SACCSIV – blog ortodox

Proiect de lege: Închisoare de până la 10 ani pentru promovarea de „doctrine antițigăniste”

Posted in Romania by Vali on septembrie 7, 2019

Sursa: https://m.hotnews.ro/stire/23354706

Mai mulți deputați PSD și minorități au depus, în Parlament, un proiect legislativ care prevede stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea antițigănismului, mai exact pedepse cu închisoarea de la 3 luni la 10 ani, notează Mediafax.

Prezenta lege are ca scop stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea antiţigănismului. Fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antiţigăniste se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. Distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, prin orice mijloace, de ştiri şi informaţii, materiale antiţigăniste constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani. Confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri antiţigăniste se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și utilizarea în public a simbolurilor antiţigăniste„, prevede proiectul legislativ.

Totodată, „nu constituie infracțiune dacă vânzarea de simboluri atițigăniste este săvârșită în interesul artei sau științei, cercetării ori educației sau în scopul dezbaterii unor aspecte de interes public„.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi, inițierea sau constituirea unei organizații cu caracter antiţigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup„, se mai arată în proiectul de lege depus de mai mulți deputați PSD și minorități.

Inițiatorii motivează că această propunere legislatvă este necesară deoarece doctrinele anti-rome nu au putut fi combătute prin actuala legislație.
Necesitatea adoptării unui act normativ distinct care să introducă măsuri pentru prevenirea și combaterea antiţigănismului decurge și din faptul că propagarea în public a ideilor, concepțiilor și doctrinelor anti-rome, stereotipurilor și prejudecăților față de romi, precum și a simbolurilor sau materialelor anti-rome, în special pe internet și prin intermediul rețelelor de socializare, nu au putut fi combătute prin intermediul mijloacelor legislative aflate la dispoziție în prezent.
În același timp, promovarea luptei împotriva antițigănismului trebuie să fie avută în vedere într-un context mai larg, alături de lupta împotriva intoleranței, discriminării, rasismului, xenofobiei etc. Este important de menționat că în 2019 se împlinesc 81 de ani de la introducerea în România a legilor rasiale, care au constituit catalizatorul Holocaustului pe teritoriul românesc, iar adoptarea legii menționate anterior <<va reprezenta atât un instrument legislativ esențial, cât și o expresie a puternicului angajament politic de a acționa hotărât împotriva tuturor formelor de manifestare ale acestei percepții, bazată pe ură împotriva romilor>>, de lupta împotriva <<intoleranţei, discriminării, rasismului, xenofobiei>> , iar prestigiul României va fi puternic consolidat în plan internațional
„, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Termenul de „antițigănism” se referă la discriminarea persoanelor de etnie rromă.
Deși termenul constată o recunoaștere instituțională în creștere, nu există încă o înțelegere comună a naturii și implicațiilor sale. Antițigănismul este adesea folosit într-un sens restrâns pentru a indica atitudinea anti-romă sau exprimarea stereotipurilor negative în sfera publică sau discursul de ură. Cu toate acestea, antiţigănismul dă naștere unui spectru mult mai larg de expresii și practici discriminatorii, inclusiv multe manifestări implicite sau ascunse. Antiţigănismul nu se referă numai la ceea ce se spune, ci și la ceea ce se face și la ce nu se face. Pentru a recunoaște impactul său complet, o înțelegere mai precisă este crucială„, potrivit expunerii de motive a proiectului.
Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat, ca primă Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională.

 

 

Tagged with: ,

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cuvintele sunt ganduri si invers said, on septembrie 7, 2019 at 1:13 pm

    mai raman termenii liberi de exprimare, ca de exemplu: subcultura, bestie/bestial … pentru cei care se caca pe trotuar in centru si nici ca le pasa de cei care privesc. pro lipsaneuron TV si canal canal c sunt bestiale.

    Apreciază

  2. tom beron said, on septembrie 7, 2019 at 1:52 pm

    off topic
    https://evz.ro/ghinion-in-familia-lui-vadim-au-inceput-sa-moara-dupa-disparitia-tribunului.html

    ps: se pare ca Vadim a fost otravit

    Apreciază

    • abc said, on septembrie 8, 2019 at 5:14 pm

      Normal ca Vadim a fost lichidat pentru ca si-a iubi neamul, IN FELUL LUI, si a urlat contra lupilor ce sfasie tara asta, trebui sa fi OLIGOFREN sa nu-ti dai seama de asta.
      Saccsiv, oare cum va fi judecat un astfel de om ce n-a murit ortodox.

      Apreciază

  3. unu said, on septembrie 7, 2019 at 2:34 pm

    Urmează probabil să fie ilegal să critici / contrazici homosexualii, evoluționismul, etc…

    N-am nimic împotriva țiganilor, sunt și ei oameni și se pot mântui și ei, dar legea asta stabilește un precedent periculos.

    Apreciază

  4. ghestefan47 said, on septembrie 7, 2019 at 3:16 pm

    Astia nu au ce face, uita ca tiganul e tigan si nu se schimba in veci. Mai repede trebuie schimbata clasa politica actuala si tiganii pusi la punct in respectarea legilor.

    Apreciază

  5. geo said, on septembrie 7, 2019 at 3:37 pm

    Surprinzătoare limitele pedepselor!!! In alta ordine de idei dar în același registru https://www.incorectpolitic.com/cncd-aprinde-rugul-pentru-mihai-chirica/

    Apreciază

  6. Adi said, on septembrie 7, 2019 at 5:52 pm

    este un fals?

    cineva sa traducă din rusa ?

    Apreciază

    • luigilucretiu said, on septembrie 7, 2019 at 8:28 pm

      in minutul 1:04 , arata carioca cu care si-a scris semnul

      Apreciază

    • luigilucretiu said, on septembrie 7, 2019 at 8:37 pm

      Marcarea izotopica este un fals pseudostiintific.
      Laserul e lumina, NU poate transporta nanocip-uri, deoarece acelea sunt materie prin aer in timpul fotografierii! Lumina NU are masa, laserul poate sa graveze sau sa faca o incizie, NU sa iti transfere nanoparticule in corp, iar marcarea izotopilor de atomi nu are nici o legatura cu nanotehnologia, deoarece nu pot exista cip-uri la nivel atomic , ci doar la nivel celular.

      Apreciază

    • Florian said, on septembrie 7, 2019 at 10:42 pm

      Chiar daca atrage atentia asupra unor lucruri reale, acest clip este un fals grosolan realizat de personal cu ochi albastrii si tuns regulamentar.

      Apreciază

      • abc said, on septembrie 8, 2019 at 5:17 pm

        Ma bucur ca v-ati dat seama.
        TREZVIE,
        TREZVIE,
        TREZVIE, fratilor.
        NU PROSTIEI. Un ortodox e un om inteligent, precum spune Mantuitorul: fiti intelepti ca serpii si blanzi ca porumbei

        Prostia e un PACAT si veti fi judecati pentru asta.

        Apreciază

  7. Florian said, on septembrie 7, 2019 at 6:58 pm

    Nu e de mirare dat fiind ca rromii au fost mereu electoratul traditional al PSD.
    Sunt si foarte disciplinati cand e vorba de votare rromii nu ies din cuvantul bulibasei PSD.
    Dupa revolutie a fost o mare poveste de iubire intre rromi si Ion Iliescu – pe post de bulibasa al Romaniei.
    Rromul din Oltenita pe post de „cel mai stimat si iubit rrom al tarii” le-a facut si el pe plac: pe vremea lui Iliescu, cele doua capete incoronate tiganesti „regele” Cioaba si „imparatul” Iulian erau la mare cinste in timp ce adevaratul suveran – Regele Mihai Intai – era intors din drumul spre Curtea de Arges si expulzat. In acele vremuri tulburi, poporul roman a facut o alegere: in loc de Regele Mihai… regele Cioaba, imparatul iulian si, cu voia dvs. ultimul pe lista Ion Iliescu. Alegerea a fost facuta exact in Duminica orbului iar consecintele se vad si in ziua de azi.

    Apreciază

  8. Duhul Căpitanului said, on septembrie 7, 2019 at 7:44 pm

    Or sa ne oblige sa ascultam și manele… Dar ei nu ne violenteazau prin manelele lor?!

    Apreciază

  9. Lastun said, on septembrie 7, 2019 at 7:55 pm

    off topic

    Plateste cu mana

    Amazon testeaza plata cu mana ca identificare la Whole Foods

    https://nypost.com/2019/09/03/amazon-testing-payment-system-that-uses-hands-as-id/

    https://finance.yahoo.com/video/amazon-testing-payment-system-whole-214853018.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAALathLxiF_hd9NO56n2GwZ7H60ncq5RpC0AFr1GiQ4ZOxP84-8_5v5s0KwNt_aHrVbFGNF9gvxh3qLlFBikZbZEQg6RIZzPNeFi4XJF8vWBLpFyZYckCJqfAIo3yJLCPBIqCgJZwQrA28evSEiZrhG27TTCmJbOd34YLJUD63oxb

    Uitați de cardul Apple din titan – ultima metodă de plată a Amazon utilizează carne și sânge.

    Inginerii gigantului e-tailing testează în mod liniștit scanere care pot identifica o mână umană individuală ca o modalitate de a anula o achiziție din magazin, cu scopul de a le derula în lanțul de supermarketuri Whole Foods în următoarele luni, a aflat The Post.

    Angajații de la birourile Amazon din New York servesc ca cobai pentru tehnologia biometrică, folosind-o la o mână de distribuitoare automate pentru a cumpăra articole precum sodă, chipsuri, baruri de granola și încărcătoare de telefon, potrivit surselor prezentate în planuri.

    Senzorii de înaltă tehnologie sunt diferiți de scanerele de amprente găsite pe dispozitive precum iPhone și nu necesită utilizatori să își atingă fizic mâinile pe suprafața de scanare.

    În schimb, folosesc viziunea computerului și geometria adâncimii pentru a procesa și identifica forma și dimensiunea fiecărei mâini pe care o scanează înainte de a încărca un card de credit pe fișier.

    Sistemul, numit cod „Orville”, va permite clienților cu conturi Amazon Prime să-și scaneze mâinile la magazin și să le lege cu cardul de credit sau de debit.

    Este exact până la o zece mii de 1%, dar inginerii Amazon încearcă să-l îmbunătățească până la o milionime de 1% înainte de lansare, a spus sursa.

    Amazon speră să introducă această tehnologie într-o mână de magazine Whole Foods până la începutul anului viitor și să extindă în cele din urmă tehnologia de check-out super-rapidă în toate locațiile americane. Ritmul lansării va depinde de cât de rapid este în măsură să-l instaleze Whole Foods și să-i antreneze pe angajați cu privire la modul de utilizare a acestuia, au spus surse.
    Vezi si
    Recunoașterea facială a Amazonului indică 1 din 5 parlamentari din California ca infractori

    „Nu comentăm zvonuri sau speculații”, a spus un purtător de cuvânt al Amazonului.

    În timp ce o tranzacție obișnuită cu cardul durează de obicei între trei și patru secunde, noua tehnologie Amazon poate prelucra taxa în mai puțin de 300 de milisecunde, a spus o persoană cunoscută cu proiectul.

    „Distribuitorii au fost întotdeauna interesați de efectuarea de plăți mai rapide”, a declarat pentru The Post Majd Maksad, fondator și CEO al Status Money, un site de finanțe personale. „Trebuie doar să intri în Whole Foods pentru a vedea liniile masive de oameni care așteaptă să plece. Este un punct de frecare masiv. ”

    Dacă are succes, tehnologia ar putea ajuta, de asemenea, să încurajeze consumatorii să cheltuiască mai mult atunci când vizitează Whole Foods, a spus el.

    „Oamenii tind să cheltuiască mai mult atunci când nu au experiența de a atinge ceva tangibil precum banii”, a spus Maksad. „Utilitatea banilor devine mai efemeră.”

    În cadrul lanțului de înmulțire al magazinelor de convenții „Go” lansate anul trecut, clienții folosesc o aplicație de telefon pentru a face check-in-ul la un turn-turn. Acestea își pot umple pungile și le pot efectua fără să treacă vreodată un registru datorită vizionării computerului și a unei game de senzori peste tot în magazin.

    Cu noua tehnologie bazată pe mână, cumpărătorii nici nu vor trebui să-și aducă telefoanele. Cu toate acestea, experții spun că nu este clar dacă clienții vor fi entuziasmați de scanarea mâinilor la Whole Foods.

    Stephanie Hare, cercetător independent care este specializat în etica tehnologiei, a menționat că țările cu programe de supraveghere solide precum China folosesc deja check-uri biometrice în unele magazine și a remarcat că Amazon pare să fi luat o decizie de a nu folosi recunoașterea facială.

    „Cred că probabil au făcut un apel de judecată pe care americanii probabil că nu vor să îl plătească cu fața lor, dar vor fi bine să plătească cu amprenta sau cu mâna”, a spus ea. – Asta se simte mai puțin ca o lovitură de cană.

    Consumatorii ar trebui să evite să renunțe la datele lor biometrice, spune Hare, subliniind că, în cazul în care o companie este hacked, poate dura trei sau mai mulți ani pentru consumatori să se dezlipească de furtul de date.

    „De ce le-ai oferi aceste date? Oamenii nu înțeleg riscul și depășesc avantajele ”, a spus ea. „Avem câteva state naționale care sunt foarte bune să fure date chiar acum.”

    Apreciază

  10. […] Proiect de lege: Închisoare de până la 10 ani pentru promovarea de „doctrine antițigăniste” […]

    Apreciază

  11. […] Proiect de lege: Închisoare de până la 10 ani pentru promovarea de „doctrine antițigăniste” […]

    Apreciază

  12. […] Proiect de lege: Închisoare de până la 10 ani pentru promovarea de „doctrine antițigăniste” […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.