SACCSIV – blog ortodox

Se simte Iohannis confortabil in jiltul prezidential?

Posted in KLAUS JOHANNIS by saccsiv on noiembrie 13, 2019

Klaus Iohannis, aprilie, 2018:

„Eu sunt acum preşedintele României şi mă simt confortabil în această postură”

Mai jos este un material ce l-am primit pe e-mail de la fratele Petru Golesteanu pe 25 iulie 2018. L-am postat pe Ortodoxinfo in aceeasi zi. L-a scurta vreme s-a mutat la Domnul

 

Se simte Iohannis confortabil in jiltul prezidential?

Este cineva care nu stie ce inseamna cuvantul „confort”? Toata viata se pare ca ne-o traim pentru a o face tot mai confortabila! Cu alte cuvinte, asta inseamna ca vrem sa scapam de orice durere, sa scapam de orice necaz si de orice „handicap”, in raport de cum am vrea noi sa fim! Interesant ca originea cuvantului „confort” este legata NU de ce intelegem noi acum, ci de punerea impreuna a cuvintelor latinesti „con” (impreuna) si „fortis” (putere), deci o putere ce ar fi mai mare prin diverse asocieri de natura materiala ori spirituala.

Actualul „prezident” de la Cotroceni e singurul sef de stat din istoria Romaniei republicane si din istoria principatelor Romane, ce nu este Ortodox, cu exceptia primilor regi numiti Carol si Ferdinand, care NU au trecut de la romano-catolicism la Biserica Ortodoxa, dar au avut toti copiii botezati Ortodox (https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/regi-catolici-regine-protestante-copii-ortodocsi).Cum a fost ales KWI (Klaus Werner Iohannis) presedinte, cum se mentine el pe „tronul” prezidential si ce legi semneaza? Sunt foarte multe stiri si articole pe aceasa tema, dar in ce priveste calea pe care o alege din pozitia de presedinte NU e nici o surpriza, pentru ca TOATE deciziile luate sunt impotriva neamului Romanesc! Toti politicienii din lume executa (sunt exceptii?) aceste manevre impotriva propriilor popoare, cu mici variatiuni pe aceasta tema… Daca este sa cautam printre oameni pe cei mai confortabili, ei bine, acestia sunt politicienii lumii! Singura lor grija este sa isi mentina confortul si dupa „retragerea” din locul de unde au fost „alesi”!

Asadar, cum am vrea noi, oamenii moderni sa fim? Relaxati! Satui! Fericiti! Frumosi! Plini de fortza! Satisfacuti! Inteligenti! Rapizi! Aplaudati de toata lumea! Bine imbracati! Si mai ce? SUPERIORI CELOR DIN JUR!!! Si asta, IN PRIMUL RAND! In loc de a vrea sa fim mai umili, mai dornici de Hristos, mai rugatori inchinandu-ne la Dumnezeu in fatza icoanelor Sfintilor Sai, sau mai darnici cu altii si ascultatori la nevoile saracilor, nu, noi vrem sa fim fara griji! Sunt acesti politicieni modelul „confortului” la locul de munca, dar si in viata de zi cu zi? Bineinteles ca da, mai ales ca hora locala devine integrata in hora mondiala a celor care il neaga pe Hristos, si unde manevrele oculte sunt ascunse cu dibacie…

Si cum este acest KWI? Evident ca este foarte confortabil in locul de unde ne comunica ce i se spune sa ne comunice. A fi o curea de transmisie, nu e mare lucru: toti politicienii sunt inhamati la munca asta „odihnitoare”! Ce poate sa spuna, personal? Nimic, sau doar platitudini.

La „Masa Tacerii”?

Oamenii in general, toate cele din jur asa le accepta: confortabile, „ergonomice” si operationale fara nici un efort. Cit de mult putem mari confortul? Care sunt limitele confortului? A fi confortabil inseamna a nu face nimic: daca incerci cu un motor de cautare pe internet, cuvantul „confort” ilustreaza diferite persoane si animale odihnindu-se, intinzandu-se ori lenevind la soare… Oare pentru asta ne-am nascut? Sa nu facem nimic? Desigur, nu este deloc rau sa te odihnesti (biologic vorbind) si sa dormi, chiar si cu accentul pe „ergonomice” si relaxare in lumea asta fara-de-odihna. Insa care este „munca” dupa care urmeaza aceasta „odihna”? Este vreo munca ce ne aduce mai aproape de intelegerea Creatiei Lui Dumnezeu? Este cumva in pregatire vreo lege care sa ajute omul obisnuit sa stea departe de ispitele dracilor? Nu, toata munca aceasta a „profesionistilor” de tot felul ne apropie de imparatia lui antihrist, iar odihna „ne ajuta” sa rafinam aceasta pregatire…

Este confortabil si relaxant sa privim un meci de fotbal la televizor, unde imaginar noi luptam impotriva unei echipe adverse? E aceeasi situatie ca atunci cind au loc alegerile parlamentare sau prezidentiale: ne opunem unii altora prin interpusii politici: „a fost ales al meu, nu si al tau, ha!!!” Opus „confortului” sunt nenumarate alte stari: de razboi, munca, chin, asuprire, stress, robie, etc. Ce mai decid politicienii si sefii lor sa impuna asupra noastra? Starile de mai sus, imbracate in hainele ponosite ale iluziei unui confort fara griji. Acesti indivizi fara pregatire duhovniceasca se razboiesc intre ei (mai mult de forma), dar munca ce o fac este una oribila, de a se pre-face ca ar lucra pentru noi. In realitate ei lucreaza impotriva noastra, discutand si votand legile de asasinare a neamului!

Linistea pe care o dorim NU o mai putem obtine in lumea asta, chiar daca o oarecare tihna mai putem castiga printr-o rugaciune spusa din inima. Asa-zisii lideri administrativi ai tarilor lumii, printre care si KWI, au deja in plan unirea abjecta a materiei pe care ei o iubesc in duhul rautatilor. Ei si dorm linistiti, fara griji. Noi dormim la fel?

Sfintii Lui Dumnezeu s-au trudit altfel, pentru  propriile pacate si pentru Slava Lui Hristos Cel Intrupat; Cuviosul Parinte Serafim Rose a trait simplu, in acest adapost construit cu propriile maini, si unde a scris mii de pagini indrumatoare pentru credinciosi. Acolo si-a gasit libertatea, linistea si confortul sufletesc!

 

Tagged with: ,

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Duhul Căpitanului said, on noiembrie 13, 2019 at 9:35 pm

  Ar vrea să stea „veșnic” în el, dar nu se poate….

  Apreciază

 2. vlad tepes said, on noiembrie 13, 2019 at 10:56 pm

  Plavanul si-a luat deja concediu de la dezbaterile cu Dancila!   Evident, „un concediu” al lasitatii si al imposturii, dovedind astfel, ca este mai prostovan, mai incult si mai fricos chiar si decat tanti Dancila!
  Si cu toate astea, serviciile noastre antiromanesti, prin propaganda si furt de voturi cu ajutorul softurilor, ni-l impun cu fortza pe acest Plavan ce nu are nimic in comun cu acest neam si aceasta tara! Oare ce-or merita toate aceste Iude autohtone, evident, in afara celor 30 de arginti pe care-i merita cu prisosintza ?   

  Apreciază

 3. […] Se simte Iohannis confortabil in jiltul prezidential? […]

  Apreciază

 4. […] Se simte Iohannis confortabil in jiltul prezidential? […]

  Apreciază

 5. […] Se simte Iohannis confortabil in jiltul prezidential? […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: