SACCSIV – blog ortodox

Interpretarea simbolisticii ascunse a filmului „2012”

Posted in 2012, FILM ARTISTIC, filme, SIMBOLURI by saccsiv on septembrie 9, 2019

Vigilant Citizen: The Hidden Symbolic Meaning of the Movie “2012”

Interpretarea simbolisticii ascunse a filmului „2012”

Filmul-catastrofa „2012” are ca subiect distrugerea aproape totală a planetei Pământ, în conformitate cu previziunile făcute de mayasii antici, cu mii de ani în urmă. În timp ce o mare parte a filmului este centrată în jurul unor explozii spectaculoase și efecte speciale impresionante, „2012” comunică, de asemenea, mesaje și simbolism cu privire la planurile elitei pentru o nouă lume și venirea erei Vărsătorului.

Lansat în 2009, filmul “2012” al lui Roland Emmerich arata temerile și panica provocate de spaima „Oh, Doamne, mayashii au prezis ca vom muri in 2012”.  Scenariul apocaliptic al filmului prezintă în detaliu cele mai grave temeri ale oamenilor în ceea ce privește anul 2012: distrugerea totala și uciderea tuturor … bine, nu chiar a tuturor. În timp ce o bună parte din filmul de două ore și jumătate este dedicat distrugerii simulate in imagini pe calculator, “2012” conține multe referințe biblice, mitologice și istorice, care oferă poveștii un sens intrinsec mai profund. Mai mult, un mesaj specific poate fi înțeles prin modul în care a fost gestionată criza în film. Practic, filmul spune: „Dacă se întâmplă ceva, cei bogați și puternici vor supravietui, iar restul din voi, fraierii, vor muri”.

În articolul intitulat „Contaminarea” sau modul în care filmele în caz de dezastru „educă” masele, am discutat cum filmele în caz de dezastru sunt un instrument important de îndoctrinare care prezintă și vând „răspunsuri politice” specifice pentru crizele majore. În” 2012”, răspunsul politic la mega-cataclismul care amenință Pământul este destul de neliniștitor: elita mondială află despre 2012 cu câțiva ani în avans, planifică în secret propria misiune de salvare (păstrând masele în întuneric) și lasa populatia  să moară în timp ce creează o lume nouă care este populată doar de elită. Câțiva oameni „obișnuiți” reușesc să se infiltreze în navele elitei. Aparent supraviețuirea lor, împreună cu bogatii și puternicii lumii, constituie un final fericit.

Când am terminat să vizionez filmul, nu mă simțeam tocmai fericit că am plătit  câțiva dolari pentru a viziona practic un film care îmi prezice moartea și moartea tuturor celor pe care îi cunosc în timp ce elita se îmbarcă pe nave gigant pentru a începe o lume nouă prin ei insisi. Este puțin insultător.

Filmul prezice cu exactitate ce se va întâmpla pe 23 decembrie 2012?  Probabil (speram) ca nu, dar cred că filmul folosește tactica de a speria pentru a comunica mesaje specifice maselor despre planurile elitei pentru o nouă ordine mondială și venirea epocii Vărsătorului. Să ne uităm la cele mai simbolice scene din film.

Pregătirile

Filmul are loc în 2009 și începe cu un eveniment cosmic care declanșează cataclismul: o aliniere planetară.

Alinierea corpurilor astronomice determină o serie de evenimente care duc la distrugerea Pământului. La nivel ezoteric, alinierea corpurilor astrale este reprezentativă pentru apariția unei noi ere – ceea ce unii pot numi Epoca Vărsătorului.

Pe Pământ, câțiva oameni de știință descoperă că aparițiile solare masive determină creșterea temperaturii de bază a planetei. Adrian Helmsley, geolog american, realizează că sfârșitul lumii se apropie rapid. El se îndreaptă către Washington D.C. pentru a informa cel mai înalt nivel de putere că trebuie luată o masura, dar se dovedește că elita conducătoare a lumii nu numai că este conștienta de următorul dezastru, dar lucrează în secret la un plan de salvare de ani de zile. Elita ia măsuri pentru a ramane in viața cei care sunt considerați „demni” și colectarea celor mai importante artefacte ale Pământului pentru a le lua în noua lume.

În această scenă, Mona Lisa de la Luvru este falsă. Pictura reală va fi adusă în lumea „post-apocalipsă”.

Singurii oameni care știu despre planul de salvare 2012 sunt cei mai puternici oameni din lume. Biletele au fost vândute și persoanelor private. Pretul? 1 miliard de euro … de persoană. Cu alte cuvinte, nu există nicio cale ca o persoană obișnuită să supraviețuiască. Și asta face parte din plan.

Între timp, ca de obicei, masele sunt înfățișate ca o turmă de idioți, predispuse la panică și violență.

Așa cum se întâmplă în majoritatea filmelor cu dezastre, masele sunt înfățișate ca o „turmă dezgustată” care nu poate acționa civilizat. În timp ce elita își planifică evadarea secretă din cataclismul din 2012, masele sunt arătate revoltând în timpul unei întâlniri G8. Văzând modul în care oamenii actioneaza în perioade de criză, publicul s-ar putea să fie înclinat să gândească: Poate că elita face ceea ce trebuie, ascunzând adevărul de mase…

Această conspirație masivă împotriva publicului nu este un secret. Unele persoane marcante descoperă adevărul urât și încearcă să avertizeze publicul, dar sunt reduse la tacere rapid.

Când directorul muzeului Luvru a descoperit planurile elitei, el a sunat la o conferință de presă pentru a dezvălui adevărul întregii lumi. Apoi moare într-un accident de mașină „misterios”, chiar înainte de a-și face anunțul.

Există fapte interesante despre „accidentul” auto de mai sus care l-a ucis pe directorul muzeului francez. În primul rând, în film se spune clar că accidentul are loc în tunelul de la Ponturilelma … același tunel în care prințesa Diana și-a pierdut viața într-un accident de mașină ciudat. În articolul meu Moartea și memorialul prințesei Diana: Înțelesul ocult, am explicat semnificația simbolică a tunelului Pontuluilma și modul în care moartea Printesei Di a avut toate marcajele unui sacrificiu ritualic. Moartea directorului Muzeului, exact în același loc, ar putea fi modul de a spune că moartea lui a fost un sacrificiu ritual de către elită. Filmul ar mai putea spune indirect: „Dacă moartea directorului muzeului din tunelul Pont D’Alma a fost o crimă deghizată în accident, ce crezi că s-a întâmplat cu Lady Di?”.

Ulterior, s-a descoperit că directorul muzeului nu este singurul suflător care și-a pierdut „în mod misterios” viața. Multe alte persoane care au avut în minte binele publicului au murit în circumstanțe ciudate în timpul pregătirilor secrete ale elitei.

Un teoretician al conspirației a dedicat un întreg zid cu articole.din ziare care au ca subiect oamenii care au fost uciși de elită.

Toate deciziile elitei se realizează în întâlniri secrete și retrase și implică doar cei mai puternici oameni din lume.

Între timp, publicul este neliniștit, până la momentul culminant cand Olimpiada de la Londra este suspendată. Filmul prezice evenimentele care vor urma?

În timp ce toate acestea se întâmplă, guvernul chinez a fost însărcinat să construiască bărcile gigantice numite „Arks” care ar permite elitei să supraviețuiască în 2012.

Adio Atlantida

Eroul filmului este Jackson Curtis, un tată divorțat obișnuit, care descoperă adevărul și încearcă să se îmbarce pe o arca pentru a supraviețui în 2012.

Lui Jackson Curtis și copiilor lui li se spune de catre armata americana că trebuie să părăsească parcul național. Nu li se spune de ce, pentru că publicul nu are voie să știe despre dezastrul ce va urma in 2012.

Jackson Curtis este un scriitor care nu prea are succes, al unei cărți intitulată Farewell Atlantis – Adio Atlantida -, care este foarte simbolică în contextul filmului. Atlantida este numele unui continent fabulos care a fost scufundat de o inundație masivă în urmă cu câteva milenii. Legenda susține că civilizația extrem de avansată care a înflorit pe acel continent a dispărut, însă unii supraviețuitori ai Atlantidei au reușit să navigheze în locuri precum Egiptul, America și Asia, unde au devenit mari profesori pentru băștinași. Atlantida are o importanță deosebită în Misterele elitei oculte, deoarece se crede că continentul a existat de fapt și a fost originea cunoștințelor oculte din lume. Atlanții care au navigat spre țări îndepărtate pentru a scăpa de Marele Potop sunt considerați profesorii cunoștințelor ezoterice pentru vechii egipteni, mayași și, chiar, și pentru celți.  Școlile de mister afirmă adesea că povestea biblică a Marelui Potop este, de fapt, povestea dispariției Atlantidei. De asemenea, aceștia susțin că multe alte culturi antice au povești similare în folclorul lor.

Societățile secrete de astăzi percep și se referă la America drept „Noua Atlantidă”, o țară care a fost întemeiată pe principiile Francmasoneriei și Rosicrucianismului, presupuși descendenți ai Misterelor Atlantide.

Cartea din 1605 a lui Francis Bacon „Noua Atlantidă” descrie o societate ideală în care știința și rațiunea ar guverna, în conformitate cu principiile Francmasoneriei și Rosicrucianismului. Cartea se spune că este modelul fondării Americii. Bacon este cunoscut pentru scrierea sa „Knowledge is Power – “Cunoasterea inseamna putere”, o frază celebră care are o rezonanță profundă în Rosicrucianism și care este prezentată în mod proeminent în Biblioteca Congresului American.

În timp ce “Noua Atlantidă “a lui Sir Francis Bacon părea să prefigureze întemeierea Americii, romanul lui Jackson Curtis, “Adio Atlantida” pare să prevada distrugerea. În același mod în care Atlantida a fost complet scufundată de apă, America, baza de origine a elitei oculte de astăzi, va suferi o soartă similară. Câțiva norocoși care se vor îmbarca într-o versiune modernă a Arcii lui Noe, li se va da sarcina de a întemeia o nouă lume – iar filmul precizează subtil care instituții vor continua și care vor dispărea.

Dezastrul

Pe măsură ce filmul progresează, Pământul începe să se încălzească și fisurile încep să apară în Los Angeles. Deși este evident că urmează să se întâmple un dezastru major, mass-media (care este în alianta cu elita, în film și în viața reală) ignora totul pentru a menține populația calmă și ignorantă de faptul că lumea este la final. Singurul tip care nu face parte din elita si care pare să știe ce se întâmplă este un teoretician al conspirației cu un loc de muncă care trăiește în pădure (se pare că, după filmele de la Hollywood, căutătorii de adevăr nu pot fi oameni raționali).

Charlie Frost este un teoretician al conspirației nebunești, lunatic, care găzduiește o emisiune radio și care rulează un website nu atât de grozav. El știe de fapt adevărul și are dreptate cu privire la toate, și totuși, în cele din urmă, este în continuare înfățișat ca un dement . Cei ce stiu adevărul nu sunt „mișto” în filmele de la Hollywood.

Charlie Frost descrie tot ce este pe cale să i se întâmple lui Jackson Curtis și chiar îi oferă o hartă către Arks.

Harta către Arks este plasată convenabil în „fișierele de conspirație” ale lui Charlie Frost, chiar lângă documentele sale despre Marilyn Monroe. O mica aluzie la sclava prezidentiala controlata mintal?

Pe măsură ce lumea se prăbușește, membrii elitei primesc un mesaj important și secret pe telefoanele lor mobile.

Când lucrurile devin serioase, membrii elitei sunt anunțați că este timpul să se îmbarce pe Arks și să lase restul lumii să moară.

Când iadul se dezlănțuie pe Pământ, se arată că sunt distruse mai multe monumente importante. Aceste scene nu sunt doar spectaculoase de urmărit, dar reprezintă și căderea unor instituții importante pe măsură ce lumea intră în Epoca Vărsătorului. Într-o scenă, celebrul monument brazilian „Hristos Mântuitorul” este arătat căzând într-o maniera similară cu modul în care statuile lui Saddam Hussein au căzut după Războiul din Golf.

                         Simbolizează acest lucru căderea creștinismului în urma unei noi ere?

Într-o altă scenă, Bazilica Sf. Petru din Vatican, „epicentrul” credinței catolice, ni se arată că se prăbușește peste credincioși și ucide mii de oameni care se adunasera să se roage.

În această scenă simbolică apare o fisură pe pictograma iconică a lui Michelangelo din Capela Sixtină, chiar între degetele lui Dumnezeu și Adam – care poate reprezenta ruperea legăturii dintre umanitate și divin. Este Lumea Nouă a elitei lipsită de atingerea lui Dumnezeu?

Se arată că și alte religii sunt distruse în timpul filmului. Conform unui articol din The Guardian, “2012” trebuia să conțină o scenă care înfățișează distrugerea Kabaa, cel mai sfânt sit al credinței musulmane. Cu toate acestea, scena a fost scoasa din film de frica unor reacții din partea grupărilor islamice. Noua lume a elitei este, prin urmare, nu numai lipsită de creștinism, ci de toate religiile majore – unul dintre obiectivele Noii Ordini Mondiale.

2012 nu arată doar distrugerea monumentelor religioase, ci și reperele politice.  Aceste scene simbolizează căderea statelor naționale obișnuite înainte de formarea unui singur guvern mondial.

Casa Albă, simbol al puterii americane, este infatisata dupa ce a fost lovita de unul dintre propriile sale nave de război ce a fost luat de un val gigantic. În noua lume a elitei, nu este vorba despre puteri naționale și puteri militare: este vorba despre un singur guvern mondial și o singura armata.

Președintele american care se adresează Națiunii pentru ultima dată. „Liderul lumii libere” rămâne în mod simbolic în Washington D.C. să moară alaturi de oameni obișnuiți. Cu alte cuvinte, reprezentantul (presupus) ales în mod democratic al poporului nu are loc în noul guvern mondial al elitei.

Arca lui Noe a elitei

                       Multe dintre aceste gigantice Arce au fost construite în secret în China.

În timp ce cea mai mare parte a populației lumii este ucisă de inundații și cutremure, „cei aleși” sunt duși în China pentru a se îmbarca pe giganticele arce.

În această aluzie clară la povestea biblică a Arcii lui Noe, animalele sunt aduse cu elicopterul pe nave.

Imbarcarea pe arce este departe de a fi corectă și este rezervată celor care sunt „unul dintre ei”. De exemplu, savantul indian care a descoperit venirea cataclismului din 2012 este lăsat să moară, în timp ce miliardarilor rusi lacomi li se acordă accesul.

Desigur, ca membru al elitei oculte a lumii, regina Angliei și câinii ei au acces la nave. Pentru că abilitățile ei de a purta pălării vor fi foarte utile pentru umanitate pe viitor.

Văzând câte persoane sunt lasate să moară, omul de știință Adrian Helmsley rosteste un discurs inevitabil despre modul în care noi oamenii trebuie să rămânem uniti .Cu toate acestea, nu-l vedem renunțând la locul sau pentru nimeni și toată lumea moare … cu excepția elitei. Așadar, în ciuda monologurilor moralizatoare despre grija unora pentru alții, planul elitei continuă să fie programat și doar cei care au fost aleși vor supravietui.

După dezastru, umanitatea intră într-o nouă eră și își restabilește calendarul până în anul 0001. Calendarul anterior s-a bazat pe nașterea lui Iisus Hristos – care este asociat esoteric cu Epoca Peștilor. Resetarea calendarului înseamnă că epoca lui Hristos a luat sfârșit. Este începutul erei Vărsătorului.

La sfârșitul filmului, întreaga lume este complet scufundată de apă, cu excepția continentului african. Arcele au plecat spre leagănul Civilizației pentru a începe din nou într-un loc numit simbolic „Cape Hope” – “Capul Sperantei”. Este un final fericit? Depinde dacă sunteți în elita sau faceti parte din 99% a restului lumii care a murit.

Epoca Vărsătorului

Școlile ezoterice învață că un „Mare An Solar” este perioada în care soarele circulă prin toate constelațiile zodiacale, care durează aproximativ 25 000 de ani.  La fiecare 2 000 de ani (mai mult sau mai puțin) soarele intră într-o nouă constelație zodiacală și umanitatea, oarecum inconștient, adoptă simbolismul care se raportează la acel semn zodiacal. În aproape 2000 de ani, soarele a fost în constelația Peștilor (reprezentată de Doi Pești), ceea ce înseamnă că ne aflăm în epoca Pisceanului. Ciudat, creștinismul a fost întotdeauna reprezentat de simbolul unui pește (adică Peștele lui Iisus).  La fiecare 2 000 de ani, soarele migrează spre semnul precedent al zodiacului, ceea ce înseamnă că lumea trebuie să intre în Epoca Vărsătorului.

Semnul astrologic al Vărsătorului constă într-un pahar din care se toarnă apă. În mitologia greacă, se spune că purtătorul de cupă este cauza Marelui Potop care a provocat probabil dispariția Atlantidei.

Întrucât simbolul semnului Vărsător este un om care toarnă apă și este asociat metodologic cu legendarul Mare Potop, este mai degrabă potrivit să înfățișăm venirea Erei Vărsătorului cu un potop care scufundă Noua Atlantis, adica America.

In concluzie

În timp ce “2012“ e adesea descris ca o mare orgie de explozii și efecte speciale, filmul conține totuși o mulțime de mesaje și momente simbolice. Referințele sale la concepte istorice, biblice, mitologice și ezoterice conferă filmului un sens mai profund, unul care se potrivește cu viziunea asupra lumii a elitei oculte de astăzi.  În timp ce lumea probabil nu se va prăbuși și arde pe 23 decembrie 2012, filmul folosește spaima legată de Calendarul Mayas pentru a-și comunica planurile de viitor: Căderea religiilor, dizolvarea Națiunilor și glorificarea unei elite selecte pe  spatele maselor neîncăpătoare. Tot ceea ce se întâmplă în film este remarcabil de egal cu cele „zece porunci” găsite pe Ghidurile Georgiei (a se vedea articolul Sinistre site-uri – The Georgia Guidestones). Iată câteva dintre ele: „Mențineți umanitatea sub 500 000 000 si in echilibru perpetuu cu natura”, „Uniți umanitatea cu un limbaj nou viu” și așa mai departe. Modul în care lucrurile se derulează este, de asemenea, o reminiscență a poveștilor simbolice povestite pe picturile profetice găsite pe Aeroportul Internațional Denver și pe picturile murale de la Banca Americana. Ambele piese prezintă o perioadă de mare necaz, distrugere și opresiune, urmată de întemeierea unei lumi noi bazate pe principiile elitei.

La un nivel mai ezoteric, filmul echivalează America cu Atlantida, o civilizație avansată care a fost distrusă de o mare inundație. Supraviețuitorii Atlantidei antice, despre care se spune că au fost originarii lojei oculte a societăților secrete, au continuat să-și perpetueze cunoștințele din întreaga lume.

Și în timp ce se spune că rafalele solare sunt cauza dezastrului din 2012, inundațiile majore sunt cauza reală a distrugerii Pământului. Prin acest simbolism, filmul pare să anunțe sfârșitul Epocii Peștilor și venirea Epocii Vărsătorului.

Prin urmare, există mai multe dedesubturi în “2012“ decat pare la.prima vedere.  Din păcate, așa cum se întâmplă adesea în mass-media, mesajele care sunt comunicate nu sunt nici iluminatoare, nici inspirante. Dimpotrivă, filmul spune, practic, povestea unei conspirații gigantice împotriva publicului, completată de acuzații și crime. Până la urmă, elita își salvează propriile piei și lasă miliarde de oameni să moară. În concluzie, această conspirație este prezentată ca singura soluție viabilă pentru o astfel de criză. Publicul este pregătit pentru o criză majoră care va fi rezolvată odată cu prezentarea unei noi Ordini Mondiale?

Dupa cum si afișul promoțional al filmului spune clar: „Am fost avertizați”…

 

Comentariu saccsiv:

Articolul a fost postat pe Vigilant Citizen la 13 mai 2012.

Un alt mesaj din film:

NO MATTER WHERE YOU LIVE

NO MATTER WHAT YOU BELIEVE

ONE DAY WILL UNIT US ALL

Cititi va rog si:

Filmul „CONTAGION”: Cum sunt „educate” masele cu filme apocaliptice

Printesa Diana a fost evreica (chiar Rothschild)? Unul dintre fiii sai va fi antihristul?

ANALIZA – Mesajul de pe GEORGIA GUIDESTONES (Pietrele Indrumatoare din Georgia): maxim de 500 milioane de locuitori pe planeta si doctrina NOII ORDINI MONDIALE

Aeroportul din Denver instalează un gargui vorbitor ce spune “Bine ați venit la sediul Illuminati”

Analiza simbolurilor oculte de pe picturile murale din sediul Bank of America

 

Tagged with:

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. moontyman said, on septembrie 9, 2019 at 7:31 pm

  Poate nu întâmplător, situaţia Africii,este alta,astăzi. Africa supravieţuiește dezastrului planetar constintuind rampa de relansare ” pentru un Nou Inceput”.Numai că realizatorilor acestui film le’a scăpat „un mic amănunt” și anume faptul că Dumnezeu nu v-a mai distruge Lumea prin ape ci prin foc.
  Legământul încheiat după potop de Dumnezeu cu Noe şi familia lui, ca reprezentanţi ai umanităţii şi a „tuturor sufletelor vii din tot trupul“ de pe pământ, este subliniat în Sfânta Scriptură prin repetiţia lui de-a lungul a mai multor versete.(vezi Genesa) În fapt, curcubeul este simbolul alianţei între Dumnezeu şi oameni, semnul unei noi creaţii, ocrotită de bunăvoinţa divină. Sau, cum spunea Sfântul Ioan Gură de Aur, semnul arătat pe cer „îi mângâie pe toţi cei ce vor veni după tine; vederea semnului să le dea încredere că un potop ca acela nu va mai cuprinde lumea“.

  Apreciază

 2. Aurora said, on septembrie 9, 2019 at 7:46 pm

  Off topic Urgent ! Doctorul Laurentiu ne roaga sa o ajutam pe mama d-lui care va fi maine operata pe creier. Are creierul inundat de sange si are nevoie de sange, insa e vorba de grupa 01, RH NEGATIV. Va rog, cei care cunoasteti posibili donatori cu aceasata grupa sa luati legatura cu dr. Laurentiu, tel. 0746 824 306.

  Apreciază

 3. elena said, on septembrie 9, 2019 at 11:42 pm

  Cine stie mai multe despre hirotonia diaconitelor in Biserica Ortodoxa, e normala treaba asta?https://www.teologie.net/2019/06/06/hirotonia-diaconitelor-in-bisericile-ortodoxe-din-america/

  Apreciază

 4. […] Interpretarea simbolisticii ascunse a filmului „2012” […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: