SACCSIV – blog ortodox

Biserica Ortodoxa Rusă va inceta rugăciunea și comuniunea euharistică cu Ierarhii greci care pomenesc schismaticii ucrainieni

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 21, 2019

patriarchia.ru

ORTHODOX CHRISTIANITY: RUSSIAN HOLY SYNOD: WE WILL STOP COMMEMORATING GREEK PRIMATE IF HE BEGINS TO COMMEMORATE OR RECOGNIZE SCHISMATICS

Sfântul Sinod al Rusiei: Vom opri pomenirea patriarhului grec dacă începe să-i pomenească sau să-i recunoască pe schismatici

De asemenea ierarhii „ nu vor mai pomeni în rugăciunile din cadrul Sf. Euharistii pe ierarhii Bisericii Ortodoxe a Greciei, care pomenesc sau vor pomeni pe reprezentanții comunităților schismatice ne-canonice ucrainiene.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, s-a întâlnit astăzi într-o ședință extraordinară sub conducerea ÎPS Patriarhului Kiril a Moscovei și Toată Rusia, pentru a discuta despre evenimentele în curs, legate de invazia Patriarhiei Constantinopolului asupra teritoriului canonic al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, și despre hotărârile sesiunii recente a Consiliului Episcopilor a Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Membrii Sinodului au examinat diverse documente referitoare la Consiliul Episcopilor, inclusiv comunicatul oficial publicat de Biserica Ortodoxă Greacă, și raportul arhiepiscopului Ieronim al Atenei și toată Grecia, în care recomandă Bisericii grecești să recunoască schismatica „Biserică Ortodoxă din Ucraina.”

Declarația oficială a Sfântului Sinod rus, notează că Biserica Ortodoxă Rusă a informat în repetate rânduri pe ierarhii Bisericii Ortodoxe a Greciei, despre persecuțiile împotriva Bisericii canonice ucrainene, ca rezultat al amestecului Constantinopolului acolo, și că pe data de 9 octombrie, cu doar 3 zile înainte ca ierarhii greci să se întâlnească, Patriarhul Kiril s-a adresat Arhiepiscopului Ieronim cu un mesaj fratern, făcând apel la el ca să nu ia nici o decizie unilaterală și pripită, ci mai degrabă să aștepte până când Duhul Sfânt va aduna pe patriarhii tuturor Bisericilor Locale, pentru ca să rezolve împreună problema, într-un spirit de unitate și de sinodalitate.

„Este trist faptul că Preafericirea Sa, Arhiepiscopul Ieronim, își întemeiază necesitatea recunoașterii comunității schismatice ne-canonice în grabă și unilateral, în baza unei serii de argumente eronate și false, care au fost în mod repetat respinse nu numai de ierarhi, savanți și teologi ai Bisericii Ortodoxe Ruse, dar, de asemenea, de către mulți arhierei, preoți și teologi proeminenți ai Bisericii Ortodoxe a Greciei ”, se arată în declarație.

Raportul continuă să examineze numeroasele greșeli ale raportului Arhiepiscopului Ieronim, pe care l-a prezentat Consiliului Episcopilor, și reamintește poziția mai multor ierarhi greci care au vorbit deschis împotriva luării vreunei măsuri în ceea ce privește recunoașterea Bisericii Ortodoxe Ucrainiene, făcând în schimb un apel la convocarea un consiliu pan-ortodox pentru a examina problema.

Sinodul observă, de asemenea, confuzia provocată de rapoartele mass-media potrivit cărora Biserica Ortodoxă Greacă a recunoscut BOU, ceea ce nu este susținut de textul comunicatului grec, și că nici niciun vot pe tema recunoașterii nu a avut loc în cadrul ședinței episcopilor greci. Astfel, există îngrijorări serioase cu privire la încălcarea modului sinodal de a lua decizii al Bisericii Ortodoxe.

„Dacă schisma ucraineană este recunoscută cu adevărat de Biserica Ortodoxă Greacă sau de conducătorul ei – sub forma unui serviciu reciproc, a pomenirii liturgice a conducătorului schismei, sau a trimiterii de scrisori oficiale acestuia – va fi o tristă mărturie a diviziunii profunde din cadrul familiei Bisericilor Ortodoxe Locale”, a continuat Sinodul.

„Întreaga responsabilitate pentru această diviziune va cădea, în primul rând, asupra Patriarhului Bartolomeu al Constantinopolului, și asupra acelor forțe politice externe în interesele cărora diviziunea ucraineană a fost „legalizată”, se mai arată în raport.

Cu toate acestea, interesele geopolitice „nu vor distruge vechea prietenie dintre poporul grec și poporului slav, plătită cu sângele soldaților ruși, și întărită în lupta comună pentru libertatea poporului frate grec.”

Ierarhii ruși „prețuiesc comuniunea de rugăciune cu frații noștri din Biserica Ortodoxă Greacă, și vor menține o vie legătură de rugăciune, canonică și euharistică cu ea – prin toți acei arhierei și păstori care deja au vorbit deschis, sau care se vor opune în continuare recunoașterii schismei ucrainene, care nu se vor păta prin slujirea cu falșii ierarhi schismatici, ci vor fi un exemplu de curaj creștin, și de fermitate pentru adevărul lui Hristos. ”

 

În același timp, canoanele Bisericii îi condamnă pe cei care se roagă sau slujesc cu cei care sunt caterisiți sau afurisiți (excluși), și astfel Biserica Rusă „încetează rugăciunea și comuniunea euharistică cu acei episcopi ai Bisericii Grecești care au intrat sau vor intra în astfel de comunicare cu reprezentanții comunităților schismatice non-canonice ucrainene.

Câțiva ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Grecești au slujit deja împreună cu ierarhi ai grupului schismatic ucrainean.

Declarația Sinodului rus concluzionează: „Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, autorizează pe Preasfinția Sa Patriarhul Kiril al Moscovei și al întregii Rusii, să înceteze pomenirea în diptice a numelui Preafericirii Sale Arhiepiscopul Atenei și al întregii Grecii, dacă primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei începe să-l pomenească pe conducătorul unuia dintre grupurile schismatice ucrainene în timpul Sfintelor slujbe, sau întreprinde alte acțiuni care atestă recunoașterea schismei Bisericii ucrainene. ”

10/17/2019

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Duhul Căpitanului said, on octombrie 21, 2019 at 10:07 pm

  Sfântul Serafim de Sarov spunea că la sfârșitul lumii Ortodoxia va rămâne in câteva mici comunități si un ierarh ecumenist(atunci preot la racla sfintei Parascheva) mi-a spus că Sfântul se înșală. Iată că astăzi încep să se împlinească aceste lucruri!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Aurora said, on octombrie 21, 2019 at 11:44 pm

  Biserica Rusa are verticalitate. Dumnezeu sa-i ajute pe rusi ! Si pe noi !

  Apreciază

 3. sherlock_holmes said, on octombrie 22, 2019 at 4:01 am

  Cred ca nu mai incape nici un dubiu ca pe zi ce trece, omenirea se scufunda precum Titanicul… in iadul cel mai de jos,cred ca nu va exista faradelege,rautate pe care diavolii sa si le imagineze si elitele politice ale lumii sa nu le puna in practica. Ce socheaza este viteza extraordinara cu care se intimpla toate acestea,prima tara care a legalizat ” casatoria ” homosexualilor,Olanda prin 2000 iar dupa numai 18 ani avem minoritari sexuali cu duiumul,o sa se termine literele alfabetului sa-i descrie,li se inventeaza si o noua limba care va deveni internationala,copii ba omoriti in pintecele mamei lor pina in luna a noua,ba mutilati si schiloditi prin operatii genetice,ba furata inocenta prin obligativitatea pornografiei infantile,pedofilie si canibalism in viitorul apropiat,holocaust la scara planetara prin viclenia ” climate change „…lumea devine un urias Abator spiritual,sufletesc si trupesc.
  Si acum colac peste pupaza si incercarea pe fata de distrugere a Bisericii prin patriarhia ecumenista din Istanbul. Ce socheaza si aici este cit de lumeasca a devenit ierarhia Bisericii Greciei ( cu citeva exceptii notabile ) ba si cel de multi apreciat ,mitropolitul Hierotheos Vlachos. Cita tristete !
  La Ahiepiscopia greceasca din America a fost intronat elpidhoporos, un viclean de la aceiasi patriarhie ecumenista,care ” teologhiseste ” academic ca patriarhul bartholomeu este

  Primul fara egal !

  adica un soi de papa ” orthodox „. Daca se accepta aceasta,trecerea sub papa catolic devine mult mai usoara.

  ” Mitropolitul ” de Kiev caruia Sfintul Lavrentie de Cernigov nu vrea nici sa-i pomeneasca numele,aka Dumenko,pe linga alte faradelegi isi propune sa-i bage si pe homosexuali in ” biserica ” cu ” mindria ” lor cu tot,ordin de la stapini, bancheri minoritari si partener strategic.

  A primit si premiul athenagoras pentru drepturile omului in New York ( a tunat si i-a adunat )

  https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fwww.thenationalherald.com%2Fwp-content%2Fuploads%2Ffly-images%2F265112%2FTHE-ATHENAGORAS-HUMAN-RIGHT-AWARD-DSC_9913-760×507-380×400-c.jpg&f=1&nofb=1

  CIA-ul si Mossad-ul danseaza cu frenezie ,sint 3 metri in vazduh,purtati pe brate de arhiconi et Legion ,nici nu stiu daca mai aterizeaza.!

  Acuma se va pune presiune mare de fortele intunericului si pe celelalte Biserici sa-l accepte pe Dumenko,schisma,erezia,arbitrariul,cu adunarea din Creta se mai putea scalda adevarul (ca zicerea a fost istorica,ca acuma nu se mai intimpla ca la celelalte Sfinte Sinoade Ecumenice,cu excluderea si separarea minciunii de Adevar,ca acuma la moda este ” Includerea ” ) dar cu aceasta nu,este ori Da ori Nu.

  Si parca am o sumbra presimtire in privinta aceasta ( mai ales de cind cu rusofobia care le-a inchis si ochii duhovnicesti nu numai pe cei trupesti la multi, care inca mai par normali dar stau sa cada )

  Incercarea de distrugere a Bisericii va atrage cu mult mai mult minia lui Dumnezeu asupra viclenilor,caldiceilor si celor lumesti,mai mult decit celelalte faradelegi care se intimpla global acum. Si va grabi razboiul!

  Daca va uitati la harta politica in SUA,majoritatea liberalilor depravati ( partidul democrat ) se afla in orasele porturi si statele aferente,California,Portland,Washington,New York,etc adica exact zonele care or sa fie distruse in razboiul mondial,conform profetiilor. La fel cu majoritatea capitalelor care sint cosmopolite,liberale si sedii ale puterii politice. Multe dintre acestea vor fi distruse.Si Moscova printre altele,ca sa nu fim partinitori…. Conform altor profetii si statele baltice,scandinave,fiefuri ale depravarii institutionalizate vor fi distruse in mare parte.

  Dupa acest razboi nimicitor,in care multi responsabili de faradelegile actuale vor pieri,conform altei profetii care pare din ce in ce mai viabila va veni ca, conducator politic in Grecia, Sfintul Ioan Vatatze,sub care se va propovadui Evanghelia in duh orthodox in toata lumea,timp de citeva decenii dupa care antihristul si sfirsitul vietii pe aceasta planeta.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: