SACCSIV – blog ortodox

Ipoteza mea: AURUL din TEZAURUL ROMANIEI a fost folosit la victoria REVOLUTIEI BOLSEVICE. De aceea nu cred ca-l vom mai vedea vreodata

Posted in aur, Moscova, REVOLUTIA BOLSEVICA, RUSIA, Uniunea Sovietica, URSS by saccsiv on noiembrie 10, 2019

Ziare com: Romania si Rusia au reluat discutiile despre Tezaur UPDATE Florin Citu: PSD nu a vrut, asa ca o facem noi!

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a salutat, sambata, reluarea activitatii Comisiei comune romano-ruse pentru studierea problemelor izvorate din istoria relatiilor bilaterale, inclusiv problema Tezaurului Romaniei depus la Moscova in perioada Primului Razboi Mondial prin organizarea, in capitala Rusiei, in perioada 7-8 noiembrie, a celei de a V-a sesiuni a acesteia.
„In pofida scurgerii unui interval de 3 ani de la ultima sesiune a Comisiei comune, care a avut loc la Sinaia, in perioada 25-26 martie 2016, desfasurarea acestei sesiuni demonstreaza continuitatea activitatii Comisiei comune si a dialogului dintre membrii si expertii celor doua parti pe un subiect deosebit de important aflat pe agenda bilaterala romano-rusa”, se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe.
In cadrul lucrarilor au fost prezentate de catre ambele parti referate pe doua teme relevante pentru studierea chestiunii Tezaurului Romaniei depus spre pastrare la Moscova in timpul Primului Razboi Mondial, respectiv: „Aspecte noi privind Tezaurul Romaniei depus la Moscova in timpul Primului Razboi Mondial rezultate din cercetari recente in arhivele romane si ruse, precum si din aparitii istoriografice de data recenta” si „Valorificarea gestului restituirilor din anii 1935 si 1956 a unor piese din Tezaurul Romaniei depus la Moscova in timpul Primului Razboi Mondial”.
Un comunicat de presa agreat la nivelul Comisiei comune prezentand discutiile de fond din cadrul acestei sesiuni va fi publicat in perioada urmatoare, mai transmite MAE.
Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca prin Declaratia comuna a ministrilor afacerilor externe roman si rus, semnata la 4 iulie 2003, la Moscova, a fost stabilita crearea unei Comisii comune care sa studieze problemele izvorate din istoria relatiei bilaterale romano-ruse, inclusiv problema Tezaurului Romaniei si care sa includa in componenta sa experti din domenii diverse, precum istorici, arhivisti, experti in domeniul financiar si bancar, muzeografi, specialisti in domeniul artei.
Rolul Comisiei comune este de a cerceta si examina, cu prioritate, faptele si documentele legate de problematica Tezaurului Romaniei, rezultatul acestor cercetari urmand a fi prezentat Ministerelor Afacerilor Externe din cele doua state pentru a facilita solutionarea problemei Tezaurului Romaniei. Secretariatul Comisiei comune este asigurat de Ministerul Afacerilor Externe.
UPDATE 21.59: Ministrul Finantelor, Florin Citu, a postat in aceasta seara pe Facebook un mesaj legat de reluarea negocierilor pentru tezaurul romanesc aflat la Moscova.
PSD nu a vrut! O facem noi! Trei ani de zile Dragnea, Dancila, Teodorovici si restul PSD-istilor au lucrat in interesul Rusiei si impotriva romanilor. De trei ani de zile au suspendat activitatea Comisiei comune romano-ruse. Am promis, la audierea mea in comisiile reunite, sa ma implic in repatrierea tezaurului de la Moscova.
Ieri, impreuna cu prim-ministrul Ludovic Orban, am cerut sustinerea guvernatorului BNR in acest demers si am primit-o. Astazi, MAE a comunicat reluarea activitatii Comisiei comune romano-ruse”, a scris Citu.
„PSD-istii nu credeau. Dar soc. Uite ca facem noi ce nu ati vrut sa faceti voi in ultimii trei ani”, a continuat ministrul.

Vorbarie multa, bla, bla, bla. Poate Romania va recupera ceva, insa nu cred ca si aurul. Iata ce putem citi la http://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Titulescu despre activitatea masonului Nicolae Titulescu:

În februarie 1917 a avut loc revoluția rusă care a condus la înlăturarea Țarului Nicolae al II-lea și la instalarea unui guvern provizoriu în frunte cu Prințul Gheorghi Evghenievici Lvov. Câteva luni mai târziu, în aprilie 1917, a fost înlocuit de Alexandr Kerenski. Lenin și Troțki se întorseseră în Rusia și începuseră pregătirea revoluției bolșevice, promițând populației „pâine, pace și pământ”, dacă aveau să ajungă la putere. Toate autoritățile statului se dezintegrau, în armată se dezerta pe capete, întraga Rusie fiind cuprinsă de haosul pre-revoluționar. În aceste condiții, guvernul României, care inițial sistase transportul celei de-a doua tranșe a Tezaurului la Moscova, la propunerea lui Nicolae Titulescu, proaspăt numit ministru de finanțe, decide totuși să trimită a doua tranșă a tezaurului la Moscova.

La 17/30 martie 1917, Aleksandr Gucikov, ministrul de război în Guvernul provizoriu rus, declara la întâlnirea cu șefii misiunilor militare aliate că situația din Rusia este gravă, armata și flota sunt în plină dezorganizare și se arăta sceptic în ceea ce privea viitorul cooperării militare în cadrul Antantei. Totuși, în această situație, prin „Jurnalul Consiliului de Miniștri” nr. 272 bis, din 18 iulie 1917, la numai o săptămână după numirea în funcție, la propunerea ministrului de finanțe Nicolae Titulescu se hotărește strămutarea în Rusia a sediului și avutului Băncii Naționale. Câteva zile mai târziu, la 22 iulie, Titulescu autoriza Banca Națională – refugiată deja la Iași – „să-și strămute aiurea sediul și avutul ei, cât și pe cel pe care îl are în păstrare”. Aceeași comunicare s-a trimis și instituțiilor bancare mai importante, ca Banca Marmorosch-Blank, Banca Comercială Română, Banca Românească, Banca Comercială, Banca de Scont, etc… Încarcărea trenului care avea să conțină al doilea transport al tezaurului s-a facut în perioada 23–27 iulie 1917, în seara aceleiași zile pornind spre Rusia. Trenul avea 24 de vagoane, din care trei vagoane reprezentau valorile Băncii Naționale, cu o valoare declarată de cca. 1,5 miliarde lei. Valorile Casei de Depuneri ocupau 21 de vagoane, al căror conținut era estimat la circa 7,5 miliarde lei.[note 1][20][21] Prezentată pompos de Titulescu drept „restituirea tezaurului” de către „prietenii prietenilor noștri”, Franța adică – practic, prima tranșă a tezaurului restituită în 1936 de către sovietici, a fost constituită din bancnote vechi, hrisoave și alte documente, plus osemintele luiDimitrie Cantemir.

[…]

Nicolae Titulescu va fi demis în 29 august 1936, printre altele și pentru faptul că cedase cu de la sine putere comuniștilor spanioli, o comandă românească făcută în Franța, de 100 tunuri grele Schneider-Creusot și 3 escadrile Dassault.[35] Datorită acestei acțiuni, armata română va fi complet lipsită de armament greu la asediul Odessei, iar Germania, își va reorienta politica externă, încheind Pactul Ribbentrop-Molotov, urmat cum se știe, de dezmembrarea României. De altfel Walter Roman (Ernő Neuländer), locotenent-colonel NKVD, activând cu gradul de maior în Brigăzile Internaționale din Spania îi va trimite o scrisoare de mulțumire, căreia Titulescu îi va răspunde cu căldură.

[…]

Un pretext imediat, extrem de palpabil, care avea să coste scump armata română la asediul Odessei, a fost cedarea cu de la sine putere, către comuniștii spanioli a comenzii făcute în Franța pentru 100 tunuri grele Schneider-Creusot, plus cele trei escadrile Dassault. Această operațiune i-a fost cerută lui Titulescu de către ministrul aerului francez, Pierre Cot, dovedit ulterior, în urma decriptărilor din cadrul Proiectului Venona, drept agent sovietic.[5]

[…]

Cu alte cuvinte, Nicolae Titulescu a fost un individ cu multa treaba, o unealta a papusarilor facatoare de mult rau. Altfel nu-l puneau ei președinte al Ligii Națiunilor. Cititi va rog mai multe la:

NICOLAE TITULESCU, un MONSTRU prezentat ca EROU NATIONAL…

Fratilor, revolutiile astea sataniste se fac pe bani, nu cu furci, ca la rascoala. Iar mai sus ati citit cat se poate de clar cum Nicolae Titulescu a inarmat revolutionarii din Spania, pe banii romanilor.

Ipoteza mea este ca aidoma a procedat si in cazul Tezaurului Romaniei. Revolutia bolsevica avea nevoie de multi bani pentru a-si asigura victoria, caci si Rusia era mare iar cei ce s-au opus indracitului comunism nu erau putini. Se stie déjà demult ca bancherii fondatori ai Federal Reserve au trimis sume colosale:

Louis Thomas McFadden a platit cu viata pentru lupta sa impotriva FEDERAL RESERVE

Personalitati si organizatii: LEON TROTSKY (LEV DAVIDOVICH BRONSTEIN)

„The Money Masters” – un excelent documentar despre modul in care ROTHSCHILD si locotenentii lor stapanesc sistemul financiar-bancar mondial

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Andrei said, on noiembrie 10, 2019 at 5:02 pm

    N-o sa-l mai vedem pe cel din Anglia. Ce rost are sa mai vorbim de ce a fost cu peste 100 de ani in urma?

    Apreciat de 1 persoană

    • Studio said, on noiembrie 10, 2019 at 6:07 pm

      Bingo
      Pentru legea repatrierii aurului romaniei din Anglia sta Dragneas la mititica.
      Restu e gargara pentru fraieri.

      Apreciază

      • mircea.v said, on noiembrie 10, 2019 at 10:46 pm

        Tudose dupa ce s-a luat de BNR si de sistemul bancar, in 2 luni nu a mai fost prim-ministru. Dragnea cand a inceput cu aurul, a rascolit trecutul lui Isarescu de pe vremea cand a fost prim-ministru, si asa a aflat romanul ca atunci s-a dus si aurul la Londra si, poate mai important, ca Romania a „pierdut” poansonul/dreptul de a marca aurul extras la noi. Adica, poti extrage un milion de tone de aur, ca daca nu ai poanson, degeaba. Ei, asta cred ca nu i-a placut deloc lui Isarescu, si e cum zice @Studio.

        Apreciază

  2. Duhul Căpitanului said, on noiembrie 10, 2019 at 5:44 pm

    Perfect de acord.

    Apreciază

  3. ciprian p. said, on noiembrie 10, 2019 at 8:11 pm

    măcar sa ne putem pastra aurul Ortodoxiei din sufletele si constiinta neamului nostru romanesc, cu acest aur măcar sa rămânem, sa nu-L pierdem pe Hristos Cel Ce este Ortodox !
    Aurul romanilor este Credinta cea Adevărată ( Ortodoxa), mântuirea sufletelor noastre ! duca-se cu tot aurul in lumea întreagă , noi sa dobandim Raiul cel vesnic si acolo toti sa ne întâlnim alături de părintii si fratii nostrii cu Îngerii si Sfintii si cu Maica Domnului ! Amin Amin Amin ! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  4. Aliosa said, on noiembrie 10, 2019 at 11:41 pm

    Cred ca s-ar putea sa ai dreptate Saccsiv, situatia era pe muchie de cutit in Rusia si Titulescu totusi trimite aurul acolo, ori era complet tampit, ori – mai degraba – voia sa il dea bolsevicilor. Cum a facut mai tarziu cu armamemntul dar comunistilor spanioli.
    Titulescu a fost un jeg, mason, cocainoman, internationalist.

    Cat priveste aurul trimis in Rusia, nu este nevoie sa ne restituie EXACT acelasi aur, se poate da echivalentul (atatea tone, la cutare puritate). Daca nu sunt cine stie ce piese cu valoare istorica (cum era tezaurul de la pietroasa sau monede foarte vechi sau odoare bisericesti) nu conteaza daca e acelasi aur sau echivalentul.

    Dar pana la tezaurul respectiv, teama mi-e ca am pierdut intre timp si rezerva de aur a bancii nationale, trimisa in Anglia de titulestii contemporani, si acolo o sa ramana.

    Apreciază

  5. R said, on noiembrie 11, 2019 at 11:17 am

    Dragnea s-a mai făcut vinovat și de organizarea referendumului pentru familie, dar n-a avut cu cine, a luat și o serie de măsuri bune pentru agricultură, și s-au mărit salariile și pensiile. Economia a început să miște puțin. Așa că reprezenta un pericol. Trebuia pedepsit și scos din joc.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.