SACCSIV – blog ortodox

Protestul din 21 septembrie (anticip, antiecumenism etc) se amână pentru 19 octombrie

Posted in ORTODOXIE by Vali on septembrie 22, 2019

Sursa: https://danielvla.wordpress.com/2019/09/21/anunt-protestul-de-astazi-21-septembrie-anticip-antiecumenism-etc-se-amana-pentru-19-octombrie/

După cum anunțam: Al doilea protest antiecumenism, anticip, antiavorturi… pe 21 septembrie orele 10:00 – 18:00, în fața Guvernului și la baza dealului Patriarhiei

Astăzi 21 septembrie, ar fi trebuit să aibă loc acest protest, însă din cauza problemelor medicale a unuia dintre organizatori și din cauza temerii de a nu avea un număr rezonabil de participanți, se va amâna pentru data de 19 octombrie.

Problema cea mai mare a românilor și cu atât mai mult a ortodocșilor este imobilitatea. În lipsa unei structuri care să-i, influențeze, să-i determine la acțiune sau eventual să-i manipuleze, românii n-ar ieși din case nici pentru a-și apăra propriile drepturi.

Motivațiile sunt diferite, în funcție de mentalitatea ficăruia: că nu se rezolvă nimic, că n-are rost, că nu ne bagă nimeni în seamă, că tăvălugul noii ordini mondiale merge înainte, indiferent de ce vom face noi, că nu ne rămâne decât să ne rugăm etc…

Toți aceștia, scapă din vedere și alte aspecte pentru care trebuie să luptăm. În primul rând, se ignoră faptul că o foarte mare parte a populației nu are viziune corectă asupra pericolelor reprezentate de actele electronice, de vaccinuri, de agresiunea LGBTI, nu conștientizează gravitatea avorturilor în plan duhovnicesc și nu numai sau nu sesizează nocivitatea legilor antinaționale pe care le implementează clasa politică trădătoare sau alogenă.

Despre pericolul ecumenismului nu mai este cazul să amintesc. Marea masă a populației botezată ortodox este complet necatehizată în privința pericolului panereziei contemporane.

Acțiunile de acest gen (proteste, adunări publice, dezbateri, petiții) pot aduce în atenția publică pericolele amintite mai sus și totodată să creeze un curent de opinie favorabil informării corecte a oamenilor.

Apoi, cu un număr nu foarte mare de participanți, putem atrage și atenția unei părți a presei oficiale.

Și nu în ultimul rând, după o suficientă insistență, cu siguranță autoritățile nu ne vor putea ignora.

În altă ordine de idei, consider că e totuși greșit să se cumuleze mai multe teme de protest în aceași zi. Trebuiesc pichetate mai multe instituții și acțiunea se va întinde pe parcursul a mai multor ore.

În cazul de față, autorizația este deja eliberată și ar fi păcat ca din cauza indiferenței sau a delăsării să nu profităm de această ocazie.

Așadar, haideți fraților să arătăm că ortodocșii, românii adevărați, oamenii liberi și de acțiune n-au murit!

Să luptăm pentru drepturile noastre, pentru credință, pentru libertatea individuală, pentru neamul românesc!

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. geo said, on septembrie 23, 2019 at 10:08 am

  http://www.ziare.com/social/romani/copiii-romaniei-un-gand-pentru-viitor-1578416

  …si nici pe cei pe care ii mai avem nu ii ingrijim asa cum ar trebui…cazurile recente sunt dovada…

  Apreciază

 2. Ioan Dragomir said, on septembrie 23, 2019 at 8:45 pm

  Ce-ar fi sa vedem care a fost ultima Demonstratie reala si pe Motivatie de Neam Romanesc adevarata ! Sa nu-mi spuneti de lovitura de stat din Decembrie’89 care incepea implinirea acordului din Malta ’89 !
  Nimeni nu a omagiat si rememorat o aniversare de 50 de ani care ar fi trebuit sa fie facuta in 2018 !
  Atunci eram Neam Romanesc al Stramosilor , si implicit Neam Crestin-Ortodox Romanesc si neecumenizabil …
  Am fost Statul care Suveran si Independent , Unit si Unitar , a ras[uns la un atac sovietic urmat dupa raga ’68 …
  Suntem singura Natyune Crestin-Ortodoxa care ne-am aparat Independenta si Suveranitatea dupa 1945 !
  Oare stiti de ce se numeste aeroportul , initial doar militar , dar din 1961 inceput a deveni si civil , Mihail Kogalniceanu ? Nu cumva a fost perioada in caere ocupatia sovietica a fost terminata in Republica Romania ? Nu cumva Mihail Kogalniceanu a citit pe 9 Mai 1877 in Parlament la Iasi , Declaratia de Independenta ?
  Nu cumva am dus razboiul de independenta aliati cu Rusia Tarista (parca Ucraina nu exista atunci …) si ne-am redobandit atatea teritorii daco-scito-romanesti ?
  Ce este acum aeroportul Mihail Kogalniceanu si de fapt ce se mai invata in educatia copiilor din Romania despre el si ce a reprezentat (scuze dar folosesc trecutul pentru ca suntem condusi dupa ’89 de multimea de ‘s-o ros’ Istoria Stramosilor Neamului Crestin-Ortodox Romanesc) ? o baza nat(i)o , adica adio Independenta … ?
  Atunci in ’68 la parada militara si pregatirile ei , avute la Academia Militara , au participat mii de oameni fara a fi convocati sau obligati sa participe si au acoperit si blocurile de pe Bulevardul Eroilor . Au cantat si aplaudat Armata Romana ! Acum mai avem armata de Neam Romanesc precum au avut Stefan cel Mare , Mihai Viteazul , Regele Ferdinand si lista este lunga si pot fi incluse si Ostile lui Tudor Vladimireascu si Avram Iancu , si scuze pentru cele neamintite ? Sau avem doar o armata de mercenari ? In armata Nationala , sunt (erau) multi care isi urmau stramosii in actele eroice si de Interes National ! Prin educatia fara „Meandrele Trecutului” – educatie pt care a fost premiat penalul pres de la cotroceni wk – Stramosii fiecarui suflet din Neamul Romanesc este ucis din nou , dar definitiv si avem modele si intamplari de tip Caacal de langa Deveselu …
  Ne Trebuie o Educatie plina de Meandrele Trecutului , Crestin-ortodoxa incepand din seminarii si desavarsita clerului , Patriotica si Nationala !
  Sunt multi care nu inteleg si nici nu lise explica in principal de educatori in care includ si clerul , ca renuntarea la stramosi , inseamna sa nu mai ai respect ca ai venit pa aceasta lume prin Grija lui DUMNEZEU !
  Va scriu acestea pentru ca astazi este O Sarbatoare despre Voia lui DUMNEZEU : „Zamislirea Sfantului Ioan Botezatorul . Inainte Mergatorul , Ingerul DOMNULUI” si Zamislire anuntata de Sfantul Arhanghel Gabriel Binevestitorul , ca Fiind Voia lui DUMNEZEU de Incepere a pregatirii in Intrarea pe Calea Pocaintei si deschiderea Caii Mantuirii ! In fapt este Inceputul Vietii Vesnice a sufletului fiecarui nascut pe acest pamant ! Este pregatirea pentru Deschiderea Portilor Raiului prin Iertarea Cereasca a pacatelor recunoscute si pocaite !
  DUMNEZEU dupa pacatul facut de Adam si Eva , ne-a dat un model de invatat din el : Cain si Abel … Dpa care L-a Intrupat pe DOMNUL Iisus Hristos Mantuitorul , si desi a Zidit Lumea si ne naste pe fiecare dintre noi cu un scop in viata trupeasca efemera , nu are decat Un Singur fiu ca Model de Urmat ! Ne-a transmis si de ce , dar cati educatori (inclusiv clerici) cunosc si urmeaza aceasta Invatatura :
  „Fiecare dintre noi este pictorul propriei sale vieti .
  Sufletul nostru este ca o panza ;
  Virtutile sunt culorile ;
  Iisus Hristos Este Modelul pe Care trebuie sa-L pictam !”
  de la Sfantul Grigorie de Nyssa (335-384)

  Cand se va relua educarea cu „Meandrele Trecutului” si se va reface „Armata Obligatorie” vom avea , din nou , Neamul Crestin-Ortodox Romanesc si vom scapa de snobii economiei de tip ‘playboy’ adica jucati boilor bipezi sorosisti! Boii bipezi sunt opusi cu 180 grade fata de boii patrupezi , de exemplu pictati de Nicolae Grigorescu ca modele ! In fapt se respecta acum o invatatura a Academicianului Petre Tutea :
  „Fara DUMNEZEU , omul ramane un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicasieri, si merge spre nicaieri.”

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: