SACCSIV – blog ortodox

EMBLEMATIC: statuia lui MOLOH (dracul la care cartaginezii isi sacrificau proprii copii) a fost pusa la COLOSSEUM (locul unde sangele mucenicilor curgea suvoi) in cadrul expozitiei “Cartagina: mitul nemuritor”

Posted in draci, Moloh, ROMA, SACRIFICII UMANE by saccsiv on noiembrie 17, 2019

O mare statuie a zeul păgân Moloch salută vizitatorii Colosseumului, la Roma, ca parte a expoziției “Cartagina: mitul nemuritor”, deschisă pe 27 septembrie 2019 si care se va incheia la 29 martie 2020:

sanmarinortv.sm / screen grab

Este vorba despre dracul Moloh, despre care scrie Sfanta Scriptura, la care se inchinau popoarele Canaanului, deci inclusiv locuitorii Cartaginei, ce era colonie feniciana. Lui ii aduceau toate aceste neamuri sacrificii de copii. Proprii copii…

Amplasarea acestei statui pagane la Colosseum este emblematica. Sa ne amintim ce spunea Sfântul Macarie de la Optina despre vechea celebra uriasa arena romana:

Luaţi aminte, Colosseum-ul e dărâmat, dar nu este distrus. Colosseum-ul, dacă ţineţi minte, este teatrul unde păgânii se bucurau de chinurile creştinilor, unde sângele creştinilor-mucenici curgea şuvoi… Şi iadul e dărâmat, dar nu este distrus şi va veni timpul când el va da de ştire despre sine. La fel şi Colosseum-ul, poate că degrabă iarăşi va răsuna, va fi reînnoit, refăcut.

Iata si ce putem citi la Statue of ancient god of child sacrifice put on display in Rome de pe LIFE NEWS:

Statuia zeului antic al jertfei copiilor expusă la Roma

ROMA, 6 noiembrie 2019 (LifeSiteNews) – O reconstrucție a unui idol păgân care cerea sacrificiul copiilor a fost staționată la intrarea în Colosseumul Romei, ca parte a unei expoziții istorice laice.

Prezența idolului a stârnit o îngrijorare deosebită în rândul catolicilor, deoarece a fost ridicat cu nouă zile înainte de Sinodul Amazon și scandalul ulterior cu privire la venerarea idolului Pachamama de la Vatican.

Statuia lui Moloch, închinată atât de canaaniți cât și de fenicieni, face parte dintr-o expoziție dedicată rivalei Romei Antice, orașul Cartaginei. Expoziția la scară largă, intitulată Cartagina: mitul nemuritor, se va tine până pe 29 martie 2020.

„O reconstrucție a zeității cumplite Moloch, legată de religiile fenice și cartagineze și prezentată în filmul Cabiria din 1914 (regizat de Giovanni Pastore și scrisă de Gabriele D’Annunzio) va fi staționată la intrarea în Colosseum pentru a întâmpina vizitatorii la expoziție.”, a declarat un comunicat de presa despre expoziție.

Statuia lui Moloch a fost ridicată cu nouă zile înainte de deschiderea Sinodului Amazon si a fost controversata încă de la început, după ce a avut loc o ceremonie în Grădinile Vaticanului care a implicat zeița păgână „Pachamama”, în prezența Papei Francisc și ai cardinalilor de prim rang.

Oamenii se înclină spre Pachamama în timpul ritului păgân în Grădinile Vaticanului înainte de deschiderea Sinodului Amazon, pe 4 octombrie 2019.

În cadrul ceremoniei, participanții s-au prosternat în fața unor statuete din lemn a zeiței fertilității indigene din America de Sud. Statuetele au fost păstrate ca parte a unei expoziții în Biserica Santa Maria din Traspontina până când au fost aruncate în Tibru de către catolicul austriac Alexander Tschugguel, pe 21 octombrie. Ulterior, o copie a fost pusa în biserică.

Unii catolici sunt deranjați de faptul că zeul păgân Moloch a fost ridicat la intrarea în Colosseum, care este unul dintre multele amfiteatre în care creștinii au fost torturați și executați pentru divertismentul mulțimilor păgâne.

„Am fost atât de încântați în ziua în care am decis să mergem la Colosseum”, a declarat Alexandra Clark pentru LifeSiteNews prin e-mail. Ea și sora ei Tiffany așteptau cu nerăbdare să viziteze site-ul martiriului creștin.

„Dar momentul în care am ajuns acolo priveliștea care ne-a întâmpinat a fost îngrozitore!  Stând de paza la intrare era statuia păgână si colosală a lui Moloch. A fost plasat în acel loc de prim rang, astfel încât toți cei care au intrat în Colosseum trebuiau sa-l observe”, a continuat ea.

„A fost ca și cum l-ar fi pus pe Moloch acolo pentru a batjocori locul sacru unde sfinții mucenici și-au vărsat sângele pentru Adevărata Credință!”

Clark a văzut o legătură între idolul lui Moloch și imaginile Pachamama de la Sinodul amazonian recent încheiat.

„Amândoi acești idoli păgâni malefici au necesitat sacrificii de copii și amândoi au venit la Roma cam în același timp [ca] Sinod”, a spus ea.

Cele două surori au rămas lângă statuia lui Moloch pentru a măsura alte reacții. Clark a remarcat că multi altii, inclusiv surorile religioase, au fost în mod clar șocati de figura gigantului.

Imaginea lui Moloch este modelată pe o reprezentare a demonului devorator al copilului găsit în filmul mut italian Cabiria din 1914.  În film, idolul lui Moloch, instalat într-un templu punic, are în piept un cuptor uriaș de bronz, în care sunt aruncati sute de copii.  Cabiria, eroina filmului, este amenințată de aceeasi soartă.

Prezentarea filmului despre idol are o bază istorică. Trei istorici greci antici atestă cu toții că era obișnuit în Cartagina să arda copiii în viață ca ofrande pentru zeitate, pe care au numit-o Baal sau Cronus sau Saturn, zeul roman care, potrivit mitului, și-a mâncat propriii copii, ca să nu-l înlocuiască. Moloch este, de asemenea, menționat de mai multe ori în Cartea Levitic. Părinților evrei li se interzice să-și jertfească copiii zeului.

Pe de alta parte, nu se poate contesta faptul ca multi crestini au fost uciși în arene precum Colosseumul.  Înainte de martiriul său, Sfântul Ignatie din Antiohia a scris o scrisoare în jurul anului 110 d.Hr., care descrie soarta lui probabilă.

„Scriu catre biserici, voi muri de bună voie pentru Dumnezeu, de nu mă veti impiedica. Vă rog să nu arătați o bună voință nerezonabilă față de mine. Permiteți-mi să devin hrană pentru fiarele sălbatice, prin aceasta cale mi se va ingadui să ajung la Dumnezeu. Eu sunt grâul lui Dumnezeu și lasati-ma să fiu măcinat de dinții fiarelor sălbatice, ca sa devin pâinea curată a lui Hristos. ”

Potrivit istoricului Eusebiu din Caesaria, Sfântul Ignatie a fost ucis într-adevăr de animale sălbatice într-o arenă din Roma.

Cartagina a fost distrusă de Republica Romană în 146 î.Hr., în timpul celui de-al treilea război punic, după cereri repetate de la Cato Cenzorul către Senatul Roman. Se spune că Cato și-a încheiat toate discursurile cu declarația :„Carthago delenda est”, adică Cartagina trebuie distrusă. Cu toate acestea, Cartagina s-a născut din nou ca o colonie romană, Cartagina romană, care a devenit un oraș important din Africa Romană.  Sfântul Augustin din Hippo a predat la o școală de retorică acolo în secolul al IV-lea.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

BOHEMIAN GROVE

Video: Papa Francisc in procesiune cu statueta Mama Pamant prin Bazilica Sfântul Petru din Roma

Video: Doi catolici arunca in rau idolii Pachamama, pe care ii binecuvantase Papa Francisc si care se aflau in Bazilica Sfantul Petru din Roma

Fotografia zilei: PAPA – TRIBALUL

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. hthtny said, on noiembrie 17, 2019 at 2:03 pm

  da, sa nu uitam si statuia „zeului” Shiva amplasata la CERN, peste tot afisate simboluri pagane, char si in locuri unde lucreaza „oameni de stiinta” presupusi atei, in realitate arvuniti dracilor ( mai pe fatza/mai pe ascuns)

  Apreciază

 2. Duhul Căpitanului said, on noiembrie 17, 2019 at 8:09 pm

  Parafrazând „când veți vedea uraciunea pustiirii în locul cel sfânt”, înseamnă că sfârșitul este aproape…

  Apreciază

 3. vasile said, on noiembrie 18, 2019 at 3:40 pm

  Cultul lui Baal si Moloh se intoarce, Blestemati sa fie toti dracii!
  https://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/33noroc.htm

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: