adica sa nu „ne apuce curiozitatea si sa intram si colo si dincolo”, dupa cum ai zis.

    Apreciază

   • nimeni said, on noiembrie 21, 2019 at 4:10 pm

    Da, exact!! Trebuie sa ne infranam!! Dar e foarte greu, pentru ca lucrurile astea sunt facute sa incante, sa placa, sa bucure etc. Daca ne uitam in jurul nostru pe strada sau in autobuz sau in metrou, ce vedem? Oameni care se infraneaza? Sau vedem oameni care raman „conectati” / dependenti? Aici e problema: nu prea ne putem infrana, pentru ca ne atrage!
    Eu am ales in dreptul meu sa ma infranez ferindu-ma complet de lucrurile astea! La fel am facut si cu fumatul: mi-a spus cineva ca e rau si duce la cancer cand eram copil, de 3-4 ani si din clipa aia eu nu am mai fost curios „sa vad cum e sa trag un fum”. DE CE AS FI CURIOS?! In viata mea nu am tras nici macar un fum de tigare SI NICI NU VREAU SA INCERC!! La fel si cu porcariile astea… Nu sunt curios, nu vreau sa incerc, nu vreau sa ajung (ca altii din jurul meu, de pe strada) dependent de ele. Mi s-a spus ca „sunt slab si ma poticnesc” – ca nu iubesc astea… Mai bine sa fiu slab decat dependent!!

    Apreciază

   • guti flo said, on noiembrie 21, 2019 at 4:32 pm

    PS
    A nu se confunda un film sau o stire folositoare (cum a spus si Saccsiv) cu un Sfant Parinte…cu un film artistic.
    Toate cu discernamant.

    Apreciază

  • nimeni said, on noiembrie 21, 2019 at 2:46 pm

   Cred ca este pacat SA GASIM PLACERE/BUCURIE in alte lucruri decat in Dumnezeu, sau sa iubim lucrurile din lume!! Ce ne bucura? Ce ne face placere? Un film? Sau a sta pe genunchi in rugaciune inaintea lui Dumnezeu?
   2.
   Daca iubim rugaciunea si pe Dumnezeu, ce cautam cu filmele?? Mai avem timp de ele??
   .
   Concluzie: dincolo, in vesnicie, in cer, exista doar rugaciune si Dumnezeu si bucuria de a ne smeri si a-L lauda pe EL!! Atat! In cer nu exista filme, internet, smartphone… nici tigari sau bautura sau discoteci sau distractii lumesti… Vom putea rezista in cer fara filme si fara internet/smartphone?? Putem incerca de pe acum sa vedem daca rezistam…

   Apreciază

  • guti flo said, on noiembrie 21, 2019 at 4:22 pm

   adrenalin
   Poti sa faci singur diferenta.
   Urmareste un film, si dupa…chiar si dupa cateva ore, incearca sa te rogi …si invers , cand mintea nu iti este obosita cu tot felul de inchipuiri , filme, petrecere pe internet, smartphone etc..si ai sa vezi rezultatul.
   Ca sa iti dai seama mai bine, stai o saptamana cu internet, filme si restul…1ora sau doua..cat vrei tu…si 1 sapt. fara..
   Acum depinde de fiecare cum vede lucrurile. Pt un crestin este f important sa traiasca rugaciunea..nu sa o spuna ca pe o obligatie, cuvant cu cuvant….si gata….pt ca altfel nu o sa-L gaseasca pe Dumnezeu..nici aici..si nici in vesnicie.
   Momentul rugaciuni este cel mai important lucru din viata crestinului…acolo iti cladesti relatia ta cu Dumnezeu.
   Asta o spun Sfintii Parinti, nu eu.
   Daca ti-ai pastrat mintea cat mai curata pe parcursul zilei , pt intalnirea ta cu Dumnezeu din momentul rugaciunii,
   rezultatul ai sa-l vezi singur….la fel si in cazul in care te prezinti in fata lui Dumnezeu..cu mintea plina de „informatii” conversatii, filme etc.

   Toate astea( filme, stiri) vor fi ca o bariera (mai mult sau mai putin) a mintii in intalnirea fiecaruia cu Dumnezeu.
   Cu cat diminuezi aceste obiceiuri care iti tulbura mintea, cu atat mai mult te apropii de Dumnezeu.
   Ai exemplu Sfintilor Parinti, care se luptau sa-si tina mintea limpede..ca si cu o fiara.
   Daca nu am inteles ce insemnatate are rugaciunea, si faptul ca acest lucru se pregateste pe parcursul zilei…nu vom putea face aceasta diferenta.
   Cel mai bun argument va fi cand ai sa te convingi tu singur , cu ochii si cu simturile tale de toate astea.
   Dumnezeu rasplateste inca din viata asta… pe fiecare dupa ravna lui.

   Apreciază

 4. nimeni said, on noiembrie 21, 2019 at 2:36 pm

  Mie mi se pare mai amuzant ca „au telefoane performante” si de-aia… au reusit sa trimita UN SIMPLU SMS, care de fapt se poate trimite de pe absolut orice telefon, oricat de simplu (scopul fiind incasarea banilor, adica ei vor sa incaseze si de la cei cu telefoane simple).
  Referitor la plata calatoriei prin sms, mie mi se pare o idee BUNA din simplul motiv ca aparatele de taxat de pe STB, din Bucuresti, nu prea merg! Prea multe cazuri am vazut cand oamenii au apropiat cardul (oare asta nu o fi tot pas intermediar spre plata cu semnul fiarei?), aparatul a beep-ait, iar oamenii au crezut ca e taxat si de fapt nu era si si-au luat amenda si s-a lasat cu discutii si certuri cu controlorii (atmosfera stiuta a Bucurestiului, de balci si mahala). In concluzie, daca platim prin sms calatoria, nu cu cardul STB, nu mai avem problema cu aparatele care nu merg! Asta ar fi singurul avantaj…
  Metoda de plata nu e ceva nou deloc!! Era folosita si mai demult, de exemplu prin sms-urile cu suprataxa (2 euro per sms) sau apelurile la 89.89.989 (cu suprataxa). Toate chestiile astea se plateau TOT LA FACTURA de telefon, chiar si in vremea lui Romtelecom, prin 1998-1999!! Nu e nici o noutate, nu e nici o mare „tehnologie” sau „inventie”!! E ceva foarte vechi!
  Mai degraba masele de oameni sunt pregatite SA ADORE TEHNOLOGIA, sa vada un mare beneficiu in absolut orice, chiar si acolo unde nu este nici un beneficiu (sau ceva nou)! Masele de oameni se bucura ca „tehnologia” ii ajuta – si aici incepe sa se vada adevarata indoctrinare: TEHNOLOGIA = FIARA, NOUA RELIGIE A LUI ANTICRIST!! Prin tehnologie va functiona (pardon: deja functioneaza) PECETEA, 666, prin tehnologie va controla anticrist populatia pamantului (va stii unde mergi, ce ai mancat, ce prieteni ai – retelele de socializare deja exista si sunt si ele o adevarata „religie” inca de pe acuma!!). Oamenii deja iubesc tehnologia, sunt deja pregatiti… ca in curand sa-l iubeasca pe anticrist!! …Ca ii va ajuta… Nu Dumnezeu ii va ajuta ci tehnologia, iar in viitorul apropiat, anticrist!! Astia vor fi „dumnezeii” lor: tehnologia si anticrist!!
  Eu am invatat sa nu mai iubesc tehnologia. Am inceput sa fiu foarte retinut, reticent, ba chiar sunt lucruri pe care LE URASC (de exemplu retelele de socializare/control al populatiei …sau telefoanele „smart” care sunt practic terminale pentru socializare, functia de telefon ramanand in urma, pe planul 2 sau chiar 3).

  Apreciază

  • R said, on noiembrie 21, 2019 at 7:12 pm

   SMS-ul a fost trimis printr-o aplicație, care aplicație funcționează cu ajutorul internetului, care internet nu există la telefoanele alea simple.

   Apreciază

   • nimeni said, on noiembrie 25, 2019 at 8:14 pm

    Serios? 🙂 Eu am telefon non-smart, fara sistem de operare, cu butoane si doar cu 2G. Dar pot trimite sms si fara internet si fara aplicatii (are el ceva apleturi javascript dar nu la nivelul aplicatiilor de android). Pot dovedi ca si eu pot plati calatoria RATB cu telefonul, fara telefon „destept” (se pronunta „mai destept ca posesorul”). :-p

    Apreciază

   • nimeni said, on noiembrie 26, 2019 at 3:59 pm

    Pe site-ul STB (fost RATB) nu scrie nimic de aplicatie sau de net sau de nevoia unui telefon „smart”. Scrie doar de sms, ce poate fi trimis si de pe telefoane simple. La urma urmei… daca omul are telefon simplu, sa nu-i mai ia banii> 🙂 (adica e o chestie comerciala, gandita ca sa ia cat mai multi bani, sa poata plati oricine, sa faca ei incasari de la oricine)
    http://www.stbsa.ro/sms_new.php

    Apreciază

 5. LN said, on noiembrie 21, 2019 at 3:17 pm

  Eu am renunțat la telefonul „smart” și m-am întors la un Nokia vechi care nu are nici sistem de operare, nici cameră foto, nici acces la internet. Singurul motiv pentru care sunt silit să car totuși uneori după mine un telefon mobil este presiunea familiei („dacă se întâmplă ceva cum dau de tine?” etc) Măcar acest Nokia e ușor ca un fulg față de orice smartphone și nu-l simt în buzunar…

  Apreciază

  • nimeni said, on noiembrie 21, 2019 at 4:18 pm

   Va felicit pentru ca ati reusit si in acelasi timp ma bucur ca ati scris aceste lucruri, ma bucur ca inca exista oameni ca dvs., intr-o lume care demult dispera dupa orice iz de tehnologie (si-ar vinde si sufletul fara ezitare pentru orice nimic-smart, ca de exemplu pentru hartie igienica „smart”).
   Eu nu am avut niciodata telefon smart. Nici nu as vrea! Le urasc! Sunt facute special ca sa ne indeparteze de Dumnezeu, sa ne incante si sa ne faca dependenti de ele, dependenti de distractie (entertainment = enter + tain, adica intri si nu mai iesi, ca te leaga si devii dependent; plus ca adoarme si cugetul). Sunt facute ca sa distruga familiile!

   Apreciază

  • R said, on noiembrie 21, 2019 at 6:03 pm

   Cu acest Nokia nu poți primi apeluri telefonice și nu poți apela tu pe alții? De ce trebuie să ai neapărat un telefon „smart” ca să iei legătura cu familia?

   Apreciază

   • LN said, on noiembrie 21, 2019 at 8:19 pm

    Ba da, sigur că pot primi apeluri și pot suna la rândul meu. Presiunea familiei mă determină să am totuși un telefon (smart, ne-smart, cum o fi) asupra mea uneori, altfel aș renunța și la acest telefon simplu. Mă simt oricum mult mai ușurat că m-am debarasat de smartphone.

    Apreciază

 6. Cristian said, on noiembrie 21, 2019 at 4:06 pm

  Nu am pregătire teologică, însă am citit mai demult (cred că tot pe blogul dvs.) un lucru: orice rău, ca să se întâmple, trebuie să primească undă verde de la Dumnezeu, și Dumnezeu permite răul numai dacă iese un bine mai mare după aceea. Așadar, aceasta cred că este explicația tehnologiei.

  Apreciază

  • nimeni said, on noiembrie 25, 2019 at 8:19 pm

   Complet de acord: tehnologia este raul ingaduit, iar binele mai mare de DUPA aceea este atunci cand in sfarsit renuntam la tehnologie si ne intoarcem la Dumnezeu (adica ne intoarcem cu inima: nu mai iubim tehnologia ci IL iubim pe Dumnezeu)!

   Mai trebuie spus ca orice rau si orice incercare ingaduita POATE SA NE CEARNA, adica sa cadem si sa pierim (sa sfarsim in iad)!! Daca nu lepadam raul, daca nu-L dorim mai mult pe Dumnezeu, putem sa sfarsim foarte rau, in iad!! Daca ne gandim putin, satana a fost primul care a dorit ALTCEVA decat pe Dumnezeu: a dorit sa fie el, un al doilea dumnezeu (cu „d” mic totusi in cazul lui).

   E mai greu probabil de explicat dar Dumnezeu este Viata si Dumnezeu este persoana Fericirii!! Nu e nimic anormal sa doresti Viata si Fericirea!! Anormal e sa doresti altceva: moartea, durerea, suferinta etc.

   Apreciază

 7. Duhul Căpitanului said, on noiembrie 21, 2019 at 9:46 pm

  Aceeași ispita primordiala invelita într-un ambalaj nou :”smartfonul este plăcut la vedere și, după ce pui mana pe el, bun la gust -” ispita gustului „-gustul de a plonjat oriunde, dar, dacă nu ești atent, această plonjare te îndepărtează de Dumnezeu… Problema este de dreaptă socoteala :și eu am smartfon, deoarece nu am calculator, dar îl folosesc pentru a ma informa și a mai comunica și nu sunt dependent de el. Dacă ar fi antihristul și m-ar urmări prin el, l-aș arunca. Sunt sigur că și Sfântul Apostol Pavel ar trai astăzi ar folosi internetul pentru evanghelizare. După cum spunea un Sfânt părinte, fapta se îndreaptă spre scop…

  Apreciat de 1 persoană

 8. Corneliu said, on noiembrie 23, 2019 at 12:47 pm

  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel:
  „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva.”

  Apreciază

 9. […] Comentariul zilei: BOMBOANA OTRAVITA a “progresului si civilizatiei” […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: