SACCSIV – blog ortodox

Trinitas a devenit trambita lojelor: il elogiaza pe masonul Mozart si transmite Festivalul George Enescu (mason si el)

Posted in GEORGE ENESCU, MOZART, MUZICA, Trinitas by saccsiv on septembrie 17, 2019

Oleaca mai devreme, butonam telecomanda sa vad care ce mai zice. Cand ajung la postul de televiziune Trinitas, dau de o emisiune de tip elogiu la adresa compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart.

Dar acesta a făcut parte dintr-o lojă francmasonică: la data de 14 decembrie 1784 devenea membru în loja vieneză Zur Wohlthătigheit, fiind sub protecţia membrilor familiei Esterházy, mecenaţi francmasoni celebri cu ramificaţii până în Transilvania, ce i-au susţinut şi pe Haydn şi Beethoven. Tatăl lui Wolfgang, Leopold Mozart, a fost iniţiat în lojă la data de 28 martie 1785.

Împreună cu fratele său de lojă Schikaneder, W. A. Mozart a compus în 1791 celebra operă masonică ,,Flautul fermecat”.

Acest elogiu a venit cu ocazia Festivalului international George Enescu 2019 (31.08. – 22.09.), ce este transmis de Trinitas:

https://enescu.trinitas.tv/

Si sunt tare mandri de fapta asta. Iata ce scrie pe Basilica:

Prin contribuția Televiziunii Patriarhiei Române, broadcaster-ul oficial al evenimentului, „inedita lume creată de Festivalul Enescu va fi adusă în atenția publicului din țară și străinătate”.

Sa ne amintim insa ce spunea fratele Mugur Vasiliu despre adevarata fata a festivalului:

Ceva despre festivalul masonului George Enescu, care a costat enorm, din banii nostri, spre desfatarea zidarilor…

Nu este prima data cand trustul de presa al Patriarhiei promoveaza satanismul, ereziile si anti crestinismul:

“SFINTI” CATOLICI LA TRINITAS … E clar oare incotro se indreapta lucrurile?

ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul

Articolul zilei (02.05.2010): Pr. Prof. Dr. Mihai Valica despre RATACIREA din ziarul LUMINA, conform careia UN FOST ALCOOLIC S-A REAPUCAT DE BAUTURA DATORITA VINULUI DIN … SFANTA IMPARTASANIE

GRAV: Ziarul Lumina rataceste credinciosii cu traditia Ramakrishna …

Ziarul LUMINA il elogiaza pe Bogdan Petriceicu Hasdeu. Dar acesta a fost un fervent practicant al SPIRITISMULUI …

Elogiu adus REVOLUTIEI FRANCEZE la TRINITAS TV …

Patriarhia promoveaza un blog protestant „pentru promovarea Bibliei” …

Ziarul LUMINA elogiaza sminteala HARRY POTTER …

Ziarul Lumina il elogiaza pe „sfantul” catolic Ieronim Emiliani. PROMOVAREA „SFINTILOR” ERETICI ARE UN SCOP …

Guy de Maupassant, elogiat in ziarul Lumina

Doar ca acum, telespectatorii sunt efectiv indopati timp de aproape o luna cu astfel de mesaje.

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cri said, on septembrie 17, 2019 at 7:54 am

    Autorul acestui articol are o problema grava de intzelegere a culturii universale si a libertatii de exprimare.
    Mozart si Enescu sunt doi dintre cei mai mari compozitori ai lumii; iubitorilor de muzica clasica putin le pasa ca au fost masoni sau orice altceva, pentru ca muzica acestor doi compozitori a incantat si va incanta sufletele melomanilor cat timp va exista omul pe Pamant.
    Doar pe vremea Inchizitiei, a comunistilor si a nazistilor erau puse la zid operele unor mari oameni de cultura doar pentru ca nu erau in ton cu dogma regimurilor respective.
    Daca ar fi sa ne luam dupa mintea celui care a scris acest articol, ar trebui sa nu mai ascultam Wagner pentru ca muzica lui era preferata lui Hitler, sau sa nu mai citim cartile lui Knut Hamsun pentru ca era simpatizant nazist, sau sa nu-l mai ciitim pe Mircea Eliade pentru ca o vreme a fost simpatizant al extremei drepte romanesti, sau sa nu-i mai citim pe Camus, Sartre sau Hemingway pentru ca erau simpatizanti ai comunistilor.
    Sau sa nu-l mai citim pe Dostoievski pentru ca a fost acuzat de viol. O aberatie totala.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 17, 2019 at 9:06 am

      Cri

      Tu ai o problema grava a intelegerii metodelor prin care slugile dracilor imbacsesc mintea oamenilor.

      Apreciat de 1 persoană

      • Cri said, on septembrie 19, 2019 at 11:31 am

        Sa intzeleg ca cine asculta Mozart este vandut diavolului ? Biblia este o oaza mereu proaspata de cultura, civilizatie, smerenie, nobletze si buna-cuviintza, numai ca fanaticii nu reusesc sa priceapa nimic din Cartea Sfanta…
        Nicaieri in Biblie nu se spune ce muzica sau ce carti sa citim sau dimpotriva sa nu citim, nu este in nicio clipa condamnata libertatea de a gandi sau de a te exprima.
        Dumnezeu ne-a daruit minte si connstiintza ca sa putem gandi cu propriul nostru cap, nu ne cere sa fim nici fanatici si nici obtuzi sau habotnici. Biblia, daca este citita cu inteligentza, ne face mai deschisi la minte si mai tolerantzi.

        Apreciază

      • guti flo said, on septembrie 19, 2019 at 7:52 pm

        Spune alb pe negru Sfantul Apostol Ioan :
        „Nu iubiţi lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubeşte lumea, iubirea Tatălui nu este întru el”

        Crezi tu ca Apostolul iubirii nu a gandit cu propriul cap…sau ca este fanatic, habotnic etc…?
        Macar sa ne recunoastem neputinta fata de cele lumesti….nu sa ne ascundem placerile in spatele unor cuvinte.

        Asa cum am iesit din pantecele maicii….asa ar trebuii sa ajungem si in fata lui Dumnezeu…
        In felul in care vezi tu lucrurile…mai degraba ajungi un mare artist…decat un suflet nevinovat.

        Apreciază

    • Maresalul said, on septembrie 17, 2019 at 11:14 am

      Corect.Numai draci peste tot si numarul fiarei.Motzart a fost geniul muzicii nimeni ca el.Ca a fost mason ori altceva l-a omagiat ca muzcian..

      Apreciază

      • guti flo said, on septembrie 17, 2019 at 8:15 pm

        Maresalul….Cri,
        Incearcati sa aveti incredere in ce spun sfinti parinti…si o sa intelegeti despre ce este vorba…asta in cazul in care Il cautati pe Dumnezeu.

        Sfantul Ignatie Briancianinoc „despre Inselare”:

        „În faimoasele săli de concert pământeşti răsună o muzică ce exprimă şi stârneşte feluritele patimi; aceste patimi sunt înfăţişate şi în teatrele pământeşti; aceste patimi sunt răscolite prin distracţiile pământeşti: omul este adus, prin toate mijloacele cu putinţă, la desfatărea cu răul care îl ucide. Îmbătându-se cu acesta, el uită binele cel mântuitor al lui Dumnezeu şi sângele Dumnezeului-Om, prin care am fost răscumpăraţi. Iată o slabă descriere a curselor răspândite de către stăpânitorul lumii acesteia spre vânarea creştinilor. Descrierea este slabă, dar oare nu v-a stârnit, fraţilor, o groază îndreptăţită, oare în sufletul vostru nu s-a născut întrebarea: „Cine oare poate să scape din aceste curse?”

        Sfantul Teofan Zavoratul:

        „V-a încântat muzica, dar i-aţi supraapreciat valoarea. Una este sfera muzicii şi alta, cea a rugăciunii. De aceea, trecerea de la una la alta poate fi numai întâmplătoare. Există multe fantome ale lucrurilor duhovniceşti, care doar par, dar nu sunt duhovniceşti.”

        Ce fel de muzică vă pregătiţi să ascultaţi? Cea mai mare parte a pieselor noastre muzicale de astăzi sunt o porcărie: gâdilă urechea, fără a da nimic. Eu nu vă leg, dar îmi pare rău dacă o să vă duceţi, căci numai vă
        veţi zăpăci şi vă veţi întrista. Când ascultaţi muzica din afară, cea lăuntrică se perturbă pentru o vreme. Să nu iubiţi lumea, nici pe cele din lume!
        Puteţi, oare, acolo să fiţi cu Domnul? E prea puţin cu putinţă, căci care-i societatea? Lumea artelor este o lume sufletească şi chiar una senzuală, iar nu una duhovnicească. Este greu să renunţaţi, e adevărat; doar
        petrecerea cu Domnul este răstignire adevărată, iar nu metaforică. Când se va înfăptui? La aceasta să râvniţi. Căci atunci va începe să ţâşnească din inimă izvorul mângâierilor, care vor stinge orice sete pentru mângâieri
        de alt soi.

        Apreciat de 3 persoane

  2. […] articolul Trinitas a devenit trambita lojelor: il elogiaza pe masonul Mozart si transmite Festivalul George En…, cititorii mai incepatori poate vor considera ca doar muzica clasica este satanista. Iata insa o […]

    Apreciază

  3. geo said, on septembrie 17, 2019 at 4:01 pm

    Dă clic pentru a accesa biserica-din-temnita.pdf

    Apreciază

  4. kogaion2019 said, on septembrie 18, 2019 at 12:34 am

    Departe de mine intentia de a le lua apararea celor de la trinitas dar a spune faptul ca muzica lui Mozart a fost inspirata de draci este, in opinia mea, o afirmatie fara niciun fel de fundament teologic.

    Cat priveste apartenenta lui la masonerie lucrurile trebuie privite in contextul social al epocii, dominat de o biserica catolica corupta pana in maduva oaselor si care reusise sa compromita, in ochii multor personalitati de bun-simt ale vremii, ideea de crestinism. In raport cu acel tip de crestinism, masoneria parea pentru multi o lumina.

    Iar pe langa asta, mai este si contextul financiar: masonii au fost singurii dispusi sa-i comisioneze opere, lucru care l-a ajutat sa-si poata intretine familia dupa momentul in care Mozart intrase in conflict cu autoritatile imperiale din motiv de ceea ce am numi astazi „atitudine anti-sistem” …

    Apreciază

    • guti flo said, on septembrie 18, 2019 at 8:14 am

      Vezi ce spun sfinti parinti despre subiectul in cauza …si afli daca este sau nu, fundament teologic.

      Apreciază

      • kogaion2019 said, on septembrie 18, 2019 at 11:28 am

        Stiu ce spun sfintii pe tema muzicii clasice. Exista sfinti, mai ales dintre cei care au apucat sa traiasca in ultimul secol, care erau mari iubitori de muzica clasica (ex: sfantul Serafim Rose).

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 18, 2019 at 3:15 pm

        kogaion2019

        Da, te rog, citatul din Cuviosul Serafim Rose.

        Apreciază

      • guti flo said, on septembrie 18, 2019 at 2:57 pm

        Asa cum spune si Sfantul Teofan Zavoratul….daca am fi ajuns cu adevarat sa vorbim cu Hristos.. atunci cand ne rugam…am putea face diferenta dintre una si alta.
        Pana atunci…

        Apreciază

      • kogaion2019 said, on septembrie 19, 2019 at 12:47 am

        saccsiv Iata, il putem ascuta direct chiar pe sfant vorbind, cu discernamantul care ii era caracteristic, despre muzica clasica: https://www.youtube.com/watch?v=av0_BKi6yu4 Apoi, exista si mai multe citate, desigur. Unul dintre ele: „Copilul care, inca din primii sai ani de viata, a ascultat muzica clasica de buna calitate si si-a vazut sufletul sporit de ea, nu va mai fi atat de ispitit de ritmurile crude si de mesajul muzicii rock sau al altor forme contemporane pseudo-muzica, pe cat sunt copii crescuti fara o educatie muzicala. O astfel de educatie muzicala, asa cum au spus unii dintre Staretii de la Optina, subtiaza sufletul si il pregateste pentru primirea intiparirilor duhovnicesti”

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 19, 2019 at 8:07 am

        kogaion2019

        Foarte grav ca a zis astfel, caci le da apa la moara celor ca tine.

        Apreciază

  5. Cosmin said, on septembrie 18, 2019 at 4:33 am

    @ Cri

    Tu ai o gandire preponderent atee. Din acest motiv ai probleme grave de perceptie a realitatii.

    Ateismul, e una din multiplele forme de manifestare ale satanismului. Paradoxal ai apune. Cum un ateu care nu crede in nimic, poate fi satanist? Ei, uite asa simplu: priveste-te in oglinda. Ai un exemplu in carne si oase.

    Dar exista solutie, nu dispera: cauta Adevarul cu sinceritate, lasa indoctrinarea mediei main stream si il vei afla.

    Incepe cu originile muzicii.

    Spor la lectura.

    Dumnezeu sa te lumineze.

    Apreciază

  6. mircea.v said, on septembrie 18, 2019 at 12:37 pm

    Diavolul este un mare artist.
    Compune muzica foarte frumoasa si inselatoare, versuri foarte frumoase si inselatoare, in emisiunile tv pe teme ateist – evolutioniste se foloseste muzica si imagini care aproape ca hipnotizeaza…

    Sarpele si Mowgli din Cartea Junglei

    Trinitas e exact sarpele.

    A se vedea si cum incepea fiecare episod din Serialul Cosmos – Carl Sagan

    incepand cu min 2:00

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.