SACCSIV – blog ortodox

FOTOGRAFIA ZILEI: Polonia – Un adolescent de 15 ani cu un crucifix in mana sta in calea unui mare mars LGBT

Posted in HOMOSEXUALITATE, Polonia by saccsiv on septembrie 8, 2019

saccsiv

CHURCH MILITANT: 15-YEAR-OLD BOY HOLDING A CRUCIFIX BLOCKS LGBT MARCH IN POLAND

Problemele LGBT clocotesc în Polonia înainte de alegerile din octombrie

PŁOCK, Polonia – Un băiat polonez în vârstă de 15 ani este salutat ca „erou” catolic, după ce a îndrăznit să blocheze un marș al mândriei LGBT cu un crucifix ridicat și un rozariu în mână.

Jakub Baryła, care se descrie pe sine pe Twitter ca fiind un „catolic, tradiționalist, conservator și patriot”, a stârnit vâlvăpe rețelele de socializare  după ce s-a așezat în calea(link)unui puternic marș LGBT pentru egalitate, de 1.000 de persoane în orașul Płock, sâmbătă.

Iisus și crucea au stat împotriva răului și a păcatelor. Sfânta noastră credință ne poruncește să împiedicăm faptele rele. Tweet

Baryła, care este consilier la Consiliul Tineretului din Płock, a declarat că a decis să blocheze marșul cu un crucifix, încurajat fiind de „un gest similar al părintelui Ignacy Skorupko din timpul luptei cu bolșevicii de la Varșovia din 1920”.

Image

Jakub Baryła și poliția

Părintele Skorupko a fost un preot al armatei poloneze, care a fost ucis pe 14 august 1920 în bătălia de la Ossów, în timpul contraatacului polonez. Stand cu soldații care conduceau atacul din linia întâi, preotul ținea o cruce pentru a încuraja pe soldații polonezi.

Baryła a spus că inițial a renunțat la această idee „din cauza consecințelor sociale. Mi-a fost teamă de modul în care vor reacționa oamenii”, a spus el pentru site-ul conservator de presă wPolityce.pl.

Cu toate acestea s-a răzgândit, și a decis să acționeze când a văzut o icoană blasfemiatoare a Fecioarei Maria din Częstochowa, cu un halou sub formă de curcubeu, la parada LGBT din Płock:

Am cerut o cruce de la un preot dintr-o parohie din Płock. Preotul s-a temut ca ateii să nu profaneze Sfânta Cruce, dar mi-a dat un crucifix. Am vrut ca gestul meu să fie văzut de cât mai mulți oameni posibil. Am vrut să-i fac să se gândească și să discute. La început am mers cu o cruce în mână în fața cordonului poliției care proteja marșul egalității.

Mai târziu m-am așezat pe trotuar și m-am rugat în latină cu cuvintele Salve Regina. Mi-am îndreptat rugăciunea către Maica Domnului, idealul purității. Polițiștii au venit la mine și m-au rugat să plec din drum. Am spus că nu o pot face, deoarece participanții la marș îmi distrug credința catolică și profanează steagul polonez, punând un curcubeu pe el.

Scutierii îmbrăcați cu veste de protecție l-au ridicat pe Baryła, după ce acesta refuzase să iasă din calea demonstranților.

„Nu m-am gândit la frică. M-am concentrat la crucea pe care o țineam. Sunt catolic, așa că m-am concentrat asupra lui Dumnezeu care îmi dă putere. Am impresia că Dumnezeu mă îndrumă”, a spus el, adăugând că poliția s-a comportat „impecabil”.

Baryła este lăudat în toată lumea pentru curajul lui.

„Mulțumesc Jakub Baryła pentru că l-ai mărturisit cu curaj pe Hristos în fața poliției înarmate, și a marșului mândriei LGBT”, a spus pe Tweeter Nick Donnelly scriitor englez și diacon catolic.

„Eroul lunii este pentru mine acest tânăr frate polonez, care poartă numele de Jakub Baryła. La numai 15 ani susține curajos Sfânta Credință împotriva decăderii LGBT. Fie ca Cel Atotputernic să-l binecuvânteze!”, a scris Guillaume Von Hazel, un catolic din Köln.

Cu toate acestea, Centrul de Monitorizare a Comportamentelor Rasiste și Xenofobe din Varșovia, a emis o declarație prin care a numit acțiunea lui Baryła „un alt exemplu al naționaliștilor de a folosi copiii în lupta politică”.

„Părinții iresponsabili au pus în pericol viața și sănătatea copilului lor în vârstă de 15 ani, trimițându-l la o revoltă pentru a obstrucționa intenționat poliția. Băiatul a stat pierdut în mijlocul drumului strângând crucea. Copilul a fost confuz și complet lipsit de îngrijirea părinților”, se arată în declarație, insistând că Baryła e un copil, și nimeni nu avea dreptul să-l trimită să se lupte cu poliția.

„Se pare că părinții și-au îndoctrinat copilul de multă vreme”, s-a adăugat în declarație, acuzându-l pe Baryła că a fost „văzut la întâlniri cu rasiști și homofobi”.

Centrul de Monitorizare a Comportamentului Rasist și Xenofob a declarat că intenționează să anunțe Procuratura despre o „infracțiune comisă de părinții care au trimis un copil împotriva polițiștilor”, și că va oferi Tribunalului Familiei din Płock informații „despre un băiat neînsoțit care a împiedicat acțiunile poliției.“

Poliția protejând participanții la marșul mândriei

Drept răspuns, Baryła a dat propria declarație: „Declar prin prezenta că nimeni nu m-a trimis la această acțiune de blocaj, iar părinții mei au opinii mai degrabă de stânga”.

„Am 15 ani, dar înțeleg realitatea care mă înconjoară, și pot lua decizii în mod conștient”, a adăugat el, subliniind că nu dorește să câștige popularitate sau să folosească această situație ca pe o trambulină pentru o carieră politică.

„Am citit în mass-media că fapta mea îmi va servi în cariera mea politică. Nu este adevărat. Nu-mi pasă. Nu vreau să fiu politician. Aș dori să devin preot”, a spus el.

„Iisus și crucea s-au opus răului și păcatelor. Sfânta noastră credință ne poruncește să învingem faptele rele. Am încercat și eu să o fac. A se spune că mă lupt împotriva oamenilor este nociv, eu lupt împotriva faptelor rele pe care le promovează homosexualitatea”, a scris el, citând cuvintele unui anume Părinte Kramer.

Parada LGBT din Płock, localitate aflată la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de Varșovia, a urmat paradei mândriei din Bialystok, localitate din estul Poloniei, care a fost marcată de ciocniri violente în urmă cu trei săptămâni.

La marș au participat politicieni, inclusiv Robert Biedroń, unul dintre primii politicieni polonezi care a declarat public că este gay, și care a lansat partidul de stânga Wiosna la începutul acestui an.

Drepturile LGBT au devenit o problemă apăsătoare în Polonia înainte de alegerile parlamentare din octombrie.

 

Comentariu saccsiv:

Acel adolescent este catolic. Iar „Biserica Catolica” este eretica. De aceea unii poate ca vor zice ceva de genul: „Ce ne pasa noua ce-a facut un eretic?”

Cred insa ca mai degraba noi, ortodocsii romani, ar trebui sa ne gandim bine de tot la ce raspuns vom da noi la Judecata. Ca am avut acum un an un Referendum pe care l-am boicotat masiv…

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Grigore said, on septembrie 8, 2019 at 10:13 pm

    Ca am avut acum un an un Referendum pe care l-am boicotat masiv…

    Boicotul continua:
    https://adevarul.ro/educatie/scoala/daca-biserica-ortodoxa-romana-incalca-mod-repetat-legea-nu-ramane-decat-i-retraga-calitatea-cult-recunoscut-1_5d7270aa892c0bb0c65907d4/index.html

    Nu stiu cat e de adevarat acest articol dar daca este adevarat, atunci incep sa se cunoasca fructele de dupa Referendumul pentru Familie.

    Apreciază

    • Florian said, on septembrie 8, 2019 at 11:45 pm

      Si de ce ma rog n-a trecut referendum-ul??
      Fiindca „Partidul” s-a facut ca ploua: primarii, consilierii locali, BULIBASELE, rromii si toate TUTELE au „uitat”…
      S-au luat cu treaba si au uitat..

      Apreciat de 1 persoană

  2. kosk said, on septembrie 9, 2019 at 12:31 am

    nu va mirati, din pacate istoria se repeta; au sa fie ortodocsi la noi, cam cati evrei l au urmat pe Sf Ilie Tisbitul in pustie cand a fost hranit de pasari. dea Domnul sa ma insel.

    Apreciază

  3. Nelutu said, on septembrie 9, 2019 at 10:54 am

    Homosexsualii impreuna cu sustinatorii si aparatorii lor trebuie eliminati fizic !!!

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 9, 2019 at 10:57 am

      Nelutu

      Crezi ca un homosexual nu se poate mantui daca renunta la pacatul sau?

      Apreciază

      • Elena said, on septembrie 11, 2019 at 3:19 pm

        Doar dacă renunță și-i pare rău ,și se pocăiește ,merge la un preot sisi mărturisește păcatele își face canonul prin post și rugăciune ,se întoarce la Dumnezeu ….Eu cred așa un preot poate ști,poate da un răspuns mai pe înțelesul tuturor…

        Apreciază

    • Florian said, on septembrie 9, 2019 at 10:56 pm

      Sa nu ajungi coleg cu Dinca.

      Apreciază

  4. Duhul Căpitanului said, on septembrie 9, 2019 at 6:13 pm

    Asta este atitudinea. Cu crucea în mână! Război sfânt când este batjocorita Evanghelia. Oare Ștefan cel Mare ce-ar face în ziua de azi?!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.