SACCSIV – blog ortodox

Priviţi cum noile metode WiFi pot vedea prin pereţi şi pot identifica oameni din filmări

Posted in Big Brother by saccsiv on octombrie 13, 2019

saccsiv

ACTIVIST POST: Watch as New WiFi Method Sees Through Walls and Identifies People from Video Footage

Priviţi cum noile metode WiFi pot vedea prin pereţi şi pot identifica oameni din filmări

de Kevin Samson

Cu câţiva ani în urmă, am scris un articol intitulat “How WiFi Will Be Used to Erase Civil Liberties.”  (Cum va fi folosit WiFi pentru a eradica liberăţile civile). La momentul acela, anunţurile din Anglia şi din New York City demonstrau că guvernele lucrau cu corporaţii private pentru a acoperi oraşele cu semnal WiFi.

Acum că 5G ţinteşte o audienţă mult mai mare, WiFi a devenit mai permisiv şi odată cu asta şi abilităţile de supraveghere a acestei tehnologii.

Metodele ce pot folosi WiFi pentru a vedea oameni ascunşi în spatele pereţilor nu s-au mai dezvoltat o perioadă, după cum scria Mac Slavo de la SHTFPlan acum mai mulţi ani:

 

Cercetătorii de la MIT au scos o metodă de utilizare a semnalului WiFi pentru a vedea prin pereţi, şi pentru a cartografia o cameră în 3-D. Prin reflectarea semnalului, poate localiza mişcarea oamenilor sau a obiectelor din cameră. Daily Mail scrie:

Folosind un emiţător wireless aşezat în spatele peretelui, cercetătorii din IT au dezvoltat un aparat care poate cartografia o cameră învecinată în 3D în timp ce-o scanează pentru corpuri umane.

Folosind semnalul care se reflectă din aceşti oameni, aparatul creează o siluetă precisă şi o poate chiar folosi pentru a identifica acea persoană.

Aparatul se numeşte RF Capture şi a fost dezvoltat de cercetătorii de la MIT- Computer Science and Artificial Intelligence Lab (CSAIL). 

Astăzi, cercetătorii pretind că au o nouă metodă pentru a face încă un pas: odată ce o persoană a fost localizată, aceasta poate fi identificată cu precizie din orice filmare a acelei persoane. Evident, un mers unic sau o anumită mişcare ne dă de gol. Normal, ăsta e un mare câştig pentru aplicatorii legii care au o uriaşă bază de date cu filmări de la omniprezentele camere de supraveghere.

Accentul adăugat de mine:

Acest nou sistem video-WiFi de identificare a persoanelor bazat pe mers, pe care ei îl numesc XModal-ID (pronunţat Cross-Modal-ID), ar putea avea aplicaţii variate, de la supraveghere şi securitate la casele smart. Să luăm ca exemplu un scenariu în care poliţia are o filmare de la o spargere. Ei suspectează că hoţul se ascunde într-o casă. Pot o pereche de emiţătoare WiFi din afara casei să determine dacă persoana din casă este aceeaşi cu cea din filmarea video? Întrebări ca aceasta au motivat această nouă tehnologie.

“Abordarea propusă de noi face posibilă identificarea persoanei din spatele peretelui ca fiind cea din filmarea spargerii, folosind doar o pereche de antene de emisie-recepţie amplasate în afara clădirii,” a spus Mostofi. “Această abordare foloseşte doar măsurători de precizie primite de la un dispozitiv WiFi.”

[…]

În cadrul experimentelor echipei, un emiţător WiFi şi un receptor WiFi se află în spatele pereţilor, în afara camerei unde se plimbă o persoană. Emiţătorul trimite un semnal wireless a cărui putere este măsurată de receptor. Apoi, se foloseşte o filmare a unei persoane aflată în altă zonă — şi folosind doar astfel de măsurători ale puterii semnalului wireless — receptorul poate determina dacă persoana din spatele peretelui este aceeaşi cu cea din filmare.

[…]

Modul în care ne mişcăm fiecare dintre noi, este unic. Dar cum putem filma şi compara corect informaţiile despre mişcarea conţinuta în video cu cele din semnalul WiFi astfel încât să stabilim dacă aparţin aceleiaşi persoane?”

Cercetătorii au propus un nou mod prin care, pentru prima dată pot traduce mişcarea de pe filmare în domeniul wireless.

“Abordarea noastră este multi-disciplinară, mergând de la comunicarea wireless la viziune”, a spus Chitra Karanam, unul dintre cei trei doctoranzi ai proiectului. Având o serie de filmări video, echipa a utilizat mai intâi un algoritm de recuperare a modelului uman pentru a extrage clişeul 3D ce descrie suprafaţa exterioară a corpului uman ca o funcţie de timp. Apoi ei au folosit aproximarea de undă electromagnetică Born pentru a simula semnalul RF care ar fi fost generat dacă persoana s-ar plimba într-o zonă acoperită de semnal WiFi.

Apoi ei au abordat procesarea timp-frecvenţă pentru a extrage elemente cheie ale mişcării atât din semnalul real WiFi (care a fost măsurat în spatele peretelui) cât şi semnalul simulat în baza filmării. Cele două semnale sunt apoi comparate pentru a determina dacă persoana din zona WiFi este aceeaşi cu cea din video.

[…]

“Am testat temeinic această tehnologie în campus,” a spus Herbert Cai, cel de-al treilea doctorand al proiectului. Laboratorul şi-a testat noua tehnologie pe  1 488  de împerecheri video-WiFi, din filmările a opt persoane, şi în trei zone diferite din spatele zidurilor şi au obţinut o precizie generală de 84% în a identifica corect persoana din spatele peretelui.

Sursa

Asta îmi arată două lucruri: primul e că va deveni mai uşor pentru hackeri să ţintească oameni, devreme ce acesta va fi un produs disponibil pe piaţă, fără a ţine seama de aparent avansata metodă folosită pentru a compara semnalul WiFi cu o filmare. Al doilea este că, la fel ca şi recunoaşterea facială, o proprţie de 84% identificare corectă sună destul de încurajator. Totuşi, când introduci acest procentaj de eşec de 16%  în aplicaţiile oamenilor legii, vorbim despre un vast număr de oameni nevinovaţi care pot fi prinşi în năvodul supravegherii. Asta este abordarea infracţiunilor prin prisma “pentru binele majorităţii”, care nu-şi găseşte locul în republica consituţională.

Să sperăm că testerea ulterioară va arăta că acest proiect a fost cel mult o găndire plină de dorinţă pentru obsedaţii de control şi — iarăşi, cum a fost recunoaşterea facială folosită în aplicaţiile de prevenţie a infracţiunilor — va fi înţeleasă de către experţi ca fiind nimic mai mult decât un glob de cristal.

Sistemul nostru de justiţie n-ar trebui redus la scamatorii algoritmice.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

Comentariu saccsiv:

Vizionati va rog si:

 

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. real said, on octombrie 13, 2019 at 5:55 pm

    Costa foarte mult in astfel de aparat.

    Apreciază

  2. Duhul Căpitanului said, on octombrie 13, 2019 at 6:52 pm

    Numai harul lui Dumnezeu ne mai poate ascunde. „Ascunde-ma Doamne în pustia mântuirii Tale!”

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: