SACCSIV – blog ortodox

SEMNE? Cutremure au măturat Texas-ul, Oklahoma, San Francisco şi zona de falie New Madrid

Posted in cutremur, PROFETII, SEMNE, SUA by saccsiv on octombrie 9, 2019

“Vor cadea avioane, se vor ineca corabii, vor exploda centrale atomice, uzine chimice. Si toate acestea pe fundalul unor fenomene naturale, care se vor intampla pe tot pamantul, dar mai ales in America. Uragane de o forta nemaivazuta, cutremure de pamant,secete nemiloase si, invers, ploi torentiale, ce vor aminti de potop. Va fi stearsa de pe fata pamantului Sodoma contemporana- New York-ul. Nu va ramane fara rasplata nici Gomora- Los Angeles-ul.”

Cititi va rog mai multe la:

STARETUL ANTONIE: Catastrofe naturale, inundatii si cutremure vor distruge orasele si vor nimici mare parte dintre locuitori. Restul vor fi prada bandelor…

Iata ce putem citi la Signs Of The Times? Earthquake Swarms Hit Texas, Oklahoma, San Francisco And The New Madrid Fault Zone de pe Investment Watch:

Semne ale timpurilor? Cutremurele mătură Texas-ul, Oklahoma, San Francisco şi zona de falie New Madrid

2 octombrie  2019 de Michael Snyder

Are loc o mare zgâlţâială chiar acum în America, şi multă lume se îngrijorează asupra semnificaţiei acestui lucru. Este posibil ca SUA să intre într-o perioadă cu activitate seismică mai intensă? Doar în această săptămână am văzut cutremure în Texas, Oklahoma, San Francisco şi zona de falie New Madrid. Bine-nţeles, cutremure au loc în fiecare zi, dar să vezi atât de multe cutremure în atât de multe locuri într-o perioadă atât de comprimată e cu siguranţă neobişnuit. Şi ceea ce face ca acest fapt să fie şi mai neobişnuit este că Rosh Hashanah (sărbătoare evreiasca) tocmai s-a terminat. De fapt, cutremurul pe care tocmai l-am văzut în Texas a început de Rosh Hashanah şi a avut o magnitudine de 4.0 grade lângă oraşul “Snyder”

În doar 12 ore, Texas-ul a trecut nu prin unul, ci prin 4 cutremure, spun experţii.

Trei cutremure au fost centrate  lângă oraşul Snyder — chiar la sud de mânerul tigăii din Texas – cu al patrulea centrat lângă zona Fort Worth, potrivit USGS (institutul de cercetare geologică din SUA). Primul şi cel mai puternic din serie a lovit imediat după 4:45 p.m. luni cam la 12 mile nord de Snyder şi a avut o magnitudine de 4.0 grade.

Ăsta a fost cel mai puternic cutremur din Texas din anul acesta, şi a fost urmat de un cutremur de 3.8 grade lângă Snyder, un cutremur de 3.2 grade chiar la sud de Fort Worth, şi unul de 2.5 grade lângă Snyder.

Între timp, am fost martorii unei activităţi seismice neobişnuite şi în Oklahoma.

În ultimele 24 de ore, statul a trecut prin 9 cutremure cu o magnitudine de cel puţin 1,5 grade, iar în ultimele 7 zile au avut loc 40 de astfel de cutremure.

Cu zeci de ani în urmă, Oklahoma era foarte liniştită d.p.d.v. geologic, dar lucrurile s-au schimbat cu siguranţă în ultimii câţiva ani.  Dacă poţi să crezi, déjà au fost mai mult de 1 000 de cutremure de cel puţin 1,5 grade în Oklahoma până acum în 2019.

Între timp, noi continuăm să vedem activitate seismică neobişnuită de-a lungul coastei Californiei. În această săptămână, o serie de 5 cutremure moderate în zona San Francisco au ţinut prima pagină în presa din toată ţara

Un grup de mici cutremure au zgâlţâit zona Californiană East Bay în ultimele 24 de ore, a raportat USGS.

Agenţia a raportat cel puţin 5 cutremure între 2 şi 2,9 grade şi o serie de mişcări telurice mai mici de circa 2 grade.

Seria s-a centrat pe Dublin şi San Ramon în partea de est a golfului San Francisco.

Acele cutremure n-au cauzat niciun fel de pagube semnificative, dar îngrijorarea e că toate aceste clătinări ar putea duce la ceva. Am scris despre acest pericol potenţial cu câteva zile în urmă, iar oamenii de ştiinţă ne asigură că “Cel Mare” este cu mult întârziat şi că la un moment dat va veni.

Ultimul, dar cu siguranţă nu cel din urmă, o serie de cutremure a lovit şi zona de falie New Madrid.

În mai puţin de o oră, luni dimineaţă, sud-estul statului Missouri a fost lovit de cinci cutremure semnificative

A început cu o trepidaţie de 2,6 grade în jurul orei 11:18 a.m. lângă Lilbourn, un orăşel chiar la nord de tocul cizmei statului Missouri, potrivit USGS. La nici trei minute, un seism de 1,1 grade s-a simţit în apropiere.

Chiar înainte de 11:30 a.m., un cutremur de 2,7 grade a zguduit sud-vestul oraşului Lilbourn, urmat de un seism de 1,8 grade la doar 5 minute, spune USGS.

Au mai trecut 23 de minute până la următorul seism de 2,7 grade, care a zguduit o zonă la vest de Lilbourn, spune USGS.

Pentru cei ce nu ştiu, sud-estul statului Missouri se află chiar de-a lungul faliei New Madrid, iar la începutul secolului al 19-lea, această parte a ţării a fost zguduită de patru dintre cele mai mari seisme din istoria SUA

Zona seismică New Madrid este cea mai activă zonă la est de Munţii Stâncoşi şi se întinde la sud-est de Missouri, nord-est de Arkansas, la vest de Tennessee şi Kentucky, şi la sud de Illinois.

Între anii 1811 şi 1812, falia New Madrid a trecut prin unele dintre cele mai mari cutremure din istorie. Şi deşi au avut originea în Mississippi Valley, au făcut să sune clopotele bisericilor în Boston şi au zguduit New York City — la peste 1 000 de mile distanţă.

Chiar atunci – Preşedintele James Madison şi soţia sa Dolley au simţit seismul la Casa Albă.

Oamenii de ştiinţă ne spun că este doar o chestiune de timp până ce un cutremur de o asemenea magnitudine se va produce din nou, iar acesta este un lucru despre care eu v-am prevenit cu insistenţă.

Cu mai mulţi ani în urmă, guvernul SUA a organizat o operaţiune majoră de 5 zile cunoscută sub numele de  “National Level Exercise 11” în care au încercat să simuleze un cutremur major de-a lungul faliei New Madrid şi cum va arăta asta…

În luna mai, guvernul federal a simulat un cutremur atât de masiv, încât a ucis 100 000 de locuitori din vestul mijlociu instantaneu, şi a forţat mai mult de 7 milioane de oameni să-şi părăsească casele. La vremea aia, National Level Exercise 11 (exerciţiul de simulare) a trecut neobservat; scenariul a părut prea exagerat — state ca Illinois şi Missouri sunt în mijlocul plăcii tectonice, nu la marginea acesteia. Un seism major are loc acolo odată la câteva generaţii.

Vă puteţi imagina ce-ar însemna un astfel de dezastru pentru ţara noastră?

În plus, este important de notat că există 15 reactoare nucleare ce operează în zona de falie New Madrid, şi într-un astfel de scenariu am putea asista la echivalentul a 15 dezastre nucleare ca cel de la Fukushima.

Atâta vreme cât cutremurele ce zguduie naţiunea noastră rămân mici, nu vor reprezenta o problemă.

Dar cutremurele mari sunt adesea precedate de  “pre-seisme” mai mici, iar oamenii de ştiinţă ne spun că e doar o chestiune de timp până ce următorul mare cutremur va lovi America.

Aşa că hai să sperăm că toată această zgâlţâială se potoleşte, deoarece vrem ca acea zi să fie pusă la păstrare pentru cât mai mult timp posibil.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

Tagged with: , , ,

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. moontyman said, on octombrie 9, 2019 at 6:26 pm

    Atenţie la evoluţii!
    Turcia a început războiul împotriva kurzilor din nordul Siriei
    Turcia a lansat azi ofensiva contra kurzilor din zona de nord a Siriei. Din păcate, un oraș este atacat chiar în momentele acestea, iar sute de civili fug din calea bombardamentelor. Situația tragică abia a început. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a susținut, în cursul zilei de miercuri, lansarea operațiunii aferente. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu civilii care părăsesc orașul în care odată locuiau fără griji încă din primele 30 de minute de când a pornit războiul.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: