SACCSIV – blog ortodox

CHEMTRAILS finantate de BILL GATES = INFOMETARE pana la MOARTE

Posted in Bill Gates, CHEMTRAILS, incalzirea globala, schimbarea climei by saccsiv on septembrie 21, 2019

ONU a convocat pentru 23 septembrie 2019 un Summit privind combaterea schimbărilor climatice. Asa ca, deodata, milioane de oameni, in principal tineri, s-au apucat sa protesteze pe intreg Pamantul impotriva incalzirii globale. Cel putin asa ne spun televiziunile care invita tot soiul de adolescenti foarte suparati ca asa nu se mai poate:

CE SE PREGATESTE? Milioane de oameni protesteaza pe intreg Pamantul impotriva INCALZIRII GLOBALE, inaintea summitului ONU privind actiunile in domeniul climei

Si fix in aceeasi perioada televiziunile promoveaza geoingineria ca solutie:

Televiziunea CNBC lauda CHEMTRAILS finantate de Bill Gates şi fundaţia Alfred P. Sloan (cu legături naziste, implicata în eugenie şi depopulare)

Sa vedem insa mai pe larg ce inseamna proiectul lui Bill Gates, conform articolului Bill Gates’ latest depopulation scheme? Pollute the skies, collapse the ecosystem and starve everybody to death de pe NATURAL NEWS:

Care este ultimul plan al lui Bill Gates de depopulare a lumii? Poluarea cerului, distrugerea ecosistemului și moartea tuturor prin înfometare

Bill Gates a fost urmărit ani de zile de acuzații că ar fi un puternic susținător al depopulării. În ciuda faptului că este lăudat de unii că ar fi un filantrop și umanitar, realitatea este că acțiunile lui Gates au dovedit de nenumărate ori că este implicat activ în reducerea populației globale prin orice mijloace necesare.

După cum relatează True Activist, Gates și-a exprimat în mod repetat susținerea pentru depopularea globală și a finanțat programe de sterilizare; a făcut presiuni pentru impunerea programelor de vaccinare la scară largă care au cauzat mult rău; crede în implementarea așa numitelor “liste ale morții”, care permit autorităților să decidă dacă cineva merită să primească banii contribuabililor sau ar trebui să-i fie “permis” să moară.

Ultimul plan al lui este poate cel mai îndrăzneț – și probabil cel mai periculos – până acum. După cum relatează Big League Politics (BLP), Gates finanțează un studiu al unor cercetători de la Universitatea Harvard care speră să dovedească faptul că aruncarea milioanelor de tone de praf de cretă în atmosferă în fiecare zi ar putea întuneca soarele, luptând astfel contra schimbărilor climatice.

(În legătură cu acest subiect: Bill Gates vrea să implementeze sterilizarea femeilor prin controlul de la distanță bazat pe cipuri)

Planul riscant al lui Gates

După cum explică BLP, lui Gates și echipei de la Harvard le-a venit ideea acestui experiment în urma dezastrului natural care a lovit Filipine în 1991, când Muntele Pinatubo a explodat:

Dezastrul a ucis în jur de 700 de oameni și a strămutat  sute de mii de filipinezi, dar praful radioactive a dat  idei oamenilor de știință.

Un nor chimic a rămas în stratosferă în urma exploziei, rezultând evacuarea a 20 de milioane de tone de dioxid de sulf. Acid sulfuric a plouat mai mult de un an și a reflectat lumina soarelui rezultând eventuala dezvoltare a ScoPEx (Experimentul de perturbație controlată stratosferică)

Planul finanțat de Gates va reproduce în mare parte consecințele exploziei vulcanului la nivelul întregului Pământ dacă cercetătorii de la Harvard vor reușipână la urmă să aibe succes în planurile lor de manipulare a climei.

Planul echipei implică folosirea a 800 de avioane mari pentru aruncarea cretei la 12 mile deasupra Pământului în fiecare zi, pretinzând că umbra creată va reflecta razele soarelui, în acest fel prevenind încălzirea globală.

Oamenii de știință sunt nerăbdători să înceapă experimentul și plănuiesc să lanseze prima rundă de avioane încărcate cu cretă în deșertul New Mexico. Primul experiment ScoPEx va costa în jur de 3 milioane de dolari și va însemna aruncarea în atmosferă a unei cantități mici de carbonat de calciu și apoi evaluarea rezultatelor.

Nu toată lumea așteaptă cu nerăbdare începutul experimentelor, totuși, iar autoritățile și-au exprimat temerile că cercetările s-ar putea întoarce împotriva lor și ar putea cauza fenomene naturale ca secete sau uragane.

(În legătură cu acest subiect: Bill Gates și George Soros finanțează Monsanto și agenda depopulării lumii)

Oamenii de știință sunt îngrijorați

Renumiți oameni de știință și-au exprimat îngrijorarea asupra planului lui Gates. Un consilier ONU pe politici climatice, Janos Pasztor avertizează că “Dacă folosești această tehnologie și o faci prost sau neîngrădit, atunci pot să existe diferite riscuri globale create care pot să aibe provocări care să egaleze, sau chiar să depășească schimbările climatice”.

“Guvernele trebuie să intervină în această discuție și să înțeleagă aceste probleme” a adăugat. “Trebuie să înțeleagă riscurile, nu doar riscurile de a face asta, dar și riscurile de a nu înțelege și a nu ști.”

Un risc clar de acoperire a soarelui interferează cu procesul de fotosinteză, fără de care plantele și culturile alimentare nu ar putea supraviețui și viața oamenilor și a animalelor ar putea fi în pericol.

Dar, totuși, poate chiar asta speră Bill Gates, adept al depopulării?

Aflați mai multe despre planurile de depopulare ale lui Bill Gates și ale acoliților săi de la Depopulation.news

Sursele includ:

TrueActivist.com

BigLeaguePolitics.com

DailyMail.co.uk

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

BILL GATES inventează un CIP RFID pentru CONTROLUL NASTERILOR. Va fi implantat permanent in mana si va putea fi pornit/oprit prin telecomanda de o terta parte. Va fi lansat anul acesta

(Rog raspanditi caci este interzis la tv) TANTARII SUPER MUTANTI ar putea reduce dramatic intreaga populatie umana! Acestia au aparut din tantarii mutanti eliberati in Brazilia cu finantare BILL GATES

Intr-o formula prezentata de BILL GATES, CO2 se reduce … REDUCAND POPULATIA. Cum? O spune limpede cu gura lui: PRIN VACCINARE

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. evtodiev said, on septembrie 21, 2019 at 11:31 am

  off topic:
  Daca nu reusiti sa va gasiti sot (sau sotie):

  Apreciază

 2. Aurora said, on septembrie 21, 2019 at 1:09 pm

  Astazi este ziua de praznuire a Nasterii Maicii Domnului in Biserica Ortodoxa. Daca tot ne-am ingradit de semnatarii ereziilor din Creta sa ne ingradim si de calendarul lor de inspiratie catolico-masonica. De ce sa ramanem intr-un calendar gresit ? Ce ne retine ? Teama de a nu fi considerati stilisti ? Ce treaba avem noi cu stilistii ? Rusia e stilista ? Sfantul Munte e stilist ? Schimbarea calendarului in anul 1924 a fost inceputul ecumenismului nerusinat care a devenit apoi fara numar, fara numar, fara numar, adica un fel de bulgare de zapada care se rostogoleste in continuu, provocand daune peste daune. Stiu ca problema calendarului este un subiect tabu, pentru ca cei mai multi au adoptat cliseul „calendarul nu e dogma” dar daca vrem cu adevarat sa ne mantuim trebuie sa stim si cum ne cheama, si ce calendar avem. Recomand articolul alaturat celor care inca mai merg pe principiul ”calendarul nu e dogma”, deci nu conteaza, asa cum s-a mers in invatamantul comunist/ateu pe ideea ca Biblia nu e buna pentru ca e bazata pe principiul „crede si nu cerceta”. Or cine citeste Sfanta Scriptura si invataturile parintilor nu gaseste nicaieri formulata o asemenea idee. Dimpotriva, Mantuitorul Insusi spune „va rataciti nestiind Scripturile”, deci ne indeamna la cercetare profunda. https://razvan-codrescu.blogspot.com/2009/01/benedict-moldoveanu-cele-dou-calendare.html.
  Vasile, ar fi bine sa regandesti problema calendarului si sa propui cititorilor acest lucru. Daca cineva se va sminti, inseamna ca e ceva gresit la el, nu la calendarul stramosesc. A te intoarce la calendarul patristic nu inseamna sa faci schisma, ci a vrea sa fii in timpul liturgic al lui Dumnezeu, nu al papilor. Este mare pacat sa falsificam zilele sfinte. In rugaciunea imparateasca Tatal nostru Insusi Mantuitorul ne spune cum sa ne rugam : „precum in cer, asa si pre pamant”.

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on septembrie 21, 2019 at 1:20 pm

   Aurora

   Sora draga, n-am ce regandi, caci de niste ani tot spun ca trebuie revenit la calendarul vechi.

   Apreciat de 1 persoană

   • Aurora said, on septembrie 21, 2019 at 1:39 pm

    Si de ce n-o faci ? De ce nu dai tu primul exemplu ? De ce astepti aprobari de la parinti ? Nu trebuie sa ceri aprobare de la niciun parinte ca sa treci pe calendarul lui Hristos ! Treci tu intai si dupa tine vor veni si parintii (unii ) si credinciosii lor ! Trebuie doar putina vointa ! Doamne ajuta-ne sa fim cu totii in acelasi cuget !

    Apreciază

  • roman said, on septembrie 21, 2019 at 4:58 pm

   As dori sa fac o COMPLETARE ,cu talcuirea SFANTA a Dumnezeescului Ioan Gura de Aur si NU a stilistilor(departe de mine GANDUL,de a va CONSIDERA pe dvstra STILISTA) ,fiindca ei sunt cei care folosesc GRESIT TOTAL aceasta fraza din rugaciunea Tatal Nostru.Asta o stiu ca am avut si eu ,acu’ cateva luni, clinciuri mari, cu niste stilisti de-ai slatioarei,pe tema calendarului ,aducand LA FEL aceasi ,potrivire LOGICA,dupa capu’ lor ptr ….precum in cer, asa si pre pamant”.Iata ce zice Duhul Sfant ,prin Ioan Gura de Aur…
   “Faca-se voia Ta, precum în cer si pe pamânt”(Matei 6, 10) .
   Ai vazut ce urmare minunata! Ne poruncise sa dorim bunatatile viitoare si sa ne grabim pentru plecarea noastra dincolo; dar atâta vreme cât nu se întâmpla asta si locuim aici, ne PORUNCESTE sa ne dam toata silinta ca SA VIETUIM CA INGERII DIN CER. Hristos ne-a spus: “Trebuie sa doriti cerurile si cele din ceruri!”; dar a poruncit ca, înainte de a ajunge în cer, sa prefacem pamântul în cer; SA TRAIM PE PAMANT, CA SI CUM, AM TRAI IN CER; sa ne grabim sa facem asa totul. Si pentru acestea sa-L rugam pe Stapânul nostru.
   Nimic nu ne împiedica sa ajungem la viata desavârsita a puterilor celor de sus, chiar daca locuim pe pamânt; ca e cu putinta ca acela care traieste aici sa faca totul ca si cum ar si fi acolo. Cererea aceasta vrea sa spuna: “Dupa cum acolo sus în cer toate se petrec fara de nici o piedica,
   iar îngerii nu împlinesc numai unele porunci, iar pe altele le calca, ci pe toate le fac si cu totii se supun – ca “sunt puternici în virtute – spune psalmistul – facând cuvântul Lui” (Ps. 102, 21) -, tot asa învredniceste-ne si pe noi oamenii sa nu facem pe jumatate vointa Ta, ci sa o împlinim în întregime, asa cum Tu voiesti!”. Ai vazut ca ne-a învatat sa fim modesti, aratându-ne ca virtutea nu se datoreaza numai râvnei noastre, ci si harului de sus? Si iarasi, ne-a poruncit ca fiecare din noi, când ne rugam, sa ne rugam si pentru binele întregii lumi. Ca Domnul n-a spus: “Faca-se voia Ta în mine sau în noi”, ci: “Faca-se voia Ta pretutindeni pe pamânt”, ca sa dispara înselaciunea, sa se sadeasca adevarul,sa se stârpeasca orice pacat, sa se întoarca din nou virtutea, sa nu mai fie nici o deosebire între pamânt si cer. “Daca s-ar face asta, spune Domnul, nu s-ar mai deosebi cele de jos de cele de sus, desi prin firea lor sunt deosebite unele de altele -, pentru ca pamântul ne-ar arata alti îngeri”……Iertati-ma!

   Apreciază

  • Marius4 said, on septembrie 22, 2019 at 6:23 am

   Aș mai aduce o completare …care este varianta corecta ” ne izbăvește de cel rău” sau „ne izbăvește de cel viclean” ? Eu tind sa cred că „de cel rău” ….

   Apreciază

 3. Xulescu said, on septembrie 21, 2019 at 2:28 pm

  Dragut articolul dar parca lipseste ceva din el? Ce se intampla cu sutele si miile de avioane care deja brazdeaza cerurile de ani de zile? Daca retin corect, primele dare chimice (chemtrails) au fost observate prin 1988 in Canada, deci chiar inainte de eduptia vulcanului ala din Filipine! Da, e adevarat, am citit pe net si am pus si pe acest blog link-ul cu patentul de inventie, document oficial al SUA, legat de aceste chemtrails (exact asa scria, ca se vrea sa reflecte lumina soarelui ca sa opreasca „incalzirea globala”), patent datat 1991 (exact anul cand a erupt vulcanul ala din Filipine). DECI DIN 1991 SAU 1988 SE PULVERIZEAZA DEJA CHEMTRAILS IN AER!! Cu astea cum ramane??

  In 2016, in luna AUGUST, in Bucuresti, dupa o perioada lunga de temperaturi de 30-31 de grade (normale pentru august) a urmat BRUSC o zi in camre MAXIMA a fost de 13 grade!! Mergeam cu geaca pe mine in august si nu-mi venea sa cred! In fata farurilor de la masini (aprinse desi era lumina zilei, nu se inserase; dar lumina era slaba afara) vedeam ca un fel de bruma sau burnita – IN AUGUST?! DUPA 31 DE GRADE ZIUA ANTERIOARA?!

  Intr-o alta zi, mai tarziu cu cateva luni cred, veneam duminica seara acasa si era o ploaie atat de deasa DAR UN VANT ATAT DE PUTERNIC, incat mi-a inghetat mana pe umbrela (la propriu)!! Nu era deloc ceva normal!… Nu era normal si ploaia dar si frigul ala enorm de puternic SI BRUSC!! Ma gandeam: „asta sigur nu e ploaie naturala!”…

  Si acum apar cei de la Natural News cu articolul lor in care spun CA DE ABEA PESTE NU STIU CATI ANI ar vrea sa inceapa cu chemtrails, sa arunce nu stiu ce „praf de creta” in aer?! Oare?! Dar pana acum ce au tot aruncat?? Ca am vazut cum schimba radical vremea de la o zi la alta: aduc frig in august, aduc 24 de grade de Craciun, intuneca cerul vreo 2-3 luni de zile… (s-a postat si aici pe blog despre intunecarea asta, se credea ca e de la rusi; nu stiu de unde o fi fost!!)

  Este foarte incomplet si articolul si comentariul meu. Lipseste incheierea:
  NU NE LASA DUMNEZEU SA PIERIM CAND VOR ASTIA!! DE ZECI DE ANI LE STRICA PLANURILE SI LE VA STRICA SI DE ACUM INCOLO!! Vorba aia: „nu mor caii cand vor cainii”!

  AR TREBUI SA ACORDAM PRIORITATE VIETII SPIRITUALE, VIETII DE CREDINTA, NU ASTORA CARE ORICUM FAC PLANURI PE CARE LE STRICA DUMNEZEU (CARE ARE MILA DE NOI)! E bine sa stim si despre planurile astea, despre ce fac cei din umbra, CA SA NU AJUNGEM SA NE INCREDEM IN EI! Trebuie sa stim …ce este in spatele politicienilor, in spatele guvernelor… dar sa nu facem din asta o prioritate.

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 21, 2019 at 5:16 pm

   Xulescu

   N-a spus ca de abia in viitor va fi chemtrails. Spune demult ca deja este.
   Foarte bun gand ai sa nu faci o prioritate. Multi de pe aici demult nu facem o prioritate.

   Apreciază

 4. vlad tepes said, on septembrie 21, 2019 at 3:32 pm

  Pai, cum credeti ca dracovenia asta a ajuns multimiliardar in dolari si seful celei mai importante corporatii din IT?
  Evident, facand pactul cu Satana! Si acum trebuie sa dea la schimb, exact ce i se cere! Adica sufletul!

  Apreciază

 5. roman said, on septembrie 21, 2019 at 5:20 pm

  Cat despre calendar nou sau vechi,NU exista un calendar vechi ,ci doar ADEVARATUL calendar si un calendar nou refacut,cica, al ,,compromisului” facut de masoni,iar noi romanii l-am acceptat in oct 1924,iar in feb 1925 ,s-a accepta Autocefalia Bisericii Ortodoxe Romane de catre Patriarhia Constantinopolului si de absolut TOATE Bisericile Locale Surori,pana atunci (1925) avand Mitropolit Primat si eram sub ascultarea/apartineam de Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului .Probabil ca de asta s-a acceptat ,,compromisul” calendarului,al carui tata este diavolul,la schimb cu recunoasterea Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Romane.Stilistii, ei au inceput bine cu ingradirea in acele vremuri, de cei care au provocat aceasta serpeasca schimbare,cu toate ca PORUNCA este…sa nu luam sau sa punem nici macar o cirta (litera ) de la lege…dar ,noi NU am ascultat,prin o parte din stramosii nostri,dar stilistii s-au ratacit in 1950 cand grecii stilisti,prin Mitr Grec Hrisostom de Florina &co,au decis sa REBOTEZE SI SA REMIRUNGA pe cei care reveneau la ei,in ,,biserica” lor,fiindca de atunci,prin aceasta masura/FAPTA ,au facut SCHISMA fata de Adevar si fata de Biserica Adevarului si prin rebotezare/remirungere ,au cazut SINGURI din Biserica cea Una ,in EREZIE.Asa si romanii stilisti,intrand in comuniune cu ei,cu asa numitii floriniti,au inceput sa boteze si sa remirunga,devenind la fel si ei SECTA ERETICA.Calendarul NU este dogma=ADEVARAT,dar este tipicul,orarul,amintirea,memoria,randuiala Bisericii Ortodoxe de Rasarit si el,calendarul TREBUIE tinut cel ADEVARAT,doar si numai ptr faptul ca TOTI SFINTII PARINTI DIN CERURI,AU FACUT ACEST LUCRU,au respectat acelasi orar,tipic,randuiala,intr-un cuvant CALENDAR ADEVARAT si NU ptr alte motive,clinciuri,galcevi si …alte unelte ale tatalui minciunii=diavolul.Iertati-ma!

  Apreciază

 6. Aurora said, on septembrie 21, 2019 at 6:03 pm

  Si de ce n-o faci ? De ce nu dai tu primul exemplu ? De ce astepti aprobari de la parinti ? Nu trebuie sa ceri aprobare de la niciun parinte ca sa treci pe calendarul lui Hristos ! Treci tu intai si dupa tine vor veni si parintii (unii ) si credinciosii lor ! Trebuie doar putina vointa ! Doamne ajuta-ne sa fim cu totii in acelasi cuget !

  Apreciază

  • roman said, on septembrie 21, 2019 at 7:40 pm

   Eu in felul meu si nu numai eu,mai sunt si alti frati si surori,ne aflam in ,,discutii” avansate ,chiar, cu parintele duhovnic,dar ….exista un dar….NU pot eu singur sa tin azi Sf Maria (nasterea) si sa merg la Utrenie sau Sf Liturghie unde sunt pomeniti Sfintii de azi, din calendar sau se citeste Acatistul catre Sfintii de azi.Adica trebuie sa ma aliniez/supun ascultarii la slujba pe care o savarseste un preot,ca alltfel…, iar ptr asta,ptr calendar , NU pot sta acasa si sa NU mai merg la Sfintele Liturghii,ar fi o cadere enorma ptr mine,s-asa is un spurcat si un ticalos,iar daca ma indepartez de Sf Liturghie,imi e FRICA sa nu cad in vreun pacat de moarte sau alte viclenii ale dracilor si oamenilor de azi….Sunt prea slab in credinta dreapta si muuult prea plin de patimi si venin,sa indraznesc a ma rupe de Sf Liturghie ptr acest motiv.De aia nadajduiesc in Mangaietorul cel Preasfant sa ne intareasca si sa ne impinga/sa ne calauzeasca catre trecerea pe calendarul ADEVARAT si pe noi,mirenii din Biserica Ortodoxa de Rasarit si pe clerul ei,din vremurile de azi.Sa stiti ca noi ne-am trezit,prin Bunavointa Preasfintei Treimi ( o micro parte si din astia ingraditi de ERETICI,fiindca cei mai multi sunt cazuti in partea cealalta…cu sinodiceasca cercetare….sau partasul CONSTIENT la erezie nu e eretic ,ci ortodox….si alte ,,dogme” kakadoxe,inventate de minti ,,logice” si inselate) si aceasta trezire din somnul cel de moarte este un adevart HAU,asa demult am dormit si inca NU suntem treji ,asa cum ar trebui,mai este cale lunga.E o perioada de peste o suta de ani ,din minim 1902 (atunci s-a ATACAT frontal Ortodoxia de Rasarit,dar cat de cat au existat unele VOCI,unii Pastori adevarati,dar dupa 1925 MINIM,RAUL SATANIC a facut RAVAGII si noi cu totii am sforait,iar acum suntem intr-un ENORM HAU….Numai cu Iconomia si Mila Preasfintei Treimi si cu Invataturile din cartile Sfintilor celor din CERURI,NU de pe pamant,ca azi NU exista sfintenie pe pamant,sa nadajduim ca vom face si pasul catre calendarul ADEVARAT.Doamne ajuta si iertati-ma!

   Apreciază

 7. Duhul Căpitanului said, on septembrie 21, 2019 at 6:49 pm

  Pai, dacă toți antiecumenistii am tine calendarul sfinților părinți cred că ar fi bine. Atunci ne-am delimita de ceilalți cu adevărat. „Ieșiți din mijlocul lor și vă osebiti, zice Domnul și de tot ce este necurat să nu vă atingeți”. Dar, ne-ar trebui și un episcop. Sa intram sub jurisdicția Inaltpreasfintitului Longhin. Ce ziceți?!

  Apreciază

  • MihaiC said, on septembrie 23, 2019 at 9:25 am

   Ce prostii spui. Biserica este UNA iar cei care vor sa fie pe invers fac jocul diavolului.

   Si crezi ca PS Longhin ar accepta sa incalce regula teritoriului canonic atat timp cat se afla in comuniune cu BOR? Niciodata. Daca ar face-o s-ar exclude din BORusa.

   Suntem cum suntem. Vai de capul nostru. Dar sa mai pui paie pe foc si sa tii un alt calendar decat cel al locului este o prostie cat casa si duce spre schisma. Unitatea Bisericii este mult mult mai importanta decat adevarul conventiei calendarului.

   Apreciază

 8. George said, on septembrie 23, 2019 at 10:35 am

  Părintele Cleopa – Stilul vechi și cel nou :

  – Părinte, de ce a fost nevoie să se schimbe calendarul vechi, numit şi calendarul iulian?

  – Calendarul vechi nu s-a schimbat, ci s-a îndreptat, căci avea mare nevoie de îndreptare. Acest calendar a fost întocmit de filosoful păgân Iulian Sosigene din Alexandria, în anul 44 înainte de venirea Domnului, din porunca împăreatului Romei, Iulius Cezar. Acest calendar a fost întocmit şi aşezat la acea vreme potrivit izomia (echinocţiul), care era la data de 24 martie şi 24 septembrie. Dar după întocmirea acestui calendar, astronomii cei vechi au observat că acest calendar rămânea în urmă, faţă de calendarul ceresc, cu o zi şi o noapte la 300 de ani.
  Deci se vede clar că încă de pe vremea Sfinţilor Apostoli creştinii nu se mai ţineau de ehinocţiul calendarului iulian (cel vechi), care, după cum am văzut, rămânea în urmă.

  Aşa că Sfinţii Părinţi de la Niceea fac prima îndreptare a calendarului iulian – după cum şi Sfinţii Apostoli mai înainte de ei au făcut-o –, şi echinocţiul cel de la 24 martie, găsindu-l în urmă cu trei zile până la venirea lor, îl fixează la 21 martie unde era atunci.

  – Dar eu am auzit pe cei cu stilul vechi spunând despre calendarul nostru îndreptat că este catolic, ca cel gregorian, îndreptat de papa Grigorie al XIII-lea la anul 1582.

  – Nu este aşa, iubite frate. Să ştii că rămânerea în urmă a calendarului era cunoscută în Biserică noastră de sute de ani înainte. Acest lucru se arată din mărturia arhim. Nichifor, care, la sfârşitul Ceaslovului tipărit în anul 1816, arată că din cauza greşelilor calendarului şi pascaliei vechi suntem cu 13 zile în urmă.

  – Părinte, dar cum a fost îndreptarea calendarului în Biserica noastră, căci stiliştii zic că patriarhul Miron Cristea a uitat de rânduiala veche şi a stricat calendarul nostru cel sfânt?

  – Nu patriarhul Miron Cristea a îndreptat calendarul, ci Biserica noastră dreptmăritoare de Răsărit, în frunte cu patriarhul ecumenic de la Constrantinopol şi cu toţi patriarhii Bisericilor Ortodoxe care au fost acolo de faţă sau au trimis delegaţi şi împuterniciţi pentru a semna în locul lor.

  – Dar când s-a făcut acestă îndreptare?

  – În anul 1923 s-au adunat la Constantinopol, într-un sinod, reprezentanţi ai tuturor Bisericilor Ortodoxe. Acolo, cercetând cu frica lui Dumnezeu şi cu amănunţime chestiunea calendarului iulian şi văzând că prin îndreptarea lui nu se aduce nici o ştirbire dogmelor, canoanelor Bisericeşti şi rânduielilor Sfinţilor Părinţi, şi că prin rămânerea în urmă a calendarului, de la 21 la 8 martie, se călcă rânduiala stabilită la Sfântul si Marele Sinod ecumenic de la Niceea, au hotărât cu toţii să îndrepte calendarul iulian şi să aducă echinocţiul de la 8 martie la 21 martie cum, este acum.

  Hotărârea a fost primită de toate Bisericile Ortodoxe care au luat parte la sinod, prin mitropoliţi, episcopi şi delegaţii lor, urmând ca fiecare Biserică să facă îndreptarea calendarului când va găsi vremea potrivită. Astfel, în anul 1924, la 10 martie, a îndreptat calendarul Patriarhia ecumenică de Constantinopol şi Biserica Greciei. Apoi, pe rând, Patriarhia Alexandriei, Patriarhia Antiohiei, şi în anul 1924, în octombrie, a îndreptat calendarul şi Biserica noastră Ortodoxă Română, socotind ziua de 1 octombrie drept 14 octombrie, sărind peste cele cu 13 zile care rămăsese în urmă calendarul iulian.

  Iar Sfintele Paşti le serbăm odată cu creştinii ce ţin stilul vechi din celelalte ţări, pentru unitatea şi pacea Bisericilor noastre surori, care încă nu au îndreptat calendarul, precum Biserica Rusă, Biserica Ierusalimului ş.a. Căci aşa s-a făcut înţelegerea de la Moscova, în anul 1948, la Sinodul Panortodox, unde au fost de faţă aproape toate Bisericile Ortodoxe, prin reprezentanţii lor.

  – Dar stiliştii zic că noi am desfinţat postul Sfinţilor Apostoli.

  – Postul Sfinţilor Apostoli nu este desfiinţat, ci ţinut sub iconomia Bisericii Ortodoxe.

  – Dar cum se procedează atunci când postul Sfinţiilor Apostoli lipseşte?

  – Atunci rămâne la hotărârea Sfântului Sinod şi câte zile rânduieşte Sfântul Sinod, atâtea zile postim.

  – Bine, dar cei cu stilul vechi zic că ţin cu Ierusalimul şi cu Sfântul Munte Athos.

  – Dacă ţin cu Ierusalimul şi cu Sfântul Munte Athos, de ce Ierusalimul nu-i primeşte nici la slujbă şi nici la împărtăşire? Când am fost la Ierusalim şi am intrat în audienţă la Prea Fericitul Patriarh Benedict, prima întrebare pe care ne-a pus-o a fost: „Nu este vreun stilist printre voi?”, căci nici în audienţă nu voia să-i primească.

  Apoi, dacă zic că ţin la Ierusalim, de ce nu fac ceea ce fac cei din Ierusalim, unde se ţine stilul vechi? Căci atât patriarhul cât şi mitropoliţii, episcopii, preoţii şi diaconii de la Sfântul Mormânt slujesc şi se împărtăşesc cu toţi creştinii care vin din toate ţările unde se ţine stilul nou (calendarul îndreptat).

  Dacă zic că ţin cu cei de Sfântul Munte: adică să fie supuşi Bisericii şi Sfântului Sinod şi ţării din care fac parte şi să slujească cu preoţi şi episcopii ce ţin stilul nou, aşa cum fac stareţii, preoţii şi monahii din Sfântul Munte Athos?

  Dacă stiliştii zic că ţin cu Ierusalimul, de ce n-au venit să slujească cu Patriarhul Diodor al Ierusalimului în anul 1982, la hramul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava? De ce Biserica Ortodoxă din Ierusalim nu-i recunoaşte, aşa cum nu-i recunoşte nici Patriarhia Ecumenică din Constantinopol?

  Căci Patriarhul Diodor al Ierusalimului a zis la hramul Sfântului Ioan: „Noi nu recunoaştem în România altă Biserică în afară de Biserica Ortodoxă Română. Noi, la Ierusalim, ţinem calendarul iuliam cel neîndreptat, dar acest lucru nu este o pricină de despărţire între noi şi celelalte Bisercici Ortodoxe surori şi nici nu facem din calendar o dogmă de credinţă”.
  Dacă stiliştii zic că ţin la Sfântul Munte, de ce, în anul 1992, când au venit părinţi din Grecia cu lemnul Sfintei Cruci a Mântuitorului prin România, n-au pomenit nimic de cei care ţin stilul vechi?

  Apreciază

 9. George said, on septembrie 23, 2019 at 10:42 am

  Sau pe scurt :
  Părintele Cleopa : „– Calendarul vechi nu s-a schimbat, ci s-a îndreptat”

  Patriarhul Diodor al Ierusalimului : „- …nu facem din calendar o dogmă de credinţă”. Punct.

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 10. […] CHEMTRAILS finantate de BILL GATES = INFOMETARE pana la MOARTE […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: