SACCSIV – blog ortodox

Schimbarea sexului in Romania este decontata de stat

Posted in TRANSSEXUALISM by saccsiv on noiembrie 14, 2019

saccsiv

Adevarul: Cum îţi poţi schimba sexul în România. Doi dintre cei care au făcut asta în ultima vreme sunt elevi de liceu
Cinci sătmăreni, dintre care doi liceeni, şi-au schimbat sexul în ultimii ani, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din Satu Mare fiind obligat prin sentinţă judecătorească să le dea un nou Cod Numeric Personal şi o nouă identitate.

Toţi sunt tineri, însă ultimele două cazuri sunt elevi de liceu care abia au împlinit 18 ani, spun sursele Adevarul.ro. Un băiat va deveni fată, iar o tânără a ales să-şi schimbe sexul pentru a deveni bărbat, instanţele înaintând deja SPCLEP Satu Mare decizia prin care funcţionarii sunt obligaţi să modifice datele de stare civilă ale acestora şi să le elibereze acte de identitate noi, cu un nou CNP şi un alt prenume.
În cazul celor cinci persoane din Satu Mare, toate aceste proceduri au fost finalizate, SCLEP Satu Mare realizând, la rândul său, toate modificările dispuse de instanţă. „Ultimele două cazuri sunt recente. La noi ajung abia când toate etapele sunt parcurse. Nu putem şti câte astfel de proceduri mai sunt în derulare”, au declarat, pentru Adevărul, sursele citate.
Operaţii decontate
Obţinerea sentinţei judecătoreşti pentru obligarea Serviciilor de Evidenţă a Persoanelor de a modifica datele de stare civilă este, însă, doar ultima etapă într-o procedură extrem de greoaie, obligatorie pentru realizarea acestor intervenţii chirurgicale ale căror costuri sunt suportate integral de sistemul naţional de asigurări de sănătate.
Motivul? Transsexualismul este considerat o boală cu un singur remediu: corelarea prin intervenţia chirurgicală a fizicului uman cu trăsăturile psihice diametral opuse.
Potrivit specialiştilor, majoritatea transsexualilor pot fi diagnosticaţi încă dinainte de pubertate, când încep să simtă o repulsie faţă de genul cu care s-au născut, însă nu există o limită superioară de vârstă. Diagnosticul poartă denumirea de „tulburare de identitate de gen”, sau „disforie de gen”, însă pentru a putea beneficia de o operaţie de schimbare a sexului trebuie ca diagnosticul să fie stabilit de către un medic psihiatru după mai multe şedinţe de tratament, care se pot întinde chiar şi pe doi ani. În paralel, pacienţii sunt evaluaţi de ginecolog, endocrinolog, medic legal, iar în paralel urmează un tratament hormonal.
Abia ulterior acestor etape se ajunge la iniţierea unor intervenţii chirurgicale care, la rândul lor, sunt complexe şi în mai multe etape. Astfel de operaţii sunt realizate, deja, în România, pentru ambele sexe, printre altele, la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Cum decurge o operaţie
Transformarea unui bărbat în femeie presupune îndepărtarea penisului şi a testiculelor şi construirea, din ţesutul provenit de la acestea, a vaginului, vulvei şi a labiilor, iar pentru ca aspectul să fie cât mai fidel, medicii prelevează grefe suplimentare de piele din corpul persoanei.
De cealaltă parte, intervenţia prin care o femeie devine bărbat este mult mai dificilă. Prima este histerectomia, prin care sunt îndepărtate definitiv uterul, trompele uterine, ovarele după care se realizează o vaginectomie, adică o extirpare chirurgicală a vaginului.
Printr-o altă intervenţie chirurgicală se realizează, apoi, organul sexual masculin, prin grefe musculare şi epiteliale prelevate de la persoana în cauză. Ulterior, medicii vor implanta proteze care să susţină activitatea organului, intervenţiile fiind similare cu cele aplicate în cazul bărbaţilor cu probleme erectile, pentru care soluţiile medicamentoase nu funcţionează.
În finalul intervenţiilor medicale, persoanele care optează pentru o operaţie de schimbare de sex pot solicita, prin acţiuni formulate în instanţă, obligarea Serviciilor de Evidenţă a Persoanelor modificarea datelor de stare civilă, adică un nou CNP şi un nou nume.
Prima operaţie de schimbare de sex din România a avut loc la Spitalul de Urgenţă Floreasca în aprilie 1995. În urma intervenţiei, un tânăr de 19 ani, Sorin Florin Raţiu, a devenit femeie. În străinătate, o astfel de intervenţie costă între 20.000 şi 60.000 de euro.

 

Comentariu saccsiv:

Toti cei ce vor schimbarea sexului ar trebui sa citeasca ce declara in 2015 acel Sorin Florin Raţiu, ce in 1995 era primul roman supus unei asemenea operatii:

„Eu mă simt mai mult bărbat decât femeie. Mi-a părut rău după operaţie, era târziu. În veac nu o să fiu o femeie adevărată, chiar dacă vreau să mă schimb, nu o să am copii. N-am avut niciodată prieten şi nu am încercat deloc contact sexual, eu nu o să am niciodată relaţie sexuală ca o femeie”

Cititi va rog mai multe despre el la:

Emblematic: ISTORIE CU TRANSSEXUAL. Lui Sorin i-a facut schimbare de sex MASONUL Ioan Lascar in urma cu 20 de ani. Acum Soria cerseste in fata BISERICILOR

Si nici femeia “transformata” in barbat nu va fi barbat adevarat vreodata. Are doar o puta facuta dintr-un dildo acoperit cu piele. Nu va simti placerea pe care o simte un barbat, nu va ejacula, nu va avea urmasi.

Toate aceste operatii de schimbare de sex nu sunt decat niste caricaturi prin care diavolul isi bate joc de om, cununa creatiei, folosindu-se de medici care au uitat care-i scopul lor pe Pamant.

Pe de alta parte, de ce sunt decontate sume enorme intre 20 000 si 60 000 de euro pentru astfel de operatii? Sunt atatia copii bolnaviori in tara care nu primesc asemenea sume. Chiar atat de satanist a ajuns statul roman, incat sa primeze distrugerea trupului unui habauc caruia i s-a nazarit ca vrea sa femeie chiar daca s-a nascut barbat, iar un copil sa fie lasat sa moara?

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. gheorghe said, on noiembrie 14, 2019 at 1:52 pm

  Sa lamureasca cineva cum s-a legiferat asa ceva; cum se poate obtine anularea acestei posibilitati?
  Sa mutilezi oamenii dereglati psihic cu bani publici arata ca cei care fac regulile sint tampiti!

  Apreciază

 2. Magda said, on noiembrie 14, 2019 at 4:07 pm

  Schimbarea sexului in Romania este decontata de stat, dar nu si cristalinul unui batran care orbeste din cauza cataractei …

  Suntem deja in miinunata lume noua.

  Apreciat de 1 persoană

 3. gabimdi said, on noiembrie 14, 2019 at 5:02 pm

  Cei care își schimbă sexul se mutilează.

  Apreciat de 1 persoană

 4. paul said, on noiembrie 14, 2019 at 9:17 pm

  Fotomodelul georgian Lasha de 23 de ani a lasat lumea pentru a se face monah intr-o manastire ortodoxa

  https://m.facebook.com/OneHolyCatholicApostolicOrthodoxChurch/photos/a.381324638729718/673115336217312/?type=3

  Apreciază

 5. Duhul Căpitanului said, on noiembrie 14, 2019 at 9:54 pm

  Pai, la câte se întâmplă în România, ce țară ortodoxa mai vedeți?!

  Apreciază

 6. Elza said, on noiembrie 15, 2019 at 11:48 am

  E strigator la cer ca unii pacienti cu probleme reale si grave de sanatate sunt lasati sa moara, să orbeasca sau fără dinti in gura, iar aceste persoane sa beneficieze de operatii de schimbare de sex foarte costisitiare!
  In ce hal a ajuns omenirea !

  Apreciază

 7. Unu said, on noiembrie 16, 2019 at 7:57 am

  Toate aceste operatii de schimbare de sex nu sunt decat niste caricaturi prin care diavolul isi bate joc de om, cununa creatiei, folosindu-se de medici care au uitat care-i scopul lor pe Pamant. Amin frate! Si pe cei blonavi cu adevarat statul nu ii ajuta, ii ajuta pe indracitii astia, ni se retin o gramada de bani lunar pe asigurari de sanatate, si nu primim nimic in schimb primesc astia, sa ii traga dracu pe cur pe toti bolnavii astia intruchipati.

  Apreciază

 8. […] te vei adresa la feminin barbatului care doar se declara femeie, fara ca macar sa-si fi facut vreo operatie de schimbare de sex. Ba chiar vei face si puscarie pentru […]

  Apreciază

 9. […] Schimbarea sexului in Romania este decontata de stat dar trendul in occident este déjà altul: nici nu mai trebuie sa te stresezi cu o astfel de operatie, fiind suficient sa te declari femeie chiar daca te-ai nascut cu puta. Iar unii parinti nici nu mai declara sexul copilului, lasandu-l pe el sa decida ce vrea sa fie cand va fi mare. […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: