SACCSIV – blog ortodox

Biserica ortodoxă greacă Sfantul Gheorghe din Massachusetts profanată cu simboluri sataniste

Posted in satanism, SIMBOLURI by saccsiv on septembrie 10, 2019

Romfea

ORTHODOX CHRISTIANITY: GREEK CHURCH OF ST. GEORGE DESECRATED WITH SATANIC SYMBOLS IN MASSACHUSETTS (+ VIDEO)

Biserica ortodoxă greacă Sf. Gheorghe din Massachusetts profanată cu simboluri satanice (+ VIDEO)

Lynn, Massachusetts, 9 septembrie 2019

Biserica ortodoxă greacă Sf. Gheorghe din Lynn, Massachusetts, a fost profanată cu simboluri satanice și antihristice de delicvenți necunoscuți.

Icoanele în mozaic ale Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu – Theotokos1 și ale Marelui Mucenic Gheorghe biruitorul au fost vandalizate cu o cruce inversată, cu un „cerc-A”2 și cu numărul fiarei3.

Potrivit părintelui George Tsoukalas, parohul bisericii, poliția și primarul din Lynn au ajuns la fața locului, și cu mare regret, au declarat că acest incident rușinos nu a fost doar împotriva bisericii, ci împotriva întregului oraș Lynn, după cum informează Romfea.

„Cineva a avut o minte bolnavă să creadă că este în regulă”, a spus Arthur Argeros, președintele consiliului parohial. „Simbolul literei A care înseamnă anarhie, iar unul dintre ei a făcut semnul diavolului, care este trei de șase”,

Din fericire, icoanele mari ale Maicii Domnului și ale Sfântului Gheorghe care au fost vandalizate, au un înveliș protector care a permis îndepărtarea ușoară a vopselei. Orașul trimite de asemenea o mașină de spălat profesională, pentru a elimina resturile de graffiti.

Profanarea bisericilor a devenit o problemă deosebit de acută în Ucraina, unde multe parohii ortodoxe au fost amenințate, confiscate, arse sau vandalizate în alt mod.

                                                                                  Matfey Shaheen

9/9/2019

 

1 – Theotokos (Θεοτόκος) este un cuvânt grecesc care înseamnă „Născătoare de Dumnezeu”. Este tradus și ca „Maica Domnului”. Acest atribut i-a fost acordat explicit Fecioarei Maria la al treilea Sinod Ecumenic întrunit la Efes în 431, în cursul disputei dintre Chiril, patriarhul Alexandriei, și Nestorie, patriarhul Constantinopolului. Cel din urmă preferase termenul de „christotokos” („născătoare de Hristos”) celor de „theotokos” sau „anthropotokos” („născătoare de om”) și a fost condamnat ca eretic la același sinod. https://ro.wikipedia.org/wiki/Theotokos

2 – Cercul-A este aproape sigur cel mai cunoscut simbol din ziua de azi al anarhiei. Este o monogramă care constă din majuscula literei „A” înconjurată de majuscula literei „O”. Litera „A” este derivată din prima literă a „anarhiei” sau „anarhismului” în majoritatea limbilor europene, și este aceeași atât în alfabetul latin, cât și în cel chirilic. „O” înseamnă ordine, și împreună înseamnă pentru „societatea care caută ordine în anarhie” (franceză: la société cherche l’ordre dans l’anarchie), o frază scrisă de Pierre-Joseph Proudhon în cartea sa din 1840 Ce este proprietatea? [15]. [16]https://en.wikipedia.org/wiki/Anarchist_symbolism

3 – https://ro.wikipedia.org/wiki/Num%C4%83rul_fiarei

 

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Florian said, on septembrie 10, 2019 at 11:09 pm

    Oribil, dar macar e intreaga. Pe cea a sarbilor din Manhattan au „rezolvat-o” acum 2 ani…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: