SACCSIV – blog ortodox

Consilierul Patriarhului: Mitropolitul de Pireu acuzat de criza din Ucraina

Posted in ORTODOXIE by Vali on septembrie 19, 2019

Sursa: https://spzh.news/ro/news/64995-sovetnik-varfolomejamitropolit-pirejskij-otvetstvenen-za-situaciju-v-ukraine

Publicistul grec Panaiotis Andriopoulos l-a învinuit pe Mitropolitul Serafim de Pireu de situația Bisericii din Ucraina.

La 14 septembrie 2019 publicistul grec Panaiotis Andriopoulos, redactorul publicaţiei fanarion.blogspot.com, a publicat o scrisoare deschisă către ierarhul Bisericii Ortodoxe din Grecia Mitropolitul Serafim de Pireu (Menzelopoulos).

Motivul pentru publicaţia făcută de teologul, pe care mass-media l-a numit unul dintre consilierii Patriarhului Constantinopolului Bartolomeu, a fost un articol al mitropolitului Serafim din 12 septembrie 2019, în care el a declarat că BOaU este o „biserică” inexistentă din punct de vedere canonic, constând din infractori canonici, iar decizia de a restabili „două structuri schismatice şi anatemizate, fără succesiune harică în Ucraina „nu este valabilă, şi prin urmare decizia de a acorda autocefalia BOaU este, de asemenea, invalidă.

În scrisoarea deschisă se spune că mitropolitul „și adepţii săi au torpilat sfântul și marele Sinod pan-ortodox” din Creta și „au luptat cu înverșunare” împotriva lui.

Autorul articolului scrie că mitropolitul Serafim și „și adepţii săi” „prin situația pe care aţi creat-o în jurul Sfântului Sinod le-a oferit rușilor un motiv puternic să nu vină în Creta”.

„Sunteți, de asemenea, responsabil pentru situația din Ucraina, în data de 28.01.2019 pe site-ul Departamentului pentru relații bisericești externe al Bisericii Ruse a fost publicat textul Cancelariei Dvs., întitulat: „Mitropolitul de Pireu despre problema ucraineană: „Ortodoxia condusă la o schismă mare”. Dvs. vorbiţi despre acest lucru şi în textul recent și, cică prin luptă, întăriți sistematic arsenalul rusesc”, citim în scrisoare.

Amintim că mitropolitul Serafim de Pireu (Menzelopoulos) este unul dintre cei mai influenți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din Grecia, iar comentariul său a fost discutat pe larg în mass-media greacă.

UJO a informat că mai devreme clerul Bisericii Grecești a publicat o scrisoare deschisă cu privire la „problema ucraineană” prin care s-a adresat ierarhilor să nu recunoască primii BOaU, contrar poziției altor Biserici. Într-o scrisoare deschisă 179 de semnatari – reprezentanţi ai clerului Bisericii Ortodoxe Grecești, au declarat că sunt conștienți de presiunea pe care o resimte Biserica Greacă în „problema bisericii ucrainene”.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. moontyman said, on septembrie 19, 2019 at 5:32 pm

    Rabini proeminenti dau conotatii mesanice recentelor alegeri parlamentare din Israel

    Rabinul care a prezis Președinția lui Trump a șocat cu o nouă predicție pentru următorul guvern al Israelului, Messia
    https://www.breakingisraelnews.com/137468/rabbi-predicted-trump-presidency-shocking-new-prediction-israels-election-messiah/

    Apreciază

  2. Duhul Căpitanului said, on septembrie 19, 2019 at 7:49 pm

    Cum vezi dacă un ierarh este adevărat?! Dacă este prigonit de ceilalți. Acesta este termometrul credinței sale..

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.