SACCSIV – blog ortodox

De ce copiii născuţi în SUA sunt cu 76% mai predispuşi să moară înainte de a împlini un an, comparativ cu copiii din alte ţări bogate?

saccsiv

VACCINE IMPACT: Babies Born in U.S. 76% More Likely to Die Before 1st Birthday Than Infants in Other Wealthy Nations

Copiii născuţi în SUA sunt cu 76% mai predispuşi să moară înainte de a împlini un an decât copiii din alte ţări bogate

Mortalitatea sugarilor şi a copiilor din SUA — Nimic de lăudat

Articol scris de: Children’s Health Defense Team

SUA cheltuie peste 230 miliarde de dolari anual pentru îngrijirea sănătăţii personale a copiilor, reprezentând circa 8,4% din totalul cheltuielilor pentru îngrijirea sănătăţii. Cheltuielile au sărit cu 56%  între anii 1996 şi 2013 — iar parte din creştere se datorează acoperirii vaccinurilor care au început să “escaladeze dramatic” din anii 1990 — dar aceste cheltuieli substanţiale nu se traduc într-o imagine mai roză a sănătăţii pentru copiii americani.

În schimb, indicatorii cheie ai sănătăţii copiilor par să dea un nou înţeles frazei “geografia e destinul.” Comparaţii  internaţionale arată că SUA s-a clasat mai jos între primele 20 de ţări dezvoltate  la mortalitatea copiilor din 1990 încoace, şi se află acum după alte 55 de ţări privind mortalitatea infantilă la nivel mondial.

SUA rămâne în urma altor ţări dezvoltate şi la rata la care mortalitatea infantilă scade — de fapt, mortalitate infantilă datorată naşterilor premature sau a greutăţii mici la naştere a inceput un trend ascendent de la sfârşitul anilor 1980.

În  prezent, copiii născuţi în SUA au cu 76% mai multe şanse de a muri înainte de a împlini un an decât copiii din alte ţări bogate — cu 1 la fiecare 270 de bebeluşi americani mort în primul an de viaţă începând din 2015.

Astfel, din fragedă pruncie, tinerii americani se confruntă cu provocarea de a învinge probabilităţi teribile.

Bine aţi venit pe lume…

Considerând decesele ce au loc în prima zi de viaţă, este trist să observăm că mai mulţi nou născuţi americani mor în ziua în care s-au născut decât în orice altă naţiune dezvoltată.

La nivel global, 68 de alte ţări stau mai bine decât SUA la decesele noilor născuţi.

Multe dintre aceste decese tragice sunt legate de procentajul ridicat de naşteri premature din SUA comparat cu alte ţări dezvoltate.

Ar putea asta să aibă vreo legătură cu administrarea în SUA – lipsită de vreo bază dovedită – de vaccinuri din timpul sarcinii şi în special vaccinul antigripal?

Copiii născuţi din femei care au primit vaccinul gripal în timpul sarcinii comportă un mai mare risc de naştere prematură precum şi risc de greutate scăzută a fătului la naştere şi moartea fătului. La nivel international, cercetătorii au obiectat la vaccinarea peste hotare a femeilor însărcinate în absenţa dovezilor ”clare şi concludente” din teste clinice — iar în SUA, niciun vaccin n-a fost vreodată aprobat de către Adminstraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) “în mod specific pentru administrarea în timpul sarcinii în scopul protejării copilului” — dar totuşi CDC continuă să spună gravidelor că vaccinul antigripal e sigur.

Bebeluşii de culoare din SUA riscă în mod particular să moară în prima lună sau în primul an cu de 2,5 la 2,8 ori mai mare riscul de mortalitate comparat cu bebeluşii albi.

Cauzele comune de exces de mortalitate la copiii negri includ naşterile în afara termenului şi sindromul morţii subite la sugari (SIDS).

Totura vaccinului din primul an de viaţă

Când vine vorba despre decesele postneonatale la copiii americani — cele care apar între 28 de zile şi un an – SIDS este principala cauză.

Prin definiţie, SIDS se referă la moartea unui “prunc aparent normal, sănătos, cu vârsta sub un an” care este atât neaşteptată cât şi inexplicabilă, dar iarăşi, există munţi de dovezi că cel puţin o parte a fenomenului ar putea fi “indusă medical” prin vaccinare.

Fără măcar să numărăm vaccinurile administrate prenatal, pruncii americani primesc mai multe vaccinuri în primul an de viaţă decât copiii din restul lumii.

Multe dintre aceste vaccinuri sunt administrate în pachete la vizitele normale din jurul vârstei de 2-4 luni – exact când apar nouă din zece cazuri de SIDS.

Cercetătorii SUA au ignorant în masă importanta întrebare asupra unei potenţiale conexiuni dintre SIDS şi vaccin.

Totuşi, investigatorii europeni au examinat problema ca parte din unele combinaţii de vaccinuri.

De exemplu, un studiu efectuat de cercetătorii italieni a descris cazul unui prunc de 3 luni care a decedat la 24 de ore după administrarea vaccinului Infanrix hexa produs de GlaxoSmithKline. (Vaccinul şase-în-unu include antigeni pentru diftherie, tetanos, acellular pertussis, Haemophilus influenzae tip B, poliovirus şi hepatită B.)

După examinarea datelor clinice, descoperirile postmortem şi analizele imunohistochimice şi de laborator, investigatorii au concluzionat că “insuficienţa acută respiratorie post-vaccinare cu vaccinul hexavalent a fost cauza decesului.”

Recent, un grup de cercetare independent italian a studiat profilul compoziţiei chimice a vaccinului Infanrix hexa şi cercetătorii au fost surprinşi să afle că acesta prezenta zero dovezi a celor şase antigeni induşi de anticorpi  pe care vaccinul trebuia să îi creeze. În schimb, vaccinul hexavalent conţinea numeroase chimicale cu potenţial contaminant şi toxine, peptide bacteriene toxice precum şi o “macromoleculă insolubilă şi nedigestibilă” nerecunoscută de nicio bază de date cu proteine — pe scurt, “un compus cu o eficienţă şi toxicitate necunoscută şi imprevizibilă.”

O altă echipă de cercetători  italieni a efectuat examinări histologice la peste 100 de victime a sindromului SIDS ale căror informaţii de mediu şi clinice detaliate au fost disponibile; în 12% din cazuri, moartea prin SIDS a apărut între una şi şapte zile de la vaccinarea hexavalentă.

Autorii au considerat ca fiind plauzibil faptul că “componentele vaccinului ar putea avea un rol direct în declanşarea SIDS la bebeluşii vulnerabili.”

Considerând în mod specific această chestiune a “bebeluşilor vulnerabili,” un grup de cercetători spanioli a revizuit studiile clinice şi de de supraveghere ale vaccinării cu hexavalent la copii născuţi prematur sau cu greutate scăzută.

Deşi desconsiderau cazual cele mai multe riscuri de vaccinare la această subpopulaţie delicată, autorii au raportat totuşi că 13% până la 30% dintre copiii “stabili dpdv medical” cu istoric de naştere prematură sau greutate scăzută la naştere au trecut printr-un efect advers cardiorespiratoriu (apnee sau ritm cardiac anormal de redus) după doar o doză de vaccin hexavalent.

Înapoi în SUA

În SUA, Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (CDC) se foloseşte de formulări evazive pentru a evita prea multele întrebări stânjenitoare despre cauza SIDS. Şi face asta băgând SIDS sub mai larga umbrelă cu trei spiţe a lui “moarte subită neaşteptată a copilului” (SUID), care separă evenimentele SIDS de decesele din “cauze necunoscute” şi “sufocarea accidentală şi strangularea în pat” (ASSB).

Ca rezultat, agenţia pretinde că incidenţa SIDS a scăzut în anii 1990 şi a rămas staţionară de atunci.

Totuşi, o analiză efectuată în 2006 de unii dintre proprii cercetători ai CDC arată că cele mai multe cazuri din aparentul declin au fost un artificiu al celor de la CDC care au schimbat clasificarea cauzelor decesului scoţându-le din SIDS în favoarea lui “cauză necunoscută/nespecificată” şi ASSB.

Alţi factori ţin de neraportarea considerabilă a cazurilor de SIDS, incluzând raportarea de anomaliiinadvertenţe în cerificatele de deces ca sursă de informaţii complete şi proces “complicat” şi “întortocheat” implicat în crearea şi înregistrarea cauzelor decesului în registrele publice.

Într-o concesie surprinzătoare, Curtea de Litigii Federale din SUA a hotărât în 2017 că au existat “dovezi preponderente” susţinând pretenţia că vaccinurile “au cauzat sau au contribuit substanţial” la un caz de SIDS din 2011.

Instanţa, care are o foarte mare povară a probei, a mai hotărât că decesul nu poate fi atribuit unui factor nelegat de vaccin.

Din nefericire, decizia n-a avut nicio consecinţă asupra politicii de vaccinare a copiilor. Din contră — state cum ar fi California, New York şi Maine ţopăie acum pe drepturile omului ale celor mai fragili copii şi neagă cu seninătate vătămările legate de vaccin şi decesele aferente.

Mai mult, în ciuda diferitelor studii ce scot în evidenţă pericolul vaccinului hexavalent, FDA a găsit de cuviinţă în Decembrie 2018, să aprobe primul vaccin hexavalent pediatric; Vaxelis, produs de o asociere între Sanofi şi Merck, va fi disponibil pe piaţă undeva în 2020.

Cu o prevalenţă disproporţionat de mare de naşteri premature, greutate scăzută la naştere, defecte la naştere şi alte probleme ale sănătăţii copiilor care predomină în SUA, factorii de decizie ar trebui să ia act de abundenţa de copii vulnerabili.

În acelaşi timp, aceştia ar trebui să ţină cont de faptul că vulnerabilităţile nu sunt mereu evidente şi că acestea nu reprezintă întreaga poveste — mai mult de 4 din 10 decese subite inexplicabile la copii apar la copii aparent sănătoşi născuţi la termen.

Succesul iniţiativelor de la începutul secolului 20 în reducerea mortalităţii infantile a apărut “înainte de vaccinarea la scară largă şi a tehnolgiilor medicale” dar în loc să înveţe din istorie sau să recunoască nevoia de a evite expunerea copiilor la riscuri inutile, mantra politicilor publice ale SUA este “cu toată viteza înainte”.

Big Pharma şi autorităţile guvernamentale încearcă să treacă legi pentru obligativitatea vaccinării pentru toţi copiii, şi chiar pentru adulţi.

Arată-ţi opopziţia vis-a-vis de vaccinarea forţată şi susţine cauza  Vaccine Impact.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Duhul Căpitanului said, on octombrie 2, 2019 at 8:00 pm

    Au vaccinuri mai periculoase..

    Apreciază

  2. Un om said, on octombrie 2, 2019 at 10:15 pm

    Din cauza mizeriilor numite vaccinuri, evident!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: