SACCSIV – blog ortodox

Se pregateste inca o “privatizare strategica de succes”: CFR-ul. Dar mai inainte trebuie falimentata…

Posted in CFR, FALIMENT, privatizari, Romania by saccsiv on octombrie 9, 2019

Cine are cel putin 40 de ani isi aminteste, desigur, cum au decurs toate “privatizarile de succes” din tara asta. Indiferent cat de bine mergeau inainte de Revolutia de la 1989, brusc dupa aceea nu mai mergeau bine. Si astfel s-a pus pe butuci industria si agricultura tarii, iar ce prezenta interes pentru straini a fost privatizat la preturi de bataie de joc.

Dar tara inca mai are ce privatiza, ca de exemplu CFR-ul si Posta Romana. Insa mai intai ele trebuie falimentate.

Iata si ce putem citi la CFR Marfă este la un pas de faliment. Salvarea companiei, în mâinile Comisiei Europene de pe Antena 3:

CFR Marfă este la un pas de faliment, avertizează preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. Datoriile companiei vor atinge cote uriaşe în acest an, astfel încat piederile totale au fost deja estimate la peste 21 de milioane de euro. Iar Comisia Europeană stă cu ochii pe Guvern şi atrage atenţia că dacă va încerca să şteargă datoriile, va încălca normele europene.

Comisia Europeană a deschis o anchetă pentru a vedea dacă statul va acorda ajutor pentru salvarea CFR Marfă. Autorităţile de la Bruxelles acceptă o singură dată conversia datoriilor în acţiuni, în vederea privatizării. Iar acest lucru s-a întâmplat deja în 2013. Atunci, datoriile operatorului feroviar de transport marfă, care valorau la acea vreme aproape două miliarde de lei, au fost şterse de la bugetul de stat şi creanţele au fost convertite în acţiuni, care au revenit Guvernului României.

”Propunerea noastră a fost ca cel puţin o parte din active să fie preluate de CFR Infrastructură şi în felul ăsta să se reducă volumul datoriilor pe care îl are CFR Marfă. Dacă se va ajunge la concluzia că Guvernul acordă un ajutor de stat, Compania de Marfă va fi pusă în situaţia de a returna banii primiţi”, a spus Bogdan Chirițoiu.

CFR Marfă are aproximativ 6.100 de angajați. Un angajat câștigă în medie aproximativ 4.200 de lei. Ca să repuna compania pe picioare, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut restructurarea personalului administrativ.

 

Tagged with: , , ,

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on octombrie 9, 2019 at 8:43 pm

    https://www.google.com/amp/s/m.gandul.info/amp/financiar/guvernul-scoate-din-nou-la-privatizare-cfr-marfa-cat-costa-si-cine-este-interesat-6750569 de la un miliard euro în 2013 era cotata doar la 200 milioane euro…dar și așa nu s-a reușit privatizarea…

    Apreciază

  2. vlad tepes said, on octombrie 9, 2019 at 11:32 pm

    Usor, usor Romania nu mai are nimic al ei, multumita Iudelor autohtone care s-au perindat la putere vreme de 30 de ani! Cand Papusarii Externi vor ajunge la concluzia ca ei stapanesc majoritatea resurselor din Colonia bananiera Romania(in special cele alimentare) vor bloca importurile si vor trece astfel la infometarea totala a populatiei. Sa vezi atunci, cum multi vor incerca sa dea sume incredibile de bani pt o paine si destui dintre ei nu o vor obtine!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: